Verwarmers voor de kas: welke is beter te kiezen?

 Verwarmers voor de kas: welke is beter te kiezen?

Een groot percentage van de bevolking tijdens de zomervakantie gaat liever naar het land. Elke inwoner van de zomer weet dat zonder een serre de oogst niet volledig zal verheugen. Veel gewassen hebben warmte nodig, daarom raden we je aan kachels voor kassen te overwegen, waarmee je het hele jaar door gewassen kunt oogsten. In de lente kun je een sterke en hoogproductieve zaailingen krijgen.

Voor de kas

Tegenwoordig zijn energiebesparende minikassen erg populair. U kunt de optie kiezen met een thermostaat, op zonne-energie (van de zon), en kerosine-riemmodellen met een luchttemperatuursensor.Bij het kiezen van een kachel voor kassen, is het belangrijk om op zijn minst een beetje te begrijpen voor welke doeleinden de apparatuur zal worden gebruikt. De markt voor goederen zit vol met verschillende soorten vergelijkbare producten. Ze zijn zo verschillend dat het moeilijk is voor een onvoorbereid persoon om een ​​geschikt apparaat uit te zoeken en te vinden.

We zullen apparaten analyseren die het budget niet halen en eenvoudig te installeren zijn. Een belangrijke factor in een goede kachel, we overwogen om een ​​kleine kas voldoende warmte te geven. In eerste instantie moet u beslissen wat voor u persoonlijk noodzakelijk is. In overeenstemming met uw verzoeken en het is noodzakelijk om het verwarmingsapparaat te selecteren.

Daarnaast is het noodzakelijk om te onthouden over factoren zoals apparaatmogelijkheden. We bedoelen het financiële equivalent, de grootte van de kas, het niveau van temperatuursomstandigheden.

Er zijn nog enkele parameters die de moeite waard zijn om aandacht aan te schenken.

  • verwarmingsvermogen;
  • prestatiecoëfficiënt;
  • kwaliteitseigenschappen;
  • de mogelijkheid om warmteverlies tot een minimum te beperken;
  • speciale voorwaarden van het gekochte apparaat.

Wanneer is het nodig?

Voordat u deze vraag beantwoordt, moet u de factoren identificeren die belangrijk voor u zijn.Het meest populaire verzoek van de zomerbewoners is de teelt van een groot, hoogwaardig gewas. Dit is voldoende om te zeggen dat je een kachel nodig hebt. Als we kijken naar de vraag welke temperatuur nodig is om positieve omstandigheden in de kas te behouden, dan kunnen we verschillende periodes onderscheiden.

herfst

De temperatuur mag niet lager zijn dan -1 graden. Dit is een van de belangrijkste factoren. In de herfst wordt bijna het hele gewas verwijderd, het is niet altijd nodig om tropische omstandigheden te creëren voor de nieuw aangeplante gewassen. Het is noodzakelijk om de planten klaar te maken voor de winter.

voorjaar

Voor hoogwaardige ontkieming en groei van zaailingen is het noodzakelijk om constant de temperatuur te handhaven, comfortabel beplante variëteiten. Het is noodzakelijk om de temperatuur handmatig te regelen. Als het een lange winter en een koude lente was, zou de temperatuur een paar graden hoger moeten zijn, omdat de aarde niet op natuurlijke wijze opwarmt.

winter

De temperatuur wordt bepaald afhankelijk van welke planten in de kas worden geplant. Als u in de winter geen kas gebruikt, plant u geen planten in de grond, dan hoeft het apparaat niet te worden ingeschakeld. Als u een product laat groeien, moet u de temperatuur aanpassen aan de conditie waaraan het gewas gewend is.

zomer

Meestal wordt in de zomer de verwarming van de kas uitgeschakeld, maar er zijn weersituaties waarbij het apparaat moet worden ingeschakeld. Bijvoorbeeld een vroege koude zomer, wanneer overdag de temperatuur opwarmt tot +20 en hoger, en 's nachts is het vriezen. Of als er een regenachtige zomer valt, valt de neerslag in grote hoeveelheden, de luchttemperatuur daalt snel. In deze gevallen moet u het apparaat inschakelen.

types

Het belangrijkste criterium is de persoonlijke voorkeuren van de koper. Veel hangt af van de eisen die worden gesteld in de richting van de apparatuur. Overweeg verschillende variëteiten.

kandelaar

Kaarsverwarmers worden voornamelijk in het voor- en najaar gebruikt, wanneer de temperatuur verandert van positief naar negatief (en omgekeerd). Gebruik dit apparaat om fluctuaties in lucht- en grondtemperaturen tot een minimum te beperken. Dikke kaarsen worden tussen de struiken geplaatst en in brand gestoken. Het verwarmt de grond goed en zorgt ervoor dat zaailingen niet bevriezen. Een dergelijke inrichting is echter ontworpen voor een klein aantal zaailingen (niet meer dan een paar honderd struiken). In een ander geval zullen de kaarsen de grond niet kunnen opwarmen.

Kaarsen zijn een klein apparaat en niet altijd effectief.Vanwege hun kleine impact op de omgevingstemperatuur verwarmen ze de aarde niet gelijkmatig.

"Thuis"

Deze methode wordt gebruikt door bewoners van de zomer wanneer het zomerseizoen komt. De zelfgemaakte methode stelt u in staat om de nachttemperatuur te handhaven. Op je site zijn, een vuur maken. Een paar stenen en een emmer water worden erin verhit. Wanneer het werk klaar is, worden de stenen in de kas geplaatst. Stenen moeten op houten planken worden geplaatst met water.

Het ontwerp geeft de hele nacht zijn warmte af, met behoud van de gewenste temperatuur. Het nadeel van dit ontwerp is dat de graden niet toenemen of afnemen. De temperatuur is genormaliseerd en wordt de hele nacht bewaard, dankzij warm water en stenen. Een van de voordelen van deze methode is dat je tijdens het opwarmen van stenen vlees kunt koken op het vuur of gebakken aardappelen.

Met een groot broeikaseffect is deze methode met baksteen en water niet effectief.

Elektrisch en gas

De specificiteit van deze apparatuur ligt in het feit dat verwarmingen energie omzetten in warmte. Vandaar hun grote minpunt: een verspilling van energie in enorme hoeveelheden.Dit type kachel is niet geschikt voor een zieke hoeveelheid landbouwproducten. Verwarmt het apparaat lokaal alleen die objecten (zaailingen, aarde, lucht) die zich dicht bij elkaar bevinden.

Het nadeel van deze apparaten is dat ze de lucht niet ioniseren.daarom wordt het droog en kunnen planten worden geïnfecteerd met parasieten. Elektrische en gaskachels omgaan met een grote kas, als er meerdere zijn. Maar dan zal een grote energierekening verschillende keren toenemen. Uiteindelijk kan dit leiden tot de aanschaf van een andere analoog.

infrarood

Deskundigen op het gebied van landbouw merken dat infraroodapparatuur het meest helpt bij het telen van een gewas van hoge kwaliteit. Infraroodstralers worden gekenmerkt door lage energiekosten en hoge efficiëntie.

Ze hebben hun voordelen:

  • Ze worden gekenmerkt door hoogwaardige verwarming, die zich uitstrekt tot het hele grondgebied van de kas.
  • Ze worden gekenmerkt door lucht te voorzien van extra vochtigheid.
  • Er is een desinfecterende factor, infrarode stralen doden een groot aantal bacteriën en infecties in wording.
  • Ze worden gekenmerkt door uniforme opwarming zonder droogtekoeling, temperatuurdaling en oververhitting.
  • Een afname in stof in de lucht en de infraroodverwarming zelf is opgemerkt.

Al deze factoren hebben een positief effect op de luchttemperatuur, maar ook op de groei van landbouwproducten. Een van de belangrijkste voordelen van dit type warmteverwarmingstoestellen is de eenvoudige installatie. Installeer dergelijke apparatuur kan op de muur, rekken of plafond. Een gewenste en betere oplossing is de plafondoptie. Andere voordelen zijn geruisloze apparatuur, de compactheid en hoge mobiliteit. Installeer de kachel op de juiste manier zonder de tussenkomst van specialisten.

Het voordeel van infraroodapparatuur is de eerste verwarming van de grond, niet van de lucht. Deze factor maakt de apparatuur energie-efficiënt. De lucht wordt niet uitgedroogd, de planten krijgen geen brandende hitte. Infraroodapparatuur heeft speciale temperatuurregelaars die nodig zijn voor verschillende gewassen in verschillende groeifasen.

De nuances van keuze

De kwestie van de installatie is van bijzonder belang, waaraan speciale aandacht moet worden besteed. Het hangt af van de juiste werking en opbrengst.Het is raadzaam om een ​​apparaat aan te schaffen dat de functie heeft om het temperatuurregime aan te passen aan de groei van landbouwproducten. Het is goed als u verschillende temperaturen in bepaalde delen van de kas kunt instellen om afzonderlijke soorten gewassen van verschillende soorten gewassen te voorzien.

Het is onwenselijk om een ​​apparaat zonder aanpassing te kopen, anders worden de noodzakelijke voorwaarden gecreëerd voor de ene cultuur en voor de andere zijn ze misschien niet geschikt. Het instellen van een enkele temperatuur voor de hele kas is niet de juiste oplossing. Koop nooit apparatuur met handen. Ten eerste dienen dergelijke producten in de regel niet voor lange tijd. Ten tweede laat hun kwaliteit vaak veel te wensen over.

Moderne apparaten verschillen aanzienlijk van de oude exemplaren. Het grootste verschil is het scherm van het apparaat. In de nieuwe heaters geïnstalleerd betoverende plasma, waardoor het mogelijk is om tot 120 graden te bedekken. Hierdoor kunnen alle planten de nodige hoeveelheid warmte produceren. Bij het kiezen van een product voor een foliekas, laat u leiden door het feit dat niet elke variëteit hiervoor geschikt is.

Een interessante oplossing is de verwarmingsband.In feite is het een elektrisch apparaat waarmee je kassen kunt verwarmen. Het is eenvoudig te bedienen, te beveiligen en te verzegelen met een waterdichte jas. Het kan worden gebruikt in kassen waar ze exotische gewassen verbouwen. Het is een handig en onmisbaar apparaat.

Gezien de omvang van

Laten we eens kijken welke kachel u moet kiezen. Als u bijvoorbeeld een kas van 6 x 3 meter heeft, heeft u twee thermische apparaten nodig. Als je twee lampen hebt gekocht met een capaciteit van 1,2 tot 1,6 kilowatt, kun je het hele deel van de kas opwarmen. Het is belangrijk om bij aanschaf aandacht te besteden aan de grootte van het apparaat. De ideale optie onder de hierboven aangegeven omstandigheden is een verwarming met een lengte van 1,6 - 1,9 m en een verstrooiingshoek van ongeveer 120 graden. Als u besluit het gebied te vergroten, moet u nieuwe apparaten toevoegen of de volledige verwarming vervangen.

Als je een niet-standaard broeikas hebt, is de breedte iets groter, dan kun je voor zo'n truc gaan. Hang de apparaten aan beide kanten op, niet in het midden. Daarbij verwijdert u de spaties die de benzineverwarming niet heeft bereikt. Dienovereenkomstig kunnen de resterende indicatoren worden verminderd en neemt het aantal verwarmers toe. Bij het kopen van een tape wordt deze berekend per m2.Dit zal helpen om de verwarming goed en voldoende te maken.

Hoe de broeikas in de kou te verwarmen, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden.Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer