3D-hekken: voordelen en installatie

Tegenwoordig vindt u hekken gemaakt van verschillende materialen die kracht en een aantrekkelijk uiterlijk combineren. De meest populaire ontwerpen zijn gemaakt van hout, baksteen, metaal en zelfs beton.

Vooral opmerkelijke zijn gelaste 3D-roosters, die in staat zijn om de functies van hoogwaardig hekwerken uit te voeren vanwege de kenmerken van hun ontwerp en materiaal.

Speciale functies

Een belangrijk kenmerk, evenals het voordeel van 3D mesh, is de duurzaamheid en bruikbaarheid. Het hek is een metalen maaswerk dat in doorsnede is. Een dergelijke sectie is gemaakt van ijzeren staven die aan elkaar zijn gelast. Gegalvaniseerd staal dient als materiaal voor de vervaardiging, wat het ontwerp van de duurzaamheid van het hek en hoge kwaliteit garandeert.

Het product is bijna universeel en wordt het meest gebruikt voor het schermen van gemeentelijke territoriale eenheden. Vanwege de absolute transparantie is het niet altijd raadzaam om bepaalde typen privégebieden af ​​te schermen.

3D hek verschilt van de gebruikelijke vanwege de volgende specificaties:

 • Meerlagige coatingtechnologie zorgt voor langdurige inname (gemiddeld 60 jaar).
 • De verhoogde stijfheid van de metalen roosterstaven zorgt voor een lange levensduur, bovendien is het praktisch onmogelijk om ze te doorbreken.
 • Verticale metalen stangen bevestigd met V-vormige bochten versterken het ontwerp van de gaashekwerk.
 • Gegalvaniseerd metaal maakt het product bestand tegen corrosie en zorgt ervoor dat het niet gedurende vele jaren de oorspronkelijke kleur verliest.
 • Het gaasontwerp biedt een vrij zicht op de ruimte en laat de zonnestralen ongehinderd de ruimte binnendringen.
 • Ondanks het feit dat het product is gemaakt van gaas, zorgt de duurzaamheid ervan voor een betrouwbare bescherming tegen indringers en ongenode gasten.
 • Gunstige prijs op de markt maakt de aankoop betaalbaar voor veel eigenaren van plattegronden,evenals de mogelijkheid om te besparen op de schermen van een groot gebied van industriële ondernemingen bij het kopen van materiaal in bulk.
 • Omdat de hele structuur is samengesteld uit kleine modules, is het installatieproces eenvoudig en snel. Zelfs mensen zonder ervaring in de bouw kunnen deze taak aan.
 • Het uiterlijk van het product is eenvoudig en onopvallend. De overvloed aan opties voor verschillende soorten secties, evenals het kleurenschema kunt u een 3D-hek te kiezen, de maximale past het in het totale beeld van de ontwerpruimte.

toepassingsgebied

In de regel wordt dit type hek gebruikt bij het schermen van onderwijsinstellingen, ziekenhuizen, stadions, fabrieken, industriële ondernemingen, kindersporten of speeltuinen, enzovoort. Deze moderne berg wordt echter in toenemende mate gebruikt voor privé-gebieden en voorstedelijke gebieden.

Verschillende ontwerpopties maken het mogelijk om een ​​gaasproduct te kiezen, rekening houdend met de eigenaardigheden van het interieur en het landschapsontwerp van de site. Lage kosten maken de aankoop winstgevend voor particuliere ondernemingen, supermarkten, parkeerterreinen, parkeerterreinen en opslagfaciliteiten.

ontwerp

Alle componenten van de 3D-constructies worden door de fabrikant geleverd in een vorm die klaar is voor installatie. Deze kit bevat:

 • Gaasijzeren panelen met een breedte van niet meer dan 3 m, met gelaste stalen verzinkte staven verstevigde ribben verticaal gerangschikt. De hoogte van de secties kan compleet verschillen, gemiddeld bereikt deze 1,5 - 2,5 m. De celgrootte is 5 x 20 cm. Soms kunnen de standaardparameters van hoogte en breedte op een persoonlijke manier worden aangepast en geselecteerd. Voor vragen over de subtiliteiten van het ontwerp, moet u contact opnemen met de fabrikant en met hem alle nuances bespreken.
 • De minimale diameter van de metalen staaf is 3,6 mm, maar deze kan dikker zijn. Sommige bedrijven produceren hekken van gelast gaas, waarbij de diameter van de stang 5 mm bereikt.
 • De ondersteunende pilaren van het raster zijn rond en vierkant van vorm. In elk van deze moet aanwezig zijn bevestigingsgaten voor het monteren van metalen roosters. Om te voorkomen dat vuil en vocht binnendringen, zijn de bovenkanten van de steunen voorzien van speciale pluggen. De pilaren kunnen worden gemaakt met een langwerpig onderste deel zodat ze, indien gewenst, in de grond kunnen worden gebetonneerd, evenals met een plat onderste deel voor montage op een stevig oppervlak.
 • Het hek wordt bevestigd door bevestigingsmiddelen, zoals klemmen en beugels, gemaakt van metaal of plastic.

Zoals hierboven opgemerkt, wordt een meerlaagse coating gebruikt bij de productie van gaasbevestiging en zijn er drie soorten materialen:

 1. zink - maakt de structuur immuun voor de effecten van corrosie.
 2. nanokeramiek - een extra laag die het metaal beschermt tegen het proces van corrosie en externe invloeden van buitenaf, zoals atmosferische temperatuurveranderingen en ultraviolette straling.
 3. Polymeer coating - is een bescherming tegen kleine externe defecten, zoals krassen, spaanders, enzovoort.

Alle componenten van het systeem zijn bestand tegen weersomstandigheden. Gelast gaas hek bedekt met een laag speciaal poeder of PVC coating. De pilaren en het hek zelf zijn geverfd met verf, waarvan de kleur in de RAL-tafel aanwezig zou moeten zijn.

Het is vermeldenswaard dat 3D-hekken verschillende soorten hebben. Het kan standaard producten zijn van gegalvaniseerd draad, en van metalen piketafrastering en hout.

Over de relatie tussen kwaliteit en prijsbeleid gesproken, men kan niet anders dan de hekken uit het "Gitter" -raster noemen,die het populairst zijn bij tienduizenden kopers. De kwaliteit en betrouwbaarheid van dit modulaire ontwerp is niet onderdoen voor de profielproducten.

Het cirkelvormige lassen van de grille maakt het zo sterk dat het absoluut onmogelijk is om het af te breken en te bederven.. Het belangrijkste voordeel van het product is een speciale fixatie, waardoor de installatie in een relatief korte tijd kan worden uitgevoerd zonder speciale apparatuur te gebruiken. De secties zelf zijn erg licht.daarom zou installatie en installatie van het hek geen problemen moeten veroorzaken.

afmeting

De tabel toont de standaard verhoudingen van parameters van het gelaste gaas met PVC- en PPL-coating.

Grootte van het paneel, mm

Col-in, pack

Celgrootte

2500 * 10З0 mm

3 stuks

200 * 50 mm | 100 * 50 mm

2500 * 15З0 mm

3 stuks

200 * 50 mm | 100 * 50 mm

De diameter van de draad in een product van dit type varieert in de regel van 4 mm tot 8 mm.

Uitsteeksel van prikkeldraad 25-27 mm.

De maximale sectie-lengte in lengte is 2500 mm.

Hoe te kiezen?

Kies een paneelafscherming van hoge kwaliteit is vrij eenvoudig. Het is voldoende om op de hoogte te zijn van enkele problemen die verband houden met de kenmerken van een bepaald model. Wanneer u de keuze van het product maakt, moet u enkele punten overwegen en kennen.

Er zijn verschillende varianten van 3D-hekken.Naast producten gemaakt van gegalvaniseerd staal, zijn ze ook gemaakt van metalen piketafrastering of hout. Elk van de variëteiten heeft zijn voordelen.

Piketafrastering is gevarieerd in variaties in verschijningsvormen. Soorten en maten van shketin kunnen verschillen, waardoor het hek gemakkelijk kan worden geselecteerd in overeenstemming met de behoeften van ontwerp en veiligheid. Net als staal, metalen shtaketnik duurzaam en gemakkelijk te vervoeren, op te slaan en te installeren. Zo'n hek creëert een imitatie van een houten hek. De bijzondere aantrekkelijkheid van de top van de shtaketines geeft het een speciale aantrekkingskracht. Zorgen voor schermen banaal en eenvoudig. Het is voldoende om het met gewoon water uit een slang te drenken.

Wat de bulkbouw van hout betreft, kunnen er ook ongewoon veel opties zijn. Zo'n hek oogt elegant, stijlvol en duur.

Dit kunnen hekken zijn gemaakt van rieten planken versierd met prachtig houtsnijwerk, dit zijn ook schaakhekken, grote voorwerpen met een interessante vorm enzovoort. Natuurlijk Het voordeel van dit 3D-product is natuurlijkheid en milieuvriendelijkheid.. Deze optie is geschikt voor diegenen die afstand willen nemen van de traditionele opties van houten hekwerk en iets ongewoons en origineels willen bedenken.

Het moet duidelijk zijn dat, ondanks alle bovengenoemde eigenschappen, de boom vrij gevoelig is voor omgevingsinvloeden en daarom zorg en aandacht vereist.

Er zijn 3 soorten schermen, die onderling verschillen naar parameters en eigenschappen, namelijk:

 • "Original" - een universele versie van de 3D-afrastering, die kan worden gebruikt in het hek van alle soorten percelen, met zeldzame uitzonderingen (sommige soorten sportvelden).
 • "Standard" - type omheining, gekenmerkt door een verminderde celgrootte (100x50 mm). Dit maakt het rooster stijver en duurzamer. In de regel wordt het gebruikt voor de bescherming van parkeerzones, spoorwegen, snelwegen en soms luchthavens.
 • "Duos" - dit is een 2D-gaas, gemaakt in overeenstemming met de toegenomen eisen voor bescherming tegen mechanische belasting. Het wordt gebruikt bij het schermen van gebieden van massale bijeenkomst van mensen.

Om zelf een geschikt type product te bepalen, is het noodzakelijk om het verschil tussen 3D- en 2D-hekken te begrijpen. De eerste optie impliceert de aanwezigheid van een speciaal rif, dat de sterkte van het hekgedeelte verhoogt. In het tweede geval is dit element afwezig, maar in plaats daarvan wordt de omheiningstijfheid bepaald door een dubbele horizontale balk.

Als we het hebben over de omheining van het voorstedelijk gebied, dan is het de 3D-afrastering die alle functies kan uitvoeren die hiervoor nodig zijn.

 • Voordat u koopt, moet u beslissen over uw wensen en eisen. Dit is een beslissende factor bij het uitzoeken van de gewenste lengte en diameter van de staven zelf. Om bijvoorbeeld een voetgangerspad te beschermen, is een zeer lage afrastering, plus of minus 0,55 m, voldoende. Als het doel van het hek is om een ​​meer decoratieve en esthetische functie uit te oefenen dan een beschermende functie, dan kunt u hier vrijuit met een hek van ongeveer 1,05 in hoogte werken 1,30 m De meest populaire variant van het hekwerk, ontworpen voor de tuin en het perceel, is het "origineel" met standaardparameters, aangegeven in de bovenstaande tabel. Voor afrasteringen van verschillende soorten gemeentelijke instellingen en bedrijven is de "Standaard" of "Duo" het meest geschikt, waarbij de afrastering een hoogte van 2 m (soms hoger) en een diameter van 4,5 mm kan bereiken.
 • Het is noodzakelijk om de kwestie van de basis voor het hek te onderzoeken. De beste optie zou zijn om het onderste deel van beton te betonneren. In sommige gevallen is dit helemaal niet mogelijk (bijvoorbeeld als het hek op asfalt moet worden geïnstalleerd of als er geen gat in het installatiegebied kan worden gegraven). In dit geval worden hekken gebruikt op een speciale verankering.
 • Als u zelf besluit dat de esthetiek van het hek niet zo belangrijk is, dan is de optie "economy" een redelijke keuze, die alleen coating met een zinken omhulsel omvat. Een dergelijk model zal uw geld aanzienlijk besparen, omdat de kosten ervan een orde van grootte lager zijn dan de kosten van een model met PPL- of PVC-coating. Maar het is de moeite waard om te overwegen dat dit model u geen garantie van 12 jaar biedt. Als schoonheid en kleur van het product belangrijk voor je zijn, is het het beste om een ​​hek met PPL-coating (polyester poedercoating) te kiezen.
 • Mesh hekken zijn perfect gecombineerd met polycarbonaat. Het ontwerp van de gecombineerde afrastering beschermt u tegen stof en tegen overmatige of onvriendelijke looks. Gebruik voor de installatie van dit model de installatie van stripvoeten en stenen pilaren.

Het is belangrijk! Wanneer u een product koopt, moet u ervoor zorgen dat er een speciaal certificaat van overeenstemming van de fabrikant beschikbaar is, en vragen om feedback over zijn producten.

montage

Om te beginnen kunnen de pijlers van de ondersteuning voor gaasafrastering vierkant of rond zijn. Speciale bevestigingsgaten moeten in elk van hen worden gemaakt. De pilaren kunnen in de grond worden gebetonneerd en op asfalt worden gemonteerd.Metalen of kunststof bouten en beugels worden gebruikt om de structuur te bevestigen.

Installatie wordt in verschillende fasen uitgevoerd:

 • Voordat u met het werk begint, moet u de hoeken van het geselecteerde gebied markeren.
 • Op de plaatsen van tekens zijn pinnen. Langs de rand van het uitgerekte snoer.
 • Stel de plaats van de poort of deurwicket in.
 • Uitgaande van de lijn die wordt aangeduid door het koord, worden de kolommen ingesteld in overeenstemming met de grootte van de breedte van de secties.
 • Gebruik speciale ankerbouten om steunkolommen in het asfalt of beton te bouwen. Aanbevolen wordt om de pilaren 1 meter in de grond te verdiepen. Na het verdiepen en plaatsen van de steunen wordt een kussen van puin gestort, waarna dit alles wordt gebetonneerd. Soms geven meesters er de voorkeur aan speciale schroefpalen in te schroeven en de steunkolommen er met behulp van bouten aan vast te maken.
 • Tijdens de installatie worden de secties bevestigd met klemmen, bevestigd met bouten en beugels. Het is belangrijk om de verticaliteit van de steunen zo nauwkeurig mogelijk te meten, zodat de omheiningsecties in de toekomst kunnen worden vastgesteld.

Succesvolle voorbeelden

3D-schermen wordt steeds populairder onder andere soorten omheiningen van verschillende soorten territoria.Dit onderdeel van de beveiliging en bescherming van de site was en zal altijd een van de belangrijkste zijn en een serieuze aanpak vereisen. Immers, de veiligheid en leefbaarheid van het huis of een ander object staat op het spel. Het is noodzakelijk om te begrijpen dat het niet de moeite waard is te besparen op dingen van vergelijkbaar belang.

Bovendien kunnen hekken en omheiningen in onze tijd niet alleen de site beschermen tegen ongewenste gasten, maar ook dienen als decoratie-element van de site, waardoor deze comfortabel en hartelijk wordt.

Hieronder enkele voorbeelden van verschillende opties voor 3D-hekken, gemaakt met smaak en in de originele stijl. Dit omvat een houten 3D-hek, en een hek gemaakt van een paal hek, evenals een mooie houten hek dat niet alleen dient als een hek, maar ook als een decoratie van het grondgebied.

Zie de volgende video over het installeren van 3D-panelen.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer