Interieurontwerp in een klassieke stijl: kies een kroonluchter

Tegenwoordig winnen klassieke interieurs net zo veel aan dynamiek als moderne. Interieurontwerp in een klassieke stijl vereist een speciale aanpak, omdat het erg belangrijk is om aandacht te besteden aan alle details, inclusief de juiste verlichting. Het kiezen van een kroonluchter in een klassiek interieur is niet zo eenvoudig als op het eerste gezicht lijkt. De moderne markt biedt veel verschillende modellen kroonluchters en lampen die perfect passen in het klassieke interieur, zodat veel kopers geen moeite hebben om te kiezen. Sommige details zijn echter nog steeds de moeite waard om te weten.

Verlichtingsfuncties

Het klassieke interieur van elke kamer in het huis suggereert de aanwezigheid van dure en luxe meubels en elegante afwerkingen.Bovendien hebben appartementen in klassieke stijl vaak een ontwerper en exclusieve meubels en accessoires, textiel en decoraties. Om elk detail van een dergelijk interieur in een gunstig daglicht te stellen, is het heel belangrijk om de juiste kroonluchter ervoor te kiezen.

Tot op heden behoren de volgende stijlen tot de klassieke stijlen:

 • Grieks;
 • Romein;
 • Gothic;
 • Barok;
 • Rococo;
 • Empire;
 • Nouveau.

Elk van deze stijlen heeft functies bij het kiezen van een plafondlamp. Wanneer bijvoorbeeld naar de noodzakelijke kroonluchter voor de gotische stijl wordt gezocht, moet speciale aandacht worden besteed aan modellen gemaakt van donker metaal, met de aanwezigheid van gesmede en verchroomde details en afgezet met kristal. Terwijl de barokke stijl wordt gekenmerkt door nog pompeuzere modellen met overvloedige aanwezigheid van vergulding, krullen, verschillende kristallen en stenen.

Je kunt niet één universele kroonluchter vinden die geschikt is voor elke klassieke stijl, omdat elk van hen op zijn eigen manier speciaal en ongebruikelijk is.

Om de perfecte verlichting te creëren, moet u het juiste kroonluchtermodel kiezen.Je moet ook overwegen waar je het ophangt.Een uitstekende optie zou zijn om een ​​verlichtingsplan voor een bepaalde ruimte te maken. Vaak dient de kroonluchter als hoofdverlichting, vooral als deze groot is, en daarom wordt deze in het midden van de kamer geplaatst.

Als je verschillende middelgrote kroonluchters gaat kopen, zorg dan dat de verlichting succesvol is geplaatst, anders moet je extra lampen, lampen en staande lampen kiezen.

Als we het hebben over gecombineerde kamers waar zonering is, zal alles hier wat moeilijker zijn, omdat het wenselijk is om voor elke zone of één universeel een afzonderlijke kroonluchter te kiezen. Het moet echter in harmonie zijn met elk functioneel gebied, terwijl het licht voldoende moet zijn voor de hele kamer.

Sprekend over de woonkamer, die een keuken, een zitgedeelte en een eetkamer combineert, is het het beste om de voorkeur te geven aan één grote kroonluchter. Idealiter bevindt het zich in het midden van de kamer of boven het zitgedeelte.

De keuken en de eethoek kunnen het beste worden benadrukt met extra en spotverlichting.

ontwerp

Kroonluchters, gemaakt voor de klassieke stijl van het interieur, kunnen u behagen met zijn enorme verscheidenheid aan verschillende ontwerpen en ontwerpen.

 • Plafondluchters van dit type kunnen worden gemaakt van een verscheidenheid aan materialen, waaronder glas, kristal en lijsten met verschillende metalen. De richting van de lichten is afhankelijk van het model van de kroonluchter. Ze kunnen bijvoorbeeld op en neer en zelfs zijwaarts worden gericht. Het plafond kan de meest ongewone vormen hebben. De meest relevante opties zijn in de vorm van kaarsen, verschillende kleuren en soms geometrische vormen van de juiste vorm.
 • Alle klassieke kroonluchters hebben een stevige constructie en frame. Vaak is de basis gemaakt van metaal om zo slijtvast mogelijk te zijn en om grote onderdelen en sieraden te weerstaan. Bronzen opties zien er erg ongewoon uit.
 • De basis en de kroonluchter zelf kunnen worden versierd met verguldsel, ongewoon en artistiek smeedwerk, of de kleinste smeedijzeren onderdelen, kristal, porselein, glas en mozaïek.
 • De meest relevante kleuren waarin kroonluchters zijn gemaakt voor klassieke stijlen zijn zwart, chroom, zilver, goud, bordeaux, chocolade, melk, wit en vele andere tinten.

Kroonluchters van dit type kunnen zeker het hoogtepunt van elk interieur zijn.Omdat velen van hen echte kunstwerken zijn, waaraan professionals van hun werk hebben gewerkt. Veel ontwerpers kiezen dure klassieke kroonluchters om speciale aandacht te schenken aan de ruimte en er speciale aandacht aan te schenken.

species

Onder het brede scala aan kroonluchters kunnen klassieke opties worden opgehangen en aan het plafond worden bevestigd.

vals Kroonluchtermodellen zien er altijd erg indrukwekkend uit. Elke hangende kroonluchter is een speciaal ontwerp dat aan het plafond wordt gehangen door een speciale ketting. Dergelijke kroonluchters onderhouden perfect verschillende soorten decoratieve details. Hangende modellen zijn echter alleen ideaal voor ruimtes met hoge plafonds. Bijvoorbeeld voor woonkamers en zalen, waar de gasten worden ontvangen.

Hoe hoger het plafond in de kamer en hoe groter het is in het gebied, des te massaler en luxueuzer moet de kroonluchter zijn.

Tegenwoordig bevelen veel deskundigen aan dat zeer grote huizen en appartementen geen tijd verspillen aan bevestigingen van enorme ontwerpen van kroonluchters, omdat ze gemakkelijk kunnen worden vervangen door meerdere, minder grote, hangende modellen in dezelfde stijl.Niettemin hangt het allemaal af van de wensen en capaciteiten van het huishouden.

Voor woonkamers van appartementen en huizen met lage plafonds en kleine kamers, is het het beste om te kopen plafond kroonluchter modellen. Dergelijke opties kunnen niet slechter zijn dan die van buitenboordmotoren.

Tegenwoordig bieden veel binnen- en buitenlandse fabrikanten veel verschillende plafondluchters die perfect passen in elk klassiek interieur. Bovendien zijn ze ontworpen voor ruimtes met willekeurige parameters. De meest luxueuze modellen worden gemaakt in Italië en Frankrijk, maar ook in andere Europese landen, waar ze vooral de schoonheid van klassieke interieurs waarderen.

Plafondluchters hebben platte ontwerpen, zodat ze geen lage plafonds benadrukken en zelfs het plafond visueel hoger leggen.

Hoe te kiezen?

Om een ​​of andere kroonluchter in de kamer goed te kunnen kiezen, is het erg belangrijk om enkele punten te overwegen:

 • Selecteer het gewenste model in het licht van alle afmetingen van de ruimte. Het is raadzaam om alle metingen uit te voeren en het juiste model te kiezen met een specialist.
 • Kunstlicht moet tot in het kleinste detail worden doordacht, het mag niet oogverblindend zijn en mag niet te donker zijn.Ideaal om een ​​middenweg te vinden.
 • Aangezien veel winkels en boetieks designer-versies van kroonluchters aanbieden, moet u ervoor zorgen dat uw gekozen model in de toekomst in harmonie is met het hele interieur, en niet in tegenspraak met details.
 • Het verdient de voorkeur om ontwerpen rechtstreeks in winkels te kopen, en niet op internet. Het is erg belangrijk om onafhankelijk de sterkte en betrouwbaarheid te controleren van de structuur die u op het plafond wilt plaatsen. Het wordt niet aanbevolen om kroonluchters te kopen die gemaakt zijn van goedkope materialen, omdat dergelijke ontwerpen niet alleen niet duurzaam zijn, maar ze kunnen ook niet alle onderdelen op zich houden.
 • Besteed speciale aandacht aan de kleuren van het product. Alle tinten van de kroonluchter moeten gunstig worden gecombineerd met het totale palet van het interieur. Alle kleuren moeten perfect op elkaar zijn afgestemd. Vermijd kroonluchters met te felle tinten die ongewenste aandacht trekken.
 • Als u voor dit of dat model kiest, vergeet dan niet om rekening te houden met alle veiligheidscriteria. In de structuur worden vaak gloeilampen geplaatst die het plafond kunnen beschadigen en tot verdere brand kunnen leiden.

Als u niet zeker weet of u het eigenlijke model van de kroonluchter kunt kiezen, gebruik dan de diensten van professionals.

Interessante opties in het interieur

 • Om het klassieke interieur volledig aan te vullen en het compleet te maken, let op de kant-en-klare kits, waaronder een kroonluchter en wandkandelaars. Dergelijke producten vormen een perfecte aanvulling op de luxueuze inrichting van elke kamer in een klassieke stijl.
 • Witte kroonluchters met een overvloed aan kristal - dit is een echte klassieker van het genre. Ze zullen bijdragen aan het creëren van het effect van luchtigheid en delicate elegantie in de woonkamer, gedecoreerd in heldere kleuren.
 • Felle lichten van ongebruikelijke ontwerpen van kroonluchters zullen in staat zijn om de schoonheid van de klassieke moderne stijl te benadrukken. Een model met decoratieve kaarsen zal alle genade benadrukken van een verlaagd plafond met decoratieve details.

Hoe je de juiste kroonluchter kiest, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer