Functies van de voering met imitatie van een bar

Het versieren van huizen en bijgebouwen, evenals verschillende bijgebouwen worden vaak uitgevoerd met behulp van clapboard. Dit materiaal is erg goed in zijn praktische eigenschappen, maar sommige mensen geloven dat het uiterlijk niet perfect genoeg is. Dit is niet het geval, want er is een zeer aantrekkelijke oplossing - een imitatie van hout.

Speciale functies

Dit type voering verschilt aanzienlijk van de gebruikelijke typen en het is niet alleen de unieke trapezoïdale configuratie. Verwar het niet met eurolining. Reproductie van het hout geeft u de mogelijkheid om de details een andere grootte en vorm te geven, en dit product kan zowel in het interieur als in de buitenkant worden gebruikt. Moderne technologieën maken het mogelijk om de breedte van elk fragment van 9 tot 19 cm te variëren; en sommige fabrikanten hebben zelfs de productie van imitatiehout van 25 cm breed beheerst.De kosten van dergelijke beslissingen zijn echter groot genoeg en worden alleen in speciale gevallen gekocht.

De meest populaire voeringbreedte van 13,5 cm. Wat de lengte betreft, zijn standaardoplossingen 3 en 6 m, hoewel u indien nodig altijd de voering van 100 cm en daarboven in stappen van 500 mm kunt kiezen. Veel handelsorganisaties verkopen non-format-fragmenten waarvan de kosten merkbaar minder zijn, en tegelijkertijd zijn de onderdelen precies op elkaar afgestemd.

Dikte is belangrijk; verlengt op natuurlijke wijze de levensduur en de sterkte van het product als het dikker wordt. Voor binnenhuisdecoratie gebruikt clapboard dikte van 1,8 tot 3,4 cm, hoewel het de voorkeur heeft voor de meest subtiele variëteiten van materiaal. Bij buitenwerk is de situatie precies het tegenovergestelde.

Modellen en opties

De classificatie van producten wordt bepaald door het cijfer: hoe hoger het cijfer dat aan de panelen wordt toegekend, hoe betrouwbaarder het is en hoe mooier de afwerking eruit zal zien. Werken met variëteiten "Extra" of "A" is erg goed, omdat dit soort producten de minste tekortkomingen heeft. Met behulp van de "AB" -variëteit kan men besparingen bereiken en tegelijkertijd een vrij aantrekkelijk resultaat krijgen.

Imitatie van een bar kan worden bereikt door middel van planken van verschillende houtrassen. Meestal worden voor de vervaardiging van dergelijke afwerkingen gebruikt vuren en dennenmassief, die relatief betaalbaar en van zeer hoge kwaliteit zijn. Lariks-gebaseerde voering is waterbestendig, ceder heeft naast deze eigenschap ook een elegant uiterlijk met hoge mechanische sterkte. Maar een geweldig ontwerp verandert in hogere bouwkosten. In sauna's en stoombaden bevelen deskundigen het gebruik van linden of elzen aan. In elk geval blijven er spleten over de bodem om ventilatie te bieden en het inwendige van de structuur te ontdoen van overtollig vocht.

Tips om te kiezen

Eerst moet je het soort hout nauwkeurig bepalen. In de meeste gevallen wordt voering met imitatie van hout gemaakt op basis van coniferen; een spies-groef bevestigingssysteem gemaakt van naaldhout zorgt voor een goede pasvorm, uitstekende thermische isolatie en absorptie van externe geluiden. Voor buitendecoratie wordt aanbevolen om de meest duurzame en bestendige materialen tegen weersinvloeden te gebruiken.In de kamers is kwetsbaarheid toegestaan, maar elegantie en hoge plasticiteit worden vooral belangrijk. Voor binnenwerk lijkt den de voorkeur (tenminste in de budgetcategorie).

Het is noodzakelijk om alleen voering te verkrijgen wanneer deze onder de noodzakelijke omstandigheden wordt bewaard. Plaatsing in de open lucht onder plastic folie, zelfs bij droog weer, kan niet als dergelijke omstandigheden worden beschouwd. Elke verkoper die zichzelf en de koper respecteert, heeft altijd een apparaat om vocht in het hout te meten. Het is absoluut onacceptabel om materiaal met een natuurlijk vochtgehalte te kopen, omdat het bij het drogen onvermijdelijk zal barsten of zelfs ernstiger vervormingen zal krijgen. Het maximaal toegestane vochtgehalte van het wandpaneel is 15% en imitatie van de balk moet in geschikte omstandigheden worden opgeslagen om te voorkomen dat deze vochtig wordt.

Bij het afdekken van elke kamer, zelfs een kleine kamer, moet speciale aandacht worden besteed aan de nauwkeurigheid van de metingen. Wanneer echte maten toestaan, is het altijd beter om niet-standaard sets te gebruiken - dit is aanzienlijk winstgevender, omdat de hoeveelheid afval vermindert.

Wanneer een voering van de twee hoogste klassen wordt gekocht, is het noodzakelijk om selectief ten minste individuele elementen te besturen. Na het vinden van gebreken, heeft de consument het volste recht om producten die niet aan de normen voldoen onmiddellijk te vervangen. Natuurlijk moet u de kaarten in verschillende pakketten controleren, en niet in één. Voor kratten is het raadzaam een ​​plank of een hout van hetzelfde type te gebruiken als de bekleding zelf. Hierdoor worden temperatuur- en vochtigheidsvervormingen in de gestoffeerde ruimte geëlimineerd.

Toepassingstips

Net als bij andere bekledingsmaterialen wordt na het reinigen van de wanden van de oude afwerking en vuil gebruik gemaakt van voering met nabootsing van hout. Op gladde houten wanden kunt u de lambrisering zonder kratten installeren. Maar in het geval van duidelijke gebreken en afwijkingen van de geometrie die moeilijk of onmogelijk te elimineren zijn, wordt het aangeraden om dit ontwerp te gebruiken. Metalen kisten worden gemaakt op basis van profielen, en houten kratten worden gevormd uit lamellen of staven. De afstand tussen beide moet worden gegarandeerd over een afstand van ten minste 0,6 m.

Naast de eigenlijke lambrisering en kistontwerpen, hebt u ook nodig:

  • zelftappende schroeven;
  • niveau;
  • kelderen;
  • nagels (in natte ruimtes);
  • Klyymery (in droge ruimtes).

In koude kamers, baden en sauna's, isolatie en waterdichte materialen of films moeten worden gebruikt. Het is noodzakelijk om de lambrisering te impregneren met vlamvertragers om de veiligheid tegen brand te garanderen. Voor buitenafsnijden wordt aangeraden grotere platen te gebruiken dan binnenshuis. Het is noodzakelijk om spijkers of schroeven te drijven in een hoek van 45 graden - dit maakt het mogelijk om de doppen te verbergen met de volgende panelen. Met inachtneming van deze regels, zal het gemakkelijk zijn om de panelen met imitatiehout te kiezen en correct te gebruiken.

Hoe niet misleid te worden bij het kopen van een bouwmateriaal, in detail beschreven in de video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer