Hoekbanken met mechanisme "Accordeon"

 Hoekbanken met accordeonmechanisme

Hoekbanken met het mechanisme "accordeon" - is een modern gestoffeerd meubilair, dat erg populair is onder kopers. De vraag naar het ontwerp wordt verklaard door een aantal functies en kwalitatieve kenmerken.

Systeemfuncties

De naam van het mechanisme "accordeon" spreekt voor zich. De bank wordt getransformeerd volgens het principe van een accordeon: hij is eenvoudig uitgerekt, zoals de vacht van een instrument. Om de bank uit te klappen, hoeft u alleen aan de stoelhendel te trekken. In dit geval valt de achterkant, bestaande uit twee identieke blokken, vanzelf. In uitgeklapte vorm bestaat het bed uit drie blokken van dezelfde breedte en lengte.

Het verschil in hoekontwerp is de aanwezigheid van een hoek. Tegenwoordig produceren fabrikanten modellen met een universele hoekmodule, die in elke richting kan worden gewijzigd. Dit is handig en u kunt zich aanpassen aan de specifieke kamer. De bank kan in de slaapkamer worden geplaatst, waar hij het bed vervangt, in de woonkamer wordt geplaatst (dan bepaalt hij de recreatie- en receptiezone). Als het vloeroppervlak het toelaat, kan een model met een accordeonmechanisme zelfs in de keuken worden geplaatst.

De voordelen van dergelijke structuren zijn talrijk. Accordeon sofa's:

 • mobiel en niet moeilijk om meubels te herschikken;
 • dankzij het betrouwbare mechanisme van transformatie praktisch in gebruik;
 • een verschillende mate van stijfheid van de blokken hebben;
 • gebeuren met preventieve, en ook met massage-effect;
 • verschillen in een breed modelbereik en verschillende functies;
 • hebben een modulair ontwerpsysteem;
 • geschikt voor volwassenen en kinderen;
 • zijn een alternatief voor een tweepersoonsbed;
 • met de juiste selectie van het blok dragen ze bij aan de meest comfortabele en juiste rust;
 • verschillen in de afmetingen en hoogte van een ligplaats;
 • een gemakkelijk te bewerken transformatiemechanisme hebben dat zelfs een tiener kan doen;
 • gemaakt met verschillende bekledingsmaterialen, zodat je een model in de kleur en tekening kunt kopen die je leuk vindt;
 • Ze verschillen qua kosten, afhankelijk van vulmateriaal, lichaam en bekleding.

De nadelen van de hoekmodellen met het accordeonontwerp omvatten de belasting op het lichaam wanneer het mechanisme in werking is.

Daarnaast verschillen budgetmodellen niet qua duurzaamheid, omdat sommige varianten van het blok relatief snel worden vervormd.

Typen en stijlen

Hoekmodellen met het mechanisme van "accordeon" zijn anders. Ze verschillen van elkaar in ontwerp, grootte en functieset. Ze zijn van drie soorten (afhankelijk van de bestemming):

 • zacht;
 • matig hard;
 • rigide.

Het eerste type wordt als onbetrouwbaar beschouwd, het biedt geen volledige rust tijdens de slaap. De meest populaire opties zijn gemiddelde hardheid. Ze worden vaker gekocht, omdat ze bestand zijn tegen een gemiddeld gewicht van één, twee of zelfs drie personen, ongeveer 10-12 jaar oud zijn.

Hoekbanken met een slaapplaats met een verschillende stijfheid worden orthopedische modellen genoemd, omdat ze voorkomen dat er problemen optreden in verband met de wervelkolom.Dergelijke constructies zijn comfortabel, zorgen voor complete spierrelaxatie 's nachts en verlichten zelfs de gevoelloosheid van de ledematen.

Modellen worden ook extern gevarieerd: er is een doos voor linnen, hoekbanken kunnen zonder of met armleuningen zijn, met compartimenten in de armleuningen, met extra hoektafels of een bar.

Accordeonontwerpen zijn gemaakt in verschillende stijlen (modern, klassiek, minimalisme, neo-barok, art deco), dus ze vullen het bestaande interieur van de ruimte succesvol aan.

Het modulaire principe van de hoekbank is erg handig, want dergelijke meubels zijn niet alleen mobiel, maar ook multifunctioneel: de hoekeenheid wordt vaak gebruikt als een stoel waarin u beddengoed of andere spullen kunt opbergen. Het grootste deel met een linnenbox ontvouwt zich, vormt een zacht slaapbed, zoals een bed, en de brede zijkanten van sommige modellen kunnen worden gebruikt als theetafels.

materialen

Bij de productie van hoekbanken met het "accordeon" -systeem gebruiken bedrijven staal, hout, multiplex, synthetische en natuurlijke vulstoffen en verschillende stoffeermaterialen.

Dergelijke ontwerpen worden uitgevoerd op het metalen frame, dit verklaart de betrouwbaarheid van dergelijke banken.Voor de base vaak gebruikt trellised lamellen (elastische houtproducten die voorkomen dat het blok buigen). Multiplex - een budgetversie van de basis, echter, en de meest kortstondige.

filler

Het blok van zo'n bank kan van twee soorten zijn: veerloos of op veren. In elk van de categorieën zijn er goede opties die niet alleen comfort tijdens de slaap bieden, maar ook de juiste lichaamshouding - zonder kromming van de wervelkolom.

Springless eenheid

Zo'n blok is gemaakt van natuurlijke of kunstmatige latex, meubelschuimrubber van twee soorten (T en HR), struttofiber en wordt aangevuld met kokos (kokosvezel), minder vaak met vilten en opvulmateriaal van polyester (en in decoratieve kussens is het holofiber en synthepooh).

De beste variëteiten van een dergelijke mat worden herkend als PU-schuim type HR en latexblok. Ze zijn bestand tegen hoge gewichtsbelastingen, kraken niet en vervormen niet. Polyurethaanschuim is iets minder dan latex, het kost minder, maar op zich is het nogal elastisch.

Bovendien wordt een grote variatie van het blok gecombineerd wanneer harde kokosvezel aan de boven- en onderkant aan de vulstof wordt toegevoegd. Deze mat heeft een orthopedisch effect, het bespaart van rugpijn, maar het is niet ontworpen voor mensen met overgewicht, omdat het kan breken.

springs

Het veerblok is verdeeld in afhankelijke en onafhankelijke typen. De eerste veren zijn met elkaar verbonden, de tweede veren afzonderlijk.

In totaal zijn er drie soorten veerblokken:

 • slang;
 • Bonnell;
 • onafhankelijk type (met "pockets").

slang (of serpentine veren) zijn minder praktisch en strekken zich sneller uit dan andere. Dergelijke veren bevinden zich horizontaal, ze vormen de basis van de bank.

Bonnel bestaat uit gedraaide veren, verticaal gerangschikt, onderling verbonden met het rasterframe. Zodat het blok het lichaam niet raakt, worden de boven-, onder- en zijkanten aangevuld met meubelschuim.

Onafhankelijke bronnen verticaal gerangschikt. Ze onderscheiden zich door het feit dat elk van hen is gekleed in een individuele textielkoffer, zodat de stalen elementen elkaar niet raken. De integriteit van de roostereenheid wordt verzekerd door weefselcovers aan te sluiten.

Van alle variëteiten van het veerblok is het het onafhankelijke type dat als het beste wordt beschouwd, omdat in elke positie van de persoon (zitten, liggen) de spinale deformiteit is uitgesloten.

stoffering

Hoekmodellen met het accordeonsysteem zijn gemaakt van dezelfde materialen als de hele lijn gestoffeerde meubels. De meest populaire stoffeeropties blijven natuurlijk en eco-leer, kunstleer:

 • Leren bank praktisch, een dergelijke bekleding is gemakkelijk af te vegen, het is bestand tegen mechanische schade. Bovendien is de textuur anders (deze kan vloeiend zijn, met een afdruk en een reliëf).
 • imitatieleer minder praktisch, omdat de laaghuid met intensief gebruik snel wordt gescheiden van de stoffen basis. In dit geval moet u meubels beschermen tegen vuil en vocht.
 • Textielgroep De bekleding omvat materialen zoals kudde, velours, meubeltapijt en jacquard. Stoffen bekleding is zeer helder, kan worden bedrukt en heeft een rijk kleurenpalet. Het is gemakkelijk om dergelijke banken op te halen voor reeds beschikbare meubels. Het nadeel van textielbekleding is het verzamelen van stof, vuil en vocht. Het is onpraktisch om te gebruiken, omdat het sneller krassen, snijwonden en schaafwonden vormt dan andere materialen.

afmeting

De grootte van de hoekbank kan verschillen. Dit komt door het feit dat elke fabrikant zijn eigen normen vaststelt. Gemiddeld kan een ligplaats ongeveer 2 × 2 m zijn, de hoogte is 48-50 cm.

De diepte varieert van 1,6 m tot 2 en meer. Sommige modellen zijn erg ruim, ze kunnen een lengte van 2,4 m bereiken.Met een grote bank kun je er niet alleen twee, maar ook drie mensen op plaatsen. Dit geldt vooral als u gasten moet regelen.

Bij het kiezen van een bepaald model, rekening houdend met de grootte - een vereiste.

Het is noodzakelijk dat de diepte van het bed minstens 20-30 cm groter is dan de hoogte, anders kunt u niet ontspannen op dergelijke meubels. Breedte is net zo belangrijk, zelfs als u een kleine bank koopt. Minstens 20 cm aan elke kant zou moeten zijn.

beoordelingen

Hoekbanken met het mechanisme van "accordeon" worden als goed meubilair beschouwd. Dit wordt bewezen door de vele beoordelingen die op internet zijn achtergelaten. Het ontwerpmechanisme is erg handig, gemakkelijk en veilig in transformatie. De opmerkingen geven aan dat dergelijke banken het bruikbare gebied van elke kamer aanzienlijk besparen, handig gelegen in de hoek.

Adviezen zijn dubbelzinnig over het blok van de bank. Sommigen geven de voorkeur aan de lente, praten over de duurzaamheid van dergelijke constructies, anderen kiezen modellen met veerloze eenheid en orthopedisch effect, die niet kraken en een lange levensduur hebben - tot 15 jaar.

Goede modellen zijn Karina, Baron, Denver, Samurai, Dallas, Venetië, Cardinal. Dit zijn zeer populaire hoekopties gemaakt op een metalen frame en met een elastisch en flexibel blok van polyurethaanschuim. Deze ontwerpen zijn gekozen vanwege hun betrouwbaarheid, kwaliteit, uniek ontwerp en lange levensduur.

Een gedetailleerd overzicht van het systeem van de hoekbank "Accordeon" kan worden bekeken in de onderstaande video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden.Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer