De subtiliteiten van de reparatie van een kleine kamer van 18 vierkante meter. m

 De subtiliteiten van de reparatie van een kleine kamer van 18 vierkante meter. m

Competent en stijlvol ontwerp van de kamers van het gebouw - het is niet eenvoudig. Om een ​​comfortabele sfeer in het appartement te bereiken, is het noodzakelijk om alle decoratieve elementen en het kleurenpalet op harmonieuze wijze te combineren. Op basis van compacte gebouwen zijn er bepaalde moeilijkheden verbonden aan de grootte van de kamer. Ze moeten worden overwogen tijdens reparatie en decoratie.

Er zijn veel ontwerptechnieken die worden gebruikt om een ​​miniatuur woonkamer of hal van 18 vierkante meter te versieren. m.

Kenmerken van planning

Kamermaten van 18-20 vierkante meter zijn te vinden op basis van standaard appartementsgebouwen, bijvoorbeeld in de "Chroesjtsjov". De typische vorm van de kamer is rechthoekig.Het eerste dat u moet beslissen, is de functionaliteit van de ruimte. Of het nu een aparte kamer of een kamer is, gecombineerd met een studeerkamer, slaapkamer enzovoort.

Als u meerdere zones op hetzelfde territorium wilt plaatsen, moet u de zoneringstechniek gebruiken. Hiermee kunt u het ene deel van de locatie van het andere scheiden, zodat u ze comfortabel kunt gebruiken.

We maken het interieur

Professionals uit het ontwerp van huizen en appartementen hebben een aantal aanbevelingen gedaan, die worden aanbevolen om te luisteren naar een succesvolle reparatie van het pand. Op basis van compacte kamers is het noodzakelijk om technieken te gebruiken die de ruimte visueel vergroten. Ze zullen de situatie comfortabeler maken.

Gebruik hiervoor spiegels, felle kleurenpalet, natuurlijke belichting en andere technieken. Overweeg dit in het reparatieproces. Blokkeer geen ramen met dikke gordijnen.

Je moet ook het omvangrijke meubilair verlaten, dat bijna alle ruimte in de kamer in beslag neemt. Besteed aandacht aan compacte en multifunctionele producten. Installeer niet veel meubels in de hal, alleen de meest noodzakelijke.De kamer is bezaaid met vazen, standbeelden, oude schotels en andere dingen die zijn gebleven sinds de Sovjet-periode.

decoratie

Bij het kiezen van een afwerkmateriaal voor muren, plafond en vloer, moet de voorkeur worden gegeven aan de opties van lichte en warme kleuren, bijvoorbeeld pastel. Ze belasten de ogen niet en hebben een ontspannend effect op de mentale toestand van een persoon. Kies geen donkere en heldere tonen als de hoofdtonen. Ze worden uitsluitend gebruikt in de vorm van accenten en toevoegingen.

Met behulp van donkere en dikke kleuren kunt u een van de zones in de kamer selecteren. Gebruik visuele kleuren met verschillende kleuren. Tegen de achtergrond van het hoofdkleurenpalet van lichte tonen, contrast in donkere tinten, die een specifiek gebied aanduiden.

Wat het textielontwerp betreft, maak een keuze voor lichte, transparante en doorschijnende stoffen. Dit geldt voor gordijnen, spreien en andere producten. Ideale monochrome gordijnen of producten met een klein patroon.

verlichting

Spotverlichting is een praktische en handige optie als de kamer in verschillende zones is verdeeld. Kies compacte armaturen die niet opvallen.Opmerkelijk kijken en hun werk doen LED-lampen. De verlichting van het canvas verhoogt visueel het volume van de kamer. Adequate verlichting is een must, vooral als er een gebrek aan natuurlijk licht in de kamer is.

meubilair

Standaard meubilair voor de hal:

 • Sofa (het is wenselijk om een ​​keuze te maken in het voordeel van vouwmodellen).
 • Salontafel.
 • Een paar stoelen.

Als er ruimte is, kunt u een lange en smalle kledingkast installeren, evenals een compact en ruim nachtkastje. Tv wordt aanbevolen om aan de muur te plaatsen.

stijl

Succesvol design is de juiste stijlkeuze. Met deze vraag moet u beslissen voordat u met reparaties begint. Van de decoratieve richting zal afhangen van het materiaal en het type decoratie, het uiterlijk van het meubilair, de beschikbaarheid van extra accessoires, kleuren en nog veel meer. Experts identificeren een aantal stilistiek die geweldig zijn voor het inrichten van de hal met een oppervlakte van 18 vierkanten.

klassicisme

Classicisme is een van de klassieke trends. Deze stijl is altijd relevant en gaat niet uit de mode, ongeacht de huidige trends.Deze richting is ingetogener in vergelijking met barok, rococo of imperium en is daarom beter geschikt voor compacte kamers. Om het ontwerp dag in dag uit succesvol en gelukkig te maken, moet u zich houden aan de volgende aanbevelingen:

 • Kleur. Geef de voorkeur aan lichte kleuren. Je kunt de gouden elementen actief gebruiken. Ze geven de interne dynamiek en expressiviteit, en het lichtspel heeft een positief effect op het visuele volume van de ruimte. Neutrale tonen kunnen ook als primaire kleuren worden gebruikt.
 • verlichting. Een kroonluchter in het midden van de kamer is een standaardontwerp voor klassieke stijlen. Het wordt aanbevolen om een ​​model met transparante elementen te kiezen, zolang het niet omvangrijk is. Als een enkele kroonluchter niet genoeg is, plaats dan extra miniatuurlampen.
 • Furniture. Meubels kunnen het beste aan de randen van de hal worden geplaatst. De meeste klassieke meubelstukken zijn versierd met driedimensionale elementen en zijn groot van formaat. Om dit probleem aan te pakken, werden klassieke modellen ontwikkeld in een meer beknopte, moderne vorm.

Hi-tech en minimalisme

De twee eerder genoemde moderne richtingen zijn ideaal voor het decoreren van een compacte kamer. De stijlen lijken erg op elkaar, omdat hightech is gemaakt op basis van minimalisme.

Kenmerken van minimalisme:

 • Beperking, beknoptheid en vrije ruimte.
 • Neutraal kleurenpalet: wit, grijs, beige.
 • Minimale meubels.
 • Gebrek aan decoratieve elementen (het is toegestaan ​​om een ​​foto of een paar foto's in de kamer te plaatsen).
 • De voorkeur gaat uit naar kunstmatige materialen (plastic, glas).

Wat betreft de high-tech stijl, alle bovenstaande principes zijn erop van toepassing. Het belangrijkste verschil in deze richting is het gebruik van innovatieve technologieën: het 'smart home'-systeem, moderne technologie en nog veel meer. Het ontwerp maakt ook gebruik van chroomelementen, spiegels en glanzende oppervlakken.

Japans

Verfijnde en verfijnde inrichting. Bij de registratie worden natuurlijke materialen gebruikt (hout, stoffen, papier).

kenmerken:

 • Het minimale aantal meubels en decoratieve artikelen.
 • Aziatische motieven als accenten: bamboe, fans, hiërogliefen.
 • Natuurlijk kleurenpalet: groen, beige, wit.Als een extra kleur wordt rood of oranje gebruikt.
 • Ruime, lichte en rustige sfeer. Harmonie met de natuur.

Eco

Deze trend wordt gekozen door kenners van natuurlijkheid en natuurlijkheid. Het hoofdkleurbereik bestaat uit groene, witte, bruine en beige tonen. Het interieur creëert een atmosfeer van lichtheid en frisheid, ideaal voor kleine kamers.

Voor reparatie alleen natuurlijke materialen worden gebruikt. Dit geldt voor decoratie, meubels en decoratieve artikelen. Je moet ook nadenken over de verlichting. De omgeving in ecostijl is doordrongen van zacht licht. De vloer kan worden gedecoreerd met groene tapijten met een zacht dutje en imiteert gras.

Scandinavisch

Bij het versieren van gebruikte lichte kleuren. De hoofdkleuren zijn wit, lichtgrijs of lichtbeige. Meest gebruikte natuurlijke materialen. Voor raamdecoratie met behulp van doorschijnende of transparante stoffen. Om het interieur expressiever te maken, gebruikt u lichte elementen: tapijten, decoratieve elementen, gevoerde ontlasting.

Studio appartement

Op basis van dit soort woongebouwen in een kamer, combineer meerdere zones tegelijk.Als je alles goed overdenkt, krijg je een stijlvol en comfortabel interieur. Om de verwachte resultaten te bereiken, het is noodzakelijk om reparaties uit te voeren met inachtneming van de volgende regels:

 • Selecteer spottype-fixtures.
 • Gebruik compacte en comfortabele partities. Prachtige modellen van glas of dun multiplex. U kunt ook bestemmingsontvangst gebruiken met gordijnen.
 • Voor het inrichten van de ideale multifunctionele meubeltransformator. Het heeft een compact formaat en capaciteit.

Mooie opties

Praktische en stijlvolle decoratie in de hightech-stijl. De hoofdkleuren zijn wit en lichtgrijs. Geel werd gebruikt als een helder accent.

Doorloophal in de stijl van minimalisme. Strenge vormen, beknoptheid, minimale meubels. Gebruikte standaard voor dit stijlpalet met de toevoeging van rood als accent.

Hal gecombineerd met keuken in een studio appartement. Een houten structuur wordt gebruikt als een afscheiding, die ook dient als een standaard voor bloemen.

Ontwerp in de stijl van het classicisme. Zachte en "warme" kleuren zorgen voor een comfortabele sfeer. De kamer is alleen de meest noodzakelijke meubels.Een elegante kroonluchter in het midden is de beste optie om een ​​verlichtingsarmatuur in dit interieur te plaatsen.

Lichte en ruime kamer in de Scandinavische stijl. De kamer is gevuld met natuurlijk licht. Wit palet vergroot de grootte van de kamer. In deze kamer zal het leuk zijn om veel tijd door te brengen.

In de volgende video vindt u een woonkamer van 18 vierkante meter. m met een nep.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer