Isolatie Rockwool "Kaviti Butts": voor- en nadelen

Naast een volwaardig verwarmingssysteem, hebben huizen aanvullende isolatie nodig zodat de muren niet bevriezen. Moderne bouwmarkt biedt een breed scala aan producten om een ​​comfortabeler verblijf in een landhuis te garanderen. Een daarvan is isolatie. Het bedrijf Rockwool produceert al lange tijd minerale wolproducten voor verschillende doeleinden.

De meest populaire is de reeks basaltplaten "Kaviti Butts". Het bezit niet alleen thermische, maar ook beschermende eigenschappen, omdat ten koste van een extra laag externe wanden extra sterkte krijgen. In dit artikel zullen we praten over de voor- en nadelen van producten, rekening houden met hun technische kenmerken en toepassingen.

Speciale functies

"Kaviti Butts" is een thermoplast van minerale wol. Dergelijke materialen hebben verbeterde kenmerken en omvatten een groot aantal bruikbare eigenschappen. De ontwikkelaars van Rockwool hebben een product gemaakt dat uniek is in zijn functies, dat praktisch geen analogen heeft, omdat het het 'laatste woord' is geworden in de bouwsector. Alle Rockwool-thermoplaten zijn gemaakt van basalt met een hoge dichtheid.

Dit materiaal is optimaal voor muurisolatie, omdat het een lage smelttemperatuur heeft.

De productie van steenwolplaten vindt plaats door basaltsmelten in ovens op hoge temperatuur, waarna speciale harsen worden toegevoegd, waardoor de dekvloer van de grondstoffen en de vorming van het eindresultaat, minerale wol, worden verzekerd. Het resulterende materiaal heeft veel voordelen, waarvan de lichtheid de belangrijkste is. De platen hebben een zeer laag gewicht, dus ze zijn gemakkelijk te transporteren en te stapelen. De vochtbestendigheid en dampdoorlatendheid van de producten zijn ook zeer belangrijke voordelen, vooral voor onze breedtegraden.

Dankzij de rechthoekige vorm van de plaat is het gemakkelijk te installeren.Bio-weerstand van thermische blokken voorkomt schimmel en schimmels en maakt het materiaal absoluut ongeschikt voor het eten van knaagdieren of insecten. Basaltwol brandt niet - dit is een groot pluspunt waardoor de Kaviti Butts-matten volledig brandveilig zijn. Naast de bovengenoemde voordelen moet u ook de milieuvriendelijkheid van het materiaal aangeven, wat de natuur en de menselijke gezondheid niet schaadt.

Rockwool-producten hebben optimale technische kenmerken waardoor het moeilijk is om een ​​minpuntje te vinden, maar sommige kenmerken van de platen bestaan ​​nog steeds. Een van de nadelen van "Kaviti-konten" is een lagere dichtheid. In dit geval is het noodzakelijk om rekening te houden met de afwezigheid van een sterke belasting, dus een hoge dichtheid van het product zou de kosten, die niet zo laag zijn, sterk kunnen beïnvloeden. Dit is een ander nadeel van het product, dat volledig betaalt voor de kwaliteit ervan.

Ondanks de vochtbestendigheid accumuleren thermoplasten nog steeds een kleine hoeveelheid vocht als gevolg van de toelating van stoom. Accumulatie gebeurt vrij traag, maar deze functie moet ook in aanmerking worden genomen.

Technische specificaties

De ontwikkeling van de technische eigenschappen van "Kaviti Butts" vond plaats met de verantwoording van moderne technologieën en voor bepaalde doeleinden. Minerale wolplaten hebben een lage thermische geleidbaarheid. In de Rockwool-laboratoria werd het volgende experiment uitgevoerd: een brander met een open vlam werd op de eenheid aangebracht, alleen de contactplaats van het vuur waarbij het oppervlak een beetje werd opgewarmd, terwijl de rest zijn standaardtemperatuur had. De maximale index is 0,038 W / (m · K).

Caviti Butts zijn aanzienlijk lichter dan hun tegenhangers, maar een laag gewicht heeft invloed op de dichtheid van het materiaal. Deze indicator voor thermoplaten van 50 mm dik is slechts 45 kg / m3. Deze indicator wordt niet als slecht beschouwd, maar is absoluut niet geschikt voor het gebruik van blokken op andere plaatsen dan muren of daken.

U kunt "Kaviti Butts" niet gebruiken in structuren met een grote belasting en een hoge spanning - dit verbod wordt aangegeven in de instructies.

De vochtabsorbeerbaarheid van de verwarmer is maximaal 2% van het totale volume van de plaat. De fabrikant produceert zestien soorten isolatie met een standaardlengte en een breedte van 100 * 60 centimeter, het verschil is alleen in dikte, die varieert van 5 tot 20 centimeter.Afhankelijk van de dikte van de eenheid in de verpakking kan het van 2 tot 10 panelen zijn. De dampdoorlatendheid van het materiaal is 0,30 mg / (m.h.pa), wat nogal een beetje is, en is een uitstekende indicator voor een dergelijk product.

toepassingsgebied

"Kaviti Butts" zijn bedoeld voor de isolatie van drielaagse constructies van baksteen of beton. In dit geval is de eerste laag het dragermateriaal, dat sterker is dan andere en de hoofdbelasting neemt. De tweede laag zal een steenwolisolatie zijn, die op het oppervlak wordt gelegd en wordt bevestigd. De finale is de deklaag die de isolatie bedekt. Het kan worden gemaakt van gevelstenen, gipsvezelplaten of vochtbestendige panelen.

In de regel werkt dit ontwerp als een extern frame van het gebouw. Deze lagen zijn niet gemaakt voor gebruik binnenshuis, omdat het te duur is.

De buitenmuur met isolatie "Kaviti Butts" heeft een verhoogde sterkte, isolatie en betrouwbare bescherming tegen weersinvloeden en andere invloeden.

montage

Het leggen van minerale wol "Kaviti-kuilen" is vrij eenvoudig - het kan zelfs een beginneling zijn in de reparatiesector. Elke verpakking bevat gedetailleerde instructies over het gebruik van het product.Als er echter onzekerheid is over hun eigen kunnen, is het beter om zich tot professionals te wenden.

De eerste stap is om de basis voor te bereiden voor installatie: het oppervlak moet worden gereinigd van stof en vuil, de bestaande scheuren of onregelmatigheden moeten worden opgevuld en de uitsteeksels moeten worden geëlimineerd. Na grondige reiniging is er een priming-proces voor de uiteindelijke nivellering van de muur.

Vervolgens wordt een speciale kleefstofoplossing op het thermopanel aangebracht, waarna de plaat op de wand wordt bevestigd. Tijdens de voorbereiding van de lijm, moet u ook de instructies zorgvuldig bestuderen en niet vergissen in de verhouding van mengsel en water. Het wordt aanbevolen om niet alle verpakkingen tegelijk te verdunnen, omdat het mengsel snel hard wordt, is het beter om de oplossing in delen te bereiden. U kunt dus niet alleen geld besparen, maar ook het installatieproces vergemakkelijken.

Sommige meesters adviseren om de blokken ook met deuvels of zelftappende schroeven te bevestigen, maar dit kan de integriteit van het materiaal schaden en de technische eigenschappen ervan verminderen.

Na verharding van de lijm wordt de isolatie gesloten met een derde deklaag. Bij deze installatie eindigt het proces.

beoordelingen

De populariteit van Rockwool-producten heeft een groot aantal recensies op internet opgeleverd.De meningen van klanten over de thermoplite "Kaviti-billen" zijn positief. Gebruikers zijn tevreden met de hoge kwaliteit van het product en de technische kenmerken ervan. Een groot voordeel is het lage gewicht van de platen en hun handige rechthoekige vorm. Deze eigenschappen zorgen niet alleen voor eenvoudig transport van het materiaal, maar ook voor eenvoudige installatie.

Er is ook een lage thermische geleidbaarheid van het materiaal en een hoge brandveiligheid. Ze zorgen voor de integriteit van niet alleen de hele structuur, maar ook veel waarden erin. Milieuvriendelijkheid en biostabiliteit van thermoplats worden ook als belangrijke voordelen beschouwd, omdat het materiaal door deze eigenschappen het milieu en de gezondheid van de bewoners niet schaadt.

Onder de tekortkomingen, kopers alleen stoten de hoge prijs van het product, maar het rechtvaardigt volledig de hoogwaardige materialen die worden besteed aan de productie.

Lees meer over de eigenschappen van Rockwool-isolatie, hun voor- en nadelen door de volgende video te bekijken.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer