Hoe de lambrisering repareren?

In onze tijd is het assortiment afwerkingsmaterialen zeer divers. Hoogwaardige en mooie producten kunnen worden geselecteerd voor zowel binnen- als buitentoepassingen. Afzonderlijk is het de moeite waard om een ​​dergelijk populair materiaal als voering te benadrukken. Vandaag zullen we kijken hoe we het correct kunnen bevestigen.

  Speciale functies

  De kamers, ingericht met houten materialen, zien er ongelooflijk comfortabel en gastvrij uit. Dat is de reden waarom veel kopers voor dergelijke ontwerpopties kiezen.

  Voor een dergelijke aantrekkelijke prestatie kunt u verschillende coatings gebruiken., van speciale houten panelen tot laminaathout. Echter, een van de meest populaire en gewilde herkende verschillende soorten voering.Dit materiaal is niet ongebruikelijk - het is gemakkelijk te vinden in gespecialiseerde winkels.

   Kwalitatieve voering van een boom onderscheidt zich door een indrukwekkende levensduur. Volgens fabrikanten kunnen dergelijke producten naadloos worden gebruikt van 15-20 jaar zonder het oorspronkelijke uiterlijk te verliezen.

   De duurzaamheid van de wandpanelen hangt grotendeels af van de juiste zorg van de huiseigenaren. Dergelijke coatings moeten van tijd tot tijd worden behandeld met speciale antiseptische formuleringen. Ze zijn nodig om het natuurlijke materiaal te beschermen tegen het verschijnen van schimmels of schimmels. Het is geen geheim dat hout een favoriete "schotel" is van verschillende insecten, maar met het gebruik van speciale impregnaties kunnen dergelijke problemen worden vergeten.

   In de regel wordt de bekleding op soortgelijke wijze verwerkt in het stadium van zijn vervaardiging. Na verloop van tijd heeft het materiaal echter nog steeds zelfzorg nodig. Gelukkig verkopen de winkels veel geschikte producten en vernissen die een uitstekende bescherming bieden tegen negatieve externe factoren.

   Voors en tegens

   Voering wordt met recht erkend als een van de meest gewilde materialen.Consumenten kiezen voor een dergelijke afwerking, omdat deze niet alleen een harmonieus en natuurlijk uiterlijk heeft, maar ook een aantal andere positieve eigenschappen.

   • Het belangrijkste voordeel van voering is de milieuvriendelijkheid. Op dit moment kan niet elk afwerkingsmateriaal bogen op een dergelijke kwaliteit. Voering geeft geen gevaarlijke en schadelijke stoffen af, zelfs niet als deze zich in een omgeving met hoge temperaturen bevindt.
   • De bekleding kan een perfect glad en aangenaam aanvoelend oppervlak krijgen.
   • Om dergelijke houten panelen te installeren, is het niet nodig om professionele ploeterteams te betrekken. Bevestiging van dergelijke materialen kan op zichzelf worden gedaan, met inachtneming van eenvoudige instructies.
   • Veel consumenten merken het aangename houtaroma dat inherent is aan dergelijke afwerkingsmaterialen. Dankzij deze eigenschap wordt een onbeschrijflijke sfeer gecreëerd in de kamer.
   • Hoogwaardige voering biedt weerstand tegen mechanische schade en sterke schokken. Het is niet zo gemakkelijk om te breken of te beschadigen.
   • Voering is geen merkmateriaal, maar als er besmetting op het oppervlak verschijnt, zal het niet nodig zijn om veel moeite te doen om het te verwijderen.
   • Het is vermeldenswaard de uitstekende isolerende eigenschappen van de voering. De ruimte waarin een dergelijke afwerking aanwezig is, zal altijd een comfortabel microklimaat behouden.
   • Ook heeft de voering geluiddichte eigenschappen. Dankzij vergelijkbare materialen wordt de hoorbaarheid van externe storende geluiden in de kamer aanzienlijk verminderd.
   • Onder de dakspaan kun je niet-presenteerbare elementen zoals draden en verschillende communicatie verbergen.
   • Deze afwerking kan niet alleen in een land of landhuis worden toegepast, maar ook in een normaal stadsappartement.
   • Het is mogelijk om clapboard niet alleen muren, maar ook een plafond af te werken. De overlappingen, die op deze manier zijn ontworpen, zien er erg esthetisch en netjes uit.

   Natuurlijk heeft het wandpaneel zijn nadelen. Je moet ze ook lezen als je dit materiaal in het ontwerp van je huis wilt gebruiken.

   • Voor het installeren van de wandpanelen is vaak een kader vereist. Meestal moeten dergelijke installatiestructuren worden toegepast als het gaat om het afwerken van het plafond. Ook is het raamwerk onmisbaar als de wanden in de kamer te onregelmatig zijn en merkbaar vallen.
   • Het nadeel van het wandpaneel kan worden toegeschreven aan het feit dat het niet brandveilig is. Natuurlijk kan deze kwaliteit worden gecorrigeerd als het materiaal met speciale middelen wordt behandeld, maar zelfs zullen ze dergelijke grondstoffen niet 100% niet-ontvlambaar maken.
   • Door de jaren heen kan de lambrisering zijn geometrische parameters wijzigen. Meestal treden dergelijke vervormingen op als de eigenaren niet goed voor de trim zorgen of deze verkeerd assembleren.
   • Dakspaan kan geen goedkoop materiaal worden genoemd. Bovendien vinden veel consumenten het vrij duur.
   • Er werd hierboven vermeld dat de clapboard periodiek moet worden onderhouden door behandeling met speciale beschermende verbindingen. De meeste consumenten schrijven deze functie toe aan het aantal nadelen.

   types

   Er zijn verschillende soorten duig. Ze zijn gemaakt van verschillende materialen en hebben verschillende prestatiekenmerken. Beschouw ze in meer detail.

    hout

    De meest populaire voering van hout.

     Het productieproces is nogal gecompliceerd en gebeurt in verschillende fasen. De kwaliteit van dergelijk afwerkmateriaal kan worden bereikt Alleen als u zich strikt houdt aan een bepaalde technologie:

     • de kantenplank wordt eerst voorbereid;
     • daarna wordt het op een speciale industriële manier gedroogd;
     • er wordt verder gewerkt aan het zagen van groeven;
     • dan wordt de houten voering zorgvuldig gepolijst;
     • aan het einde van alle productieprocessen worden de resulterende panelen altijd gesorteerd.

     Eigenschappen van houten voering hangen grotendeels af van het hout waarvan het is gemaakt.

     esp

     Aspen boards hebben een lichte schaduw. Er zijn vrijwel geen toonhoogtes in hun compositie. Dergelijke materialen kunnen bogen op goede thermische isolatie-eigenschappen, dus worden ze vaak gebruikt voor interieurdecoratie.

      Aspen lambrisering kan ook worden geïnstalleerd in baden of sauna's. Natuurlijk moeten we in dergelijke gevallen de kwaliteitsverwerking van het materiaal niet vergeten, zodat het niet rot.

      Van sparren

      In de regel, voor de vervaardiging van voering Noord-spar gebruikt. Het heeft een tamelijk dicht en massief hout. Met dergelijke afwerkingsmaterialen kunt u niet alleen de wanden in de woning, maar ook het plafond versieren.

       Vuren voering is niet bang voor vocht en vocht.Houd er echter rekening mee dat het in de loop van de tijd van kleur verandert en donkerder wordt.

       Van dennen

       Pine clapboard is een van de meest voorkomende. Het is goedkoop, maar het heeft een uitstekende kwaliteit, dus veel consumenten kiezen ervoor.

        Pine clapboard onderscheidt zich door een prachtige natuurlijke structuur, die in de loop van de tijd ook donkerder wordt.

        Van eiken

        Eiken voering is duur, maar heeft geen invloed op de populariteit. Een dergelijk afwerkingsmateriaal is niet onderhevig aan rotting en is gemakkelijk te verwerken.

         De belangrijkste voordelen van eiken voering zijn de verbazingwekkende kleur en structuur. Met deze decoratie kunt u het interieur transformeren, waardoor het rijker en solide wordt. Experts zeggen dat eiken lambrisering moet worden gegoten en gebeitst.

         hardhout

         Hardhouten vloerbedekking geeft praktisch geen teer af en wordt gekenmerkt door een lage dichtheid. Vanwege dergelijke eigenschappen kan het veilig worden gebruikt in de bekleding van een bad of sauna.

          Houten lambrisering kan een andere doorsnede hebben.

          • Standard. Dergelijke panelen zijn uitgerust met een standaard doorn-groef-vergrendelingssysteem.In de regel zijn de noppen in de wandpanelen altijd iets korter dan de groeven. Dit is nodig, zodat bij een sterk kraken van het hout geen vervorming van het materiaal optreedt. Panelen met een standaard doorsnede hebben een goede geluids- en warmte-isolatie.
          • "Rustig". Anders worden panelen met deze sectie "collectieve boer" genoemd. Ze hebben afgeronde hoeken aan de buitenkant. Zulke materialen zien er heel netjes en opgeruimd uit.
          • Voering. Dergelijke houten lambriseringvariëteiten hebben een langere groef, waardoor het oppervlak een geheel ander uiterlijk krijgt.
          • Softline. Dergelijke afwerkingsmaterialen hebben ook afgeronde afschuiningen en een lange groef.

          Ook voering van een boom is onderverdeeld in klassen.

          • "A". Deze klasse bevat panelen van hoge kwaliteit. Kleine knopen worden soms op hun oppervlak gezien, maar ze vallen er niet uit. Ook op deze materialen kun je een paar kleine scheuren en barsten vinden. Klasse A-voering kan veilig worden gebruikt voor interieurdecoratie.
          • "B". De lamellen van deze klasse hebben een lengte van 1,5 m. Er kunnen niet meer dan 3-4 knopen op hun oppervlak zijn. Ook hebben deze soorten voeringen kleine harszakken en niet-doorlopende openingen.Experts raden het gebruik van dergelijke materialen voor binnenbekleding niet aan.
          • "C". Materialen van deze klasse zijn niet van hoge kwaliteit. In de regel knippen ze huishoudelijke gebouwen af ​​waarvoor het ontwerp niet zo belangrijk is. In dergelijke latten kunnen opvallende knopen uitvallen, en er zijn ook vaak doorlopende sleuven aanwezig. Hun kleur is verre van standaard.
          • "Extra". Extra-klasse voering is een ideaal afwerkingsmateriaal. Er zijn geen defecten aan het oppervlak van dergelijke panelen.

          metaal

          In plaats van houten kunt u metalen dakspanen gebruiken. Meestal worden dergelijke bekledingsmaterialen ingeschakeld wanneer u de basis moet plaatsen, die zich in een omgeving met hoge luchtvochtigheid bevindt. Dergelijke panelen zijn niet bang voor negatieve invloeden van buitenaf en beschermen tegen hen de fundering waarop ze zijn geïnstalleerd.

          Veel consumenten stoppen de keuze op de metalen voering, omdat deze een vrijwel onbeperkte levensduur heeft. Het vereist geen complexe en regelmatige zorg, die spreekt van zijn eenvoud.

           Metalboard is goed omdat het wordt gepresenteerd in een zeer rijk kleurenspectrum.Bovendien kan dit afwerkingsmateriaal een andere textuur hebben.

           Het voordeel van metalen panelen is het feit dat ze niet-ontvlambaar zijn en geen verbranding ondersteunen. Deze kwaliteiten kunnen niet bogen op populaire houten vloeren.

           Dergelijke materialen zijn ook milieuvriendelijk. In hun samenstelling zijn er geen schadelijke stoffen die schadelijk zijn voor de menselijke gezondheid. U kunt metalboarding zelf installeren. Bovendien kan dit materiaal zowel aan de muur als aan het plafond worden gemonteerd.

           plastic

           Als metalen en houten voeringen je te duur lijken, dan moet je op zoek naar meer betaalbare plastic opties. Dergelijke coatings zijn gemaakt van polyvinylchloride. Dit materiaal is veilig voor de menselijke gezondheid, dus u hoeft zich geen zorgen te maken over de gezondheid van het huishouden.

            In de regel bedraagt ​​de PVC-voeringbreedte 10 cm. Houten elementen hebben vergelijkbare parameters. Daarnaast kunnen kunststofpanelen niet alleen voor binnen, maar ook voor buitenhuisdecoratie worden gebruikt.

            Plastic voering gebeurt niet alleen monofonisch, maar ook meerkleurig. In sommige winkels vind je meer originele materialen met interessante prints of patronen. Vooral populair tegenwoordig zijn panelen die natuurlijk hout imiteren.

            Voor buitenafwerking wordt het aanbevolen om een ​​speciale vorstbestendige voering te gebruiken. Voor de vervaardiging ervan wordt speciaal plastic gebruikt, aangevuld met noodzakelijke additieven. Dit afwerkingsmateriaal verdraagt ​​gemakkelijk zowel lage als hoge temperaturen.

            Kunststof voering voor buitenwerk kan niet zo'n brede selectie van verschillende kleuren bieden. Hier worden in de regel monochrome varianten van rustige tonen gebruikt, evenals houtcoatings.

            De voordelen van PVC-voering omvatten:

            • warmte- en geluidsisolatie-eigenschappen;
            • brandveiligheid;
            • weerstand tegen hoge temperaturen;
            • niet-vatbaar voor mechanische schade;
            • vochtdoorlaatbaarheid;
            • klein gewicht;
            • democratische kosten (vooral in vergelijking met natuurlijke houtmaterialen);
            • bescheidenheid.

            Het is niet nodig om plastic dakspaan regelmatig te onderhouden met het gebruik van dure middelen. Bovendien is het heel eenvoudig om vuil en stof te verwijderen.

            Wandvoorbereiding

            Voordat u de wandbekleding monteert (vooral als deze van hout is), moeten de muren van hoge kwaliteit worden voorbereid. De bekleding zelf na aankoop moet minstens een dag in een droge ruimte worden geplaatst. Daar moet ze opstaan ​​en zich aanpassen aan kamertemperatuur. Alleen dan kunt u beginnen met het afsnijden van het afwerkingsmateriaal om het de gewenste lengte te geven. Als u deze werkfase verwaarloost, worden de panelen niet stevig aan elkaar vastgemaakt.

            Wat de muren zelf betreft, ze zullen een goede dampremmende laag moeten hebben. Om dit te doen, moeten ze eerst de latten spijkeren. Hun breedte mag niet minder zijn dan 3 cm. Deze elementen moeten in stappen van 1 m worden genageld, dan moet u een film van polyethyleen, folie of dakbedekking nemen en deze op de vaste latten plaatsen. Aan de boven- en onderkant van de dampremmende laag moeten kleine openingen worden gemaakt om voor betere ventilatie te zorgen.

             Deze fase kan niet strikt verplicht worden genoemd, maar deskundigen raden aan deze te gebruiken, als we het hebben over een kamer met een hoge luchtvochtigheid van buitenaf.

             Vervolgens moet je een kwaliteitskist bouwen onder de houten lamel. Lamellen met een doorsnede van 20x40 cm moeten met een schroevendraaier worden bevestigd. Volg de stap van 40-50 cm (horizontaal). Controleer constant de installatie van alle onderdelen met behulp van het montageniveau.

             Met behulp van lamellen kunt u de muur op de juiste manier uitlijnen voordat u de wandbekleding installeert. Aldus zullen de platen veel gemakkelijker te bevestigen zijn aan de basis. Om een ​​soortgelijk frame te maken, moet bovendien worden gezorgd dat de opening tussen de overlapping en de houten bekleding wordt geventileerd.

             Als de muren geen vlak oppervlak hebben, moet je iets extra onder de kist plaatsen. Je kunt ook een krat van grotere dikte bouwen. Voor de bekleding is een plaat multiplex, een houten blok of een montagewig het meest geschikt. De kist moet worden bevestigd met lange schroeven en pluggen. De onderste lamellen moeten 5 cm van de grond af komen, omdat er in dit gebied een plint zal zijn. Dezelfde inspringing moet worden gevolgd in het bovenste deel van de structuur, omdat er ook een plint zal zijn, maar nu al een plafond.

             De kist moet rond deur- of raamopeningen worden gemonteerd. Dergelijke ontwerpen worden niet alleen gemaakt van een boom, maar ook van metaal of plastic.

             Als u geen dampscherm op de basis hebt geïnstalleerd, moet de kist direct tegen de muur worden gemonteerd. Als het aanwezig is:

             • als de latten waaraan de dampbarrière was bevestigd verticaal waren bevestigd, dan zouden de delen van de lat horizontaal moeten worden geïnstalleerd en vice versa;
             • de bevestiging van de lat aan de rails waarop de dampremmende laag is geplaatst, moet met lange schroeven worden gemaakt.

             In de verschenen "vensters" is het noodzakelijk om een ​​verwarming te plaatsen. Experts raden aan om voor deze minerale wol te kopen. De isolatie moet worden bevestigd met een balk van polypropyleen zodat deze na verloop van tijd niet krimpt.

             Het is mogelijk om een ​​andere laag dampscherm op de isolatie te plaatsen. Het moet met een ruwe zijde aan de isolatielaag worden bevestigd.

             instrumenten

             Voor installatie van de clapboard van het frame en de bekleding, moet u over de volgende apparaten beschikken:

             • schroevendraaier;
             • perforator met de nodige nozzles;
             • bouwniveau;
             • een hamer;
             • hamer;
             • decoupeerzagen;
             • elektrische nietmachine;
             • houten hoeken;
             • zelftappende schroeven;
             • montagepistool;
             • nagels;
             • profiel (voor het frame);
             • beugels.

             Bevestigingsmethoden

             In totaal zijn er twee hoofdopties voor het monteren van voering.Ze verschillen van elkaar in richtingen. Beschouw ze in meer detail.

              verticaal

              Verticale armatuurvoering gebeurt op deze manier:

              • Het startdetail staat in de hoek. Gebruik hiervoor nagels, die dan verborgen zijn onder een decoratieve hoek. Als u dit item niet hebt, kunt u de doppen gewoon afbijten met zijknipsnijders. Hamer nagels zo zorgvuldig en zorgvuldig mogelijk.
              • Controleer altijd of u de verticale plaatsing van het wandpaneel correct plaatst - eventuele fouten kunnen ertoe leiden dat de volgende lamellen steeds meer zullen buigen.
              • Het vaste deel moet worden bevestigd met behulp van klyimery. Daarna kunt u doorgaan met de installatie van de resterende lamellen. Ze moeten echter eerst in de groeven worden gestoken en pas daarna worden bevestigd.
              • Na elke 5 elementen is het noodzakelijk om de vlakheid van het oppervlak te controleren met een niveau en loodrecht.
              • De uiteindelijke lamellen moeten worden gevijld tot de vereiste afmetingen.

              horizontaal

              Om het leggen van de voering horizontaal te maken, is het noodzakelijk om de volgende regels in acht te nemen:

              • Lamella in dit geval, moet je repareren, beginnend bij het plafond. De groef moet naar beneden wijzen.Als de afwerking overeenkomt met een afgeronde stam, moet deze groef naar boven worden geïnstalleerd om de verbindingspunten te verbergen.
              • Bind de delen aan elkaar moet hetzelfde principe zijn als bij de verticale methode van installatie. Houd er rekening mee dat voor een meer betrouwbare fixatie van het bord gestolen zou moeten worden.
              • Geleidelijk aan, naar beneden van boven naar beneden, zullen alle lamellen veel handiger zijn om te bevestigen met behulp van noppen. Het is erg belangrijk om ze zodanig te hameren dat ze het oppervlak van de wandbekleding niet beschadigen.

              Berekening van de hoeveelheid materiaal

              Als u voering selecteert, moet u weten hoeveel afwerkingsmateriaal u nodig heeft. In de regel zijn de kosten van houten lamellen aangegeven in vierkante meters (minder vaak in kubieke meters). De elementaire wiskundige berekening zal in dit geval echter niet werken, omdat parameters zoals de lengte van de lamellen, de hoogte van het plafond in het huis, de afmetingen van de deur en raamopeningen de kwadratuur beïnvloeden.

               Er zijn twee manieren om te helpen bij het berekenen van de hoeveelheid voering.

               • Intuïtief. Volgens deze methode moet u de omtrek van het oppervlak berekenen, dat is gepland om te worden afgezet met lamellen.Vanaf hier moet u de afmetingen van de openingen berekenen. Voeg aan het resultaat 10-30% toe voor afval. Deze berekeningsmethode is eenvoudig, maar niet de meest nauwkeurige.
               • Wiskunde. Deze berekeningsmethode is scrupuleuzer. Om dit te doen, moeten de lamellen afzonderlijk worden geteld, rekening houdend met hun lengte en breedte, evenals met de afmetingen van de openingen. Om te berekenen, deelt u de parameter van de oppervlaktelengte door de lamellenbreedte. U kunt dus het vereiste aantal voeringen bepalen. Als resultaat van alle berekeningen, zal het mogelijk zijn om een ​​vrij nauwkeurige waarde te verkrijgen. In dit geval kan het afval niet meer dan 10% worden achtergelaten.

               Tips en trucs

               Als je besluit om het zelf te doen met duigwanden, dan jij Enkele eenvoudige richtlijnen moeten worden gevolgd:

               • Zorg er tijdens het installatieproces voor dat er geen lelijke spleten tussen de lamellen zijn. U kunt deze fouten voorkomen als u constant het niveau van het legmateriaal in de gaten houdt.
               • Bij het berekenen van de benodigde hoeveelheid materiaal, vergeet niet over elementen als deuren en ramen. Om hen heen moet je een frame bouwen. Hellingen van het wandpaneel kunnen ook met uw eigen handen worden gebouwd. Het belangrijkste is dat u zich houdt aan de juiste dimensionale parameters.
               • Als je de sfeer wilt opfrissen, moet je met je eigen handen verschillende geometrische patronen op de verdiepingen maken. Om dit te doen, moet u zich houden aan verschillende opties voor de lay-out van de lamellen.
               • In de winter wordt het plaatsen van de wandpanelen niet aanbevolen. Zulk werk is beter uit te stellen tot de zomer of de lente, zodat het materiaal niet wordt vervormd.
               • Als je een clapboard hebt gekozen voor afwerking, die de vorm heeft van een afgeronde stam, dan moet je deze met een groef naar boven installeren. Dit is nodig om het koppelen van afzonderlijke onderdelen te verbergen.
               • Veel gebruikers zijn ervan overtuigd dat de voering alleen op een metalen profiel kan worden gemonteerd. Natuurlijk kunnen dergelijke constructies worden gebruikt, maar ze zijn meer geschikt voor die gevallen waarbij het plafond in de kamer te sterke onregelmatigheden en druppels heeft.
               • Oorspronkelijk lijkt diagonale bekleding duig. Het moet worden gemaakt op het frame waarin de rekken zich op een kleinere afstand van elkaar bevinden.
               • Na installatie heeft het wandpaneel regelmatig onderhoud nodig. Hiervoor heeft u een primer nodig voor hout, antiseptische verbindingen, bio-olie, alkydvernis, antipyrine, het vormen van een vuurvaste laag en andere soortgelijke stoffen.Volgens deskundigen moet de verwerking van de lambrisering worden uitgevoerd voorafgaand aan de directe installatie.
               • Let bij het kiezen van een geschikt materiaal op zijn klasse, aangezien het wordt aanbevolen om de woonvertrekken met enkele lamellen en andere bijgebouwen met andere lamellen te omhullen. Natuurlijk, voor de binnenvoering is het het beste om materialen van de hoogste kwaliteit van klasse "extra" te gebruiken.
               • Reserveer vooraf alle benodigde hulpmiddelen. Schroeven moeten met een schroevendraaier worden geschroefd, omdat dit een minimum aan tijd zal vergen. Vergeet echter niet de nauwkeurigheid. Pas op dat u het afwerkingsmateriaal niet beschadigt.
               • In ruimtes met een hoge luchtvochtigheid moet de huid zo worden gelegd dat de lamellen niet zover mogelijk in de groeven passen. Dankzij deze techniek zal het materiaal niet worden vervormd.
               • Raak de groeven niet met een hamer. Dit kan tot ernstige materiële schade leiden.

               De manier om houten duig op verschillende soorten aanvallers te bevestigen, wordt beschreven in de video.

               Comments
                auteur
               Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

               Inkomhal

               Woonkamer

               slaapkamer