Kenmerken van geschilderde lambrisering

De binnen- en buitendecoratie van de kamer wordt vaak uitgevoerd met geverfde voering. Dat wil zeggen, deze optie is vrij populair in de markt bij de consument. Bovendien kan een dergelijk afwerkingsmateriaal worden toegepast in een tamelijk breed scala van werken. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt bij de constructie van huizen, tuinhuisjes, sauna's, baden of andere gebouwen.

Als grondstoffen voor de productie van voering dient de natuurlijke boom, dat wil zeggen, het is een schoon, ecologisch vriendelijk product, dat uiteraard kan worden gebruikt om zowel het interieur als de buitenkant van het pand af te werken.

9 foto

kenmerken van

Beschilderde houten lambrisering kan gewoon geen aandacht trekken. Dat is de reden waarom het gebruikelijk is in bijna alle industrieën die te maken hebben met bouw- en reparatiewerkzaamheden.En ook dergelijke populariteit kan te maken hebben met het feit dat het een aantal voor de hand liggende voordelen heeft, waaronder een betaalbare prijs een speciale plaats inneemt. Ook zonder enige twijfel zal de speciale sfeer, het mooie en stijlvolle ontwerp dat het creëert de moeite waard zijn.

Het is vermeldenswaard dat dit materiaal vaak zelfs in de fabriek in de fabriek wordt gebrand. Maar er zijn ook gevallen waarin ongeverfd materiaal naar de markt wordt gestuurd. Bij het winkelen, beginnen velen zich af te vragen of ze dit materiaal thuis mogen schilderen. Het antwoord is positief, maar zelfkleuring heeft enkele nuances.

Voordat u besluit een afgewerkt product te kopen of het huis zelf te verven, moet u weten wat voor soort verf hiervoor wordt gebruikt. In dit geval is het handig om te weten te komen of de verf anders is en de manier van kleuren met het interieur en exterieur. Het kleurenpalet voor kleuren kan worden geselecteerd in overeenstemming met de gekozen stijl van de kamer, evenals in overeenstemming met individuele voorkeuren en behoeften. Over het algemeen wordt geschilderde voering altijd onderscheiden door originaliteit in uiterlijk.

Geschilderde dakspaan wordt meestal in verschillende variaties op de markt gebracht.die variëren in dekking. Vanwege een dergelijke grote verscheidenheid van de beste optie daar voor elk van de kopers. En dit zorgt op zijn beurt voor de bevrediging van alle behoeften en wensen in combinatie met de hoge kwaliteit van het product en de bedrijfszekerheid. Tegelijkertijd kan het oppervlak na het verven verschillend zijn en dit heeft absoluut geen invloed op de kwaliteit van het product of de periode van gebruik. Bovendien verliest het na afwerking zijn aantrekkelijke uiterlijk na verloop van tijd niet.

Als het gaat om een ​​goede werking van het materiaal in kwestie na het afwerken in omstandigheden met een hoge luchtvochtigheid, is het van groot belang om voorzichtig te zijn en het verder van beide kanten te beschermen.

voordelen

Voor voering na het verven, worden een aantal kenmerken karakteristiek die in overweging moeten worden genomen alvorens het te kopen of voor het verven, indien de laatste onafhankelijk wordt uitgevoerd. Over de eigenschappen van dit afwerkingsmateriaal gesproken, moet ik zeggen dat het een uitstekende optie is om de gevel en het zichtwerk in het interieur af te werken: vloeren, plafonds, muren, balkons, tuinhuisjes of bijvoorbeeld een loggia kunnen ook worden afgewerkt.

Voering is een duurzaam materiaal dat helpt bij de verdeling van de luchtvochtigheid in de kamer - het wordt meer gelijkmatig uitgevoerd. Ook, met de hulp van de voering goede warmte geïsoleerde kamer. Bovendien zal het materiaal een belemmering vormen voor condensaat - de laatste zal minder gevormd zijn en een tijdje blijven hangen. Wandbekleding is een uitstekende geluidsisolator met een aantrekkelijk uiterlijk en kenmerk van een ecologisch schoon product.

Het is vermeldenswaard dat de natuurlijkheid en milieuvriendelijkheid van de goederen het steeds relevanter en veeleisender maken bij de consument. In het algemeen heeft het materiaal zelf nogal wat positieve eigenschappen. Daarom moet u er bij het kiezen van dit afwerkingsmateriaal voor zorgen dat het hout ze zo lang mogelijk bewaart. Alleen met behulp van verf kan het worden gedaan.

Kleuringen worden in verschillende benaderingen uitgevoerd. Na het aanbrengen van de eerste laag is het wenselijk om het oppervlak ongeveer 48 uur droog te laten. Verschillende verven hebben verschillende droogtijden en hiermee moet rekening worden gehouden. Het is mogelijk om lagen gelijkmatiger en zonder één druppel aan te brengen, met behulp van de richting langs de verticale lijn vanaf de bovenkant.

Variëteiten van verf

Moderne fabrikanten bieden materialen voor decoratie, de grondstof waarvoor verschillende houtsoorten werden gebruikt. Het bronmateriaal kan worden vertegenwoordigd door dure stenen of rotsen met een waarde die beschikbaar is voor een breed scala van klanten. De laatste optie is bijvoorbeeld dennenhout.

De eerste optie om kleuring te belichten, wordt in de regel afgeraden. En velen volgen dit advies, omdat ze de noodzaak om anders te doen niet zien. Voor grondstoffen met een betaalbare prijs, is de bekleding ervan meestal andersom, ze zijn geverfd, waarvoor ze verf of vlekken gebruiken. Bovendien is er praktisch geen verschil tussen hen, zodat de consument de middelen kan kiezen om zichzelf te kleuren overeenkomstig zijn wensen, behoeften en financiële mogelijkheden. Dat wil zeggen, iedereen kan zo'n beslissing zelfstandig nemen.

Een van de coatingopties is een speciale lak. Opgemerkt moet worden dat de keuze van de dekking in de eerste plaats afhankelijk moet zijn van het resultaat dat de eigenaar aan het einde van het werk wil zien. Naast vernis is verf een populaire optie. Vaak zijn er vragen over de keuze van kleuren.Een veel voorkomende kleur bij consumenten is wit. Dit komt door de veelzijdigheid van dergelijke kleuren, omdat deze met elke stijlbeslissing in het omliggende interieur past. Ook kan witte kleur niet alleen in een woonwijk worden gebruikt, maar ook voor het afwerken van commerciële of technische gebouwen.

Deskundigen adviseren voor het schilderen van het oppervlak om rekening te houden met de eigenschappen van hout na verloop van tijd om water te absorberen en veranderen onder invloed invloed kleuren. Dit is nodig om het materiaal op de juiste manier te verwerken en te beschermen, anders kunnen condities de esthetiek en de bruikbare levensduur beïnvloeden.

Overweeg de dekkingopties in meer detail. Dit is belangrijk omdat elk van deze functies u in staat stelt een ander effect te bereiken.

Om te beginnen, overweeg de meest populaire optie op de markt - houtbeits. Met zijn hulp verf hout. Dit type schilderwerk is populair omdat het een aantal componenten bevat die in het materiaal tot een vrij grote diepte kunnen doordringen. In dit geval veranderen de kleuren uiteindelijk niet veel, dat wil zeggen, als er een wens is om het natuurlijke patroon te behouden, is de vlek ideaal.Alleen de mate van verandering in het kleurenbereik zal afhangen van welk ras het materiaal wordt weergegeven.

Ook vaak bij het kiezen van een interieur in een moderne stijl, wordt vernis gebruikt als een bekleding coating. Net als de vorige versie verandert vernis het natuurlijke patroon op de boom minimaal, waardoor het zelfs meer opvalt. Echter, lak verandert ook verschillende houtsoorten, in tegenstelling tot de vlek. Dat wil zeggen, het is geschikt voor alle rassen. Tegelijkertijd is het assortiment vernissen op de markt ook vrij breed. Er zijn lakken in verschillende kleuren, met verschillende dichtheid, met de effecten van glans of mat oppervlak. Dankzij deze diversiteit kan de consument de juiste tool kiezen.

Een andere coatingoptie wordt vertegenwoordigd door een speciale verf voor hout. Maar deze tool is radicaler in termen van het behoud van de natuurlijke patronen op het afwerkingsmateriaal. De keuze van verf, de samenstelling en kleuren - volledig de zorg van de koper. Er is al vermeld dat een keuze uit beige of witte verf een universele kleuroptie kan zijn.

Deze tinten zijn echt universeel, omdat ze zowel binnen als buiten kunnen worden gebruikten zelfs in verschillende gebouwen - niet alleen in het huis, maar ook in het land, priëlen, zomerkeuken en ga zo maar door. Dergelijke kleuren voldoen echter niet aan fans van creatieve, originele en niet-standaardoplossingen. Voor dergelijke klanten in de markt zijn er veel producten van de helderste en onverwachte tonen en combinaties. Het is alleen belangrijk dat de harmonie in het interieur behouden blijft, de algemene lijn in de stijlbeslissing en het ontwerp. Iedereen kiest dit alles voor zichzelf. Dankzij de creatieve aanpak kunt u de woonkamer in uw privé-woning decoreren of een licht, stijlvol retro interieur in de keuken creëren door middel van donkere lambrisering.

Verf kan verschillen afhankelijk van de merken en behoren tot een bepaald type. Overweeg enkele kenmerken van verschillende typen om het u gemakkelijker te maken een keuze te maken:

 • Olieverf. Vanwege de samenstelling moet het mengsel na aanbrengen goed in de bekleding worden geabsorbeerd, terwijl de weerstand tegen vocht toeneemt. Deze optie is het populairst voor diegenen die de wandpanelen op de gevel buiten willen schilderen. Wat betreft de weerstand tegen zonlicht, is het de moeite waard om op te merken dat hoe lichter de verf, hoe langer deze niet zal vervagen.Maar bij het kiezen van heldere of donkere tonen, is het beter niet te hopen op behoud op lange termijn van dergelijke kleuren.
 • Acrylverfhebben een lange levensduur. Vaak gebruikt voor decoratie en interne en externe delen van de kamer. De eigenaardigheid van de verf is de vorming van een dampdichte film na aanbrengen. Hier zou ik aqualac willen benadrukken - het is wenselijk om deze optie niet te gebruiken voor buitendecoratie.
 • Het gebruik van was of oliën. Met deze optie kunt u het natuurlijke houtpatroon opslaan. Ook onder de laag van dit type hout ademt. Maar wanneer u was of olie kiest, moet u onthouden dat u regelmatig nieuwe lagen moet aanbrengen.

Om een ​​of andere optie te kiezen, moet de consument onafhankelijk zijn, omdat de behoeften en voorkeuren van elke persoon individueel zijn.

Hoe een kleur kiezen?

  Niet alleen het materiaal is belangrijk bij het afwerken, je moet ook opletten en goed inkleuren. Dit komt door het feit dat elk zijn ideeën in het interieur legt en elke persoon zelf wordt bepaald door de algemene lijn van stijl erin. Het belangrijkste is harmonie en een combinatie van kleuren die een lust zijn voor het oog, een goede sfeer creëren en alleen op een positieve manier afstemmen.U moet ook rekening houden met de kenmerken en het doel van het voltooide gebouw.

  In de volgende video kun je meer te weten komen over de duig en zijn variëteiten.

  Comments
   auteur
  Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden.Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

  Inkomhal

  Woonkamer

  slaapkamer