Serres "Tulip": modellen met open zijkanten en een schuifdak

Tuiniers en tuiniers zijn erg bevooroordeeld in het kiezen van een kas. De massa van parameters wordt geschat - van de prijs tot de plaats die op een site wordt ingenomen. Elk heeft zijn eigen criteria: iemand heeft een overvloedige oogst en bedieningsgemak nodig, mogelijk ten koste van uiterlijk, want iemand, integendeel, de algehele samenstelling van bijgebouwen in het land, inclusief kassen, is belangrijk. De kas "BotanikTM Tulip" is een nieuw woord op de broeikasmarkt, maar heeft toch al een groot aantal bewonderaars gewonnen.

voordelen

Rusland produceert een vrij groot aantal soorten kassen, die elk de consument vinden.

Modellen worden aangeboden in verschillende:

 • glas, polyethyleen en polycarbonaat;
 • frame van volledig gelaste stalen buizen en dergelijke - van inklapbaar; het frame is gemaakt van plastic, hout of metaal;
 • uitgerust met ventilatieopeningen (de meeste modellen), opening ("Delta") of schuifdeuren ("Tulip", "Botanic");
 • met een verwijderbare ("Convertible"), bewegende naar de uiteinden ("Matryoshka"), sliding ("Botanist") of opening van het dak ("Clever Girl").

Wat de kas betreft, is Tulip een product van de AGS-service van het bedrijf, gepatenteerd in de Russische Federatie en de Republiek Belarus. Dit type verwijst naar de nieuwigheden van 2017, dat wil zeggen een volledig "fris" ontwerp. Zoals elk ander ding heeft de kas "Tulip" zowel voordelen als nadelen.

De onmiskenbare voordelen omvatten verschillende kenmerken.

 • Geen sneeuwbelasting. Het dak van de kas kan gemakkelijk worden verplaatst gedurende een periode van koud weer, waardoor de schade door de zwaartekracht wordt voorkomen.
 • Omdat de sneeuw direct in de kas valt, bedekt deze de bodem en voorkomt hij dat hij bevriest. Dit zal op zijn beurt de bodem in staat stellen om een ​​gunstige microflora te behouden, wat de groei en ontwikkeling van gewassen in de lente en de zomer positief zal beïnvloeden.
 • Het gebruik van dit type kas draagt ​​bij aan het creëren van een natuurlijk microklimaat voor planten, wat leidt tot een verhoging van de opbrengst.
 • Zorgen voor goede ventilatie door schuifdakflappen.
 • De mogelijkheid van natuurlijke watergift. Als je op de flappen van het dak drukt, zal tijdens de regen natuurlijke irrigatie plaatsvinden.
 • Polycarbonaat wordt beschouwd als een van de meest duurzame en gemakkelijk te gebruiken materialen.
 • Gebruiksgemak dankzij ontwerpfuncties. Bij een zorgvuldige bediening is de levensduur meer dan 10 jaar.

Dit type kas heeft zijn nadelen.

 • Het snelle verlies van het uiterlijk van polycarbonaat en zijn vermoeidheid in vergelijking met glazen broeihaarden, evenals de kostbare vervanging van defecte secties.
 • Aanhangers van de traditionele kasconstructies zijn het niet eens met het vervangen van de ventilatieopeningen door glijdende zijwanden en deze naar de deur te verplaatsen.
 • Er is een ongemak dat polycarbonaat niet is opgenomen in het kaspakket en apart moet worden besteld. Toegegeven, sommige tuinders vinden dit juist blij, omdat je de dichtheid van polycarbonaat naar wens kunt kiezen. Fabrikanten verklaren de noodzaak van een afzonderlijke verwerving van polycarbonaat door het feit dat er in Rusland momenteel geen vertegenwoordiging van het bedrijf is,en leveringen uit Wit-Rusland zijn duur en onbetrouwbaar in termen van de mogelijkheid van materiële schade.
 • Maar het grootste nadeel van deze soort is de prijs, die varieert van 25.000 roebel. tot 46.000 roebel. Dat kan voor de meeste tuinders aardig een tastbaar bedrag zijn.

Als we de 'Tulp' vergelijken met de Delta-kas, die op het eerste gezicht een vergelijkbaar type apparaat heeft, kunnen we het belangrijkste verschil onderscheiden: in de eerste versie worden het dak en de zijwanden verplaatst en in de tweede versie verhoogd. Dienovereenkomstig is voor de "Delta" en andere soortgelijke structuren extra ruimte nodig wanneer de vleugel ervan open is. Voor "Tulip" is niet vereist.

kenmerken van

afmeting

De Tulip-kas kan op elk zomerhuisje worden geïnstalleerd, omdat het afmetingenbereik modellen met een lengte van 4, 6, 8 en 10 m omvat. De breedte en hoogte van elk zijn hetzelfde - respectievelijk 3 en 2,1 m. Een mini-kas met een lengte van 4 m zal zijn plaats vinden, zelfs in het kleinste landhuis, en vanwege het feit dat het dak en de vleugel worden verschoven en niet naar buiten worden geopend, kan het direct naast de bedden worden gezet.

materialen

Kas is gemaakt van gegalvaniseerde roestvrijstalen buizen van 40x20 mm, verbonden door lassen.Opgemerkt moet worden dat de dikte van de buizen groter is dan in vergelijkbare inklapbare structuren (20x20 mm), waardoor het frame duurzamer en stabieler wordt. Dit draagt ​​ook bij aan de "slimme" bevestiging op 4 bouten, die de fabrikant zelf beschrijft als "sterker dan lassen." Polycarbonaat met een dikte van 4 tot 6 mm en een dichtheid van minimaal 0,65 kg / m3 wordt op het frame gespannen (dit zijn de omstandigheden van de fabrikant).

De kas "Tulip" met open zijkanten en bovenkant is alleen gemaakt van volledig gelaste buis, die zijn sterkte en stijfheid verhoogt in vergelijking met vergelijkbare opvouwbare structuren. Het schuif- en schuifdak is ook van polycarbonaat, het kan enigszins worden verplaatst voor ventilatie, of volledig worden geopend voor de winterperiode of voor de tijd van regen voor natuurlijke watergift.

Complete set

De kit van het frame bevat alles dat nodig is om de kas te verzamelen (schroeven, bouten, hardware), met uitzondering van polycarbonaat, dat afzonderlijk wordt gekocht. Kies het eindprofiel afhankelijk van de dikte van het polycarbonaat. Aan elk uiteinde van de kas zijn er 2 deuren, elk met een ventilatieopening.

De fabrikant heeft speciale handleidingen ontwikkeld.die op betrouwbare wijze de schuif en het dak op een gegeven positie van de eigenaar bevestigen en vasthouden. Dit profiel is ook bestand tegen ultraviolette stralen en is niet vatbaar voor vernietiging vanwege hun impact.

Het Crab-systeem (een andere innovatie van de fabrikant) verdeelt de belastingen die van buiten komen gelijkmatig over het hele oppervlak. Dit komt door het bevestigingsmiddel dat de bogen en dwarse stroken verbindt, waardoor het polycarbonaat zowel aan de bogen als aan de stroken goed aansluit.

montage

Voor het samenstellen van een kas hebt u de volgende set gereedschappen nodig:

 • een schroevendraaier met sproeiers met een kruisstuk en een 8 mm zeshoek;
 • sleutel 10 mm;
 • bouwmes, waarvan het blad zich uitstrekt;
 • meetlint;
 • niveau.

Het wordt aanbevolen om te werken in katoenen handschoenen met een polymere coating. Ondanks het feit dat de fundering geen vereiste is om de Tulip te bouwen en te installeren, beveelt de fabrikant de constructie aan. Het kan tape, monolithicum of hout zijn.

In het geval dat de fundering om welke reden dan ook onmogelijk is, zijn de uitsteeksels ontworpen om de kas direct in de grond te passen.De basis voor de installatie moet echter waterpas zijn om te voorkomen dat de kas scheef komt te staan.

Montage-instructies kunnen worden bekeken op de website van de fabrikant. Het is vrij gedetailleerd en levendig. Omdat de framebogen volledig gelast zijn en alle accessoires zijn bevestigd, is het vrij eenvoudig om een ​​kas te installeren. Een deel van de onderdelen wordt geassembleerd geleverd, dus wordt eigenlijk voorgesteld om niet te monteren, maar om het samen te stellen.

Tips en trucs

Ondanks het feit dat de Tulip overal in de plot kan worden geplaatst, omdat de kas geen extra ruimte nodig heeft tijdens het openen van de kleppen, zijn er een aantal aanbevelingen.

Als u ze observeert, kunt u de beste plaats kiezen om een ​​kas te installeren.

 • De plaats waar de structuur zal staan, moet zonnig en windstil zijn. Dit zal de kas helpen op te warmen.
 • Het wordt niet aanbevolen om een ​​serre te installeren in de buurt van bomen. Ten eerste kunnen de bladeren eraf vallen en als de boom vrucht draagt, dan is de vrucht. Ten tweede zal een dichte kroon de zon bedekken voor kasgewassen.
 • De grond moet vlak en stevig zijn, zodat het ontwerp niet kromtrekt.
 • Om het verzamelen en transport van het gewas te vergemakkelijken, is het beter om de kas in de buurt van de schuur of bij het huis te plaatsen,om emmers of dozen met groenten of fruit te vervoeren, was niet ver weg. Ook zou het niet ver van het watervoorzieningssysteem moeten zijn.
 • Het benaderen van de kas zou handig moeten zijn, dus het wordt niet aanbevolen om het dicht bij de tuin te zetten, je moet het pad verlaten, op zijn minst een smal pad.

Het is net zo belangrijk om meteen te beslissen - voor de teelt van die zal worden gebruikt in de kas. Als u van plan bent om het gewas voor persoonlijk gebruik te gebruiken, moet u niet te veel geld investeren in zijn aankoop. Als er een idee is om in de toekomst een bedrijf te bouwen op tuinbouwgewassen, dan is het de moeite waard om de mogelijkheid te overwegen om een ​​ruimere en indrukwekkendere (inclusief kosten) constructie te verwerven.

Aangezien de Tulip een kas is, waarvoor polycarbonaat afzonderlijk wordt gekocht, is het beter om geen geld te besparen en het meest dichte en hoogwaardige materiaal te bestellen. Zowel de kracht van de toekomstige structuur als de levensduur hangt ervan af.

beoordelingen

Consumenten spreken over het algemeen positief over Tulip, en merken op zowel het gemak van assemblage als het gebruiksgemak. Bovendien wordt de mogelijkheid om het dak te verplaatsen voor de winterperiode en niet om er sneeuw van te verwijderen, zeer op prijs gesteld door de bewoners van de zomer, vooral degenen die niet in de gelegenheid worden gesteld om in de winter regelmatig naar het land te gaan.Wordt verwijderd, wordt het dak niet onderworpen aan de druk van sneeuwmassa, respectievelijk, het ontwerp blijft intact.

Ook gemarkeerd en sterk frame, en de relatieve eenvoud van de montage, en de mogelijkheid om geheel of gedeeltelijk te ventileren, afhankelijk van het weer. De mogelijkheid om het dak en de zijwanden te verplaatsen is handig voor zowel planten als tuinders, die comfortabel kunnen oogsten, niet uitgeput door de benauwdheid in de muffe kaslucht.

Tot de nadelen van kopers behoren de kosten en de noodzaak om polycarbonaat afzonderlijk te bestellen, omdat het niet met een kas wordt gebundeld. Bovendien hebben niet alle consumenten ontdekt hoe polycarbonaat moet worden uitgerekt en als het karkassamenstel geen specifieke problemen veroorzaakt (het wordt half geassembleerd geleverd), dan is het nog steeds vaak nodig om de kas in een definitieve vorm te brengen door de hulp van professionals die met dergelijke soorten werken werkt eerder.

Bekijk de kas "Tulip", zie de video hieronder.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer