Het apparaat en de details van de installatie van automatisering voor ventilatie

 Het apparaat en de details van de installatie van automatisering voor ventilatie

Ventilatie is een integraal onderdeel van zowel conventionele residentiële en openbare als industriële erecties. Om de meest comfortabele omstandigheden in de beschikbare ruimte te handhaven, zijn de ventilatiesystemen uitgerust met aanvullende automatisering. Vandaag maken we kennis met het apparaat van vergelijkbare elementen, en ook zullen we rekening houden met subtiliteiten van de juiste installatie.

Automatiseringsfuncties en -mogelijkheden

Automatisering ventilatiesysteem voert verschillende belangrijke taken uit. Laten we er kennis mee maken.

 • Dankzij de automatisering werkt het hele systeem naar behoren en is het altijd onder controle. Gewoonlijk loopt de speciale analyser vast.Moderne ontwikkelingen maken het mogelijk om de automatische systemen op afstand te besturen - de operator bewaakt alleen de werking van het bestaande apparaat en kan ook zijn eigen aanpassingen maken, waarbij hij bepaalde modi vaststelt.
 • Met behulp van automatische apparatuur is het mogelijk om individueel te analyseren en de werking van elk bestaand mechanisme te bewaken. Bovendien is het mogelijk om de algehele activiteit van het beademingscircuit te volgen. De sensoren van de eenheid geven bepaalde gegevens vrij, het automatische systeem onderzoekt de positie en maakt zijn eigen correcties in de actie van het voertuig. Als er een ongeluk is gebeurd, wordt het bijbehorende shutdown-signaal naar een speciale startknop gestuurd.
 • Automatisering in ventilatiesystemen is ook ontworpen om de kleppen en het waterverwarmingscircuit te beschermen tegen het nadelige effect van lage temperatuurwaarden. Bovendien staat automatische apparatuur niet toe dat de temperatuur naar beneden gaat naar gevaarlijke waarden.
 • Met het automatische regelsysteem kunt u de ventilatie in de kamer regelen. Dankzij deze toevoeging is het mogelijk om van modus te wisselen.Dus, in omstandigheden van plotselinge schommelingen in belastingen en temperaturen, kan automatisering de rotatiesnelheid van bestaande ventilatoren verminderen, evenals de apparatuur volledig deactiveren.
 • Als dergelijke overlast als kortsluiting of soortgelijke problemen voorkomt, blokkeert de automatisering eenvoudigweg bepaalde mechanismen om brand of een elektrische schok voor mensen te voorkomen.

Zoals u kunt zien, voert de automatisering die bij het ventilatiesysteem hoort veel functies uit en worden veel ernstige problemen vermeden. Bovendien is het veel gemakkelijker om de ventilatie aan te passen met automatische componenten.

inrichting

Het apparaat van automatische ventilatiesystemen varieert en is afhankelijk van een specifiek type verwarming. De ventilatie met elektrische luchtverwarmer bestaat uit de volgende componenten:

 • een regulator die verantwoordelijk is voor het instellen van een of ander temperatuurregime;
 • bediening van de ventilatoren van de toevoer- en uitlaatsystemen (de meest succesvolle zijn apparaten die stapsgewijze of soepele bediening produceren);
 • indicatoren van het gebruik van de ventilatie-inrichting;
 • apparaten die verantwoordelijk zijn voor het handhaven van de optimale temperatuur in de beschikbare ruimte;
 • inrichtingen voor het uitschakelen en aangeven van verontreiniging van luchtfilterelementen;
 • elementen van afscherming met overmatige verwarmingstoestellen;
 • Auto-deactiveringssystemen voor kortsluitstromen en aanzienlijke belastingen.

Wat de automatische ventilatie met een waterverwarmer betreft, is het belangrijkste element hier een speciale regelaar, die is gemaakt in Zweden. De overige elementen zijn ingesteld voor:

 • ventilatorcontrole;
 • ondersteuning van de vastgestelde temperatuursomstandigheden van lucht;
 • modus schakelen;
 • regelklepactuators met terugkeerveerdelen;
 • de werking regelen van de pomp die verantwoordelijk is voor de circulatie van vloeistof in de verwarmer;
 • het volgen van de temperatuur van het fluïdum in de retourleiding in verschillende modi;
 • deactiveer de voeding in het geval het luchtfilter erg vies is.

Ook in de automatische ventilatiesystemen zijn er belangrijke componenten als:

 • temperatuur-, vochtigheids-, stromings- en druksensoren;
 • aandrijvers;
 • snelheids- en temperatuurregeling;
 • eerder genoemde automatiseringsschermen;
 • uitvoerende mechanica.

Installatie van ventilatiesystemen

Voor de installatie van ventilatiesystemen met automatische componenten is een vakkundige opstelling vereist. Om dit te doen, moet je bepaalde technische vaardigheden hebben, dus het uitvoeren van dergelijk werk is het beste toevertrouwd aan professionals.

De huidige technologieën maken het mogelijk om vrij complexe automatische regelsystemen voor ventilatiesystemen te ontwerpen. Om deze reden moeten de installatie en de daaropvolgende aanpassing, zelfs in aanwezigheid van een goed ontworpen project, alleen door ervaren specialisten worden uitgevoerd. Het is niet aan te raden om dit werk met uw eigen handen te doen, vooral als het een zeer ingewikkeld schema is. Eventuele tekortkomingen en fouten die tijdens de installatie worden gemaakt, kunnen een ernstige verstoring van de luchtuitwisseling veroorzaken, waardoor er omstandigheden in de bestaande ruimte zijn die voor mensen onmogelijk zijn om te blijven.

Een even belangrijke stap bij het uitvoeren van dergelijke werkzaamheden is de inbedrijfstelling. Op dit moment wordt de werking van het geassembleerde ventilatiesysteem als geheel gecontroleerd en worden alle noodzakelijke indicatoren gegeven in overeenstemming met het vooraf ontwikkelde project.

Dientengevolge zal goede ventilatie bijdragen aan de vorming van een comfortabel microklimaat in een bestaande ruimte of een speciaal gebied. Het gebruik van moderne technische apparaten biedt veel voordelen, waardoor een snellere uitvoering van de vereiste opdrachten wordt gegarandeerd.

Setup en beheer

Nieuw geïnstalleerde ventilatiesystemen moeten correct zijn geconfigureerd. Natuurlijk moet de juiste verdeling van de luchtstroom ook in het stadium van projectontwikkeling in aanmerking worden genomen, wanneer een aantal vereiste technische berekeningen worden uitgevoerd. In dit geval is het echter belangrijk om te overwegen dat:

 • bij het ontwerpen worden delen van standaard type luchtkanalen vaker gebruikt, en de lucht zelf kan er met verschillende snelheden naartoe gaan;
 • het leeuwendeel van de regelingen heeft bepaalde gebieden waar het mogelijk is om de lucht alleen met de hand correct te verdelen.

Gezien deze kenmerken kunnen we concluderen dat het aanpassen van het ventilatiesysteem met automatisering ook beter is toe te vertrouwen aan specialisten. De volgorde van deze werken is als volgt:

 • gebruik eerst de anemometer en bepaal en bereken de gemiddelde snelheid van de lucht die door het ventilatierooster gaat;
 • bereken vervolgens, uitgaande van de grootte van het levende deel van het rooster, het luchtvolume, op basis van een speciale formule;
 • met behulp van een regelklep wordt het volume lucht dat in het rooster komt verminderd of verhoogd;
 • een luchtstroomklep wordt ingebracht in zowel de luchtuitlaat als het rooster;
 • door de hoek van de klep van de regelklep te veranderen, worden alle vereiste metingen van de snelheid van de luchtmassa's op de roosters opnieuw uitgevoerd;
 • Alle geïdentificeerde parameters worden gecontroleerd met het project en in het geval van afwijkingen wordt het systeem verder geconfigureerd.

De belangrijkste besturingsmogelijkheden van een correct geïnstalleerd ventilatiesysteem met automatisering zijn:

 • sequentiële start;
 • sequentiële stop;
 • reservering en toevoeging.

Professionele tips

Automatisering is noodzakelijk voor ventilatiesystemen, niet alleen vanwege het gebruiksgemak en de hoge efficiëntie, maar ook vanwege de mogelijkheid van zelfregulering door de exploitant van bepaalde processen waarmee de huidige technologie gemakkelijk kan omgaan. Daarom moet u de installatie van dergelijke apparatuur niet verwaarlozen. Verwijs naar bedrijven die niet alleen geautomatiseerde systemen aanbieden,maar ze bieden ook alle bijbehorende services: ze houden zich bezig met het ontwerpen, installeren, afstellen en repareren van apparatuur.

Het is beter voor specialisten om de automatisering in het ventilatierooster aan te passen. Voor dit doel worden gespecialiseerde hulpmiddelen gebruikt, die meestal niet worden gevonden in de gereedschappen van gewone huismannen.

We mogen niet vergeten dat elk apparaat dat in het automatische beademingssysteem aanwezig is, een eigen set noodzakelijke documenten moet hebben: een paspoort, instructies en bedradingsschema. Zorg ervoor dat u de aanwezigheid van alle vermelde items verifieert. Automatiseringsventilatiesysteem - de perfecte oplossing, niet alleen voor privéwoningen, maar ook voor commerciële organisaties. Dit is te wijten aan het feit dat er niet meer dan 1-2 operators nodig zijn om met dergelijke apparaten te werken (een hele afdeling met personeel is eenvoudigweg niet vereist). Vanwege dit feit kunt u serieus besparen op personeel.

Op de moderne markt vindt u geavanceerde apparatuur die op het "slimme huis" kan worden aangesloten. In dit geval kan de ventilatie worden geregeld via Bluetooth of een Wi-Fi-netwerk. Natuurlijk zullen dergelijke systemen meer kostenmaar het is erg handig en gemakkelijk te gebruiken.

Zie de volgende video voor informatie over het instellen van automatische ventilatiesystemen.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer