Kenmerken en functies voering "Kalm"

 Kenmerken en kenmerken van de voering Stiel

Modieuze ontwerpopties zijn gemaakt met natuurlijke materialen. Hout heeft een speciale waarde, omdat het unieke externe eigenschappen en uitstekende prestaties heeft. Met de hulp van hout belichaamt de meest gezellige en mooie inrichting.

Wat is het?

De kosten van natuurlijke materialen zijn hoog, iedereen kan het zich niet veroorloven ze te kopen. Het gebruik van de voering "Stiel" is een uitstekende keuze uit de verscheidenheid aan producten op de markt. Wat het is, en welke parameters kenmerkend zijn voor deze afwerkingsmethode, overweeg.

Voering lijkt op een klassiek bord dat wordt gebruikt voor platinggemaakt van natuurlijke grondstoffen. Palen, ceders, berken, linden en andere houten basissen worden gebruikt om de "kalmte" voering te vervaardigen. Van andere soorten onderscheidt deze afwerking zich door de afwezigheid van groeven aan de randen van het paneel. Voor het verbinden van de delen van de bekleding worden hier bevestigers "doorn-groef" verschaft. De technologie maakt het mogelijk om een ​​soepel en glad oppervlakdecor te realiseren met een exacte imitatie van massief hout.

De uitsparingen op het profiel voeren een ventilatiefunctie uit. Circulatie beschermt het bord tegen schimmelinfecties.

Gegoten "Rust" is een kwaliteitsprijs. Eén bekledingspaneel is een drooggeschaafd droog bord met bepaalde afmetingen. De productietechnologie van het bord is vergelijkbaar met de productiemethoden van europrofile Onderscheidende eigenschappen van de voering - een dunner profiel. En tijdens de montage is er geen scheiding tussen de panelen, omdat er geen verzonken groeven zijn. Bevestigingspanelen onzichtbaar voor het oog. Het materiaal is toegestaan ​​voor gebruik in zowel interne als externe decoratie.

Productiematerialen

Linden, elzen panelen zijn bladverliezende soorten materiaal.Linden, berken, espen, eiken, elzen en andere opties zien eruit als houten vlakke panelen met een breedte van ongeveer 70 mm met afgeronde randen en een ontbrekende plank aan de zijkant van de spijker. De panelen worden gevraagd vanwege de unieke kwaliteiten van hardhout. Dit hout wordt gekenmerkt door uitstekende sterkte en dichtheid. De panelen zullen hun oorspronkelijke uiterlijk niet verliezen, zelfs niet onder invloed van verschillende externe omstandigheden.

Deze soorten rotten niet, ze starten de mal niet. Alle hardhouten materialen moeten worden behandeld met een antisepticum. Afgewerkt clapboard is geschikt voor bekleding en de buitenkant van gebouwen. De gevels bekleed met clapboard zien er presentabel en ongelooflijk mooi uit.

Naald soorten, bijvoorbeeld dennen, ceder en andere coniferen, kunnen dienen als basis voor de productie van "Calm" voering. "Calm" van Angarsk pine is het meest geschikt voor kamers aan de binnenzijde. Dit ras wordt gekenmerkt door een uniek oppervlaktepatroon. De panelen zijn geschikt voor het afwerken van niet alleen de zolder of veranda, maar ook de woonkamer en andere ruimtes in het huis. Om de variaties van ontwerp te variëren, kan houtkleuring zijn, evenals de keuze van combinaties van verschillende soorten.

Voering gemaakt van grenen, berken of limoen is een goedkoop afwerkingsmateriaal. Producten gemaakt van cederhout zijn een elite variëteit aan afwerkingen, die alleen kunnen worden gebruikt om sommige interne delen van een kamer af te werken.

De geur van naaldhout is uniek, heeft genezende eigenschappen.

Cedar clapboard wordt niet alleen gebruikt voor interieur, maar ook voor directiekantoren, tegenover bankzalen, winkels.

kenmerken van

De afmetingen van de "rustige" voering verschillen. Het materiaal van de binnenlandse fabrikant is hoofdzakelijk in de breedte van 9 tot 15 cm, de lengte van de panelen is maximaal zes meter. De variaties in de dikte van de panelen variëren van 1,2 tot 2,5 cm. De breedte van het buitenlands gemaakte materiaal varieert van 8 tot 14 cm., De planken zijn van 1,25 tot 2,1 cm dik De panelen hebben dezelfde lengte als de binnenlandse fabrikant - maximaal zes meter.

In tegenstelling tot klassieke variaties van de voering, heeft "Rust" variaties met andere parameters. De breedte van huishoudelijk materiaal kan bijvoorbeeld van 120 mm tot 140 mm zijn, en de dikte van het profiel kan van 1,5 tot 2,5 cm zijn.

Gegoten "Shtil" buitenlandse productie is identiek aan de grootte van andere soorten materialen."Rust" wordt gekenmerkt door verschillen in de lengte van het afwerkblad. Het varieert bijvoorbeeld van 2 meter tot 6 meter. Zo'n variëteit maakt het mogelijk om minder stootvoegen te verkrijgen op het tegenoverliggende oppervlak. Afwerking blijkt meer gelijk en integraal. De meest gebruikte klassen zijn 'Extra' en 'Premium'. Ze zijn gerelateerd aan soorten van hogere kwaliteit.

Afhankelijk van de klasse varieert het uiterlijk van houten producten. De klassen zijn verdeeld volgens de aanwezigheid van knopen op een paneel van 1 meter. Hoe kleiner ze zijn, des te beter is de kwaliteit. Omvang van de voering hangt samen met het type fundering. Grenen- of sparrenpanelen zijn bijvoorbeeld geschikt om de veranda's en loggia's te bedekken. De structuur van de naalden heeft een hoge harsachtige, dankzij deze voering krijgt goede waterafstotende eigenschappen. Naaldbekleding is niet geschikt voor het afwerken van stoomruimtes in de baden. Omdat, vanwege de hoge mate van teer, een dergelijke voering een scherpe en onaangename geur begint uit te stralen.

Hardhouten panelen stoten geen hars uit en konden daarom het paar afwerken. Zo'n voering heeft een positief effect op het menselijk lichaam vanwege de subtiele genezende geur.Dure houtsoorten, zoals cederhouten lambrisering, kunnen alleen worden gebruikt voor het afwerken van kleine decoratieve elementen. De panelen met de hoogste kosten worden vaak gemaakt van zeldzaam hout.

Voering "Extra" klasse kan alleen worden gebruikt voor afwerking binnen. De kwaliteit van het materiaal is erg hoog. De klasse is onderverdeeld in variëteiten: A, B, C. Hier is het de moeite waard de nuances van het kiezen van een of andere variëteit nader te bekijken, afhankelijk van de kwaliteiten van de variëteit. Variaties op de verkoop impliceren de aanwezigheid van variëteiten met kenmerken: AB, BC.

De nuances van keuze

Het is duidelijk dat de kosten ervan afhangen van de kwaliteit van hout. Bij het kiezen van een wandpaneel in een winkel of zagerij, vouw een paar rails van verschillende variëteiten samen, evalueer de textuur van de panelen. Deze beoordeling wordt visueel genoemd. Bedenk dat de goedkoopste rangorde van panelen C is. De prijs van een cijfer varieert afhankelijk van het houtsoort dat bij de productie wordt gebruikt.

Het meest acceptabele in gebruik en voor de prijs van het panel van klasse B. Ze kunnen worden gebruikt voor het bekleden van plafonds, muren. De standaard werklengte van de panelen is maximaal zes meter. Borden klasse A klasse "Prima" of "Elite" - een erg duur materiaal.

Tastbare voordelen van klasse A voering:

 • een breed paneel waarmee je de kamer vrij snel kunt inklappen, zonder veel fysieke inspanning te leveren;
 • de mogelijkheid om te monteren in een horizontale versie, en in de verticale;
 • het doorn-groefsysteem biedt een zeer eenvoudige installatie;
 • enkele afvalstoffen die onvermijdelijk zijn bij het werken met andere variëteiten;
 • beschikbaarheid van speciale ventilatiesleuven.

Verschillen in het uiterlijk van variëteiten:

 1. A - zeldzame knopen zonder rot en plots met verschijnen hars zijn zichtbaar;
 2. B - de aanwezigheid van een groter aantal knopen, evenals secties met een vloeiende hars;
 3. C - blauw is toegestaan ​​op plaatsen met hars, vallende knopen.

In de aanwezigheid van een groot aantal defecten toegestaan ​​hechtende oppervlakken. Wanneer ondermaatse gebieden worden afgesneden, wordt de ontbrekende lengte toegevoegd door andere kwaliteitspanelen. Met deze methode is er een grote hoeveelheid afval.

Mooie voorbeelden van plating

Afwerking binnen of buiten het gebouw met dakspaan "Rust" is een van de goedkope manieren om een ​​huis te transformeren. De panelen worden vervaardigd volgens moderne technologieën, wat de toename van de prestaties beïnvloedt. Sommige soorten panelen vereisen geen onderhoud en behandeling met fungicide middelen.Houten lambrisering is altijd in de mode.

Klassieke voering van planken - ecologisch materiaal. Het past goed in de meeste modieuze interieurs. Als je dit materiaal echter overal gebruikt, verschijnt er een vreemd dacha-effect. Daarom moet de voering selectief worden gebruikt, bijvoorbeeld om modieuze accenten te decoreren en te creëren.

 • Houten panelen kunnen aanwezig zijn in de interieurdecoratie van muren, op het plafond, in andere interieurdetails.
 • De mogelijkheid om de wandpanelen te verven is een positief decoratief voordeel van dit materiaal. Witte voering is bijvoorbeeld uitstekend geschikt voor de belichaming van het Scandinavische interieur.
 • Geschilderde lambrisering wordt vaak gebruikt voor gevelbekledingen, straatelementen, zoals tuinhuisjes. Beschilderde voeringen in het spandak behouden hun oorspronkelijke eigenschappen nog lang.
 • Tegenwoordig hebben schepselfabrikanten het bereik van de dakspaan gediversifieerd. Naast de klassieke planken voor beplating, in de winkels vind je goed en interessant, vanuit het oogpunt van de ontwerper, materialen. Bekledingplaten overlappen bijvoorbeeld de bekleding "Amerikaans".
 • Het blokhuis zal gemakkelijk imitatie van log stapelen kunnen verwerken.
 • Kies opties voering in overeenstemming met het ontwerp.Zoals je kunt zien, kunnen standaardborden worden aangevuld met andere soorten ontwerpen.
blokhuis
Amerikaanse vrouw

Over hoe u het wandpaneel snel kunt bevestigen, leert u van de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden.Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer