Productkenmerken Rockwool: Wired Mat

Tegenwoordig is er op de markt voor bouwmaterialen een enorme keuze aan verschillende thermische isolatie, die zal helpen om uw structuur, ongeacht het doel ervan, energie-efficiënter te maken en ook om de brandbeveiliging te waarborgen. Van het gepresenteerde assortiment zijn Rockwool Wired Mat-platen erg populair. Wat zijn ze en wat zijn de kenmerken van dit product, laten we eens kijken.

Over de fabrikant

Rockwool werd in het begin van de twintigste eeuw in Denemarken opgericht. Aanvankelijk hield dit bedrijf zich bezig met de winning van kalksteen, steenkool en andere mineralen, maar in 1937 was het herscholing in de vervaardiging van isolatiematerialen. En nu zijn de Rockwool Wired Mat-producten wereldwijd bekend en voldoen ze aan de strengste Europese normen. Fabrieken van dit merk bevinden zich in veel landen, waaronder Rusland.

Speciale functies

Warmte-isolator Rockwool-bedradingsmat is een minerale wol, die niet alleen vrij vaak wordt gebruikt bij de bouw van verschillende gebouwen, maar ook wordt gebruikt bij de constructie van water- en warmtepijpen. Het is gemaakt van steenwol. Dit is een modern materiaal op basis van basaltrotsen.

Dergelijke wol wordt geproduceerd door het mineraal te persen met behulp van speciale hydrofobe additieven. Het resultaat is een materiaal met uitstekende brandeigenschappen, een lange levensduur.

Voor- en nadelen

Rockwool Wired Mat isolatiematerialen hebben een aantal voordelen:

 • het is een milieuvriendelijk product dat absoluut veilig is, zelfs voor kleine kinderen;
 • producten zijn toegestaan ​​voor gebruik in kleuterscholen en scholen;
 • volledig voldoet aan de kwaliteitsnormen van de staat;
 • een enorme selectie van producten van dit merk helpt u precies het materiaal te kiezen dat u nodig hebt;
 • thermische isolatie is niet onderhevig aan rotting, het verdraagt ​​veranderingen in vochtigheid en temperaturen, daarom heeft het een vrij lange levensduur;
 • alle matten worden in rollen gerold, wat hun transport enorm vergemakkelijkt.

De nadelen van dit product kunnen alleen worden toegeschreven aan vrij hoge kosten, maar het komt volledig overeen met de prijs-kwaliteitverhouding.

Typen en specificaties

Verschillende soorten isolatie worden gebruikt voor de productie van verschillende werken, daarom biedt het bedrijf Rockwool een ruime keuze aan verschillende soorten thermische isolatie. Hier zijn verschillende soorten Wired Mat die bijzonder populair zijn:

 • Bedrade Mat 50. Deze basaltwol heeft aan één zijde van de formatie een aluminium beschermlaag, aangevuld met een gegalvaniseerd wapeningsnet met een celafstand van 0,25 cm. Het wordt gebruikt om schoorstenen te isoleren, hoofdleidingen te verwarmen, industriële apparatuur te gebruiken en brandveilige functies uit te voeren. Het heeft chemische weerstand. De dichtheid van het materiaal is 50 g / m3. Behoudt verhoogde temperaturen tot 570 graden. Het heeft een minimale wateropname gelijk aan 1,0 kg / m2.
 • Bedrade mat 80. In tegenstelling tot het vorige type, is dit type thermische isolatie extra gestikt met roestvrij draad over de gehele dikte van het materiaal en kan het ook worden geproduceerd als kashirovanny-folie en zonder extra coating. Gebruikt om industriële apparatuur met hoge temperaturen te isoleren. Het heeft een dichtheid van 80 g / m3.Bedrijfstemperatuur kan 650 graden bereiken.
 • Bedrade mat 105. Dit materiaal verschilt van het vorige type in dichtheid, wat overeenkomt met 105 g / m3. Tegelijkertijd brengt deze warmte-isolatie de warmte over naar 680 graden.

Ook heeft thermische isolatie van Rockwool een aanvullende classificatie:

 • Als de naam van het materiaal een combinatie heeft ALU1 - dit betekent dat steenwol gelamineerd met ongewapende aluminiumfolie extra is bedekt met een roestvrij draadgaas. Tegelijkertijd is de brandgevaarklasse NG, wat betekent dat het materiaal helemaal niet brandt.
 • afkorting SST geeft aan dat roestvrij staaldraad wordt gebruikt om de mat te versterken. Dergelijke materialen branden ook niet.
 • brieven Alu geven aan dat deze mat is gecoat met gegalvaniseerd gaas, bekleed met aluminiumfolie. In dit geval is de klasse van ontvlambaarheid lager en komt overeen met G1, dat wil zeggen, de temperatuur van thermische gassen in de schoorsteen mag 135 graden niet overschrijden.
 • Combinatie van Alu2 geeft het gebruik aan van de fabricage van isolatiefolie, waardoor ongewenste breuken op de plaatsen met maximale spanning, zoals bochten, bochten, T-stukken worden geëlimineerd.Dergelijke materialen zijn ook niet-ontvlambaar.

Hoe te installeren?

Er zijn verschillende manieren om Rockwool Wired Mat-isolatie te installeren. De eenvoudigste, maar niet de meest esthetische en betrouwbare - om het canvas te binden met roestvrij staaldraad. Je kunt ook een pleister gebruiken.

Maar deze methode is niet altijd geschikt, vooral als de apparatuur voldoende grote volumes heeft. In dit geval worden speciale pinnen gebruikt. Ze worden gelast door middel van contactlassen aan het lichaam van het object en vervolgens worden de warmte-isolatiematten geïnstalleerd, die op hun beurt met behulp van hogedrukreinigers op de gelaste pinnen worden bevestigd. Daarna worden de matten aan elkaar genaaid door het breien van draad. Bovendien kan de verbinding indien nodig worden verlijmd met aluminiumfolie.

beoordelingen

Kopers reageren redelijk goed op de isolatie Rockwool Wired Mat. Het heeft een grote selectie, verschillende maten, u kunt het materiaal kiezen dat geschikt is voor elke behoefte. Het materiaal zelf verkruimelt niet, biedt perfect brandbeveiliging, wat vooral belangrijk is in houten gebouwen.

Een van de geconstateerde tekortkomingen is de bijtende werking van het materiaal, maar dit is kenmerkend voor elke thermische isolatie gemaakt van minerale wol, evenals een vrij hoge prijs.

Zie hieronder voor meer informatie over het installeren van de Rockwool Wired Mat-isolatie.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer