Orthopedische stoelen voor de student

 Orthopedische stoelen voor de student

De schoolleeftijd is een speciale periode in het leven van een kind. Vanaf het moment dat het kind naar school gaat, begint de hoofdbelasting op zijn wervelkolom. Het gevaar schuilt in het feit dat de student veel tijd doorbrengt in een zittende positie, wat niet natuurlijk is en daarom schadelijk voor de gezondheid.

De aanschaf van een orthopedische stoel is in dit geval een noodzakelijke maatregel om de schokbelasting van het lichaam te verminderen. Dergelijke meubels zijn uniek, hebben een aantal kenmerken en voordelen.

Speciale functies

Een orthopedische studentenstoel is een speciaal meubelstuk dat een eigenaardige structuur heeft en niet op een gewone stoel lijkt. Een onderscheidend kenmerk van dergelijke meubels is de focus op houdingcorrectie.Dit is geen meubel voor een comfortabele stoel: een orthopedische stoel valt op door zijn stijfheid en past zich niet aan de gebruiker aan. Het dwingt het kind om de enige juiste positie voor de wervelkolom te nemen.

De behoefte aan dit meubilair is te wijten aan het feit dat de studenten een beetje bewegen, een onregelmatige houding aannemen: 's morgens op school, thuis voor lessen. Als er echter thuis nog steeds een mogelijkheid is om de positie te veranderen, zijn op school de bewegingen tijdens de les beperkt. Hier schuilt het gevaar: de ruggengraat verhardt in de verkeerde positie en wordt gedwongen te lijden en ervaart een enorme belasting.

Toevoegen aan het probleem is schoolmeubilair, dat is onhandig en biedt geen verschillende hoogte en build van kinderen. Het enige dat schoolstoelen onderscheidt, is dat ze twee hoogtestanden kunnen hebben, die kunnen worden veranderd door de bouten in de hogere gleuven te schroeven. Hier is echter geen voordeel uit: de vorm van de stoelen voldoet niet aan de behoeften van het organisme, terwijl het kind lijdt.

De taak van de orthopedische stoel is om de student maximaal voordeel te bieden, om de kromming van de rug te verminderen. Vaak worden kinderen op school zodanig geplaatst dat ze voor een beter zicht op het bord zijwaarts moeten draaien.Deze factor leidt vaak tot een slechte houding. Het percentage gezonde kinderen van vandaag is minimaal.

Een nuttige stoel is een hulpmiddel om aandoeningen van het bewegingsapparaat te bestrijden, het wordt voor elk kind afzonderlijk gekozen, rekening houdend met de eigenaardigheden van de leeftijd.

De orthopedische studentenstoel is een functioneel meubelstuk.

Afhankelijk van het model kan het:

 • de preventie van ziekten van de wervelkolom zijn;
 • de rug ontladen, spierspanning verlichten;
 • om een ​​mooi en begrijpelijk handschrift te vormen;
 • normaliseren van de bloedsomloop;
 • pijn in de rug, schoudergordel en hoofd verlichten;
 • verlicht gevoelloosheid van ledematen.

Dit product wordt lang genoeg gebruikt: totdat het kind klaar is met school. Als het goed wordt gekozen, zal de student vanaf een vroege leeftijd correct, soepel zitten, ongeacht welke stoelen op school zitten. De taak van de orthopedische stoel is om de juiste positie van de rugleuning te fixeren: wennen aan meubels met orthopedisch effect, de houding van de student zal mooi en correct zijn.

De orthopedische stoel voor de schoolstudent heeft de massa voordelen. hij:

 • heeft een uitgebreid modellengamma, verschillende functionaliteit, waarmee u het product kunt ophalen met een aantal belangrijke toevoegingen (rollen, voetsteunen);
 • afhankelijk van het model heeft verstelbare rugleuninghoogte en zitpositie;
 • helpt om de nodige spierspanning te behouden;
 • vormt een vlakke lijn van de wervelkolom en voorziet de bekkenorganen van zuurstof;
 • is duurzaam en betrouwbaar ontwerp, het verstrekken van een professionele montage, dus het is veilig voor het kind;
 • handig en gemakkelijk te gebruiken, past zich aan de individuele parameters van het kind aan;
 • heeft positieve aanbevelingen van orthopedische specialisten;
 • verschilt qua betrouwbaarheid van ondersteuning dankzij wat niet valt, niet naar de zijkanten rolt, creëert geen extra spanning;
 • heeft anatomische componenten die de juiste vorm van de rug herhalen en zorgen voor een comfortabele houding bij het uitladen van de geslachtsorganen, die onder maximale druk staan;
 • heeft een ander ontwerp, rekening houdend met het geslacht en de smaak van kinderen;
 • is een stijlvol meubelstuk dat harmonieus past in het interieur van de kinderkamer;
 • Vaak verkocht in een set met een bureau dat correct in hoogte is geconfigureerd en samenvalt met stijl;
 • afhankelijk van de complexiteit van het ontwerp, verschillende prijzen,waarmee ouders de beste optie kunnen kiezen, rekening houdend met de aanbevelingen van deskundigen en het geplande budget voor de aankoop.

Niet elk model dat in de winkel wordt gepresenteerd, is het waard om te kopen. Ondanks het brede scala van handelsmerken houden niet alle producten rekening met de fysieke mogelijkheden van kinderen. Sommige producten zorgen voor de herverdeling van schokbelasting van de rug tot de knieën, die verre van wordt gehandhaafd door elk kind. Zulke proeflezers zijn een tamelijk zware maatregel van preventie, en vaak staan ​​ze gewoon stil in de hoek van de kamer: het is onmogelijk om lang op je knieën te rusten.

Het is niet altijd mogelijk om te kopen wat je leuk vond: als de prijs van budgetopties ongeveer 3000 roebel is, schrikken ergonomische typen importfabrikanten kopers vaak af voor een prijs van 20.000-30000 roebel. Het blijkt: hoe beter de stoel en hoe correcter zijn vorm, hoe minder toegankelijk hij is.

En het is helemaal niet functioneel: de vorm van de rug en de stoel is anders. Het is gemakkelijker voor goedkope modellen en gebogen voor dure modellen.

types

Dankzij moderne ontwikkelingen en nieuwe technologieën is het gepresenteerde assortiment divers.Modellen voor kinderen, die in combinatie met een reeks fysieke oefeningen, leerlingen kunnen behoeden voor rugklachten, de bochten van het lichaam herhalen en verschillende regelaars hebben.

Conventioneel zijn ze onderverdeeld in drie leeftijdsgroepen:

 • modellen voor basisschoolleerlingen (6-8 jaar oud);
 • opties voor de middelbare school (9-12 jaar oud);
 • apparaten voor tieners (12-15 jaar en ouder).

De belangrijkste componenten van elk model zijn het frame, de rugleuning, de stoel, de steunen en de draaiende wielen. Sommige producten zijn uitgerust met extra rollen, hebben een snee onder de knieën en een andere positie van de treden. Bij de meeste producten is de basis behoorlijk zwaar: dus de stoel blijft goed op het vloeroppervlak, hij valt niet om als hij per ongeluk wordt aangeraakt.

Een opvallend kenmerk van veel kindermodellen van orthopedische stoelen is het gebrek aan armleuningen. Dit onderdeel is geschikt voor volwassenen, maar bij kinderen is het schadelijk, omdat de positie van de handen op de armleuningen leidt tot een verhoging van de schoudergordel en een vervorming van de rug.

Alle bestaande modellen zijn van twee typen: klassiek en ergonomisch.

De eerste zijn de gebruikelijke types (modellen van het kantoorplan met een anatomische rugleuning, dicht bij de achterkant van het kind en een zachte zitting).Ze kunnen worden gescharnierd en zonder wielen, ander type stoffering. Vaak worden orthopedische hoofdkussens met verschillende vormen toegevoegd om het beste resultaat te bereiken. Klassiek heeft een kleiner orthopedisch effect.

Uiterlijk zijn ze veel eenvoudiger dan ergonomische stoelen, maar de functionaliteit is bijna hetzelfde: scharnieren, trappen, kussens, aanpassing van de hoogte van de rugleuning. De achterkant wordt geregeld op een kantelhoek. Het aantal voetsteunen varieert van één tot twee, ze kunnen klassiek rechthoekig of cirkelvormig zijn, noodzakelijk om de bloedcirculatie van de onderste ledematen te verbeteren.

Een interessante variant is het model met twee ruggen, dat uit twee helften bestaat, gescheiden langs het midden van de framestang. Elke helft is symmetrisch gebogen, waarbij de rondingen van de rug van de kinderen worden herhaald.

Dergelijke producten zijn opgenomen in de groep van modellen van transformatoren of kweekstoelen: de rug stijgt vrij, daalt, fixeert zich op de gewenste hoogte van de stang en is ook instelbaar op hellingen.

Ergonomische modellen zijn er in drie soorten:

 • knie - een ontwerp met een rug of zonder een steun op de knieën (positie van het kind loodrecht op een vloer, op hetzelfde moment dat hij zijn knieën op een speciaal hoofdkussen rust,en de voeten liggen terug en bevinden zich aan de zijkanten van de stoel);
 • het zadel - een model met verschillende functionaliteit, met als verschil de vorm van de stoel, die op een zadel lijkt: hij is vooraan opgeheven en aan de zijkanten neergelaten (de positie van het kind verschilt niet van het zitten op een klassieke stoel);
 • balancing - schommelstoel of beweegbare schommelstoel, aan de ene kant waarvan er een kleine zitplaats is, aan de andere - twee kussens voor de knieën (de variant heeft geen rugleuning, de juiste positie van de rug wordt verzekerd door de behoefte van het kind om het vestibulaire apparaat voortdurend in evenwicht te brengen en te trainen).

materialen

Kinderorthopedische stoel - een moderne benadering van de zorg voor de gezondheid van het kind en zijn houding. Gebruik bij de productie van modellen voor studenten verschillende grondstoffen. De meest relevante materialen zijn metaal, hout en kunststof. Bovendien maken ze gebruik van moderne soorten vulstoffen met een orthopedisch effect (bijvoorbeeld polyurethaanschuim), hoge elasticiteitsniveaus en kreukbestendigheid.

Materialen zijn verdeeld in lichaam en afwerking. De basis bestaat uit metaal (meestal staal) of hout.Houten componenten zijn handig als geleiders, lichaam, basis en steunen. Het nadeel is minder gemak: vaak zijn er in deze structuren geen zachte stappen in de vorm van zachte kussens.

Kunststof is een hulpelement dat de hoofdstructuur aanvult. Het wordt gebruikt in armleuningen, hendels van afstelling, voor het sluiten van steunpunten en zwenkwielen.

Hij verbergt de staaf van het lichaam van de stoel aan de basis en het punt van verbinding met de steunpunten. Het kan niet bijzonder duurzaam worden genoemd, omdat het in sommige gevallen met een aanzienlijke mechanische actie gedeeltelijk kan loskomen van de hoofdonderdelen.

Textiel of leer is gestoffeerd. Gebruik voor kinderen vaker natuurlijke ingrediënten of hoogwaardige kunststoffen. Een praktische grondstof is echt leer. Dergelijke producten zijn duurder, maar zijn gemakkelijker te onderhouden en zien er presentabeler uit. Als de aankoop meerdere jaren is gepland, is dit de meest winstgevende optie: het oppervlak is krasbestendig, u kunt al het vuil verwijderen.

Kleurbeslissingen van orthopedische stoelenmodellen voor schoolstudenten houden zich aan zachte monofone tinten.In de regels vind je producten voor meisjes en jongens, die worden gepresenteerd in de juiste tinten van het kleurenpalet. Naast roze en blauw is de prioriteit blauw, groen, oranje, zand en bruine tinten. Sommige producten zijn gemaakt met zwarte bekleding.

Het is vermeldenswaard een kenmerkende eigenschap: de stoel voor een basisschoolstudent is veerkrachtiger en wordt uitgevoerd in lichte tinten, het product voor een middelbare en middelbare schoolstudent ziet eruit als een verbeterde kantooroptie in donkere kleuren.

Topmerken en -modellen

De moderne markt van orthopedische producten wordt vertegenwoordigd door vele merken.

De meest interessante en functionele modellen aangeboden door het bedrijf:

 • Duorest - producten gepatenteerd door de nieuwe technologie voor schoolkinderen met een dubbele beweegbare rug die zorgt voor een betrouwbare fixatie van de rug zonder de wervelschijven dicht te knijpen, te voldoen aan de internationale normen en veiligheidseisen (dure orthopedische stoelen populair in Australië, Japan en de VS);
 • Mealux - producten van het Taiwanese merk, uitgerust met allerlei aanpassingen van producten voor hoogte en hellingshoek,hebben van hoge kwaliteit en prestatiekenmerken (producten voor kinderen van verschillende leeftijden, van een eerste klas tot een afgestudeerde);
 • Moll - orthopedische ontwerpen van de Duitse fabrikant voor middelbare en middelbare schoolkinderen, te herkennen aan hun ergonomische vorm, eenvoud van het afstelmechanisme en betrouwbaarheid, ontwikkeld voor verschillende vormen en gewichten van kinderen vanaf 100 kg (stijlvolle modellen in aangename kleuren).

Hoe te kiezen?

De keuze voor een orthopedische leerstoel voor een student kan niet uitsluitend op externe indicatoren worden gebaseerd. Een dergelijk product wordt gekocht op aanbeveling van een orthopedisch chirurg, rekening houdend met medische indicatoren. Behandel meubels niet als een tablet: het geneest de ziekte niet, maar corrigeert de positie van de rug, zodat het effect zichtbaar is. Als u echter niets anders doet dan de stoel, worden de voordelen ervan tot een minimum beperkt. Dit zijn geen magische meubels: naast zitten, moet je veel bewegen en speciale oefeningen doen.

Na het afwegen van alle voor- en nadelen, is het de moeite waard om te overwegen:

 • het model doet er toe - het zou met een rug moeten zijn, bij voorkeur stijf en niet glijden bij elke aanraking van het kind;
 • veiligheid is een belangrijke factor: de stoel moet gemaakt zijn van milieuvriendelijke grondstoffen zonder toevoeging van schadelijke componenten van kleurstoffen (de indicator is de afwezigheid van een sterke geur);
 • betrouwbaarheid en duurzaamheid van het product zijn voorzien van een duurzaam frame: prioriteit is staal of aluminium;
 • Het is de moeite waard om het aantal steunpunten te overwegen: in het ideale geval moeten er minstens vijf zijn, en het is beter als ze zijn uitgerust met een draai- en bewegingsvergrendeling en ook een functie voor het vergrendelen van de wielen;
 • Het is belangrijk om na te denken over praktische bruikbaarheid: de bekleding van de stoel moet gemakkelijk schoon te maken zijn, met de mogelijkheid om af te vegen met een vochtige doek die bestand is tegen toevallige mechanische schade (in leer met hoge prioriteit of met zwaar textiel met een extra verwijderbare hoes);
 • het aanpassingssysteem moet eenvoudig zijn, zodat het indien nodig mogelijk is om de fysiologische kenmerken van uw kind aan te passen;
 • Het gemak van het model wordt geverifieerd door de "passende" methode: het moet worden uitgevoerd in de winkel, het apparaat aanpassen aan het kind (als de student zich ongemakkelijk voelt, zal dit u redden van onnodige verspilling en kunt u de juiste keuze maken in de richting van een ander model);
 • het juiste type stoel is een licht gebogen oppervlak met een licht hellende en optimaal zachte voorkant, 50 cm diep.

Vijf regels van het beste model:

 • de voeten van het kind mogen niet onder de stoel door (een voetsteun nodig);
 • leeftijd moet op het etiket worden vermeld;
 • geen losse constructie: deze moet constant worden gedraaid;
 • de hoek tussen het onderbeen en de dij moet recht zijn (deze kan niet onafhankelijk worden aangepast);
 • het product wordt gekocht bij het kind, rekening houdend met zijn wensen.

Voordat u koopt, is het belangrijk om de kenmerken van een bepaald model dat u bevalt te bestuderen. Dit onthult de sterke en zwakke punten en begrijpt de mate van fitheid voor kinderen van verschillende leeftijden (eerste klas, tiener) en gezondheid (hersenverlamming, posturale aandoeningen, scoliose).

Het verdient de voorkeur om een ​​in hoogte verstelbare schoolstoel stoel met voetsteun te kopen. Om de kwaliteit van het product niet te beklagen, is het belangrijk om door de reviews van echte kopers over het geselecteerde product te bladeren. Het model moet zo comfortabel en nuttig mogelijk zijn.

In deze video vindt u een vergelijkend overzicht van orthopedische stoelen voor de student.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer