We kiezen molens voor voering

Als het interieur van je huis veel te wensen overlaat, wil ik reparaties uitvoeren, maar gewoon pokleit wallpaper is al saai en compleet oninteressant. Dan is clapboard cladding een uitstekende oplossing voor uw probleem. Bekledingsmuren met decoratieve doe-het-zelfborden zijn een ideale creatieve oplossing voor u, en het gebruik van voering vermindert uw tijd om te zoeken naar voeringmateriaal. Je kunt zelf het materiaal voor de reparatie kiezen: je kunt de voering kant-en-klaar, verwerkt karton krijgen of het zelf verwerken, hoewel je op zijn minst minimale vaardigheden op dit gebied nodig hebt, evenals een speciale fugation-machine waarmee je zulke boards kunt maken. .

Waar zijn de molens voor?

Om de wanden te omhullen, volstaat het niet om speciale platen te gebruiken, daarnaast moet je een handmolen aanschaffen, evenals hulpstukken daarvoor - snijders. De frees is een speciaal mondstuk voor het gereedschap, in elke vorm, waarop de tanden worden aangebracht, die tijdens rotatie een mechanisch effect op het voorwerp hebben. Met behulp van deze kruidnagels kun je verschillende objecten knippen, verwerken, malen enzovoort.

In de huidige markt is er een enorme selectie van verschillende bijlagen, de belangrijkste zijn:

 • end;
 • edge;
 • cilindrische;
 • disc.

einde

Aanhangermolens aan een boom hebben in veel gevallen een integraal ontwerp, samengestelde soorten komen zelden samen. Dergelijke spuitmonden werken hoofdzakelijk op het principe van de belasting die door de zijkant op hout wordt geproduceerd. Naast de vorming van verbindingen op de platen, kunnen vingerfrezen worden gebruikt om het uiteinde te bewerken en om complexe patronen op hout te maken.

rand

Dit type frees is het meest populair onder de meesters van hun vaartuig, deze mondstukken zijn ontworpen om de rand van het bord te vormen. Vanwege de eigenaardigheden van de structuur, kunnen kantfrezen de rand van verschillende vormen creëreningewikkeldheid, zonder diep in het hout te gaan.

cilindervormig

Dit type is verdeeld in verschillende typen:

 • conisch - gebruikt voor het maken van houtsnijwerk;
 • spiraal - nodig voor de vervaardiging van de rand van het bord;
 • groeven - ontworpen om groeven van verschillende vormen en typen te maken.

Harde schijven

Ze zijn het meest geschikt voor het maken en verwerken van bekledingsplaten (clapboard).

Schijfmolens worden voor verschillende doeleinden gebruikt:

 • voor het verwerken van voering;
 • voor het verwerken van het paneel;
 • voor het verwerken en slijpen van steen;
 • voor metaal;
 • gespecialiseerde mondstukken voor verschillende houten producten.

Snijders voor handwerk met duig, op hun beurt, zijn verdeeld in 3 types:

 • BMR;
 • lager;
 • edge.

Bij de vervaardiging van de plaat zelf hebt u lager- of kantenmessen nodig, voor gedetailleerde verwerking zijn lagervrije uitrustingen geschikt waarvoor u gespecialiseerde apparatuur moet aanschaffen.

Voering is een speciaal bord met een groef aan de ene kant en een tong aan de andere kant. Daarom hebben we twee typen frezen nodig, de functie van elk van hen zal specifiek worden ontworpen om het bord aan één kant te verwerken.Het verschil tussen de messen kan de diameter van de schacht zijn, waarvan de grootte afhangt van het vermogen dat nodig is voor hun gebruik.

Elke schijfmolen heeft een standaardontwerp, het bestaat uit:

 • de basis van het mondstuk is de as waarop het gehele hoofddeel is bevestigd;
 • twee schijven zijn bovenop de as gemonteerd, waarop de snijmessen zich bevinden;
 • in de schijven is de peiling.

De snijtanden van het mondstuk kunnen 3-4 keer onafhankelijk worden geslepen voor hergebruik.

Freesmachine

Deze machine met verwisselbare nozzles. Frees wordt voornamelijk gebruikt voor het verwerken van houten producten, maar als u er extra apparatuur op koopt, kunt u ook kunststof en metaal verwerken. Deze machine heeft een vrij kleine omvang vanwege zijn functionaliteit. Het kan voor bijna alle doeleinden worden gebruikt, van de vervaardiging van verschillende onderdelen tot de verwerking van meubels en huishoudelijke producten.

Freeswerktuigen zijn van verschillende soorten:

 • hoger;
 • edge;
 • lamellen.
top
beteugelen
lamellaire

Het gebruik van zo'n apparaat is erg handig en functioneel.

Onafhankelijke productie van voering

Stap voor stap instructies voor het uitvoeren van werken.

 1. Eerst moet u vlakke platen van de door u benodigde maat voorbereiden of aanschaffen. De lengte is beter om niet meer dan twee meter te kiezen om te werken met het materiaal was handiger. Breedte moet onafhankelijk worden geselecteerd en berekend (meestal is deze gemaakt van 8-10 cm). Bij het knippen van planken hoeven de resten van het materiaal niet weggegooid te worden, je kunt er verbindingsstrips van maken.
 2. Dan moet je het bord met hoge kwaliteit verwerken en klaarmaken voor het werk.
 3. Nadat het bord volledig is verwerkt, kunt u doorgaan met het snijden van de groef en de groef. Tijdens dit werk moet alles duidelijk en zorgvuldig worden gedaan, omdat de kans om in dit stadium iets verkeerd te doen behoorlijk groot is. Het bord moet goed en stevig bevestigd zijn, de tafel waarop het werk moet worden gedaan moet zich in een stabiele positie bevinden. De diepte van de groef en de breedte van de tong moeten constant worden aangepast, omdat zelfs bij minimale verplaatsing het bord zal worden beschadigd.
 4. In sommige gevallen zal het niet mogelijk zijn om met een handmatige snijder te doen, omdat u bij de vervaardiging van bijvoorbeeld een gekalibreerd bord meer complexe apparatuur nodig hebt - een oppervlaktepeilmeter.

Tijdens het werk moet u zich houden aan alle veiligheidsmaatregelen, u moet een veiligheidsbril en handschoenen gebruiken, want in alle stadia van de verwerking kunt u verschillende soorten verwondingen krijgen.

Keuze uit houtsnijders

Bij het kiezen van molens moet er rekening worden gehouden met al hun eigenschappen. Ten eerste is het wenselijk dat de fabrieken van hoge kwaliteit zijn, in de meeste gevallen is het merk een kwaliteitsgarantie, dus kopen de beste gereedschappen die al in de loop van de tijd zijn getest, zoals merken met Shtil-gereedschappen. Ten tweede is het noodzakelijk om geleid te worden door de sterkte van het materiaal waaruit de molen is gemaakt, het moet worden geselecteerd op basis van het materiaal waarmee dit gereedschap zal moeten werken. En ten derde moet u het juiste type en type gereedschap kiezen dat bij uw type werk past, bijvoorbeeld zoals hierboven vermeld - een schijffreeshulpmiddel is meer geschikt voor het werken met clapboard.

conclusie

Samenvattend kunnen we zeggen dat iemand die gewend is om het werk met zijn eigen handen te doen een set van alle soorten snijders moet hebben om met verschillende materialen en verschillende details te werken.

In ons geval kan worden opgemerkt dat bij het uitvoeren van tegenover elkaar liggende werken alle soorten snijplotters geschikt zijn, maar voor het werken met een dakspaan heeft het de voorkeur schijfschijven te gebruiken van verschillende typen, elk van deze typen is nodig in verschillende stadia van het werk.

      Na al het werk ontvangt u niet alleen een prachtig binnenaanzicht van uw huis en een storm van positieve emoties, maar ook aanzienlijke besparingen, want wanneer u kant-en-klare facingboards koopt, moet u bijna twee keer zoveel uitgeven als een set van alle benodigde gereedschappen kopen en zelf voering maken.

      Zie de volgende video over het kiezen van een frees voor voering.

      Comments
       auteur
      Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

      Inkomhal

      Woonkamer

      slaapkamer