Directe banken met een doos voor linnen

 Directe banken met een doos voor linnen

De bank is een van de belangrijkste meubels in huis. Het is noodzakelijk bij het maken van gasten, overdag uitrusten of zelfs slapen. De daarin ingebouwde wasladen maken het nog gemakkelijker en veelzijdiger.

Functies, voor- en nadelen

De rechte bank heeft een eenvoudige geometrische vorm, waardoor hij gemakkelijk in een appartement kan worden geplaatst. Bij hem hoeft u niet lang na te denken over hoe u meubels met een ongebruikelijke vorm, bijvoorbeeld hoekmeubels, moet plaatsen.

Dergelijke meubels kunnen gemakkelijk langs de muren staan ​​en in het midden van de kamer worden opgedeeld in zones.

De meeste moderne banken zijn uitgerust met een linnenbox. Ze worden niet alleen gevonden bij het vouwen, maar ook bij niet-transformerende modellen.

Het grote voordeel van deze banken is ergonomie.. De vouwbank vervult drie functies tegelijkertijd, zijnde de zitplaats gedurende een dag en een slaapplaats, het is ook mogelijk om linnen of andere dingen erin op te slaan. De mogelijkheid om een ​​bank uit te breiden en te monteren, is een manier om ruimte te besparen, vooral als deze niet groot genoeg is.

Een in een bank uitgeruste doos is een voordeel op zichzelf, dat een onafhankelijk element in de inrichting kan zijn. Het is een nuttige aanvulling op het ontwerp van zelfs niet-inklapbare banken. Door het beddengoed op te bergen, kun je ruimte vrijmaken in de kast voor andere dingen.

Meestal hebben banken een interessant of elegant klassiek ontwerp. Hierdoor worden ze vaak de belangrijkste focus in het interieur.

Het nadeel is de noodzaak om de bank te demonteren, ook al heeft deze niet de kracht, na een moeilijke dag. Ook moet er bij het inrichten van meubels in een appartement rekening mee worden gehouden dat een dergelijk bed, wanneer het wordt uitgevouwen, meer ruimte in beslag neemt dan in het gemonteerde.

Er mogen geen andere meubels voor staan, bijvoorbeeld een salontafel, anders moet je hem elke avond verplaatsen.

Ten slotte zijn er op sommige banken te diepe depressies - vouwpunten,dat is niet geschikt voor mensen met een gevoelige slaap en liefdevol comfort.

Typen en mechanismen van transformatie

Ongeacht het type, elke bank is een modern meubilair met een linnenbox voor de slaapkamer of woonkamer. Transformatie mechanismen verschillen van elkaar in de manier waarop ze worden ontvouwd:

 • Evroknizhka. De stoel moet naar voren worden geschoven en de rugleuning moet op een lege stoel worden gelegd;
 • Accordeon. Het is een enkele structuur die moet worden rechtgetrokken om een ​​slaper te krijgen;
 • Dolphin. Een deel ervan is iets naar voren gestrekt. Van onder de stoel kunt u de pallet uittrekken, die het hefplatform herbergt;
 • Click-klyak. Delen van de bank moeten worden ingeklapt, waarna het gemakkelijk in een enkele structuur wordt ontbonden;
 • Retractable. Onder de stoel wordt een pallet met een platform uitgetrokken.

Het mechanisme bepaalt ook hoe en waar precies de wasruimte zich zal bevinden. Meestal wordt de toegang ertoe alleen weergegeven wanneer de sofa is ontbonden. Maar handiger zijn de modellen met een pallet of laden, die een enkel ontwerp kunnen zijn of in verschillende compartimenten zijn verdeeld.

In niet-transformerende banken, bijvoorbeeld een keuken, zonder een slaapplaats, en modellen zoals "dolfijn", staan ​​de laden onder de stoel. Dat wil zeggen, het moet worden opgetild, waarna het in de geopende ruimte wordt gevouwen.

Een andere optie is een doos in de armleuningen. In dit geval zijn de compartimenten verticaal en smal, maar ze zijn volledig in staat om beddengoed, een deken of kussens onder te brengen.

Bekledingsmateriaal

Het uiterlijk en de duur van de service van de bank hangen vaak af van het materiaal van de jas. Onder de gemeenschappelijke opties:

 • Chenille. Duurzaam en gemakkelijk te reinigen;
 • gunny. Duurzaam materiaal waarvoor u gemakkelijk onderhoud nodig heeft;
 • velours. Onderworpen aan het wassen;
 • Flock. Duurzaam, gemakkelijk te onderhouden, behoudt lang de originele kleuren;
 • Tapestry. Meestal is een dergelijke bekleding gedecoreerd met verschillende patronen;
 • Jacquard. Duurzaam, duurzaam, versierd met prints;
 • Boucle. Materiaal met een eigen tastbare textuur;
 • Leer. Zowel natuurlijk als kunstmatig gebruikt.

Hoe te kiezen?

De keuze moet afhangen van waar de bank voor is gekocht en in welke kamer het zal zijn. Een keuken heeft bijvoorbeeld een model nodig dat bestand is tegen de absorptie van geuren en vet. Deze eigenschappen hebben de huid.

Een pluspunt van de bankbekleding in de kinderkamer is het gemak om hem schoon te maken.

De bank in de woonkamer moet best aantrekkelijk en elegant zijn, omdat deze zichtbaar is voor bezoekers van het appartement.

De bank voor de slaapkamer moet comfortabel zijn om te slapen.

Van de vereiste functionaliteit zal afhangen van het fundamentele punt - de transformatie. In de slaapkamer en vaak in de woonkamer is een bed eenvoudig nodig - voor de eigenaren van het appartement of hun gasten. Een comfortabele sofa kan ook geschikt zijn om te slapen, bijvoorbeeld in de kinderkamer in een niet-vouwende vorm. In de keuken past hij alleen om te zitten, en daarom is het helemaal niet nodig hem te begrijpen.

Het is noodzakelijk vooraf te bedenken wat er precies in de vakken wordt opgeslagen. Voor kussens en dekens zijn maatvoeringen nodig. Maar als we het alleen over linnen hebben, kunnen de compartimenten klein zijn, en daarom de bank - klein.

Mooie ideeën in het interieur

Het ontwerp in volledig witte kleuren creëert een gevoel van zuiverheid, lichtheid en luchtigheid. De bank klapt niet uit. In zijn pallet drie afzonderlijke dozen.

Minimalistisch wit en grijs ontwerp met heldere accenten in de vorm van schilderijen. Banktype "dolfijn". Het niet-getransformeerde deel onder de stoel fungeert als een doos.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer