Druppelbevloeiing in de kas: het apparaat en de voordelen van het systeem

Een kas moet een comfortabele en handige hulp zijn bij het oplossen van alledaagse problemen van tuiniers en tuinlieden. Dit betekent dat het zorgvuldig is om het irrigatiesysteem erin te beschouwen. Bovendien is het met hoogwaardige druppelirrigatie mogelijk om een ​​optimaal resultaat te bereiken.

voordelen

Het installeren van een automatisch irrigatiesysteem voor broeikasland is alleen al nuttig omdat het het risico op zonnebrand door planten helpt verminderen. Zelfs de meest attente en zorgvuldige landeigenaren kunnen druppeltjes op de bladeren en stengels niet altijd vermijden. En deze druppels werken als een vergrootglas en kunnen een deel van een plant oververhitten. Door gedoseerd water aan de wortels te geven, elimineren tuinders zo'n bedreiging in principe. Even belangrijk is wat er gebeurt met water nadat het zich op de grond bevindt.

Door de systematische vloeistofstroom kun je de hele vruchtbare grondlaag overvloedig weken. Als u een kas uit een gieter of een slang water geeft, is het mogelijk om slechts 10 cm waterinfiltratie te bereiken, zelfs als het lijkt alsof er geen droge plaatsen buiten zijn. Dankzij druppelirrigatie is het mogelijk om water- en voedingsmengsels zo nauwkeurig mogelijk te leveren, rekening houdend met de kenmerken van individuele soorten en variëteiten. Elimineert het uiterlijk van plassen en natte rijstroken.

Een belangrijk kenmerk van druppelirrigatie is dat het helpt om te besparen op gebruikte meststoffen. Aangezien zaailingen minder vaak zullen sterven, zal het ook de kosten verlagen. Ter informatie: de waterstroom rechtstreeks naar de wortels van de gewassen maakt het mogelijk om de ontwikkeling van onkruid en nutteloze planten die per ongeluk in de kas vallen te belemmeren. Het wortelsysteem met druppelirrigatie verhoogt het vermogen van planten om voedingsstoffen uit de aarde te halen. Tuinders kunnen een tijdje zonder aandacht de plant verlaten en niet meer zorgen maken over hun veiligheid, en het gevaar van bladziekten bij komkommers verdwijnt.

Soorten autowatering: functies

Twijfel dat druppelirrigatie nuttig is, niet noodzakelijk.Maar je kunt het op verschillende manieren organiseren en het is belangrijk om de nuances van elke techniek te kennen. Speciale systemen vervaardigd in fabrieken en fabrieken zijn vrij duur en het kan moeilijk zijn om hun werk in een bepaald gebied te organiseren. Maar er zijn veel eenvoudigere oplossingen: druppelirrigatie is perfect georganiseerd met zijn eigen handen door het gebruik van druppelaars. Met deze methode kunt u water halen uit putten, putten en zelfs tanks met een geschikte capaciteit. Maar de verbinding met open water is in dit geval absoluut onacceptabel.

Droppers zijn onderverdeeld in twee typen: in sommige gevallen is de vloeistofstroom geregeld, in andere is deze aanvankelijk ingesteld. Compensatieapparatuur wordt als efficiënter beschouwd dan niet-gecompenseerde apparaten. De "tape" -versie wordt als relatief eenvoudig beschouwd en gebruikt een gietband die veel gaten bevat. Zodra er water in de slang komt, begint het naar de planten te stromen.

Er zijn serieuze nadelen:

 • het is onmogelijk om de intensiteit van de watertoevoer te veranderen (deze wordt strikt bepaald door de druk);
 • het is niet mogelijk om selectief een afzonderlijk gebied te bewateren;
 • sommige insecten kunnen relatief dunne wanden beschadigen;
 • zelfs een niet-aangevallen medvedka-band zal maximaal drie jaar meegaan.

Meestal kiezen hoveniers en tuinders voor systemen met een hydraulisch ventiel. Een speciale controller stelt het programma in en de meest geavanceerde apparaten kunnen op strikt bepaalde uren werken, een maand voor de afgesproken datum. Om het even welke ingezetenen van de zomer zullen dergelijke apparatuur kunnen in werking stellen, dit vereist geen stevige kennis van technologie. Maar hier is niet iedereen in staat om druppelbevloeiing te monteren met een hydraulisch ventiel. U kunt het werk vereenvoudigen als u even vertrouwd raakt met soortgelijke sproeisystemen voor industrieel gebruik.

Automatiseren druppelirrigatie kan op andere manieren plaatsvinden. Vaak worden sprinklers gebruikt voor dit doel, met een straal van 8-20 m, afhankelijk van het model en de omstandigheden van zijn werking en in de bedieningsmodus. Een polypropyleen buis wordt gebruikt om water aan te voeren, maar wordt af en toe vervangen door een slang van het bladtype. Een goed alternatief is trommelirrigatiesystemen, die veel worden gebruikt in kleine en middelgrote landbouwbedrijven.Het water wordt onmiddellijk gespoten op tientallen vierkante meters. Het enige probleem is dat het uitsluitend in de vijver moet worden genomen en dat een dergelijke beslissing voor een boerderij in een eenmanshuis te duur is.

Er is ook micro-besprenkeling - deze methode wordt zowel in grote gebieden als in kleine moestuinen gebruikt. Het enige wat u hoeft te doen is een flexibele geperforeerde slang aangesloten op een stabiele waterbron. Er zijn geen speciale verschillen met de lekkende tape. Door aandacht te schenken aan de kenmerken van elke optie, waarbij zorgvuldig de noodzakelijke parameters worden berekend, kunt u een gunstige verhouding krijgen tussen het waterverbruik en het resulterende gewas. Dit is niet altijd het geval vanaf de eerste keer, maar de ervaring van duizenden eigenaren toont aan dat kwaliteitsdruppelirrigatie binnen het bereik van iedereen is.

Systeemapparaat

Het is mogelijk om het land in de kas te irrigeren met behulp van de druppelirrigatiemethode met behulp van beschikbare gereedschappen. De eenvoudigste is het gebruik van plastic flessen, waarvan de vloeistof bij de wortel rechtstreeks de grond in stroomt. Als u een voldoende aantal containers verzamelt (en deze onderweg worden verzameld), kunnen de materiaalkosten tot nul worden herleid.Een belangrijk nadeel is dat deze besproeiing niet 100% automatisch kan zijn. Je moet elke tank nog om de paar dagen met water vullen.

Ongeacht de organisatiemethode, moet het water dezelfde temperatuur hebben als de omgevingslucht. Alleen onder deze omstandigheden kan het risico van overkoeling van planten tot nul worden teruggebracht. Aangezien de druk in de waterleidingen op het platteland en in de voorsteden vaak verandert, is het raadzaam om een ​​versnellingsbak te gebruiken om de levensduur van pijpleidingen en tapes te verlengen. Het type waterbron kan van alles zijn en u moet nog steeds een filter gebruiken om vervorming van de volgende onderdelen van het systeem te voorkomen. Met behulp van magneetventielen is het mogelijk om de vloeistofstroom en de uitschakeling ervan te regelen.

Het voordeel van deze oplossing is de mogelijkheid om de werking van de kraan te coördineren met signalen.afkomstig van timers of controllers via kabelkanalen. Het wordt vaak aanbevolen om sensoren te installeren met elektronica die de weersomstandigheden kan herkennen en de druppelirrigatieregimes dienovereenkomstig kan aanpassen. De toevoerleiding is gemaakt van buizen - staal, polymeer of metaal-plastic.Sommige deskundigen zijn van mening dat die systemen beter werken, waarbij er ook een container met vloeibare meststof is.

Opgemerkt moet worden dat irrigatie in een semi-automatische modus op basis van plastic flessen zeer eenvoudig en eenvoudig is georganiseerd. Het wordt aanbevolen om containers van 1-2 liter te gebruiken, waarmee planten maximaal drie dagen van water kunnen worden voorzien; kleinere formaten rechtvaardigen zichzelf niet en grotere flessen nemen te veel ruimte in beslag. Belangrijk: voordat de verpakking wordt verpakt, moeten alle labels en stickers worden verwijderd; deze kunnen stoffen bevatten die schadelijk zijn voor de gezondheid. Met behulp van een schaar worden de bodems van de flessen ongeveer 50 mm afgesneden.

Gaten in de deksels zijn heel gemakkelijk gemaakt, hiervoor heb je alleen metalen voorwerpen nodig die in brand staan - priem, naald, dunne nagel. Variërend van het aantal gaten en hun grootte, kunt u de intensiteit van het besproeien van de plant veranderen. Natuurlijk, hoe meer hygrophilous cultuur wordt gekweekt op een bepaalde plaats, hoe meer water moet stromen. Van binnenuit plaatsen ze een klein gaasje in het deksel zodat het vuil tegenhoudt en de gaten niet verstopt raken; katoenen doek kan katoenen doek of nylon vervangen.Nabij de plant of de plaats van zijn toekomstige ontscheping graven ze een uitsparing waarvan de diameter overeenkomt met de diameter van de fles, en de diepte niet groter is dan 150 mm.

Zoals u gemakkelijk kunt zien aan de hand van deze beschrijving, kan elke tuinman op correcte en snelle wijze een halfautomatisch waterleidingsysteem plaatsen. Om het risico op verstopping van de gaten te verkleinen, kunt u de flessen in uw keel naar boven steken, waardoor gaten in de bodem ontstaan. En toch is het mogelijk om doppen te plaatsen waarvoor de container van 5 l is aangebracht. De eenvoudigste oplossing, die tegelijkertijd het vullen van de flessen vereenvoudigt, is om de takken van de tuinslang aan elk van hen te verbinden. In het geval van problemen bij het kiezen, is het de moeite waard om met experts te overleggen.

Berekening van het watervolume

Het is moeilijk om agronomie een exacte wetenschap te noemen, maar toch kunnen benaderende berekeningen van de waterbehoeften van de kas ook door de tuinman zelf worden berekend, zonder toevlucht te nemen tot hulp van buitenaf. Het gekozen beplantingspatroon wordt noodzakelijkerwijs in aanmerking genomen, wat een grote invloed kan hebben op het werkelijke niveau van waterverdamping door planten. Het verbruik van elke eenheid druppelirrigatie moet strikt overeenkomen met de totale doorvoer van de aangesloten leidingen. Het gebied bezet door elke cultuur wordt altijd afgerond.Dit is vooral belangrijk als u een zelfgemaakte micro-druppel-irrigatiecomplex gebruikt, omdat het werk van liefhebbers zelden zo effectief is als de acties van getrainde ingenieurs.

Wanneer het onmogelijk is om het aantal blokken waarin wordt voorzien door berekeningen (om technische of economische redenen) te plaatsen, is het noodzakelijk meer van zijn fragmenten te maken en het specifieke vermogen van één blok te verminderen.

De geleiding van de hoofdleiding door het irrigatiesegment kan optreden:

 • in het midden;
 • in het midden met een shift;
 • op de buitenste rand.

De meeste professionals zijn van mening dat het meest winstgevende schema de plaatsing in het middengedeelte van de irrigatie-eenheid is, waarbij de pijpen aan beide zijden worden verwijderd, omdat de pijplijn duur is. Door de diameter van de buis te berekenen waarmee u de juiste hoeveelheid water kunt leveren, wordt deze indien nodig afgerond naar de dichtstbijzijnde gestandaardiseerde waarde. Als de vloeistofstroom uit het reservoir komt, wordt de capaciteit ervan berekend met een dergelijke voorwaarde dat wanneer het vullen 100% volstaat voor één dagelijkse irrigatiecyclus. Het varieert meestal van 15 tot 18 uur, afhankelijk van hoe lang de warmste uren duren.De verkregen cijfers moeten ook worden vergeleken met de druk die het watervoorzieningssysteem kan bieden.

Automatisering: voors en tegens

Het lijdt geen twijfel dat druppelirrigatie noodzakelijk is en dat het relatief eenvoudig is om het te organiseren. Maar er is een subtiliteit - de automatisering van een dergelijke irrigatie heeft niet alleen positieve kanten. Veel mensen hebben de neiging om zo snel mogelijk een automatisch complex te maken, omdat ze moe zijn van het lopen met gieters en slangen en niet nadenken over mogelijke problemen. Er is al veel gezegd over de positieve eigenschappen van automatisering, maar ze zijn allemaal verzwakt door een belangrijke omstandigheid - dergelijke systemen werken alleen goed met een constante stroom van vloeistof. Bovendien verhoogt elk extra onderdeel de kosten voor het maken van een bewateringssysteem en neemt het het risico toe dat er iets mis gaat.

Watervoorziening: opties

Vat is niet alleen een van de opties voor het verkrijgen van water voor druppelirrigatie. Ze zal zeker systemen moeten aanvullen die vloeistof van een watervoorzieningssysteem of een geboorde put ontvangen. In beide gevallen zijn inderdaad puur technische onderbrekingen mogelijk en dan zal de watervoorziening een uiterst waardevolle hulpbron zijn.Als er geen centrale watertoevoer is, wordt aanbevolen om de container op een hoogte van ongeveer 2 m te plaatsen. Om de verdamping te verminderen en de ontwikkeling van algen te voorkomen, is het nodig om de vat tegen direct zonlicht te beschermen.

Van de tank of andere structuren (zelfs de standpijp) leggen pijpen of trekken slangen. De meeste mensen laten ze gewoon op de grond liggen, hoewel het soms nodig is om op steunen te steunen of in de grond te liggen. Belangrijk: pijpleidingen die ondergronds gaan, moeten relatief dik zijn en die die op het aardoppervlak worden geplaatst, mogen alleen van ondoorzichtig materiaal worden gemaakt om te voorkomen dat het water gaat bloeien. Bij afwezigheid van centrale watervoorziening of instabiliteit van zijn werk, moet men kiezen tussen een bron en een geboorde put.

Nou zal moeten graven, veel tijd en moeite spenderen. Als er een reservoir in de buurt is, kan dit goed worden gebruikt voor het besproeien van de kas en open bedden, maar moet u de officiële toestemming van de eigenaren van het watergebied of de toezichthoudende autoriteiten verkrijgen. Een praktische stap voor regelmatig gebruikte zomerhuisjes is het gebruik van tanks, waar water wordt verzameld uit drainagesystemen of septic tanks.Een ernstig nadeel is dat de prestaties van een dergelijke watervoorziening klein zijn en dat het vaak nodig is om de opening te vullen door tankers te maken (wat erg duur is). Het wordt afgeraden om alles water te geven met water dat van het dak stroomt - en deze regel is niet alleen geldig voor druppelbevloeiing.

Klaar kits

Om uw werk te vereenvoudigen en niet te veel tijd te besteden aan het opzetten van een druppelirrigatiesysteem, kunt u een van de kant-en-klare sets irrigatiesystemen kiezen. Zoals de praktijk van tuinders laat zien, werken de meeste van deze apparaten relatief goed, terwijl ze in de loop van de tijd stabiel blijven.

Een levendig voorbeeld van een fatsoenlijke oplossing, beheerd met behulp van timers, is een druppel water geven Gardena. Dergelijke apparaten helpen het waterverbruik tot 70% te verminderen (vergeleken met het eenvoudigweg gebruiken van slangen). De verbinding is zo doordacht dat zelfs kinderen een uitgebreid circuit kunnen creëren.

De basismodule bevat drie containers (elk met een eigen deksel), een pallet en een tiental clips (in de standaard) of 6 clips (in de hoek) -versie. U kunt onderdelen bestellen die het begieten van potplanten mogelijk maken.Naast Gardena zijn er andere volledig afgewerkte complexen, die elk hun eigen kenmerken hebben.

"Beetle"verzameld in Kovrov, irrigeert 30 of 60 planten (afhankelijk van de wijziging). U kunt het apparaat aansluiten op de watertoevoer of op de tank, in sommige versies is er een timer. De "Kever" -druppelaars zijn gemaakt om de mogelijkheid van besmetting te blokkeren. Het pakket moet een filter bevatten.

"Water Strider"gemaakt door beroemd bedrijf "Will"gespecialiseerd in de productie van kassen, volledig voldoet aan de voorwaarden van hun irrigatie. De standaardversie bevat alles wat nodig is voor druppelirrigatie in een kas van 4 m lang met een paar bedden. Het systeem bevat een automatische controller en indien nodig kunt u altijd een sectie kopen voor een extra bed van 2 m; ernstige zwakte - ongeschikt voor aansluiting op de watertoevoer.

"Signor Tomato" - Dit is een van de duurste irrigatieoplossingen op de Russische markt. Maar het bord is volledig gerechtvaardigd, omdat het systeem niet alleen de controller bevat, maar ook het autonome stroomtoevoersysteem van de automatisering vanwege de zonnebatterij.Om zo'n set te installeren, hoeft u de container niet omhoog te brengen en er een kraan aan te bevestigen. De eerste levering omvat al een dompelpomp die water uit het vat kan trekken. De lengte van het circuit varieert van 24 tot 100 m.

Je eigen handen maken

Met alle voordelen van kant-en-klare kits probeert een groot aantal mensen zichzelf te irrigeren. Hierdoor kunt u niet alleen veel geld besparen, maar ook het gecreëerde systeem zo nauwkeurig mogelijk aanpassen aan uw behoeften en vereisten.

Regeling en markup

De eerste voorwaarde voor succes is de vorming van een competent en rationeel schema. Als de planning onjuist is, kan er waterovergebruik en voortijdige uitval van apparatuur optreden. En zelfs wanneer er fabrieksirrigatiecomplexen op de site worden geïnstalleerd, moet u dit punt zorgvuldig benaderen.

Op de kaartweergave:

 • eigenschappen van de kas en de exacte locatie;
 • locatie van de waterbron;
 • contouren van het watertoevoersysteem dat ze verbindt.

Het is onmogelijk om een ​​duidelijke schets te maken als er geen gedetailleerd plan is voor het geïrrigeerde land.; zelfs de topografische kaart heeft al onvoldoende details.Alle objecten die het traject van het systeem en zijn werk kunnen beïnvloeden, moeten in aanmerking worden genomen: verschillen in reliëf, schuren en andere bijgebouwen, geplante bomen, hekken, woningbouw, poorten enzovoort. Kassen kunnen verschillende gewassen verbouwen, waaronder vaste planten, dus u moet rekening houden met hun kenmerken. Gieter groenten is anders georganiseerd, afhankelijk van de planttechniek en het plan, op de grootte van de rijen, op het aantal en de hoogte van de rijen, van de gebieden die ze bezetten. Wat betreft de bronnen van watervoorziening, het is niet voldoende om hun locatie en uiterlijk op te merken, een goed schema bevat altijd andere belangrijke informatie.

Dus wanneer het de bedoeling is om water te halen uit een rivier, meer, beek of bron, is het noodzakelijk om de exacte afstand van de kas tot dergelijke bronnen weer te geven. Wanneer ze zijn aangesloten op de watertoevoer, beschrijven ze de werkdruk en de manier van werken. In het geval van putten is het erg handig om de dagelijkse en uurlijke afschrijvingen, de duur van het boren, de uitrusting van de pomp, de diameter, enzovoort te kennen. Het is noodzakelijk om na te denken over de omstandigheden die belangrijk zijn in een bepaald geval en niet te vergeten om ze op te nemen in het gemaakte schema. Al deze parameters worden geanalyseerd bij het kiezen van het optimale type systeem en het bestellen van onderdelen ervoor.

Gereedschappen en accessoires

De organisatie van druppelirrigatie is onmogelijk zonder grondwerken. Daarom worden de noodzakelijke afstanden gemeten met een meetlint, en een schop wordt de constante metgezel van de tuinman voor de komende paar dagen. De installatie van het systeem zelf gebeurt met behulp van schroevendraaiers en tangen, en waarschijnlijk is ook een set sleutels vereist. Het reservaat of belangrijkste vat voor irrigatie zou een inhoud van niet minder dan 200 liter moeten hebben, omdat alleen zo'n volume echt een garantie is tegen verrassingen. Wanneer water uit een bron wordt gepompt, is de pomp vereist; Je kunt het ook handmatig uit de bron halen, maar je moet goed overwegen of het de extra inspanning op de motor waard is.

Het eenvoudigste druppelirrigatiesysteem in de ware zin van het woord is gevormd uit:

 • kunststof waterpijp met een diameter van ongeveer 5 cm;
 • fittingen;
 • filter;
 • drip tape.

Het filtersysteem is verbonden met een slang die uit het vat of uit de watertoevoer komt. Het andere uiteinde wordt weergegeven op de pijp, waardoor het water langs het gedeelte of langs de kas zelf wordt verdund. Naast deze componenten moet u ook beugels, schroeven, scharen voor het zagen van pijpen nodig hebben. Als het systeem onafhankelijk van de schrootcomponenten wordt gemaakt,U moet een connector, nozzles, droppers voor ziekenhuizen, drip tape, verschillende leidingen en kranen gebruiken om te schakelen. Het is wenselijk dat de onderdelen van kunststof zijn, omdat PVC niet gevoelig is voor corrosie, in tegenstelling tot metaal.

Niet voor elke soort sanitaire uitrusting wordt aanbevolen voor druppelirrigatie. Dus, de fitting is noodzakelijkerwijs alleen nodig van primair polyethyleen. De productie ervan heeft strikte officiële normen en kwaliteitscontrole wordt uitgevoerd. Maar het secundaire polyethyleen (gerecycled) van elke onderneming wordt geproduceerd in overeenstemming met de technische specificaties, en zelfs de implementatie van deze normen is alleen gegarandeerd in de woorden van de fabrikant. En zelfs de beste monsters worden niet beschermd tegen de werking van ultraviolette stralen en andere schadelijke omgevingsfactoren.

Het feit dat de fitting is gemaakt van gerecycled polyethyleen wordt meestal aangegeven door holtes; ze kunnen ook zeggen dat de standaardtechnologie schromelijk wordt overtreden in de productie. Er moet een strikt rechte hoek tussen de uiteinden en de assen zijn, de geringste afwijking ervan geeft de lage kwaliteit van het product en de onbetrouwbaarheid ervan aan.Mini-starters met een diameter van 6 mm zijn nodig om druppeltapes van standaardformaat aan te sluiten. Wanneer u ze gebruikt, is er geen behoefte aan versterkte afdichting.

Starters met schroefdraadverbindingen helpen om het druppelsysteem en de schroefdraad aan de uiteinden van de hoofdpijpleidingen aan te sluiten. Wanneer er op de locatie polyethyleen of polypropyleen buizen met verdikte wanden worden gebruikt, is het noodzakelijk om starters te gebruiken met een rubberen afdichting. In de kas, ontworpen voor gebruik het hele jaar door, wordt het irrigatiesysteem stationair gemaakt. En omdat ze verschillende andere componenten gebruiken die duurder zijn (maar ook de beschikbare analogen overtreffen in termen van functionele eigenschappen).

Verstelbare druppelaars zijn op de kunststof buis gemonteerd en de klemmoer helpt de dichtheid te variëren. De bovenste dop helpt de hoeveelheid druppels en de waterstroom in te stellen. Het compensatietype van verstelbare druppelaars is nodig als er een grote helling in de kas is. Dankzij hem zal zelfs de drukval in de lijn de stabiliteit van de watertoevoer niet veranderen. Startkranen zijn voorzien van klemmen waardoor de verbinding zo strak mogelijk wordt.

Aan de andere kant van de startkraan is een lekbelt bevestigd. Als de draad binnen wordt gemaakt, wordt de klep in de pijplijn gesneden en worden de banden met deze draad verbonden. Het blijft om te gaan met de linten zelf en met de eisen die daaraan worden gesteld, omdat dit erg afhankelijk is van de eigenschappen van dit element. Zelfs als alle andere delen van het infuussysteem correct zijn gekozen en geïnstalleerd, maar de bewatering zelf wordt verstoord, is elke uitgave van geld en moeite nutteloos.

De lichtste en dunste tape wordt gemaakt wanneer u de groenten water moet geven met een kort groeiseizoen. Hoe langer de rijpingstijd van het geïrrigeerde gewas, hoe hoger de sterkte van de wanden moet zijn (en daarmee de dikte). Voor gewone tuinen en kassen is 0,2 mm voldoende en op steenachtige bodems wordt een waarde van 0,25 mm aanbevolen. Wanneer de watergaten 10-20 cm van elkaar liggen, moet de tape worden gebruikt voor gewassen met dichte beplanting, voor zandige bodems of voor planten die actief water consumeren.

Op gewone grond met een gemiddelde fractiegrootte is de optimale waarde 0,3 m. Maar wanneer planten dun worden geplant of wanneer een lange waterlijn moet worden aangelegd, is 40 cm nodig.Universele waarde voor waterverbruik is 1 l per uur. Deze indicator voldoet aan de behoeften van bijna elk gewas en is bijna niet afhankelijk van de grond. Belangrijk: als u de flow in 60 minuten terugbrengt naar 0,6 liter, kunt u een zeer lange waterlijn maken; Dezelfde waarde wordt aanbevolen voor bodems met een lage waterabsorptie.

actie Procedure

De pijpen worden langs de randen van de bedden geplaatst en maken er gaten in voor de toekomstige aansluiting van de lekbelt. De intervallen tussen dergelijke gaten worden bepaald door de breedte van de bedden en de afstand, evenals de doorgangen in de kas. Het is belangrijk om al het werk zo te organiseren dat de gaten in de buis in één vlak worden gemarkeerd. Zodra het markeren is voltooid, wordt het plastic eerst geboord met een dunne boor en vervolgens bedekt met een dikke veer. Belangrijk: u kunt de bodemmuur niet doorboren.

Het is vereist om grotere boren met kleinere diameter te nemen dan een rubberen afdichting.Dit voorkomt chaotische waterlekkage. Sommige meesters geloven dat het volgens de technologie nodig is om de pijp op de juiste punten horizontaal te laten boren en te schudden. Daarna worden de plastic chips van binnenuit verwijderd.Elk gat wordt schoongemaakt met schuurpapier en rubberen afdichtingen worden erin gestoken (ze worden stevig geplaatst om lekken te voorkomen). Hierna kunt u beginnen met het installeren van bewateringssystemen in de kas of in de tuin.

Waterleidingen zijn verbonden door koppelingen, die geschroefde kleppen zijn. Dit is de enige manier om voldoende druk te garanderen en de watertoevoer naar een bepaald gebied te concentreren. De randen van de pijpen zijn voorzien van pluggen. Als u geld wilt besparen, plaatst u eenvoudig ronde hielen, strak op de diameter gemonteerd. Na het leggen van de pijpleiding kunt u fittingen bevestigen, zowel gewoon als aangevuld met kranen. De functie van een kraan met kraan is om de watertoevoer naar een strikt gedefinieerd bed af te sluiten.

Wanneer dit is gebeurd, moet je een broeikas met druipband uitrusten. De gaten erin bevinden zich elke 100-150 mm, de exacte afstand is afhankelijk van het beleid van de fabrikant. Al het werk wordt teruggebracht tot de lay-out van de tape op het grondgebied en bevestig het aan de fittingen. De uiterste rand van de tape is geseald om te voorkomen dat water wordt gemorst. Ter informatie: het is raadzaam om het verbruik van apparatuur en materialen met 15% meer te plannen dan door berekening wordt beoogd.In werkelijkheid zijn verschillende fouten en weglatingen, of zelfs een fabricagefout, absoluut onvermijdelijk.

Hoe je druppelbewatering met je eigen handen kunt maken, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer