Het slot op de voordeur vervangen - stap voor stap instructies voor verschillende soorten mechanismen

 Het slot op de voordeur vervangen - stap voor stap instructies voor verschillende soorten mechanismen

Hoe betrouwbaar en onverwoestbaar ook de sloten op de voordeuren zijn, ze moeten regelmatig worden vervangen. Alle mensen moeten precies weten in welke situaties ze het doen en hoe dit werk wordt gedaan. Bovendien kan de vervanging van producten zijn eigen nuances hebben, afhankelijk van hun ontwerp - hier moet ook rekening mee worden gehouden.

Wanneer moet ik het sluitapparaat vervangen?

Het vervangen van het slot is absoluut noodzakelijk als een nieuwe deur wordt gekocht. In de meeste gevallen voltooien fabrikanten het niet met sluitapparaten. Daarom moet de keuze door de bewoners zelf worden gemaakt.Maar het is belangrijk om in gedachten te houden dat het vervangen van het slot op de metalen voordeur in een appartement of een privéhuis nodig is bij het verliezen van sleutels. Als er ten minste één sleutel verloren gaat, is het risico groot dat aanvallers het kunnen gebruiken. In het ergste geval blijkt dat de sleutel niet is verdwenen, maar gewoon is gestolen en de overval al wordt voorbereid.

Het is noodzakelijk om het deurslot te vervangen en in geval van breuk. Pogingen om het te repareren, leiden niet altijd tot succes. Het wordt vaak gevonden dat het sluitmechanisme versleten is en dat het gemakkelijker is om een ​​nieuw apparaat te installeren dan om het oude voor onbepaalde tijd te repareren. Maar als de schade wordt veroorzaakt door onzorgvuldig gebruik, vandalisme of een noodgeval, moet het slot ook zo snel mogelijk worden vervangen.

Er zijn verschillende andere situaties waarbij zelfs een nieuw slot nodig is op een ijzeren deur:

 • als de woning wordt gegeven aan nieuwe eigenaren;
 • als ze een appartement of een huis kopen en kastelen oud zijn;
 • vertrek van huurders en voorbereiding op de komst van nieuwe huurders;
 • Er zijn duidelijke tekenen van voorbereiding op hacking, het maken van indrukken;
 • het huis of de veranda werd gekozen door een bende dieven die al met succes een aantal appartementen waren binnengedrongen;
 • in het nieuwe huis zijn sloten van de ontwikkelaar geïnstalleerd, duidelijk niet erg perfect.

Tools en training

Omdat we het hebben over de veiligheid van mensen en eigendommen, moeten we veel aandacht besteden aan de voorbereidende fase. De eerste stap is het selecteren van het juiste type constipatie. In ieder geval is het noodzakelijk om het gebruik van gemonteerde structuren te verlaten. Hoe massief en sterk ze er ook uitzien, moderne rovers hebben lang geleerd om deze verdediging te overwinnen zonder sleutels en hoofdsleutels met één brute kracht. Zelfs voor werkruimten bieden hangsloten geen normale bescherming.

Gelegd op type slot is gemonteerd aan de binnenkant van een doek, het reciproke deel wordt op een frame geplaatst. Het voordeel van het ontwerp is het gemak van installatie (het schendt de integriteit van de vleugel niet). Maar deze producten zijn niet geschikt voor stalen deuren. Ontwerpers zijn ook ontevreden over hen - de esthetische kenmerken van deuren met een dergelijke constipatie verslechteren sterk. In de meeste gevallen vervult de overlapvergrendeling een ondersteunende rol.

Insteeksamenstellingen, zoals volgt uit hun naam, worden geïnstalleerd in de holte van het blad. Deze producten zijn redelijk betrouwbaar en goed beschermd tegen hacking. Er is geen gevaar dat het interieur wordt beschadigd. Insteekslot kan op kunststof en houten en metalen deuren worden geplaatst.De categorie beveiliging die direct gerelateerd is aan het niveau van geheimhouding, wordt uitgedrukt in cijfers 1-4 (hoe hoger de waarde, hoe veiliger het apparaat).

Als u de juiste aanpassing van het slot selecteert, moet u een set gereedschappen voorbereiden. Omdat je altijd gaten moet boren, is het onmogelijk om te doen zonder een elektrische boormachine.

Gebruik daarnaast:

 • kettingzaag;
 • tang;
 • klein schroot;
 • schroevendraaier;
 • puzzel.

cilinder

Zijn functies hebben de vervanging van sloten van elk type. Het cilindermechanisme kan heel gemakkelijk worden geïnstalleerd, zelfs als u geen contact opneemt met de professionals. Eerst moet je alleen een betrouwbaar apparaat kopen. Het werk is uiterst eenvoudig: u hoeft alleen de enkele bout te verwijderen. Gebruik hiervoor een kruiskopschroevendraaier. De bevoegde selectie van het mechanisme begint met het verwijderen van het vorige apparaat en de zorgvuldige meting ervan.

Om zich niet te vergissen en het juiste type mechanisme te gebruiken, moet je vooral letten op de afstand van de rand van het lichaam tot het middelpunt. Je moet ook de lengte van het lichaam in ogenschouw nemen. Als u een symmetrische vergrendeling gebruikt met een lengte van 6,2 cm, is de afstand tussen de rand en het midden precies 3,1 cm. U kunt een cilindermechanisme plaatsen met een vergrendeling in twee richtingengoed. Maar het is toegestaan ​​om dergelijke apparaten te gebruiken, waar de tuimelschakelaar zich tegenover de bron bevindt.

De kern (larve) is perfect vervangen, ook al maken verschillende fabrikanten het en het slot. Het is zelfs mogelijk om producten in te voegen die sterk verschillen in beveiliging. Maar we moeten rekening houden met het belang van de lengte, die de grootte bepaalt.

De meest voorkomende kernen worden gemaakt, waarvan de grootte is:

 • 6;
 • 7;
 • 8;
 • 9 cm

Elimineer de selectiefout is heel eenvoudig: u moet rekening houden met de dikte van de voering. Asymmetrische cilinders worden gebruikt wanneer een vergrendeling op de deur nodig is:

 • met een veranda;
 • met decoratieve panelen;
 • toegangsdeuren.

Het is niet altijd mogelijk om een ​​stuk te vinden dat ideaal in grootte is gecombineerd. Maar toch is het de moeite waard om een ​​ontwerp te gebruiken met de grootste afmetingen. Een afwijking van meer dan 0,3 cm kan tot ernstige problemen leiden - een van de uitstekende delen zal interfereren, of een zwaar begraven gedeelte zal het openen van de deur bemoeilijken. Het wordt aanbevolen om kernen te gebruiken met een groot aantal combinaties - ze bemoeilijken de acties van criminelen.

Hoe de oude cilinderslot precies te demonteren, als het is ingesloten en stevig in het canvas wordt vastgehouden, vertelt u de instructies van de fabrikant.Er zijn geen kant-en-klare algemene instructies over deze score. Het wordt aanbevolen om alle oude onderdelen op te pakken en geen onderdelen achter te laten. Dan kunt u niet bang zijn voor de mismatch van delen van het slot, defect of vastlopen. Het gat in de deur moet dezelfde diameter hebben als de cilinder.

Dit onderdeel wordt buiten ingevoegd. Vervolgens wordt het bevestigd met behulp van de montageplaten. Plaats vervolgens de drijfstangen. Zorg ervoor dat u een deel van de staaf aan de buitenkant laat. De staaf wordt gebruikt voor het rijgen van de resterende functionele delen. In de meeste gevallen wordt er een knop op het oppervlak van de behuizing geplaatst, waardoor de vergrendelingsklep wordt ingedrukt.

hefboom

Met alle populariteit van cilindersloten om te doen, kunnen ze dat niet. Alle professionals, inclusief die van krachtcentrales, raden ten stelligste aan om op de toegangsdeuren ten minste twee verschillende sloten te installeren. Naast de cilinder is het het beste om een ​​hendelapparaat te gebruiken. Het is heel belangrijk om het volgens alle regels te installeren, anders is zelfs de duurste constructie bijna onbruikbaar.Het wordt aanbevolen om het slot niet lager dan 90 en niet hoger dan 110 cm boven de vloer te plaatsen.

Wanneer de markeringen zijn gemaakt en gecontroleerd, kunt u het canvas snijden. Als het resulterende gat plotseling te klein is, snijd je de randen extra af. Burrs bestanden opschonen. Het slot is niet meteen geïnstalleerd: eerst moet je het proberen. Op dit punt zijn de plaatsen waar gaten moeten worden gemaakt voor bevestigingsschroeven nog steeds gemarkeerd.

Vervolgens moet je het slot aan de deur bevestigen en de locatie van het sleutelgat noteren. Het wordt verkregen door een blad te boren met een boor of het te snijden met een molen. Nu kunt u het sluitapparaat zelf plaatsen, bevestigen en de prestaties evalueren. Nadat dit werk is voltooid, installeert u de pad, plaatst u de sleutel om de plaats te markeren voor het bevestigen van extra onderdelen. Wanneer de pad is geïnstalleerd en bevestigd, is het noodzakelijk om te controleren of het slot soepel werkt.

Het blijft om de plaatsen te markeren waar de bouten zijn. Je kunt gaten knippen als een boormachine en slijpmachine - dit hangt af van de beschikbaarheid van het gereedschap en de vaardigheden om met hem te werken. Degenen die ervaring hebben met soortgelijke werken zullen maximaal 2 uur spenderen. Maar onervaren meesters kunnen met een aantal onoverkomelijke problemen worden geconfronteerd.Om ze met succes op te lossen en een betrouwbare bescherming van het huis tegen een invasie te krijgen, is het soms juister om zich tot professionals te wenden.

Met schuifbouten

Deze procedure is een beetje ingewikkelder dan het werken met suvaldnyh-modellen. Maar de kenmerken ervan kennen, is in ieder geval omdat het dergelijke sloten zijn die vaak worden gebruikt in de nieuwste versies van stalen deuren. Hiermee kunt u op betrouwbare wijze beschermen tegen de meeste hackpogingen. Alle werkzaamheden worden alleen uitgevoerd nadat de deur van de scharnieren is verwijderd. Bovendien moet je het canvas demonteren.

Opgemerkt moet worden dat de standaard vergrendelbout niet bestaat. Producten die zijn geïnstalleerd in garages en in woongebouwen kunnen verschillende grootten hebben. Verschillen kunnen betrekking hebben op de vorm, de locatie van de sleuven aan 1 of 2 zijden, de hellingshoek. Dit alles is vereist om van tevoren te analyseren voor de aankoop. De lijst met noodzakelijke hulpmiddelen is dezelfde als in andere gevallen.

Zoals altijd, bepaal eerst de plaats van installatie van het kasteel. Georiënteerd op een hoogte waarmee je het met maximaal gemak kunt gebruiken. Markeer vervolgens het punt waarop ze gaten zullen boren. In dit geval moet u zich laten leiden door de contouren waarop de sleutel wordt gemonteerd.Bij het markeren van het einde van de deur, kijken ze zorgvuldig hoe dik het sluitapparaat is.

Rechthoekige contour (buitenste rand van het kasteel) is gemarkeerd met gaten. Zorg vooral voorzichtig voor de bovenste en onderste lijnen. De meeste experts zijn van mening dat de rechthoek in het metaal nodig is om de molen te snijden. En als dat niet het geval is, is het raadzaam om bestanden toe te passen. Met dit handgereedschap kunt u ook de klus klaren, hoewel u meer moeite moet doen.

Controleer vervolgens of het slot op zijn plaats zit. Zoals de professionals zeggen, is een voorlopige fixatie gemaakt. Vervolgens moet het worden verwijderd en worden vermeld waar de sleutel zich bevindt. Neem vervolgens een boormachine en boor een sleutelgat. Nu moet u het slot opnieuw installeren met schuifbouten.

Hier is het belangrijk om alles dubbel te controleren. Het product is immers al heel strak gemonteerd, "al jaren". Beoordeel zorgvuldig of het mechanisme gemakkelijk werkt, of afzonderlijke onderdelen vastzitten. Als er geen fouten zijn gemaakt, kunt u de voering plaatsen en de werking van het slot opnieuw controleren. Dan kijken ze waar de gaten voor de dwarsbalken omhoog moeten komen en boren ze onmiddellijk.

Handige tips

Voordat u sloten vervangt, is het noodzakelijk om te bepalen welk type sluitapparaat al is geïnstalleerd. Het beste van alles is dat een slot van hetzelfde type met een oud slot op zijn plaats wordt gezet - dit zal de hoeveelheid werk verminderen. Omdat alle eigenaren geïnteresseerd zijn in het vereenvoudigen van de daaropvolgende reparatie, is het raadzaam om voorkeur te geven aan structuren die een intern geheim hebben. U kunt ze repareren (met zeldzame uitzonderingen) zonder het hele apparaat te demonteren, zonder het te demonteren. Als u ervoor kiest om het niveaureslot te vervangen, moet u modellen kopen met zoveel mogelijk hendels (dit verhoogt onmiddellijk de betrouwbaarheid).

Laten we de nuances van het vervangen van elk type slot opnieuw analyseren. Bij het werken met cilinderinrichtingen is het aan te raden om een ​​klinknagel en een pistool gereed te hebben voor gebruik. Door de larve te verwijderen, trekt u geleidelijk aan het wieltje naar zichzelf toe en probeert u het tegelijkertijd open te vouwen. Het verwijderen van de details zal uiterst eenvoudig zijn, zodra de tong de gewenste positie heeft bereikt. Anders is het nodig om te handelen als de cilinder is gemaakt volgens het "sleutel - sleutel" - systeem. In dit geval:

 • steek de sleutel in de put;
 • een beetje schuiven (in een hoek van 10 tot 15 graden);
 • trek het zelf aan.

Verwijder vervolgens de schroeven die de hendels aan beide kanten vasthouden. Wanneer de handgrepen zijn verwijderd, wordt een vierkante stalen staaf gevonden. Het wordt verwijderd om toegang te krijgen tot het draaimechanisme. Het blijft om de schroeven aan het uiteinde van de behuizing te verwijderen. Daarna kun je de zaak zelf al maken. Voer metingen uit van de larven, delen van het lichaam en handgrepen. Met de gemeten waarden kunt u het juiste ontwerp nauwkeuriger selecteren. Als het nodig is om de opening van binnen comfortabeler te maken, hebben modellen van sloten met een draaitafel de voorkeur. Ter informatie: de handgreep moet minstens even lang en breed zijn als de eerder gebruikte handgrepen. Al deze punten zijn typerend voor het werken met sloten van bekende fabrikanten.

We mogen niet vergeten dat de bevestigingsschroeven aan de onderkant van de drukknop moeten worden vastgedraaid. Wanneer de installatie is voltooid, beoordelen ze hoe de hendels werken, hoe het slot aan beide kanten werkt. Dit is nodig als de deur open is. Dan zal de minste fout in het werk onmiddellijk zichtbaar zijn. Een soortgelijke test wordt uitgevoerd nadat de deur is gesloten. Het wordt vaak gevonden dat iets de dwarsbalken verstoort. Plaats een laag tandpasta erop en probeer het opnieuw.Er verschijnt een markering om aan te geven waar en hoeveel metaal moet worden verwijderd. U moet het met een slijper verwijderen, maar zo zorgvuldig mogelijk. Het is beter om de procedure meerdere keren te herhalen dan om te veel materiaal te verwijderen.

Als het correct wordt uitgevoerd, werkt het mechanisme extreem soepel. Draai aan de hendel of scrol de sleutel - en er is geen gering gevoel dat ergens dat zich vastklampt, de loop van de werkende delen vertraagt. Niet nodig om op te drukken, druk het canvas naar beneden, met een inspanning om de sleutel of het handvat te draaien. Maar aangezien meestal cilindersloten in de toegangsdeuren samen met hendels worden gebruikt, moeten we ook kijken naar de bijzonderheden van het werken met dit mechanisme. Als de trimplaten op hun plaats worden gehouden door klinknagels, is het raadzaam ze uit te boren.

Net als het cilinderslot is het slot het meest correct om te veranderen voor een exacte analoog. En toch is het de moeite waard om te onthouden dat het vaak nodig is om de gaten iets uit te breiden. Voor dit werk zal een rollersnijder moeten worden gebruikt. Verificatie van het resultaat is eenvoudig: zowel binnen als buiten moet de sleutel gemakkelijk in de put komen. Als aan deze voorwaarde is voldaan, kunt u het slot volledig aan de deur bevestigen (bijvoorbeeld met klinknagels).

Zowel cilinder- als hefboomsloten zijn het moeilijkst te veranderen in een metalen deur. Aanpassing van de boorgaten is aanzienlijk gecompliceerd of zelfs volledig onmogelijk. Om de problemen die hiermee gepaard gaan te voorkomen, moet u altijd een slot aanschaffen bij het bedrijf dat de deur zelf heeft gemaakt. Als dit niet mogelijk is, zou u geïnteresseerd moeten zijn in de lijst met compatibele modellen. In sommige gevallen is het noodzakelijk om niet het hele slot te vervangen, maar alleen de afzonderlijke delen.

Dus, in geval van verlies of beschadiging van sleutels, is het, wanneer ze versleten zijn, bijna altijd mogelijk om te beperken tot het veranderen van de larve. Het is sneller, zuiniger en gemakkelijker in het fysieke vlak. Het is noodzakelijk om schroeven en schroeven krachtig, maar soepel vast te draaien. Anders kan het centreren van het slot verschuiven. En dan moet zelfs een volledig nieuw apparaat van een gerenommeerde fabrikant opnieuw worden gewijzigd.

Naast de twee hoofdsoorten sloten, is het nuttig om aandacht te besteden aan ontwerpen van het type "onzichtbaar". Ze zijn aanzienlijk beter in weerstand tegen barsten. Professionals wordt aangeraden om altijd na te denken over de kracht, niet alleen van constipatie, maar ook van de deur. Soms moet de doos zelf ook worden versterkt. Maar zelfs als dit niet nodig is, is het noodzakelijk om te werken zodat de verandering van het slot het canvas niet verzwakt.Wat betreft schijfmodellen van sloten, ze zijn onderverdeeld in twee types - automatisch en halfautomatisch. In beide gevallen is er een larve. Het is veranderd in geval van schade, maar het is nog steeds de moeite waard om het mechanisme volledig te vervangen. Als de vergrendelingshendel van de cilinder is gebroken, kunt u het vervangen ervan beperken. Ongeacht het type apparaat wanneer de structuur wordt gedragen, moet deze volledig worden vervangen.

Niveauresloten die in het buitenland zijn gemaakt, kunnen niet "eenvoudigweg" worden vervangen. U moet het apparaat opnieuw coderen en nieuwe sleutels ophalen. Russische modellen veranderen, dus hercodering wordt hier niet toegepast. Het is belangrijk om met zo'n moment rekening te houden: alle decoratieve delen van het meubilair, die het vervangen van een deel van het slot niet verhinderen, kunnen op hun plaats blijven. Het hoofdslot wordt meestal onder het handvat of direct erboven geplaatst. Als in de cilindersluiting de behuizing moet worden vervangen, begin dan met het openen van het mechanisme. De dwarsbalken moeten volledig zijn ingetrokken. Nu is het noodzakelijk om de cilinder eruit te trekken, de handgrepen, kleppen en pantserplaat te verwijderen. Maar de voering die het sleutelgat bedekt, kun je niet aanraken. Maar het is noodzakelijk om de eindschroeven te verwijderen - in verschillende uitvoeringen van 2 of 4.

Na het voltooien van deze stap, haak het slot op de eindplaat en verwijder het voorzichtig. In plaats daarvan wordt een soortgelijk product in de geopende holte geplaatst. Net als in andere gevallen is het het beste om een ​​slotbehuizing van hetzelfde model te kopen om uw werk te vereenvoudigen. Bijna altijd zal het worden teruggebracht tot het uitvoeren van dezelfde acties, alleen in de omgekeerde volgorde. Slechts in enkele gevallen is het nodig om metaal of hout te slijpen, waardoor de toegangskanalen worden vergroot.

Natuurlijk, als de instructie een andere aanpak vereist, kun je een van de hierboven beschreven regels schenden. Eigenaren van hendelvergrendelingen, vervaardigd door Cisa, mogen het mechanisme helemaal niet veranderen. Het enige wat ze nodig hebben, is profiteren van de meerdere transcoderingsfuncties van het apparaat. De nieuwe code wordt bepaald door uitwisselbare sleutels, die extra moeten worden gekocht. In sommige gevallen helpt zelfs het vervangen van de vergrendeling door een volledig nieuwe en het correct installeren ervan niet.

Dus, als de deur hard opengaat, is het noodzakelijk om te controleren - misschien niet de constipatie is scheef, maar de doos zelf. Soms wordt een strakke beweging van de sleutel veroorzaakt door het verstoppen van de put. Het is voldoende om het schoon te maken en het goed te smeren, om het probleem gedurende enkele maanden of zelfs jaren niet te herinneren.Als u de larve moet vervangen, wordt het aanbevolen om de dikte van de deuren te meten samen met een isolatielaag - dan is het mogelijk om de vereiste lengte van het onderdeel nauwkeuriger in te schatten.

Schijf, evenals kruisvormige mechanismen, het is volledig gerechtvaardigd om het volledig te veranderen. Hoe dan ook, ongeacht welke goede onderdelen worden geselecteerd, hoe zorgvuldig de reparateurs ook werken, binnenkort zullen nieuwe defecten verschijnen. Als de spacermechanismen breken, moet u de deur uit de scharnieren halen en het canvas demonteren. Het wordt aanbevolen om de larven van dezelfde kleur te kiezen als de deur zelf. Ze vallen dan minder op en zullen het interieur beslist niet bederven.

Het is verstandig om bovenliggende vergrendelingen alleen te installeren nadat de sjabloon is geplaatst. Het geeft aan of het mechanisme de accessoiredoos niet raakt. De nauwkeurigheid van de sjabloon wordt gecontroleerd op een driehoekige liniaal. Om het gat voor de cilinder voor te bereiden, is het een goed idee om een ​​gatenzaag te gebruiken. Als de deur van metaal is, is het raadzaam om een ​​bimetalen versie van een gatenzaag te nemen.

Hoe u het slot op de voordeur met uw eigen handen kunt vervangen, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer