Hoe een barkruk met instelbare hoogte kiezen?

Barbalies winnen aan populariteit. Ze zijn beide een stijlvol onderdeel van het interieur en de handigste optie om de ruimte in de kamer in te delen en in sommige gevallen om de eettafel te vervangen. Comfort terwijl je achter de bar blijft hangt direct af van zijn verplichte attribuut - barkruk. En het vermogen om de hoogte aan te passen is het onbetwiste voordeel van dit meubilair.

Speciale functies

Als u een barkruk met hoogteaanpassing hebt gekozen, zult u ongetwijfeld alle leden van uw familie tevreden stellen. Vooral als ze een significant verschil in groei hebben. Maar zelfs als dit niet het geval is en alles in de familie ongeveer dezelfde hoogte heeft, is er altijd een verschil in voorkeuren. Iemand vindt het leuk om lager te zitten - vlak boven de tafel, iemand, integendeel. Dergelijke meubels zullen u van deze gelegenheid voorzien.

Deze items kunnen ook worden vervangen en de gebruikelijke standaardstoelen. Dit geldt vooral voor kleine appartementen. Zo bespaart u ruimte en financiën.

De hoogte van het meubilair wordt aangepast door middel van een speciaal mechanisme, dat ervoor zorgt dat de stoel op de gewenste hoogte kan worden gezet of neergelaten. In de bijzonderheden van elk mechanisme zijn er enorme verschillen. U moet ze kennen om de juiste optie te kiezen die het beste bij u past.

ontwerp

De mechanismen voor het aanpassen van de hoogte zijn onderverdeeld in verschillende typen:

 • Het meest populaire hefmechanisme voor barkrukken met of zonder rugleuning - pneumatisch of het wordt ook genoemd gaslift. Om de stoel hoger of lager te zetten, moet u op een knop drukken of aan de hendel trekken. In het ingebouwde cilindergas onder de actie van de zuiger drukt de veer samen en drijft de stoel aan. Dit ontwerp kan zeer duurzaam zijn en u vele jaren van dienst zijn. Het hangt af van de goede trouw van de fabrikant en de gebruikte materialen.

De maximale belasting die het mechanisme kan weerstaan ​​is in de meeste gevallen 100 kg.En de werking ervan bij een temperatuur lager dan -6 graden kan leiden tot breuk.

 • Schroef mechanisme gekenmerkt door eenvoud van ontwerp en volledig mechanisch. Dergelijke factoren maken het betrouwbaar in gebruik, hoewel niet zo handig als de eerste optie. Om een ​​stoel hoger of lager te zetten, moet deze worden gedraaid totdat de gewenste hoogte is bereikt. Afhankelijk van het model is de schroef zichtbaar of verborgen.
 • Zeer zelden zijn er opties wanneer u de vereiste hoogte kunt bepalen, een speciale plug in de openingen van de buitenste en binnenste poten steken.

De afstand tussen de zitting en het tafelblad van de bar moet 30 cm zijn, dit is de optimale hoogte van de barkruk. Zo is een barkruk met een hoogte van 90 cm geschikt voor een tafel van 120 cm hoog. Het is vermeldenswaard dat deze waarden bij benadering zijn, omdat elke persoon individueel is. En een erg lang persoon is misschien niet zo comfortabel op zo'n hoogte.

Hoe te kiezen?

Natuurlijk is het hefmechanisme een belangrijk criterium voor het kiezen van een barkruk, maar niet de enige. Wanneer u meubels kiest, moet u ook letten op de ontwerpkenmerken van het meubilair:

 • Krukken stoelen Zeer geschikt voor kleine ruimtes, omdat ze er compact uitzien en niet veel ruimte innemen. Het is echter vermoeiend om er lang op te zitten.
 • Lage rugleuningstoelen ze verschillen niet veel van ontlasting, omdat je er in elk geval niet op kunt steunen.
 • Meubels met hoge rugleuning - Nog iets anders. Ze zal je rug ontspannen en je rust geven tijdens de maaltijd. Vooral deze optie is goed als je de toog gebruikt in plaats van de eettafel. Het is vermeldenswaard dat deze optie omslachtiger lijkt dan de eerste. Maar in het belang van een comfortabel tijdverdrijf aan tafel, is het misschien logisch om ruimte te maken.
 • Het volgende model is een soort van bar stoel, een zeer handige optie. In de regel is het gemaakt met zachte bekleding, meestal leer of kunstleer. Zo'n model impliceert noodzakelijkerwijs de aanwezigheid van een comfortabele rugleuning en armleuningen. Geschikt voor ruime kamers en keukens. Anders nemen de stoelen veel ruimte in beslag.

Omdat barkrukken hoog genoeg meubilair zijn, zodat uw voeten niet worden opgehangen, kiest u meubels met een voetsteun.Bij sommige modellen kan ook de hoogte van de voetsteun worden aangepast, evenals de hoogte van de stoel. Met deze optie kunt u de juiste hoek van de benen observeren, die idealiter tussen de kuiten en de dijen 90 graden moet zijn.

Let bij het kiezen van dit meubilair op de veiligheid ervan. Als er kleine kinderen in huis zijn, is dit criterium het belangrijkst.

De stoel moet stabiel zijn, omdat hij door zijn vrij grote gewicht bij een val kan verwonden, meubels in de buurt of vloerbedekking beschadigen.

Bij het kiezen van meubilair dat is ontworpen voor openbare instellingen, moeten de stoelen en het hefmechanisme van hoge kwaliteit zijn en veel grotere belastingen weerstaan ​​dan de binnenlandse opties. Modellen op wielen zullen je vloer beschermen tegen krassen en slijtage, omdat de stoelen vrij zwaar en moeilijk op te tillen zijn. Deze optie is veel gemakkelijker om van plaats naar plaats te verplaatsen.

De materiaalkeuze hangt af van de bedrijfsomstandigheden:

 • plastic volgens zijn eigenschappen, is het materiaal zeer licht, daarom minder stabiel dan de anderen. Het is echter bestand tegen vocht en temperatuurschommelingen.
 • houten stoelen zijn aangenaam om aan te raken, voegen comfort toe aan de kamer. Bovendien is dit materiaal milieuvriendelijk. De temperatuur van de houten zitting verandert praktisch niet wanneer de omgevingstemperatuur verandert. Daarom is het comfortabel genoeg om erop te gaan zitten. Houten stoelen zijn echter nog steeds de moeite waard om zachte kussens te maken.
 • metaal - het populairste materiaal waaruit deze stoelen zijn gemaakt. Hoogstwaarschijnlijk omdat het de meest betrouwbare en duurzame is. Maar de stoel, gemaakt van metaal, met een afname van de temperatuur in de kamer wordt koud en onaangenaam. Daarom is het beter om een ​​combinatie van materialen te gebruiken. Metaal wordt vaak gecombineerd met eco-leer of glas. Glazen stoelen zien er heel ongewoon uit, maar zo'n stoel is kwetsbaarder. Op een zachte stoel om veel leuker te zitten. Maar als u de stoel gebruikt voor snelle snacks, dan is deze optie ook mogelijk.

Het is ook noodzakelijk om meubels te kiezen waarbij rekening wordt gehouden met de stijlrichting van de kamer en het kleurengamma:

 • Voor stijl hightech kenmerkende metaalglans, chroomdelen. Een stoel gemaakt van metaal en glas past perfect in een vergelijkbaar interieur.
 • Voor stijl minimalisme gekenmerkt door de afwezigheid van onnodige details en onopvallende kleuren. Het interieur, gemaakt in een vergelijkbare stijl, verwelkomt de meubels gemaakt van een combinatie van metaal en kunststof of metaal en leer.
 • stijl modern - dit zijn vloeiende lijnen. Ramen en openingen in deze stijl worden vaak gemaakt in de vorm van bogen. Zware houten gebeeldhouwde stoelen of smeedijzer zijn perfect voor een dergelijk interieur.

Voorbeelden in het interieur

Model, perfect geschikt voor het interieur in de stijl van hi-tech. Stoelen van deze soort zien er compact, beknopt, eenvoudig, maar ondanks dit zeer origineel uit. De zitplaats van dergelijke opties is in de regel gemaakt van gehard glas. Dit model is uitgerust met een hefmechanisme voor gasliften. Deze optie is perfect voor kleine appartementen.

Stoelen, gemaakt in de stijl van minimalisme, onderscheiden zich door de strengheid en eenvoud van ontwerp.

Evenals in de eerste versie zorgt het pneumatische mechanisme voor het heffen en laten zakken van de stoel. Deze optie is perfect als u stoelen gaat gebruiken voor snelle snacks.

Een voorbeeld van een barkruk met een pneumatisch hefmechanisme. Met dit model kunt u ontspannen en tot rust komen tijdens het eten.De basis, gemaakt van metaal, geeft kracht aan het meubilair en een zacht zitcomfort. Perfect voor ruime keukens en kamers.

Een voorbeeld van een stoel met een schroefmechanisme. De basis van de stoel is volledig gemaakt van metaal, inclusief het hefmechanisme, zodat het product een solide en betrouwbaar ontwerp heeft. De hoge rugleuning biedt een rugleuning en een zachte zitting - het zitcomfort is comfortabel.

Een voorbeeld van een originele barkruk. Past perfect in het interieur, gemaakt in moderne stijl.

Hoe je een barkruk kiest, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer