Groot formaat keramische tegels: mooie voorbeelden in het interieur

Bij reparaties kiest het overheersende aantal keramische tegels als bekledingsmateriaal en waardeert het de functionaliteit en uitstraling ervan. De juiste bekledingskeuze - een belofte van goed uitgevoerde afwerkingswerkzaamheden in de ruimte. Overweeg een niet-standaard, maar spectaculaire versie van keramische tegels - groot formaat. Het wordt niet vaak gebruikt in de reparatie, het werken met het vereist een speciale aanpak. Niettemin ziet de tegel er zeer voordelig uit.

Welke fabrikanten zijn beter?

Elke koper staat onvermijdelijk voor deze vraag bij het kiezen van een tegel. Gelukkig zijn er niet zoveel fabrikanten, maar het enige ideaal bestaat niet.

Er zal altijd tevreden en ontevreden zijn over het kleurengamma, materialen, afmetingen, kwaliteit van materialen.

Vandaag zijn er een aantal toonaangevende producerende landen:

 • Gedurende vele jaren wordt Spanje beschouwd als de onbetwiste leider in de productie van keramiek. De belangrijkste voordelen zijn schoonheid en producten van hoge kwaliteit.

De volgende bedrijven zijn het best bekend:

 • Nvogres;
 • Aparisi;
 • ceramica;
 • Pamesa;
 • Lrd Ceramica.
 • Producten gemaakt door Italianen verbazen met hun gratie, verfijning en harmonie. Als basis voor hun meesterwerken gebruiken ze witte klei die wordt geëxporteerd vanuit Oekraïne.

Een van de meest populaire bedrijven zijn:

 • valverde;
 • Tilegres;
 • Salni;
 • fap;
 • Ceramiche Riccheti.
 • Maak indruk met hun elegante modellen. Frankrijk (Frankrijk Alfa, Cerabati), Portugal (Kerion Mozaïeken en Gresart). Turkije is al lang beroemd om zijn beroemde hamam- en tegelbemesting, nationale baden (VitrA Arkitekt, Kaleseramik). Populaire mozaïekopties uit China (Natural Mosaic, Fiorano, New Zhong). Om te concurreren in kwaliteit met het Spaans en het Italiaans zijn in staat Duitse fabrikanten (Steuler, Agrob Buchtal, Boizenburg).
 • Kerama marazzi - Russische fabrikant, die verschillende tegelcollecties aanbiedt, die veeleer op een wereldatlas lijken. Hier en Engeland met Frankrijk, en India, en Italië, en de Scandinavische landen, belichaamd in keramiek met alle kenmerken die alleen hun eigen zijn.
 • Cersanit-tegel wijdverspreid in de CIS. Het bedrijf biedt meer dan 40 collecties van zowel budget- als luxetegels.

Speciale functies

Een belangrijk kenmerk van keramische tegels is het formaat: de vorm en grootte van het product. Moderne fabrikanten produceren een verscheidenheid aan maten van keramiek - van minimale tot grote afmetingen. Houd er bij het kiezen rekening mee dat de afmetingen van de tegels op het etiket vaak fouten bevatten. Dit is geen huwelijk, maar kenmerken van de klei waaruit aardewerk wordt gemaakt. Zoals je weet, kan deze substantie tijdens het bakken de grootte enigszins veranderen.

Volgens internationale normen is een fout van maximaal 5-7 mm mogelijk en deze discrepantie wordt zelfs bij toonaangevende Italiaanse of Spaanse modellen gevonden. De werkelijke maat wordt het kaliber genoemd en staat op de verpakking naast de nominale waarde.

Voorbij zijn de dagen waarop tegels van standaardafmetingen van 20x20 en 30x30 cm overal en altijd domineerden.Voor de laatste 15 jaar heeft een andere trend wortel geschoten in de wereld van keramische tegels: hoe meer, hoe beter. Dus begon de grootte van de tegels langzaam maar zeker te stijgen. Aanvankelijk was het ontworpen voor het afwerken van grote winkelcentra en de 60x60 cm tevreden bouwers met de mogelijkheid van een snellere installatie.Na 2007 nam de vraag naar grote tegels toe en begon deze te produceren voor particuliere huizen en appartementen. Elke zichzelf respecterende fabriek beschouwde het als hun plicht om in het assortiment ten minste een paar regels grootformaat modellen op te nemen.

Tegenwoordig is de grootte van 30x30 niet langer relevant, tegels van dit formaat worden zelfs in veel fabrieken stopgezet. De meest populaire formaten zijn 30x90 en 40x80 cm.

De belangrijkste voordelen van grote tegelafmetingen zijn:

 • de grote afmeting helpt om de ruimte van de kamer visueel te vergroten vanwege een veel kleiner aantal naden;
 • soortgelijke tegels zijn veel betaalbaarder dan natuurstenen tegels en het interieur ziet er net zo goed uit;
 • het is veel gemakkelijker om te leggen, en de materiële consumptie is veel minder;
 • het is mogelijk om complexe vormen op verschillende oppervlakken te leggen, waardoor een ongewoon visueel effect ontstaat;
 • meest milieuvriendelijk;
 • duurzaam;
 • vuurvaste materialen;
 • bestand tegen verschillende chemicaliën;
 • betegeld materiaal geleidt geen elektriciteit;
 • gemakkelijk te verzorgen.

Keramische tegels van grote afmetingen worden gebruikt voor het afwerken van de keuken, badkamer, woonkamer, kantoren, kantoren. Ze legden het op de vloer en sloegen de muren op.

Het werken met dergelijk materiaal heeft uiteraard zijn eigen kenmerken. Ten eerste is styling een bijzonder arbeidsintensief proces, het vereist vaardigheden. Ten tweede, gezien het gewicht van de baan, is een speciale lijm nodig voor de bevestiging. Het moet voldoende elastisch en tegelijkertijd betrouwbaar zijn. Ten derde moet het oppervlak waarop de tegel wordt gelegd met een perfecte nauwkeurigheid worden geëgaliseerd, omdat alle ruwheid onmiddellijk merkbaar zal zijn. Bovendien houden dergelijke producten niet van een te hoge luchtvochtigheid.

Kleur oplossingen

Het kleurenschema beïnvloedt het algehele uiterlijk van de kamer aanzienlijk. Het mag niet giftig zijn, irriterend voor de ogen. Een belangrijke voorwaarde is het comfort van de te voorziene ruimte, zodat er een gevoel van gezelligheid en ontspanning heerst. Met dit omgaan met correct gekozen kleuroplossing.

 • wit - neutrale, universele kleur. Het lijkt misschien saai, maar juist deze schaduw kan het beste een kleine ruimte visueel uitbreiden. Bovendien combineert witte tegel perfect met andere tinten en texturen. Je moet ziekenhuiswit vermijden en romige, melkachtige tinten kiezen.
 • zwart - het tegenovergestelde van de vorige, verkleint visueel de ruimte, waardoor deze donkerder wordt. Geschikt in grote ruimtes, maar ook in gevallen waar ontwerp vereist is.
 • Blauw, groen, blauw creëer een gevoel van koelte. Ze zien er meer geschikt in de badkamer, maar zijn in staat om elk interieur te versieren.
 • Pastelkleuren. Warme en koude tinten van saaie kleuren kalmeren en creëren een stijlvol kader. Perfecte combinatie van pastel met licht, als ze tot dezelfde kleur behoren.
 • Woody en marmer zal respect geven.
 • Sappig en helder (rood, turkoois, blauw, oranje) zijn goed voor het maken van accenten.

Voor de keuken

De keuken is het 'privékantoor' van elke vrouw en de rest van de gezinsleden brengt daar veel tijd door. Voor maximaal comfort is het de moeite waard om aandacht te besteden aan een grote tegel voor bekleding, omdat alle voordelen (duurzaamheid, sterkte, milieuvriendelijkheid, onderhoudsgemak, esthetiek) ideaal voldoen aan alle functionele eisen van de ruimte. Tegels zijn van twee hoofdtypen: mat en glanzend (gepolijst).

Bij het kiezen, moet men bedenken dat gepolijst, zij het duurzaam,maar heeft een vrij lage wrijving, het is gemakkelijk om er op te glijden. Matte tegels glijden niet weg, maar hebben een lagere vochtbestendigheid.

Kies lichte tinten. Witte kleur is universeel, hij is geschikt voor elk ontwerp. Een deel van de keukenmuur bedekt met tegels wordt een schort genoemd. Het beschermt de muren op plaatsen met de grootste externe negatieve impact (spatwater, vet, roet). Voor het schort kun je het beste kiezen voor breedbeeldporselein. Voor voegen is het oppakken van schimmelwerende vulstoffen. Om de populaire 10x10-maat te imiteren, doen fabrikanten de slag: ze maken een grote tegel met groeven op de verbindingen.

Voor de badkamer

De grote tegel past perfect in het minimalisme van de badkamer. Groot formaat materiaal kan een groot gebied met een minimum aantal naden bedekken en daarom de penetratie van vocht verminderen. Gebruik meestal tegels van 40x40 cm tot 300x60 cm. Het is noodzakelijk om de grootte van de badkamer en tegel te correleren. Een grote tegel in een kleine ruimte, daarentegen, vernauwt de ruimte, maar het interieur van het bad in een klassieke stijl benadrukt het perfect. De donkere tegel in de badkamer van het Italiaanse Fap ziet er bijvoorbeeld zo mooi en duur uit.

Grote tegels in de badkamer leggen is lastig. De voorbereide oppervlakken van de muren of de vloer moeten perfect glad zijn en het werken met de platen zelf moet uiterst voorzichtig gebeuren, omdat grote tegels dunner zijn dan normaal, kwetsbaarder maar veel moeilijker. Als we het hebben over reuzen in de maten 4x4 of 6x6 meter, dan heb je ten minste twee mensen nodig om het laken te vervoeren en speciale draagriemen te gebruiken.

Mooie interieuroplossingen

De leiders in de vervaardiging van keramiek zijn de Italianen. Onbetwistbaar hun voorliefde voor de productie van grootformaat tegels. Gewoon fascinerende muur schoonheid van het Italiaanse bedrijf Fiandre in de grootte van 1,5x3 m.

Grote tegels zijn ontworpen om de luxe van het interieur in restaurants, hotels en SPA-salons te benadrukken.

De gezelligheid en functionaliteit van de keuken wordt met succes onderstreept door grote borden. De veelzijdigheid van wit vereist geen bewijs.

Geconfronteerd met het schort met imitatieladen van klein formaat.

Keramische producten "onder de boom" geven comfort en warmte aan elk interieur.

Gemarmerde vloer is een betaalbare luxe.

Het gebruik van verschillende kleuren en texturen helpt om de ruimte te plaatsen.

Deze kleuring past in het ontwerp van de woonkamer.

Het stijlvolle minimalisme van de badkamers is prachtig onderstreept met grote tegels.

Bad in de stijl van het legendarische huis Tiffany - de droom van elke vrouw. Dit is niet alleen een kamer met een douche.

Luxe lijn van premiumklasse zal de status van elke kamer benadrukken: van residentieel tot commercieel.

De tendens om de omvang van keramische producten te vergroten is dus nog steeds relevant.

Hoe je keramische tegels in de badkamer kunt kiezen, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer