De subtiliteiten van de isolatie van houten huizen buiten

Houten huizen worden beschouwd als een van de meest populaire soorten gebouwen, vooral als we het hebben over het platteland en over de gebouwen van het begin en het midden van deze eeuw, waar veel van hen emmers hebben. Verandering van huisvesting kan niet allemaal, en niet altijd de mogelijkheid hebben om dit te doen. Maar niettemin, de kwesties van energiebesparing en energie-efficiëntie in onze tijd van hoge tarieven voor middelen en gemeenschappelijke zorg voor iedereen. En vandaag zullen we het hebben over hoe we houten huizen buiten kunnen isoleren.

Kenmerken van houtisolatie

Elk hout heeft een eigenschap waardoor het vocht kan opnemen. Met behulp van verschillende impregnaties is het mogelijk de hygroscopiciteit van een dergelijk materiaal te verminderen, maar deze eigenschap kan niet volledig worden geëlimineerd.Als er een effectief ventilatiesysteem is, kan het vocht snel en efficiënt verdampen en heeft het geen tijd om een ​​negatief effect op het hout te hebben, wat een goed microklimaat in een dorp of dorpshuis zal houden.

Maar de schending van de beweging van luchtmassa's leidt ertoe dat condensaat begint te accumuleren en de boom begint op te zwellen, waardoor schimmel en verval beginnen te verschijnen en de lucht karakteristiek begint te ruiken. Om dergelijke problemen te voorkomen, is het raadzaam om deze tips te volgen:

 • gebruik alleen isolatie met goede dampdoorlatende eigenschappen;
 • het is beter om droge wanden te isoleren, maar niet nat en vochtig;
 • sluit de isolatie van het waterdichtmakende membraan aan beide zijden af;
 • tussen de bekleding en isolatie laat een kleine opening achter.

Als het de bedoeling is om de muren van een houten huis te schilderen of als het gewoon nodig is om de naden te verwarmen, dan moet verf met kit ook dampdoorlatend zijn.

In de regel zijn deze gemaakt op acrylbasis. En natuurlijk moet het oppervlak worden voorbereid voor weersinvloeden.Bovendien mogen de stammen zelf of het oppervlak van de buitenplaten niet worden beschadigd door schorsachtig ongedierte.

Manieren van gevelisolatie

Het moet gezegd worden dat voor de isolatie van een houten huis buiten, er twee technologieën voor buitenisolatie zijn:

 • geventileerde gevel;
 • natte gevel.

De eerste technologie is geschikt voor framehuizen. Het frame is op de wanden gemonteerd, waarna het wordt ommanteld met gevelbekleding, dakspaan of een ander afwerkingsmateriaal. In dit geval wordt isolatie geplaatst tussen het afwerkmateriaal en de muur. Deze technologie is zeer goed omdat het nat werk elimineert, en in dit geval zal de gevel zelf steviger en duurzamer zijn.

In het tweede geval worden de wanden van het huis eenvoudig met isolatie gelijmd, waarna ze worden gepleisterd met een speciaal hiervoor ontwikkelde technologie.

Nu zullen we meer vertellen over de kenmerken van elk van de methoden.

Geventileerde geveltechnologie

Het proces van het maken van een zogenaamde geventileerde (of scharnierende) gevel bestaat uit verschillende delen:

 • gevel voorbereiding;
 • opstelling van de ventilatiegleuf en installatie van het frame;
 • omhulsel.

Als we het hebben over isolatie die met deze methode kan worden gebruikt, moet gezegd worden dat minerale wol de beste oplossing is. Veel mensen willen isolatieschuim maken.

  En in principe is het gebruik van deze methode ook toegestaan. Het is alleen noodzakelijk om te onthouden dat polyfoam zeer slecht bestand is tegen de gevolgen van vuur en ook geen stoom en vocht toestaat. En dit kan het microklimaat in het huis negatief beïnvloeden. Daarom is het in dit geval beter om minerale wol de voorkeur te geven.

  Als we het hebben over rekken voor het frame, dan worden er staven of planken voor gebruikt. Ze kunnen aan de muur worden bevestigd met behulp van beugels of delen van metaal. Overigens kunt u als optie een profiel toepassen dat wordt gebruikt voor het installeren van gipsplaat. Daarnaast hebt u een dampschermfolie nodig, die de isolatie tegen nat worden zal beschermen, het materiaal dat voor de afwerking wordt gebruikt: gevelbekleding, wandbeplating, blokhuis of een ander gevelmateriaal.

  Ook voor de implementatie van deze methode moet mezhventsovy isolatie. Meestal wordt jute gebruikt in deze kwaliteit, wat een uitstekende bescherming is voor naden, maar u kunt speciaal schuim of andere geschikte materialen gebruiken.Je hebt ook een antisepticum nodig voor hout, zodat het vocht kan weerstaan. Het wordt meestal onder de pleister aangebracht.

  Laten we het nu eens hebben over de kenmerken van een andere manier.

  Natte geveltechnologie

  Het bestaat uit de volgende delen:

  • gevel voorbereiding;
  • installatie van isolatie;
  • versterking;
  • schilderij.

  Als we wat meer praten, is het in dit geval ook beter om de voorkeur te geven aan materiaal zoals minerale wol. Naast isolatie, zal het in dit geval ook nodig zijn om een ​​speciale lijm aan te kopen voor minerale wol, ankers in de vorm van paraplu's, een speciaal wapeningsnet gemaakt van glasvezel, geperforeerde hoeken, primer, verf voor de gevel en decoratieve pleister. Nadat al deze materialen zijn gekocht, kunt u doorgaan met werken.

  Kenmerken van materialen

  De beslissing over de isolatie van een houten huis moet genomen worden met het oog op de kwaliteit van de constructie. Als de dikte van de wanden correct is gekozen, is het niet alleen nodig om de isolatie te isoleren. Maar het is nodig om het houten huis te verwarmen als het koud is.En als hij ook oud is, dan kan hij waarschijnlijk niet zonder.

  Maar tegelijkertijd is het belangrijk om hiervoor materialen te kiezen om hun effectiviteit te maximaliseren. Niet alle isolatie wordt aanbevolen voor isolatie van huizen van dit type buiten.

  Het is belangrijk om te begrijpen dat isolatie uit twee categorieën kan bestaan:

  • natuurlijke;
  • kunstmatig.

  De eerste categorie schendt het microklimaat niet thuis, omdat het kan ademen. De tweede categorie materialen zal goedkoper zijn in termen van prijs, maar het gebruik van dergelijke materialen is mogelijk niet altijd veilig voor de gezondheid. Maar de vraag is, wat is de beste manier om een ​​houten huis te isoleren is echt heel belangrijk. Degenen die de voorkeur geven aan natuurlijke materialen, gebruiken vaak algenmatten, saman of hennepvezels. Soms nemen huiseigenaren ook hun toevlucht tot opwarming met hout en zaagsel. Maar dit is, laten we zeggen, geen erg ecologische manier van opwarmen.

  En degenen die geloven dat kunstmatige warmte-isolatie geen slechte oplossing is, kunnen huizen isoleren met geëxtrudeerd polystyreenschuim, basaltplaten, isopink, isover, penoplex en zelfs geëxpandeerde klei.

  Je moet ook een lijst met kunstmatige isolatie voor het huis opgeven:

  • minerale isolatie, die verschillende soorten wol omvat: steen, glaswol en basalt;
  • Penoizol;
  • Ecowool;
  • schuim kunststof;
  • polyurethaanschuim.

  In het algemeen is, zoals u kunt zien, de keuze van isolatie voor het maken van thermische isolatie van een houten huis erg groot. Maar hoe kies je de beste oplossing? U kunt proberen de technische kenmerken van isolatie te bestuderen, die hieronder zullen worden besproken.

  Steenwol

  Dit type isolatie wordt vaak gemaakt van basalt of van smeltingen van andere rotsen. In de regel bevat dit materiaal drie componenten:

  • steenvezels;
  • bindadditieven (carbamide, formaldehydeharsen);
  • waterafstotende additieven.

  Dit materiaal wordt toegeschreven aan niet-brandbaar materiaal, omdat het gemakkelijk bestand is tegen verwarming tot 600 graden en de fysische eigenschappen en eigenschappen onder invloed van een dergelijke temperatuur niet verandert. Ook steenwol heeft een goede dampweerstand en een lage thermische geleidbaarheid. Meestal wordt dit materiaal gepresenteerd in de vorm van platen of matten, en is bedekt met kraftpapier, glasvezel of folie.Basaltplaten zijn tamelijk dicht, waardoor ze niet alleen krimpen als ze goed geïsoleerd zijn, maar ook hun vorm goed behouden gedurende de hele gebruiksperiode.

  Bovendien is dit materiaal perfect bestand tegen het uiterlijk van micro-organismen. Het monteren van een dergelijke plaat is zeer eenvoudig vanwege het lage gewicht en de geringe afmeting.

  Als we het over de tekortkomingen hebben, dan zijn er niet zo veel op zo'n bord. Het belangrijkste is de lage sterkte van de vezels: als het materiaal wordt geperst of begint te snijden, wordt er snel stof gevormd, dat zeer gemakkelijk te inhaleren is. Om deze reden is het beter om met het materiaal te werken, voorheen met een masker. Een ander nadeel van dit materiaal is een vrij hoge prijs, dus als het budget klein is, is het beter om naar alternatieven te zoeken.

  Ecowool

  Ecowool-productie wordt uitgevoerd door het afval van de karton- en papierindustrie. Om deze reden is dit type isolatie 80 procent cellulose. Om de eigenschappen van cellulose te verbeteren, worden de vezels vermengd met vlamvertragers en antiseptica. Dergelijk materiaal kan water absorberen en afgeven zonder verlies van zijn isolerende eigenschappen.Als u een keuze maakt voor een dergelijke isolatie, zal het condensaat nooit verschijnen. Bovendien heeft het uitstekende geluidsisolerende eigenschappen en stoot het geen schadelijke stoffen uit. Trouwens, insecten of knaagdieren starten niet op in deze isolatie vanwege de aanwezigheid van speciale additieven in de samenstelling ervan.

  Dit type isolatie is een brokkelige lichtgrijze massa, die stevig is verpakt in zakken van 15 kilogram. Voor het opwarmen wordt de massa uit de zak gegoten, losgemaakt met een mixer en vervolgens gelegd. De effectiviteit van een dergelijk materiaal hangt af van de dichtheid van de laag. Als het materiaal te los wordt samengeperst, krimpt het zeer snel en vormt het koude bruggen. Maar als dergelijke watten strak worden gelegd, zal het zijn kenmerken gedurende de gehele levensduur niet veranderen.

  Als we het hebben over de nadelen van ecowool, dan moet het in de eerste plaats de technologie van de installatie worden genoemd. Dit vereist een speciale pneumatische installatie, die een hoge prijs heeft en speciale kennis vereist. Dat wil zeggen, in dit geval is het ook nodig om geld uit te geven aan het zoeken naar bepaalde specialisten.

  Glaswol

  Glaswol bestaat uit gebroken glassmelt waarbij borax, kalksteen en andere componenten worden toegevoegd. De link in dit geval zal bitumen of polymeren van een synthetisch type zijn.Glaswol heeft lange vezels, waardoor het in termen van elasticiteit analoge waarden op een andere basis kan overtreffen, en ook een hoge mechanische dichtheid heeft, ondanks de lage dichtheid.

  Opgemerkt moet worden dat glaswol dampdoorlatend is, de warmte goed vasthoudt en niet bang is voor blootstelling aan chemicaliën die chemisch agressief zijn. Het brandt niet en is kalm bestand tegen verwarming tot 450 graden zonder de fysieke eigenschappen te veranderen. En ze is ook uitstekend bestand tegen plotselinge temperatuurschommelingen.

  Glaswol wordt geproduceerd in de vorm van matten, platen en rollen, inclusief folie gecoat. Het grootste nadeel is de hoonachtigheid van vezels, die de sterkste irritatie van de menselijke huid veroorzaken en gemakkelijk in de ogen en longen terechtkomen. Bovendien is het nogal fragiel en daarom is het best lastig om ermee te werken - voordat je het erin stopt, moet je goede en strakke kleding dragen, evenals handschoenen.

  Schuimplastic

  Dit materiaal is qua kosten het meest betaalbaar. Het heeft uitstekende prestatiekenmerken, wat het mogelijk maakt om bij gebruik aanzienlijk minder te verwarmen.Dit materiaal is gemaakt in de vorm van panelen van verschillende groottes en diktes. Voor het uitvoeren van externe thermische isolatie wordt materiaal met een gemiddelde dichtheid gebruikt. Hier is het belangrijk om te begrijpen dat hoe groter de dichtheid van een verwarmer, des te erger zijn isolerende eigenschappen zijn. Waar, de weerstand tegen stress zal hoger zijn. Te dicht materiaal wordt meestal gebruikt voor vloerisolatie.

  Dit materiaal heeft een kleine massa en is een goede barrière, niet alleen voor koude luchtmassa's, maar ook voor geluid. Het heeft een lage thermische geleidbaarheid, waardoor het lange tijd opgeslagen warmte in de kamer vasthoudt. Het wordt gemakkelijk gesneden en aan de muur bevestigd.

  Bovendien is het bestand tegen extreme temperaturen en ultraviolette straling, neemt het geen vocht op en heeft het een lange levensduur. Tegelijkertijd heeft dit materiaal verschillende nadelen. De mechanische sterkte is extreem laag: het materiaal is zeer gemakkelijk te breken en af ​​te brokkelen. Om deze reden zal het, eenmaal op de muur gemonteerd, bescherming door versterking vereisen, evenals de toepassing van een decoratieve coating. Ze kunnen trouwens ook interieurlijsten maken door deze bijvoorbeeld onder gipsplaat te plaatsen.

  Het nadeel van het materiaal kan ook zijn slechte weerstand tegen vuur worden genoemd. Bovendien kan het bij blootstelling aan hoge temperaturen stoffen afgeven die gevaarlijk zijn voor de gezondheid. Trouwens, als het verondersteld wordt om lijm te gebruiken voor het bevestigen van een materiaal, dan is het nodig om uit te zoeken of dit of dat specifieke lijmmerk geschikt is, omdat sommige soorten het materiaal kunnen vernietigen.

  slakkenwol

  Om dit type minerale wol te maken, worden hoogovenslakken gebruikt, dat wil zeggen afval van de metallurgische industrie. Dit bepaalt de beschikbaarheid van dit type materiaal. Slakkenwol heeft een iets hogere thermische geleidbaarheid dan basaltisolatie. Het materiaal kan gemakkelijk worden opgewarmd tot 300 graden Celsius. Als de temperatuur hoger is, begint het te vervormen en verliest het zijn karakteristieken. In de regel wordt slak gemaakt in rollen en platen, vaak met folielaag. Het heeft een lage stijfheid en is daarom uitstekend voor warmte-isolatie van oneffen oppervlakken, evenals uitstekende warmte-isolatie en geluidsisolerende eigenschappen. Ook kan het schimmel niet voorkomen.

  Maar slakken hebben verschillende nadelen:

  • hygroscopisch;
  • houdt niet van temperatuurdalingen;
  • wanneer ingenomen neemt vocht vrij van zuren;
  • in geval van contact met de huid, veroorzaakt extreme irritatie.

  Polyurethaanschuim

  Polyurethaan beschouwt het materiaal van een nieuwe generatie. Het is een gespoten warmte-isolator. Het absorbeert minimaal vocht en heeft ook een minimale thermische geleidbaarheid. Het meest interessante is dat hoe hoger de dichtheid van polyurethaanschuim, hoe hoger de thermische geleidbaarheid. In feite omhult dit materiaal het gebouw en laat het geen koude luchtmassa's of vocht binnen.

  Dit materiaal is een uitstekende oplossing voor gebouwen in een gebied met een arctisch klimaat, omdat de eigenschappen buitengewoon effectief zijn voor dergelijke natuurlijke omstandigheden.

  Toegegeven, experts zijn nogal dubbelzinnig in het beoordelen van de noodzaak om dit materiaal als verwarming te gebruiken. Volgens sommigen is het gebruik van polyurethaanschuim voor houten gebouwen het niet waard, omdat de boom gewoon niet ademt, vanwege wat zijn langzame vernietiging begint. Volgens anderen, als u de dikte van de polyurethaanschuimbekleding voor houten wanden correct berekent, zal het oppervlak altijd droog zijn en perfect beschermd tegen rotten,en de vochtuitwisseling die hout nodig heeft zal binnen worden uitgevoerd, niet buiten.

  Natuurlijke warmte-isolatoren

  Zoals hierboven vermeld, zijn er naast kunstmatige ook zogenaamde natuurlijke warmte-isolatoren. Dit zijn onder meer platen van het zaagseltype Steico Flex, stro. En u kunt ook de isolatie van klei gebruiken, wat ook als isolatie wordt beschouwd. Over het algemeen is deze categorie isolatie op het gebied van milieuvriendelijkheid een uitstekende oplossing. Bovendien zijn ze goedkoop. Maar hun grootste nadeel is de complexiteit van de creatie. Ook wordt vlasvezel, dat uitstekende antiseptische eigenschappen heeft en schimmel en schimmel voorkomt, gebruikt als een natuurlijke isolatie. Dit materiaal is eenvoudig te knippen, te installeren en er gewoon mee te werken.

  Afzonderlijk moet je het hebben over het materiaal Steico Flex. Dit materiaal bestaat uit vezelplaatmatten die gemakkelijk te installeren en verwerken zijn, zelfs zonder het gebruik van gereedschap.

  Dit materiaal isoleert niet alleen de wanden, maar ook de vloer en het plafond. Bovendien zou een dergelijke isolatie een uitstekende oplossing zijn, niet alleen voor een houten huis, maar ook voor een huis gemaakt van gesneden hout of bedekt met bakstenen.Het heeft ook uitstekende geluidsisolerende eigenschappen en reageert goed op extreme temperaturen.

  Het gebruik ervan stelt u in staat om het microklimaat in het huis zo comfortabel mogelijk te maken voor zijn bewoners.

  Dikte berekening

  Het belangrijke punt is de berekening van de dikte van de isolatie. Opgemerkt moet worden dat de dikte van de isolerende laag afhankelijk is van de dikte van de wanden van het huis, evenals van klimatologische kenmerken. Maar om te weten hoe dik een kachel zou moeten zijn, is eenvoudigweg nodig. Als het te veel is, kan dit het huis nadelig beïnvloeden, en een onvoldoende hoeveelheid zal een lage efficiëntie van het isolatieproces als geheel veroorzaken.

  Bovendien heeft deze parameter een grote invloed op het ontwerp van het frame, omdat het erg belangrijk is om te weten op welke afstand van de wanden de geleiders voor de buitenbehuizing moeten worden uitgevoerd. Het is eenvoudig om dergelijke berekeningen zelf te maken, vooral als u een bepaalde berekeningsmethode toepast. Zijn essentie is dat de totale warmteoverdrachtsweerstand van een wand met verschillende lagen van structuur R niet minder mag zijn dan die berekend voor een bepaald klimaatgebied.

  Opgemerkt moet worden dat de wand niet alleen het vellen zelf is, maar ook het gehele interieur, de isolerende laag en de buitenkant van de gevel.Elke laag heeft zijn eigen thermische weerstandsindex, die ook moet worden berekend.

  Om de vereiste isolatiedikte te bepalen, is het noodzakelijk om de warmtegeleidingscoëfficiënt van elke laag te kennen, evenals de dikte ervan. De berekening zal worden uitgevoerd volgens de formule: Rn = Hn / λnWaar:

  • Hn is de dikte van een specifieke laag;
  • λn - thermische geleidingscoëfficiënt van het materiaal waaruit een bepaalde laag is gemaakt.

  Als gevolg hiervan zal de berekeningsformule als volgt zijn: Well = (R- H1 / λ1 - H2 / λ2 - H3 / λ3 ...) × уwaarin

  • λу - coëfficiënt van thermische geleidbaarheid van de gespecificeerde isolator;
  • Nou - de dikte van de isolatie.

  Het vinden van dergelijke factoren is vrij eenvoudig. Soms wijzen fabrikanten ze zelfs op de verpakking. Het meten van de dikte van de lagen is ook geen werk. Als u niet alles handmatig wilt berekenen, kunt u de online calculator gebruiken. Het heeft al alle noodzakelijke basis- en vaak gebruikte bouw-, isolatie- en afwerkingsmaterialen.

  Voorbereidende werkzaamheden

  Als we het hebben over het voorbereidende werk voor de isolatie van het huis, dan moeten ze in het droge en warme seizoen worden gedaan, zodat de muren niet bevroren of vochtig zijn.Het oppervlak van de wanden moet van de hoogste kwaliteit worden ontdaan van vuil, stof, mos en schimmels. Het is noodzakelijk om de tussenliggende naden grondig te onderzoeken. Als u lege ruimtes vindt, moeten ze worden gerepareerd met een kit en vervolgens worden verzegeld met een kit. Dezelfde methode kan worden toegepast als u diepe scheuren in de boom van een blokhut vindt.

  Hierna wordt het primen uitgevoerd. De primer wordt aangebracht met een borstel en verwerkt zorgvuldig alle groeven, onregelmatigheden en eindsecties van houtblokken.

  Merk op dat als het hout de primer te snel absorbeert, het dan in twee lagen wordt aangebracht. Daarna moet je wachten tot het oppervlak helemaal droog is en pas dan doorgaan met het isolatieproces.

  Als het werk wordt uitgevoerd volgens de technologie van de scharnierende gevel, is het noodzakelijk om de voorbereiding uit te voeren, die bestaat uit de volgende fasen:

  • de ontmanteling van alle elementen van het scharnierende type die het werk kunnen verstoren (antennes, luifels, vensterbanken en ebben);
  • muurbehandeling met antiseptische impregnering;
  • sluiten met isolatie van interventuurscheuren, indien aanwezig.

  Over het algemeen is dit een voorlopige lijst van voorbereidende werkzaamheden. Maar het kan verschillen afhankelijk van het type en de structuur van het huis, de gekozen isolatietechnologie en de kenmerken van het gebouw zelf.

  Installatie stappen

  Overweeg het benaderende algoritme van isolatie zoals in het geval van geventileerde geveltechnologie en in het geval van natte technologie, die met hun eigen handen worden gedaan.

  Dus, als het voorbereidend werk voor het maken van de vliesgevel correct is gedaan en de technologie is waargenomen, begint de installatie van het raamwerk voor isolatie.

  In de eerste fase is het noodzakelijk om de ventilatieklep uit te rusten. Om dit te doen, hechten aan de wanden van het bord met een dikte van 2 centimeter. Je kunt ze hebben zoals je wilt. Het belangrijkste is dat het later mogelijk was om rekken aan hen vast te maken.

  Daarna hechten we een dampscherm aan de platen met een nietapparaat. Het is noodzakelijk dat een nauwe passing en overlapping noodzakelijk is, zodat er ruimte is tussen de muur en de muur. Plaatsen waar gewrichten zijn, moeten worden afgeplakt. Opgemerkt moet worden dat de isolatie van de ventilatiespleet belangrijk is, want als dit niet gebeurt, kan vocht zich ophopen tussen de isolatie en de muur, wat tot ernstige gevolgen zal leiden. Hierna zijn de racks geïnstalleerd.Eerst worden twee extreme palen gemonteerd, waartussen de touwen moeten worden getrokken. Dit zullen bijzondere bakens zijn voor tussenliggende rails. De installatie van de buitenste rekken gebeurt op dezelfde afstand van de muur en alleen verticaal.

  Als de platen als afvoeren worden gebruikt, moeten ze worden versterkt met metalen hoeken en schroeven. Daarna wordt de installatie van tussenliggende rails uitgevoerd, die zich op een afstand van 1-2 centimeter van de platen minerale wol bevinden.

  Nu moet je in de ruimte tussen de rekken het isolatiemateriaal leggen. In de regel is het in dit geval beter om mineraalwater te gebruiken. Matten moeten zo veel mogelijk op elkaar passen en op rekken zodat er geen gaten in de isolatie zitten. Daarna wordt een dampschermfolie aan het frame bevestigd. Het moet ook overlappen. Het wordt bevestigd met behulp van horizontale lamellen, die ook de isolatie zullen vasthouden. Hiermee is de gevelisolatie op deze manier voltooid.

  Daarna moet je het frame inkorten, wat de laatste fase zal zijn. Afwerking kan anders zijn. Als u geen uitgesproken voorkeuren heeft, richt u dan vooral op de prijs en kwaliteit van het materiaal.

  Bijvoorbeeld voering - een milieuvriendelijk materiaal waarmee u een aantrekkelijk uiterlijk van het huis kunt behouden. En als u de vinylbeplating neemt, is dit materiaal eenvoudig te reinigen en vereist het geen speciale zorg.

  Als u besluit om gevelbeplating toe te passen, ziet de reeks acties er als volgt uit:

  • het is noodzakelijk om het startprofiel te monteren, dat horizontaal rond de omtrek van het huis moet worden geplaatst (het is niet overbodig om een ​​afstand van ongeveer tien centimeter van de grond of het dode gedeelte naar het profiel te laten)
  • geschikte profielen zijn gemonteerd in de hoeken van het huis;
  • de eerste rij panelen is geïnstalleerd: vanaf de onderkant wordt de gevelbeplating in het startprofiel geplaatst en van bovenaf en de mantel verbonden met zelftappende schroeven;
  • volgens dit mechanisme wordt het hele huis ommanteld met gevelbekleding;
  • voordat u het laatste paneel installeert, moet u het laatste profiel repareren;
  • aan het einde, de installatie van de resterende elementen: eb, helling enzovoort.

  Bij deze trim eindigt het opruimen. Het moet gezegd worden dat het huis op dezelfde manier wordt ommanteld met dakspanen, thermopanelen of andere materialen.

  Als we het hebben over een natte gevel, dan worden na de voorbereiding de muren van het huis met minerale wol onder het pleister onmiddellijk geplakt.Om te beginnen bereiden we de lijm voor, waarna we deze aanbrengen op de minerale matten met een getande spaan. Het is niet overbodig om het gebouwniveau te gebruiken en ook om de vuurtorens zodanig te trekken dat alle platen zich in hetzelfde vlak bevinden. Nadat alle muren van het huis zijn gepleisterd, moet de minerale wol met deuvels, paraplu's aan de muur worden bevestigd.

  Nu worden raamopeningen, inclusief frontons, geplakt met minerale wol. Het is niet nodig om te installeren op de hellingen van de deuvel, maar op de hellingen van de deur is dit noodzakelijk. Daarna passen we de regel toe op verschillende delen van de muren en controleren op hobbels. Lijm daarna de geperforeerde hoeken met lijm op de buitenste hoeken. In de finale lijmen we de doppen met deuvels zodat de gevel glad is.

  Nu voeren we het proces van wapening uit, dat ook ruw stukadoor wordt genoemd. Maak eerst het rooster klaar en snijd het in stukken van de gewenste grootte. Snijd dan in stukken voor de hellingen. Nu plakken we een raster op de hellingen, waarna we dezelfde acties uitvoeren met de wanden. Als alles droog is, brengt u de lijm nogmaals aan met een dunne laag en verwijdert u de onregelmatigheden. Nu blijft het alleen om decoratieve pleister aan te brengen. Dit proces is eenvoudiger dan wapening en wordt uitgevoerd in de volgende volgorde:

  • de wanden van het huis worden behandeld met een primer (het is het beste om het in twee lagen aan te brengen);
  • de oplossing voorbereiden volgens de instructies op de verpakking;
  • decoratieve pleister wordt met een spatel op de wanden aangebracht en de laag moet zo dun mogelijk zijn;
  • wanneer het pleister zich aan de muren begint te hechten, moet je het met de bijenkorf wrijven, waardoor je een patroon kunt maken;
  • het blijft alleen om het huis te schilderen, en alles zal gereed zijn.

           In het algemeen is het, zoals te zien is, mogelijk om een ​​houten huis onafhankelijk van buiten te isoleren. Maar het is belangrijk om volledig te voldoen aan de technologie van dit proces, om een ​​goed beeld te hebben van de nuances van het werk en om precies te bepalen welke isolatiemethode en welk materiaal hiervoor geschikt is.

           Dit alles wetende, en met bepaalde kennis, kunt u uw huis kwalitatief en goed isoleren in relatief korte tijd, wat de operationele en thermische isolatiekenmerken aanzienlijk zal verbeteren en verbeteren.

           Hoe je het huis isoleert van een bar buiten, zie de video hieronder.

           Comments
            auteur
           Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

           Inkomhal

           Woonkamer

           slaapkamer