Dichtheid van isolatie Isover voor de gevel: hoe kiezen?

Opwarming van de gevel is geen loze vraag voor inwoners van veel regio's met koude winters en hete zomers of op plaatsen waar piercingwinden frequente gasten zijn. Als u de producten van het Europese bedrijf Isover kiest, zult u niet teleurgesteld zijn. Het heeft uitstekende eigenschappen en heeft een uitstekende kwaliteit.

Materiële functies

Het bedrijf Saint Gobain, dat gevelisolatie produceert, begon zijn werk 75 jaar geleden. Al heel lang heeft het belangrijke resultaten geboekt, voortdurend gewerkt aan innovatieve technologieën, en tegenwoordig gebruiken veel Europese en binnenlandse bouworganisaties Isover-producten. Tegenwoordig zijn de producten van het bedrijf nog beter toegankelijk voor Russen: verschillende Saint Gobain-bedrijven zijn gevestigd in Rusland.

Het bedrijf ontwikkelde zijn unieke product op basis van minerale wol.Maar minerale wol is een zacht materiaal dat gevoelig is voor vervorming, terwijl Isover de nodige stijfheid heeft. Technische gegevens van dit materiaal behoren tot de beste van vergelijkbare producten. Hij heeft veel voordelen:

 • het is een milieuvriendelijk materiaal gemaakt van natuurlijke stoffen;
 • het is heel licht - de gemiddelde waarde is 45 kg / m3;
 • heeft de flexibiliteit en elasticiteit verbeterd;
 • het is heel gemakkelijk te transporteren, het kan 3 keer worden gecomprimeerd, waarna het terugkeert naar zijn oorspronkelijke vorm;
 • perfect omgaat met de functie van isolatie;
 • wordt niet beïnvloed door het vuur;
 • duurzaam - de fabrikant garandeert een levensduur van 50 jaar;
 • heeft goede damppermeabiliteit;
 • zorgt voor een goed niveau van geluidsisolatie;
 • het is niet onderhevig aan rot;
 • het is eenvoudig om het te monteren, de aanwezigheid van professionele vaardigheden en speciaal gereedschap is optioneel;
 • is een "ademend" materiaal, helpt om een ​​goed microklimaat binnenshuis te behouden;
 • producten worden in een breed assortiment vervaardigd, waardoor u de juiste soort isolatie kunt kiezen;
 • het is stabiel tegen schommelingen in temperatuur en seizoenswisselingen van vochtigheid, verandert niets aan de afmetingen;
 • vereist geen zorgvuldige voorbereiding van de basis voor installatie, waardoor verbruiksartikelen en tijdkosten worden bespaard;
 • producten worden geproduceerd op rollen en platen, waarmee u de manier van leggen kunt kiezen.

Het is niet nodig om het buiten af ​​te dekken met tegenoverliggend materiaal - de isolatie heeft een mooie uitstraling.

Ondanks de opmerkelijke eigenschappen van het product, moet u nog enkele punten overwegen:

 • afstoffen is mogelijk tijdens het snijden, dus werk moet worden uitgevoerd in een masker en beschermende kleding;
 • isolatie moet op het oppervlak worden gelegd, goed worden gereinigd van stof, vuil, oude verflagen;
 • voor installatie is het noodzakelijk om primer op de isolatieplaten aan te brengen;
 • als gevolg van lage dichtheid kan worden beschadigd door sterke externe invloeden.

Toepassingsgebied

Isover wordt veel gebruikt in de industriële en civiele bouw, het kan zowel buiten gebouwen als binnenshuis worden gebruikt. De aanwezigheid van verschillende types maakt het materiaal multifunctioneel:

 • het wordt gebruikt in meerlagig metselwerk en voor geventileerde gevels, geschikt voor horizontale, verticale en hellende oppervlakken;
 • het zijn verwarmende vloeren tussen verdiepingen, hellende en platte daken, muren;
 • het kan worden gebruikt om zolderkamers, vloeren en scheidingswanden te verwarmen;
 • het is geschikt voor de dragende muren van het gebouw;
 • geweldig voor vloeren en plafonds;
 • sommige typen zijn speciaal ontworpen om leidingen te isoleren om nauwkeurige apparatuur tegen koude lucht te beschermen;
 • Isover wordt gebruikt om extra geluidsisolatie in de kamer te creëren, gebruikt op scheidingswanden en verlaagde plafonds.

Rassen en kenmerken

Er zijn veel soorten Isover-producten en het kiezen van een geschikte variëteit moet de kenmerken van het product onderzoeken en ze relateren aan de toekomstige taken. Om de gevel van het huisje te isoleren, gebruiken huisjes en kleine huizen vaak Isover "Facade Master". Het is effectief voor het behoud van warmte in het huis en tast het uiterlijk ervan niet aan. Voor kleinere structuren is dit een materiaal met optimale sterkte en dichtheid.

Dit materiaal is een plaat met een dikte van 50-200 mm, een lengte van 1000 mm en een breedte van 600 mm. Omdat de massa van de platen klein is, kan de installatie snel en van goede kwaliteit worden uitgevoerd. Dit zal ook bijdragen aan het hoge niveau van hechting van de platen met de kleefmiddelsamenstelling.

"Gipsgevel" heeft goede eigenschappen. Gemaakt door de nieuwste technologieën met minerale wol voor de basisbasis, is het product geschikt voor het isoleren van gebouwen van verschillende typen. Beschikbare borden, de plaat heeft een standaard formaat.

Voor framewanden, verlaagde plafonds, verschillende scheidingswanden, is de binnenste isolerende laag in het scharnierende gevelsysteem geschikt Isover "Light". Voor de productie van vulkanisch gesteente met een minimum aan synthetische bindmiddelen. De basaltplaat heeft een lengte van 1200 mm, een breedte van 600 mm en een dikte van 50 tot 150 mm.

Het is gemakkelijk om met het materiaal te werken, omdat het gemakkelijk te snijden is, wanneer het is geïnstalleerd, heeft het geen extra bevestigingsmiddelen nodig. Het verstrekken van hoge thermische bescherming, het materiaal zal creëren en geluidsisolatie.

Vooral voor thermische isolatie van muren creëerde Isover "Warm Walls". Het is geschikt voor externe framewanden, voor externe muren waarop gericht zal worden gemaakt, die zal worden bekleed met baksteen of opruimen, clapboard. Maar het is ook geschikt voor muurisolatie van binnenuit, voor zolder, hellend dak. Isolatie zal een comfortabel microklimaat in het huis handhaven, wat zal bijdragen aan verbeterde waterafstotende eigenschappen van het product - in de fabricagetechnologie wordt AquaProtect toegepast.

Bovendien heeft het materiaal een hoge elasticiteit, daarom:

 • herstelt zijn vorm;
 • zal niet breken tijdens de installatie;
 • glijdt niet in de frames;
 • Hij heeft geen extra bevestigingsmiddelen nodig.

In gevallen waar de isolatie de belasting niet zal dragen, is het raadzaam om Isover "Classic Plus" te gebruiken. Minerale wol met een speciale vezelformatie wordt gebruikt voor de vervaardiging ervan, waardoor het effect van warmte- en geluidsisolatie kan worden verbeterd, hoewel de dichtheid 11 kg / m3 is. Het kan worden gebruikt voor wanden en scheidingswanden, vloer- en plafondisolatie, isolatie van verschillende soorten daken. Het is een duurzaam materiaal met hoge prestaties. Het is absoluut milieuvriendelijk en schadelijk voor de menselijke gezondheid.

Het is erg handig voor transport en opslag, omdat het in verpakkingen tot een klein formaat wordt gecomprimeerd, maar het verliest zijn kwaliteiten niet. Speciaal verpakkingsmateriaal beschermt tegen ongunstige factoren. Opgemerkt moet worden dat alle Isover-verwarmingselementen brandveilig zijn, ze branden niet. Alle goederen zijn gecertificeerd.

Hoe te kiezen?

Als u voor isolatie kiest, moet u rekening houden met sommige nuances. Allereerst zijn consumenten prijsgericht.Natuurlijk is een goed product misschien niet erg goedkoop. Isover-producten bieden de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Als u de juiste isolatie wilt selecteren, moet u een grondige analyse van de kenmerken ervan uitvoeren. Het is noodzakelijk om rekening te houden met de indicatoren van thermische geleidbaarheid, dichtheid, dampdoorlatendheid, let op de afmeting van de plaat en de aanbevelingen van de fabrikant voor de toepassing. Sommige materialen hebben een breed scala aan toepassingen en ze kunnen worden gebruikt voor het maken van isolatie van wanden, scheidingswanden, vloeren, plafonds, enzovoort.

Andere materialen hebben een specifieke oriëntatie en ze kunnen alleen voor een specifieke taak worden gebruikt, zoals bijvoorbeeld 'Ventfasad Top' of 'Ventfasad Bottom'.

Een uitgebreid assortiment materialen is bedoeld voor gevelisolatie en ze kunnen worden gebruikt wanneer de "nattype" -afwerking is gepland. Sommige materialen hoeven geen nabewerkingspleister te zijn.

Isolatie kan een andere dichtheid hebben en dus een ander gewicht. Lichtere materialen zijn ontworpen voor gebruik binnenshuis, ze zijn niet onderworpen aan hoge eisen aan het temperatuurregime en het handhaven van een hoge luchtvochtigheid.Meer dichte materialen worden gebruikt op plaatsen die onderhevig zijn aan temperatuur extrusies aan andere invloeden.

Isover is een licht materiaal, het gewicht is goed onderhouden, zelfs dunwandige structuren. Let bij het kiezen ook op het aantal platen in het pakket en op het gebied dat ze kunnen bedekken. Afhankelijk van de dikte van de platen kan de verpakking verschillende hoeveelheden bevatten (meestal 3-8).

Tips en trucs

Koop materiaal, wees niet lui om de eigenschappen ervan te bestuderen, om niet te worden aangezien met de juiste keuze voor jouw doeleinden. En bereken ook zorgvuldig het vereiste aantal platen op het gebied.

Zorg ervoor dat tijdens opslag de integriteit van de verzegelde verpakking niet wordt verbroken - dit kan leiden tot verslechtering van de isolatie en de ongeschiktheid voor gebruik.

Verwijder voor het installeren sterk vuil en verwijder grote onregelmatigheden in het oppervlak. Het is niet overbodig om het te behandelen met een fungicide middel - dit zal de vorming van schimmels verlichten. Voor de installatie van isolatieplaten zijn geen professionele vaardigheden vereist. Het belangrijkste is om de instructies van de fabrikant zorgvuldig te volgen.

Alle werkzaamheden moeten worden uitgevoerd met een gasmasker en een beschermende kleding om te voorkomen dat zich stof vormt in de ademhalingsorganen en op de huid, aangezien de kleinste deeltjes hoest en ernstige jeuk kunnen veroorzaken.

Start het werk en priming de plaat, gebruik een lijm als een primer. Bij het installeren van elke volgende rij moet de verticale naad iets afwijken van de vorige rij.

Om ervoor te zorgen dat de coating langer meegaat, is het wenselijk om een ​​versterkende laag op de isolatie aan te brengen. Voor dit doel wordt een kleefstof op de isolatie aangebracht en een versterkingsgaas wordt er stevig tegen gedrukt. Het is noodzakelijk om te wachten op het drogen van de versterkende laag en deze te primen. Nu kunt u een laag decoratieve pleister aanbrengen of een ander soort voering produceren. Hoogwaardige, betrouwbare dekking die u gegarandeerd hebt.

Zie de volgende video over het verwarmen van de pleistergevel en de instructies van Isover.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer