Wat is het verschil tussen "rustige" en normale voering?

 Wat is het verschil tussen de rust en conventionele voering?

Voor een lange tijd in de bouw en het ontwerp van verschillende gebouwen gebruikt zo'n mooi natuurlijk materiaal zoals hout. Het heeft een lange levensduur, opmerkelijke textuur, handig voor verwerking, creëert altijd een gezellig en aangenaam gevoel van warmte en comfort in elke kamer. Natuurlijk is de prijs van een dergelijk product aanzienlijk, dus niet iedereen kan het betalen. Ze zullen helpen bij het oplossen van het probleem van het interieurontwerp van verschillende panels van eurolining.

synopsis

Wat is voering? Aanvankelijk zijn het dunne houten afdekplaten van een bepaalde grootte. Onderling verbonden met groeven en spikes.Ze kunnen worden gebruikt voor het afwerken van de externe en interne oppervlakken van woonkamers, baden, sauna's, balkons en andere ruimtes.

De naam wordt geassocieerd met de ontwikkeling van spoorwegcommunicatie. In personenauto's was de binnenbekleding gemaakt van houten platen. Dit maakte reizen comfortabeler, omdat hout in zijn natuurlijke eigenschappen beter dan andere materialen bestand is tegen hitte en kou, droogte en vochtigheid.

Nu wordt duig plank een dun geprofileerde plaat genoemd, hoewel niet altijd van hout.

species

Het materiaal waaruit de bekleding is gemaakt, bepaalt de belangrijkste soorten van dit bekledingsmateriaal:

 • hout;
 • plastic;
 • MDF (gemaakt van vezelplaat).
Voorgevormd hout
Kunststof voering
MDF-voering

Gegoten kunststof

Kunststof voering is gemaakt van polyvinylchloride. Binnenin is het hol, waardoor de geluidsisolatie toeneemt en de warmte beter in de kamer wordt gehouden.

De voordelen van dergelijke panelen zijn onder meer:

 • lange levensduur;
 • weerstand tegen vocht, waardoor ze kunnen worden gebruikt in badkamers, badkamers, wasruimtes;
 • niet bang voor hoge en lage temperaturen;
 • verdwijnt niet in de zon;
 • een brede selectie van kleuren en texturen;
 • er is geen aanvullende verwerking vereist vóór de installatie;
 • betaalbare prijzen.

Als een nadeel wordt een lage mechanische sterkte opgemerkt: het is niet bestand tegen schokken, krassen, spaanders.

Producten van MDF

De voering van MDF bevindt zich in dezelfde rij met kunststof en houten panelen. Dergelijk materiaal wordt als milieuvriendelijk beschouwd, omdat het is gemaakt van kleine houten spaanders. Het productieproces omvat het warmpersen van houtbewerkingsafval onder hoge druk. Er is geen verdamping van epoxyhars of fenol, waardoor het gebruik van dergelijke voering in woonwijken.

De voordelen van MDF-voering omvatten:

 • klein gewicht;
 • eenvoudige installatietechniek;
 • grote keuze aan opties voor extern ontwerp.

Gegoten hout

Het is moeilijk om het leven zonder houtproducten voor te stellen. De constructie en het ontwerp van verschillende gebouwen gaat ook niet zonder dergelijk materiaal.

Voering van hout is gemaakt met verschillende parameters, dus de namen zijn anders. Het grootste verschil is de vorm van het profiel. Overweeg sommige ervan.

standaard

Dit is een basisversie van de wandbekleding, die in de doorsnede het uiterlijk heeft van een trapezium. De zijkanten zijn onder een hoek van dertig graden gesneden. Het vlak naast de muur heeft groeven voor ventilatie en de randen zijn gemaakt in de vorm van verbindingsnoppen en groeven. Alle onderdelen zijn gemaakt met betrekking tot de uitbreiding van hout met toenemende vochtigheid van het milieu. Het afgewerkte oppervlak heeft de vorm van een continue coating met parallelle uitsparingen bij de verbindingen van de afzonderlijke lamellen.

kalm

Een onderscheidend kenmerk van dit profiel is de afronding van de hoeken van de voorste zichtbare delen van de trapezium na de montage. Vaak ziet dit ontwerp van de vliegtuigen er zeer harmonieus uit in combinatie met andere details van de situatie.

Euro voering

De wijdverspreide kwaliteit panelen vervaardigd volgens de West-Europese normen. In gemonteerde toestand heeft het een brede groef in de verbindingen van afzonderlijke lamellen, zodat de tekening meer in reliëf is. Vereisten voor de vervaardiging van voering vrij hoog. De normen voor het vochtgehalte van de werkstukken, de nauwkeurigheid van de afmetingen van afgewerkte producten en de reinheid van oppervlaktebehandeling worden waargenomen.

Elke rail heeft over de hele lengte sleuven aan de achterkant voor ventilatie en verwijdering van overtollig vocht,om schimmel en rot op de muur, krat en isolatie te voorkomen, en niet om het oppervlak te vervormen wanneer de temperatuur en vochtigheid veranderen.

Amerikaanse vrouw

Zeer goed geschikt voor het afwerken van buitenoppervlakken. Na het installeren van de wandpanelen, lijkt het erop dat dit slechts overlappende horizontale planken zijn. Maar omdat alles met behulp van groeven en punten is verbonden, is het oppervlak bijna monolithisch, wat het gebouw goed beschermt tegen de invloed van atmosferische factoren en er mooi uitziet. Dit zijn de belangrijkste verschillen van het materiaal.

Materialen voor productie

Den en spar geschikt voor decoratie van gebouwen, loggia's, veranda's. Met hars geïmpregneerd hout weert vocht goed af, zodat het lang en betrouwbaar meegaat. Maar in de sauna wordt het niet aanbevolen om het te gebruiken vanwege de hoge temperatuur uitstekende hete en kleverige druppels met een scherpe naaldgeur.

lariks verschilt in goede sterkte en vochtbestendige eigenschappen. Het kan worden gebruikt in ruimtes met hoge temperaturen, zoals baden of sauna's.

Pine clapboard trim
Lariks clapboard trim

Linden en esp heb een aangename en helende geur, dus het is een plezier om in een kamer met dergelijke panelen te leven.

els Je kunt het interieur van de sauna inkaderen. Het is bestand tegen temperaturen tot honderdtwintig graden met honderd procent vochtigheid.

Ook geschikt voor het bekleden van kamers zonder verwarming, zoals cottage, zolder, terras, balkon en dergelijke.

Linden clapboard trim
Elzen clapboard trim

Angarsk pine, cedar en anderen Typen waardevolle houtsoorten hebben een onnavolgbaar patroon en kleur, maar de kosten van dergelijke panelen zijn vrij hoog. Ze kunnen worden gebruikt om afzonderlijke delen van kamers te ontwerpen, die op harmonieuze wijze de hoofdbekleding aanvullen.

Cedar clapboard trim
Angara clapboard trim

   Zo is voering een van de vele universele bouwmaterialen, die wordt gebruikt voor het ontwerpen van residentiële en ondersteunende gebouwen, zowel binnen als buiten. Een brede selectie van producten maakt het mogelijk om precies voor uzelf te kiezen wat harmonieus in het interieur van een gebouw past.

   Uit de volgende video leert u hoe u de juiste wandpanelen kiest.

   Comments
    auteur
   Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

   Inkomhal

   Woonkamer

   slaapkamer