Hoe de kas te verwarmen?

Om het hele jaar door van het huis te genieten met verse kruiden en fruit, moet je een betrouwbare kas uitrusten. Het bespaart niet alleen geld, maar biedt ook de mogelijkheid om direct vanuit de tuin milieuvriendelijke en veilige producten te krijgen. Om een ​​kas (kas) te isoleren, wordt niet alleen speciale apparatuur gebruikt. Er zijn verschillende manieren om optimale omstandigheden te creëren voor planten in de winter, maar ook in de koude herfst en lente.

opleiding

Het isolatieproces is lang en moeilijk. Om het idee te implementeren, is het noodzakelijk speciale gereedschappen, apparatuur en afwerkingsmaterialen te maken. Het is noodzakelijk om de planten te beschermen tegen de grillen van het weer, de klimaatverandering en plotselinge koude periodes.In sommige regio's denken tuinders en tuinders aan de opwarming van de winter.

Om het land volledig in de kas te kunnen gebruiken, is het noodzakelijk om een ​​dergelijke front of work uit te voeren als:

 • het versterken van de fundering of het leggen ervan, in het geval dat er geen serre op het huis is of een serre op de grond is gemonteerd; een betrouwbare afdichting van de constructievoegen;
 • aankoop en gebruik van verwarmingsapparatuur;
 • voor de ontwikkeling van de flora heeft een voldoende hoeveelheid licht nodig. Dit suggereert de installatie van verlichtingsarmaturen in de juiste hoeveelheid;
 • veranderingen in de lay-out van de kas (indien nodig);
 • extra bedekking met afdekmateriaal. Thermische isolatie van het dak en de muren.

stichting

Een standaard kas is een lichte en compacte structuur. Deze factor blijft behouden, zelfs als glas en een metalen frame in de constructie worden gebruikt. Voor de teelt van planten van seizoen tot seizoen is een dergelijke afwerking echter niet voldoende. Zodat de warmte die in de structuur wordt verzameld niet door de grond verdwijnt, is het noodzakelijk om de fundering uit te rusten. Het helpt kostbare warmte te besparen en de wortels van de plant te bevriezen.

Tape type

De opstelling van de stripfundering zal helpen het hoofd te bieden aan het probleem van het barre klimaat. Deze optie wordt gebruikt met isolatie. De basis wordt iets onder de snelheid van bevriezen van de grond geplaatst. De eenvoudigste methode is om vaste tape aan het totale ontwerp toe te voegen. Het is de beste keuze voor kleine kassen.

Gebruik als verwarming voor de fundering vaak polystyreenschuim. Dit materiaal heeft een aantal voordelen en positieve technologische kwaliteiten. Experts raden aan het materiaal voor gebruik in polyethyleen te verpakken. Het biedt extra bescherming tegen vocht en vocht.

De tweede optie is schuim. Het kan worden gebruikt in combinatie met de bovenstaande isolatie.

Opties voor het gebruik van isolatie voor de stichting

Als je dicht materiaal gebruikt, kun je het schuim besparen, als je rond de rand van een speciaal beschermend scherm in een halve of een kwart blok plaatst. Het zal de isolatie op betrouwbare wijze beschermen tegen kleine knaagdieren.

Een andere effectieve methode is schuimglas. Het materiaal is uitstekend bestand tegen vocht en voldoet perfect aan de functie van isolatie.Zijn eigenaardigheid ligt in het feit dat het absoluut niet bang is voor knaagdieren, wat vaak een probleem wordt voor de bewoners van de zomer en eigenaren van landhuizen. Deskundigen identificeren een nadeel - het is een hoge prijs.

Om gunstigere omstandigheden in de kas te creëren, kunt u een blok aan de zuidkant van het huis bevestigen. Een andere praktische optie is om een ​​serre tussen stationaire, stabiele muren te plaatsen (op voorwaarde dat het ontwerp van het hoofdgebouw een dergelijke opstelling toestaat).

gewrichten

Het volledige proces van het omzetten van een kas naar het strenge winterseizoen zorgt voor het afdichten van de gewrichten. Volgens veel experts worden ze de hoofdoorzaak van warmteverlies. Door de kleine openingen tussen de afwerkingsmaterialen die bij de constructie van de constructie worden gebruikt, komt koude lucht naar binnen. Zowel film- als glaskassen moeten worden afgedicht.

De aanwezigheid van gewrichten leidt tot tocht, die het proces van fruitrijping negatief beïnvloeden. Zelfs als een hydrobarrière werd gebruikt bij het maken van een kuit, wordt een aanvullende procedure voor het afdichten van gewrichten aanbevolen.

Wat is nodig voor werk?

De moderne markt biedt een grote verscheidenheid aan afdichtingsmiddelen die direct na aankoop kunnen worden gebruikt. De meeste van hen vormen echter geen dichte coating. De belangrijkste reden is een slechte tolerantie voor de grillen van het weer en plotselinge veranderingen in temperatuur.

Ervaren specialisten prijzen mastiek (thiokol en polysulfide mengsel). Ze gaan perfect voor het afdichten van kleine naden en scheuren. Speciale componenten in de samenstelling van mastiek maken het gebruik in een breed temperatuurbereik mogelijk: van vorst tot hitte. Correct gebruik zorgt voor uitstekende resultaten. Rubberen pads voldoen ook perfect aan de taak. Ze kunnen verschillend zijn, met een dichte buitenlaag of een poreuze structuur hebben. Dit is een uitstekende keuze voor het afdichten van een kas op een metalen frame of bij het werken met stripfunderingen.

Ontwerpwijzigingen

Als de kas gescheiden is van het huis, dan zal het noodzakelijk zijn om de vestibule uit te rusten. Anders, wanneer stationaire wanden deel uitmaken van de kas, is de wijziging van de constructie onmogelijk. Tambour zal helpen bij het oplossen van plotselinge veranderingen in temperatuur, waardoor de planten worden beschermd.Ongeacht de duurzaamheid van de vertegenwoordigers van de flora, dergelijke druppels zijn destructief voor iedereen. De ingang van de kas moet aan de zuidkant liggen. Een tamboer van voldoende grootte kan worden gebruikt als een afdeling voor het opbergen van verschillende tuingereedschap en andere apparatuur. Je kunt in dit deel een rek of een klein kastje plaatsen.

Opwarming van een lichtdoorlatende bedekking

Er zijn verschillende manieren om de coating te verwarmen.

 • De film. Het gebruik van polyethyleenfilm is de meest voorkomende en betaalbare optie. Dit is een goedkoop materiaal dat bij elke ijzerhandel te vinden is. Films worden gebruikt om de structuur van binnenuit te bekleden. Het resultaat is een gelaagdheid: glas (basis), de luchtspleet, film. Indien nodig kan polyethyleen worden gebruikt voor zowel interne als externe bekleding.
 • Vervangen. Om een ​​broeikas van polycarbonaat te isoleren, kunt u vergelijkbare materialen gebruiken die qua technische kenmerken vergelijkbaar zijn. Velen gebruiken een polycarbonaatplaat van 4 millimeter dik. Dit is een praktische oplossing voor de binnenvoering.

verlichting

Onderschat het belang van verlichting in de teelt van groenten, kruiden en fruit niet. Sommige planten hebben veel licht nodig, andere zijn niet zozeer afhankelijk van deze indicator, maar ook van het licht. Met de komst van koud weer wordt het daglicht aanzienlijk korter. Daarom is het noodzakelijk om een ​​extra kasverlichtingssysteem te overwegen. Het is vermeldenswaard dat de lampen moeten worden gebruikt in het warme seizoen, als het weer niet in staat is om een ​​heldere dag te behagen.

Er zijn specifieke voorwaarden voor het kweken van planten in kassen, namelijk verlichting. Een plant heeft minimaal 12 uur licht nodig. Dit zijn de optimale omstandigheden voor het verkrijgen van fruit. Voor verlichting worden apparaten en lampen van verschillende typen gebruikt: economisch natrium, "warme" lampen, lichtgevende opties. Het maximale resultaat kan alleen worden bereikt met behulp van een geïntegreerd verlichtingssysteem.

Extra verwarmingstools

Het aanbod aan eigenaren van kassen en kassen is enorm. Met behulp van verwarmingsapparatuur kunnen binnen de structuur ideale temperatuuromstandigheden eenvoudig worden gecreëerd.Inrichtingen van dit type kunnen zowel worden gebruikt voor stationaire gebouwen als voor kassen die zijn bevestigd aan de wanden van villa's of huizen.

Autonomy. Gasapparatuur

Kopers hebben de mogelijkheid om verwarmingsapparatuur aan te schaffen die autonoom werkt. Gas wordt gebruikt als een hulpbron. Dergelijke apparaten zijn ontworpen voor installatie in stationaire kassen. Om verwarming te installeren, moet u deze aansluiten op een gemeenschappelijke gasleiding. Dit complexe proces moet uitsluitend door professionals worden uitgevoerd. Bovendien heeft een bijkantoor een passende oplossing nodig.

Als het niet mogelijk is om het systeem aan te sluiten op een gasleiding, kunnen cilinders worden gebruikt, maar dit is niet de meest economische en handige optie. Gas eindigt snel en je moet constant tijd besteden aan het kopen van nieuwe cilinders. Zoals de praktijk laat zien, duurt een container minder dan een maand.

elektriciteit

De tweede optie is elektrische verwarming. Dergelijke apparatuur heeft zijn voor- en nadelen. De belangrijkste voordelen zijn veilig gebruik, vergeleken met verwarming op gas, eenvoudige bediening en installatie.Het nadeel is om de lucht in een grote kas te verwarmen, je hebt meerdere apparaten nodig. Vergeet de kosten van elektriciteit niet. Het gebruik van standaard huishoudelijke apparaten zal niet tot goede resultaten leiden, aangezien ze niet zijn ontworpen voor gebruik 24 uur per dag. De apparatuur zal een constante belasting niet aankunnen en zal snel onbruikbaar worden.

Thermische isolatie van polycarbonaat

Kassen in polycarbonaat worden steeds gebruikelijker. Ze zijn te vinden in verschillende regio's van ons land. Polycarbonaat is duurzaam, betrouwbaar, praktisch en, wat belangrijk is voor veel, kosteneffectief materiaal. Het is geweldig voor het maken van kassen van verschillende planten. Hoe harder het klimaat in een bepaalde regio, hoe serieuzer het is om het proces van warmte-isolatie van het gebouw te behandelen. Dit zal helpen om de opbrengst en vegetatieperiode van vertegenwoordigers van de flora aanzienlijk te verhogen.

Polycarbonaat van plaatmateriaal, dat wijdverspreid is geworden als een materiaal voor kassen, heeft een uitstekende thermische isolatie. Dit is het eerste voordeel van dit afwerkingsmateriaal, omdat de hoofdtaak van de kas het creëren van comfortabele omstandigheden voor de planten en hun ontwikkeling is.Het tweede ding om op te merken is transparantie. De zonnestralen gaan ongehinderd door de muren. Vergeet niet dat het licht ook warmte geeft. Het materiaal zal helpen geld te besparen dat wordt besteed aan het gebruik van verlichtingsapparatuur.

Om een ​​maximale warmtebehoud te bereiken, is het raadzaam om een ​​keuze te maken voor de coating van drie lagen. Het ontwerp omvat twee lagen polycarbonaat en een laag lucht als toevoeging. De optimale dikte van de buitenste vellen is ongeveer anderhalve centimeter, 1,5 cm en de binnenste laag - 4 mm. Om het warmteverlies te verminderen, raden deskundigen aan polycarbonaatplaten te gebruiken met rubberen afdichtingen.

stichting

Let op de onderkant van de structuur, inclusief de ondergrond. Het is noodzakelijk om zowel te leggen als te werken met kassen van andere materialen. De diepte mag niet lager zijn dan de diepte van het bevriezen van de grond. Bij de opstelling van basisblokken is het noodzakelijk om dakbedekkingsmateriaal te gebruiken, dit wordt over de basis gelegd. Extra isolatie wordt van binnenuit uitgevoerd. In dit geval heeft u een laag zand van 40 cm en schuim nodig.

Plaatsing van broeikassen

Het opslaan van warmte in de kas zal een goede locatie helpen, waardoor ook de kosten van verwarming en onderhoud worden bespaard. Er zijn verschillende regels die moeten worden gevolgd bij het kiezen van de locatie van de kas.

 • De zon Perceel verlicht door natuurlijk licht is de beste plaats om een ​​kas te plaatsen. Natuurlijk licht en warmte zijn nodig voor de oogst.
 • Area. In de noordelijke gebieden moeten kassen van oost naar west worden geleid.
 • Schaduw. Het is noodzakelijk om de schaduwen van de structuur te minimaliseren.
 • De barrière. Huis, bomen en andere extra gebouwen in de tuin kunnen worden gebruikt als bescherming tegen wind en tocht.

Aanvullende methoden

Er zijn veel andere manieren om een ​​kas te isoleren.

 • Bedden. Ervaren tuiniers en tuinlieden raden het gebruik van hoge bedden aan. De optimale snelheid is 40 centimeter.
 • Cable. Om de grond te verwarmen, kunt u een speciale kabel gebruiken. Het wordt langs de bedden gelegd zonder extra apparatuur en structuren te gebruiken en begraaft 10 centimeter onder de grond. Voor het gebruik van de kabel is een standaard stopcontact nodig.Dit is een efficiënte en kosteneffectieve manier.
 • Watersysteem. Het is mogelijk om kassen veilig en effectief te verwarmen met behulp van een waterverwarmingssysteem. Deze optie heeft echter twee belangrijke nadelen: de prijs en de complexe installatie.

Als je de ervaring en de nodige hulpmiddelen hebt, kun je zelf de warming doen.

aanbevelingen

  Een kas geschikt maken voor gebruik gedurende het hele jaar is een winstgevende investering. In de kas kunt u niet alleen gewone groenten (komkommers, tomaten, courgettes en nog veel meer) kweken, maar ook exotische planten en zeldzame bloemen. Het hele jaar door gebouwen kunt u een verscheidenheid aan planten groeien.

  Hoe harder het klimaat in een bepaalde regio, hoe meer tijd en geld moet worden besteed aan het verwarmen van kassen en het kweken van fruit. Na de installatie van verwarmingsapparatuur is het de moeite waard om de toestand ervan nauwkeurig te controleren en de werking van de apparaten te controleren, vooral als het gaat om het verwarmingssysteem op gas.

  Zie de volgende video om te leren hoe u de kas kunt verwarmen.

  Comments
   auteur
  Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

  Inkomhal

  Woonkamer

  slaapkamer