Minvata Isover Sauna: kenmerken van folie-isolatie

 Minvata Isover Sauna: kenmerken van folie-isolatie

Verwarmingselementen nemen een afzonderlijk segment in beslag op het gebied van afwerking en bouwmaterialen. Afhankelijk van het type constructie gebruiken ze een of ander product, dat qua samenstelling en operationele kenmerken verschilt. Voor het ontwerp van sauna's en baden gebruikte kachels van een speciaal type. Ze zijn niet bang voor meer vocht en "pack" warmte in de kamer. Onder het rijke assortiment beoordeelden kopers op hoog niveau de gevouwen minerale wol "Isover Sauna".

Speciale functies

Het hebben van je eigen bad en sauna is niet alleen een gelegenheid om van je tijd te genieten, maar ook bepaalde verantwoordelijkheden. Bouw en uitrusting moeten worden onderhouden en periodiek worden geïnspecteerd.Om de stoombad zijn oorspronkelijke taak te laten uitvoeren, is het noodzakelijk om de vereiste temperatuursomstandigheden te creëren.

De Russische fabrikant Isover houdt rekening met de kenmerken van de constructie bij de vervaardiging van isolatie.

Het merk heeft niet alleen gezorgd voor de effectiviteit van het materiaal, maar ook voor de gemakkelijke installatie en duurzaamheid.

Thermische isolatie van de bovengenoemde reeks is een lichte mat, het installatieproces dat onafhankelijk kan worden uitgevoerd, zonder de betrokkenheid van specialisten. De minerale wol die wordt gebruikt om het afwerkingsmateriaal te maken, is gemaakt van zorgvuldig geselecteerde grondstoffen. Het materiaal is volkomen veilig voor mens, dier en milieu. In het productieproces van minerale wol maakt het bedrijf gebruik van innovatieve apparatuur en hightech glasvezel.

Isover-merkproducten concurreren met succes met grote bedrijven en behoren tot de marktleiders. Het geheim van het bedrijf is Tel's eigen technologie, ontwikkeld door ervaren specialisten.

Speciale folie wordt aangebracht op isolatiematten. Het proces van het vervormen met aluminium verhoogt de dampscherming van het afwerkmateriaal.Bovenop de metaallaag wordt fijnmazig gaas aangebracht, dat extra versterking aan het materiaal geeft.

Adviezen van deskundigen

Experts uit de bouw- en reparatiewereld heten kachels uit de multifunctionele sauna-serie. Gebruik ze. het is niet alleen mogelijk om de ruimte te verwarmen, maar ook om een ​​betrouwbare dampremmende laag te creëren. Werken met het gebruik van deze afwerking kost niet veel tijd en vindt zonder veel moeite plaats.

Folie-isolatie wordt beschouwd als de meest effectieve en hoge kwaliteit van vergelijkbare producten. Producten laten duidelijk uitstekende prestaties zien. Het materiaal heeft verschillende voordelen die niet beschikbaar zijn voor verwarmers zonder folie.

Afwerking wordt aanbevolen om te gebruiken voor naar het plafond gericht.

voordelen

Het gebruik van het originele materiaal "Isover Sauna" staat garant voor een betrouwbare thermische beveiliging. Isolatie zal de nodige temperatuursomstandigheden in de ruimte creëren en handhaven. Deskundigen noteerden de zeer coëfficiënt van thermische geleidbaarheid van het materiaal.

In het bad is heel belangrijke dikke en zachte stoom. Zonder deze functie zal de stoomruimte niet de functie uitvoeren die eraan is toegewezen. Isolatie van het merk Isover heeft een uitstekende dampremmende werking.

Het product houdt de warmte niet alleen binnenshuis, maar beschermt het ook tegen onnodige geluiden en geluiden.

Het gebruik van isolatie zorgt voor een comfortabele en gezellige omgeving in de kamer.

Brandveiligheid is een belangrijk kenmerk voor afwerkingsmaterialen. Isolatie uit de bovenstaande serie heeft brandwerendheidsklasse G1. Dit duidt op een zwakke ontvlambaarheid. Het materiaal is gemaakt op een niet-brandbare basis, waardoor het gebruik veiliger en praktischer is.

Dit product heeft een lange levensduur. Deze accommodatie heeft alleen gecertificeerde producten. Gedurende de gehele periode van dienstisolatie zullen alle prestatiekenmerken volledig behouden blijven. Deze kwaliteit wordt aanzienlijk beïnvloed door de juiste installatie van de bekleding.

Voor het gemak van kopers biedt het bedrijf een enorme verscheidenheid aan matendikten: 50 mm, 100 mm en 150 mm. In dit geval kunnen de maximale parameters 12500 × 1200х50 millimeter bereiken.

Nadat u geschikte afmetingen heeft opgehaald, voert u zo snel mogelijk een reparatie uit.

Fabrikanten zorgden niet alleen voor de efficiëntie van het materiaal, maar ook voor de veiligheid van producten. Isolatie is een milieuvriendelijk product, volkomen veilig voor mensen van alle leeftijden en dieren.Het materiaal wordt aanbevolen voor gebruik op basis van objecten met hoge milieu- en hygiënische eisen. Bijvoorbeeld als het huis allergisch is.

Het leggen van minerale wol "Isover Sauna" - een eenvoudig, gemakkelijk en intuïtief proceswaarvoor geen speciale vaardigheden vereist zijn. Voor dit werk zijn experts alleen als laatste redmiddel betrokken. Platen worden met een nietmachine aan de structuur bevestigd.

Door de speciale textuur en samenstelling van minerale wol, vertoont het uitstekende weerstand tegen rotting, schimmelvorming en andere destructieve biologische effecten. Dit duidt op een hoge milieuvriendelijkheid van het product.

tekortkomingen

Ondanks de vele positieve eigenschappen heeft het product een minpuntje dat klanten hebben geïdentificeerd. Het gaat om de hoge kosten van het product. Het is mogelijk om materiaal op de markt van kachels te vinden, wat ongeveer 50% goedkoper zal zijn, maar een hoogwaardige isolator kan niet goedkoop zijn.

De kosten worden volledig gerechtvaardigd door de kwaliteit, uitgedrukt in betrouwbaarheid, bruikbaarheid, duurzaamheid en bruikbaarheid.

Basis eigenschappen

Om de effectiviteit van het materiaal uit de Sauna 50/100-serie te begrijpen, moet speciale aandacht worden besteed aan technische indicatoren:

  • Warmtegeleidingsindex (constante 103) - 0.041.
  • Isolatie behoudt alle operationele eigenschappen, zelfs bij hoge temperaturen. Het maximaal toegestane aantal is 200 graden Celsius. Zelfs onder invloed van hoge temperaturen, stoot de isolatie geen schadelijke vluchtige stoffen uit.
  • Minwat wordt verkocht in verpakkingen van één mat. Het gewicht van rollen heeft niet meer dan 0,75 kg.
  • De dichtheid van minerale wol is 11 kilogram per m3.
  • Isolatie wordt aanbevolen om te gebruiken bij het werken met houten bases. In dit geval zal isolatie het warmteverlies aanzienlijk verminderen.

toepassing

Matten voor opwarming "Isover Sauna" worden actief gebruikt voor badkuipen en sauna's van verschillende groottes. Ook wordt het materiaal aanbevolen voor gebruik op het plafond van de wasruimte. Vanwege de aanwezigheid van aluminium oppervlakte-isolatie voert de taak van dampscherm. Laag houdt vocht op betrouwbare wijze binnenshuis.

De folielaag werkt als een spiegel en reflecteert thermische straling. Deze functie bespaart brandstof- of elektriciteitsverbruik dat nodig is voor ruimteverwarming.

Ondanks het feit dat hout het beste materiaal voor de basis is, kan minerale wol veilig op de andere voet worden gelegd.

Experts raden het gebruik van isolatie aan op basis van nieuwe gebouwen en gerenoveerde gebouwen.

Selectie- en installatieregels

De kwaliteit van het afwerkingsmateriaal "Isover Sauna" wordt bevestigd door de certificaten EN 13162 en ISO 9001. Dit is een internationaal gecertificeerde documentatie die de betrouwbaarheid, bruikbaarheid en duurzaamheid van het materiaal aangeeft. Elke koper heeft het recht om deze certificaten te eisen van de vertegenwoordiger.

Koop alleen goederen in betrouwbare en vertrouwde winkels. Het wordt sterk aanbevolen om geen isolatie en andere afwerkingsmaterialen uit handen te kopen. Vanwege de populariteit van producten op de markt, zijn er veel vervalsingen en loopt iedereen het risico slachtoffer te worden van fraudeurs.

De fabrikant positioneert isolatie als een betrouwbaar isolatiemateriaal voor de wanden van baden en sauna's. Desondanks gebruiken veel kopers minerale wol voor het bekleden van het plafond en de vloer. In dit geval wordt een "thermos effect" gecreëerd in de kamer. Warme lucht en stoom blijven zo lang mogelijk binnen.

De hoofdregel die tijdens de installatie moet worden gevolgd, is dat de folielaag in de kamer moet worden gedraaid. Als u de matten aan de andere kant inzet, zal er een ernstige schending van de technologie plaatsvinden.Een dergelijke fout zal ertoe leiden dat het materiaal de functies die eraan zijn toegewezen niet zal vervullen en dat de levensduur ervan snel zal worden beëindigd. Het is noodzakelijk om het materiaal een half uur voor het begin van de voering uit de verpakking te halen. Wacht na het verwijderen van de verpakking totdat minerale wol het volume teruggeeft.

Wanneer u de dikte van het canvas kiest, laat u leiden door het klimaat in de regio. Hoe kouder het is, hoe dikker de minerale wol zou moeten zijn.

Legmateriaal kan alleen op de kisten van hout zijn. Tijdens het proces worden de randen van de matten enigszins aangetrokken. De aluminium bekledingslaag wordt bevestigd met een constructie nietmachine met nietjes.

Voor een betrouwbaardere bevestiging en nauwkeurigheid worden de naden en naden van de matten vastgelijmd met een dichte reflecterende tape.

Voordat u begint, moet u zorgvuldig de lay-out van de isolatie in overweging nemen en de matten voorsnijden, afhankelijk van de grootte van het gebouw. Het is noodzakelijk om de luchtspleet tussen de folielaag op de isolatie en de buitenafwerking aan te brengen. De optimale grootte varieert van 15 tot 25 millimeter.

Dunne minerale wol is wenselijk om te gebruiken bij het ontwerp van gebouwen in de voorsteden en opslagfaciliteiten.In dit geval zal een dikte van 50 millimeter voldoende zijn voor een betrouwbare thermische isolatie.

Isolatie kan worden gebruikt bij het ontwerp van verlaagde plafonds.

Verpakking en opslag

Minerale wol "Isover Sauna" wordt verkocht in een plastic verpakking die het materiaal beschermt tijdens transport en opslag. Samen met het materiaal in de kit is een instructie. Het bevat alle nodige informatie over opslag, uitpakken en gebruiken. Zorg ervoor dat u de instructies opvolgt, vooral als u geen ervaring hebt met het omgaan met dergelijke materialen.

Minvat van het merk Isover is erg in trek, ondanks de enorme verscheidenheid aan andere fabrikanten. Isolatie van het bovengenoemde bedrijf voert gelijktijdig verschillende functies uit (geluidsbescherming, stoomisolator, warmteopslag) en heeft ook verschillende voordelen (milieuvriendelijkheid, lange levensduur, eenvoudige installatie, efficiëntie).

Dichte minerale wol, speciaal ontworpen voor plaatsing in ruimtes met hoge luchtvochtigheid, zal helpen om het noodzakelijke microklimaat in de kamer te creëren zonder noemenswaardige kosten. Het materiaal kan op zowel horizontale als verticale oppervlakken worden gelegd. Met de juiste installatie is duurzame en betrouwbare isolatie gegarandeerd.

Door de extra laag folie heeft isolatie een verhoogde sterkte en weerstand tegen mechanische beschadiging. Het is heel moeilijk om materiaal langs of over te breken. Vergeet niet het reflecterende effect van de folielaag.

beoordelingen

Als u een algemeen overzicht van de verwarming wilt maken, moet u de recensies van kopers lezen. Het netwerk verzamelde zowel positieve als negatieve recensies. De meeste meningen zijn lovend. Het materiaal werd op hoog niveau gewaardeerd door zowel ervaren vakmensen uit de bouwsector als door gewone kopers.

Gebruikers zeggen dat ze niet wilden dat het geld werd uitgegeven. Isolatie heeft de taak volledig aangepakt en alle functies uitgevoerd die eraan zijn toegewezen. Na zijn ligbaden en sauna's functioneerde perfect.

Bij negatieve beoordelingen werd gesteld dat de isolatie niet geschikt is voor grote gebouwen. Sommige gebruikers hebben de indruk dat de isolatie alleen geschikt is voor kleine sauna's en baden.

Hoe het plafond met minerale wol met uw eigen handen te isoleren, kunt u uitzoeken door de video hieronder te bekijken.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer