Hoe een broeikas bouwen van polycarbonaat?

 Hoe een broeikas bouwen van polycarbonaat?

Serres van polycarbonaat behoren tot de meest populaire en gewilde in de moderne markt. Een groot aantal voordelen, waaronder hoge kwaliteit, betrouwbaarheid en bruikbaarheid, onderscheidt ze kwalitatief van andere variëteiten.

Speciale functies

De doe-het-zelvers van polycarbonaat zijn veelgevraagd en populair vanwege de cellulaire structuur van het materiaal. Dit biedt een ongelooflijk lange levensduur, in tegenstelling tot glas of plastic folie.

Het onderscheidende voordeel van polycarbonaat is dat het niet bang is voor schokken en daarom zelfs tegen neerslag zoals hagel of wind bestand is.Bovendien verslechtert dit materiaal niet onder invloed van direct zonlicht en behoudt het lange tijd zijn transparantie.

Om te begrijpen of de installatie van een serre van polycarbonaat gerechtvaardigd is, is het noodzakelijk om de kenmerken van dit materiaal te begrijpen.

Polycarbonaat is een lichtgewicht en redelijk duurzaam plastic, bestaande uit verschillende lagen en met een cellulaire structuur.

De meest populaire zijn vellen met een dikte van maximaal 6 mm. Tegelijkertijd kunnen polycarbonaatplaten bogen op indrukwekkende lichttransmissie, evenals het vermogen om extreme temperaturen te verdragen. Interne ribben bieden ongelooflijke stijfheid en sterkte, evenals het vermogen om vrijwel elke vorm aan te nemen.

Voors en tegens

De enorme populariteit en vraag naar polycarbonaatkassen wordt geleverd door een aantal voordelen die ze kwalitatief onderscheiden van andere variëteiten.

Een van de belangrijkste voordelen van dergelijke kassen zijn verschillende factoren:

 • Het gemak van installatie-activiteiten, evenals de mogelijkheid om snel polycarbonaatplaten te installeren.
 • Dit materiaal wordt beschouwd als een van de meest gunstige en effectieve in termen van thermische isolatie.
 • Een indrukwekkend niveau van geluidsisolatie dat 25 decibel kan bereiken.
 • Een goede kas moet door direct zonlicht gaan. Polycarbonaat is in deze context ongeëvenaard, omdat het transparantieniveau niet minder is dan 92%.
 • Als u een speciale beschermlaag gebruikt, kunt u er zeker van zijn dat groene ruimten zoveel mogelijk worden beschermd tegen blootstelling aan ultraviolette straling, wat het gewas kan beschadigen.
 • Ongelooflijk hoge sterkte en weerstand tegen mechanische schade. Bovendien is polycarbonaat bestand tegen snelle temperatuurveranderingen, waardoor het zelfs voor onze breedtegraden een ideale oplossing is. De sterkte van dit materiaal is bijna 200 keer hoger dan de sterkte-eigenschappen van glas.

Dit zijn natuurlijk niet alle voordelen van polycarbonaatkassen. Een van de voordelen is ook hun unieke afmetingen waardoor ze kunnen worden gebruikt voor overspanningendie worden gemaakt tussen de bogen van framestructuren.

Het hele jaar door gebruik van de kas is mogelijk geworden dankzij het feit dat polycarbonaatplaten goed bestand zijn tegen wind- en sneeuwbelastingen.

Dergelijke kassen zijn ook ongeëvenaard op het gebied van brandveiligheid. Bovendien is het plateren dat wordt gebruikt bij de productie van kassen niet onderhevig aan branden, omdat het alleen kan smelten en dan bij een temperatuur die hoger is dan 500 graden Celsius.

U kunt ultramoderne soorten polycarbonaatplaten gebruiken, die geen schadelijke stoffen afgeven, zelfs niet bij branden of smelten.

De polycarbonaat kas heeft een indrukwekkende weerstand tegen agressieve omgevingen. Bovendien is een hoog niveau van gewasbescherming tegen zuurresiduen gegarandeerd.

Serres in polycarbonaat kunnen hun eigenaars ook behagen met een kleine massa, die 15 keer minder glas is. Vanwege dit aspect is het mogelijk om veel te besparen op de dragende delen van de constructie.

Ondanks het enorme aantal voordelen hebben polycarbonaatkassen bepaalde nadelen waarmee rekening moet worden gehouden voordat een dergelijk object wordt gekozen.

In geen geval mogen de uiteinden van polycarbonaatplaten open worden gelaten, omdat hierdoor zowel vocht als insecten in de kas kunnen doordringen, wat op zijn beurt schimmel en andere pathogene bacteriën kan veroorzaken.

Het schoonmaken van een dergelijke kas moet met de grootste zorg gebeuren, omdat het oppervlak vrij gemakkelijk beschadigd kan worden.

Het is het beste om het gebruik van zachte stoffen, evenals neutrale reinigingsmiddelen te beperken. Kan in geen geval reinigende samenstellingen gebruiken, waaronder zouten, logen of chloor.

En ook Vermijd schurende pasta's en scherpe voorwerpen. die polycarbonaatplaten kunnen krassen, waardoor hun aantrekkelijke uiterlijk en beschermende eigenschappen worden aangetast. In de winter moet veel aandacht worden besteed aan het verwijderen van sneeuw van de bovenkant van de kas. Je kunt geen ijsvorming toestaan, omdat dit in de toekomst vervorming van de kas kan veroorzaken.

materialen

Zorgvuldige aandacht bij het fabricageproces van een polycarbonaatkas met uw eigen handen moet worden gegeven aan de selectie van materialen waarvan de betrouwbaarheid, sterkte en duurzaamheid van de gehele structuur afhangen.

Dun gegalvaniseerde en aluminium profielen worden als ideaal beschouwd., en ook opties van metalplastic. Hun grootste voordeel is dat ze vrij eenvoudig te monteren zijn en indien nodig van vorm kunnen veranderen.

Het enige nadeel van een serre met een vergelijkbaar frame is dat in geval van slecht weer, inclusief zware wind, is de constructie mogelijk niet bestand en zal de hele kas instorten.

Als u nog steeds van plan bent om het te bouwen van dergelijke materialen, dan is het noodzakelijk om het aantal ribben te vergroten of om een ​​speciale opvouwbare structuur te ontwikkelen die in de winter kan worden verwijderd.

Een van de meest populaire in de moderne markt zijn kassen met een frame van aluminium. Natuurlijk zou een duurzamer kader zijn als het gemaakt zou zijn van 3x6 cm dik hout, maar dit milieuvriendelijke materiaal heeft zijn eigen specifieke nadelen: als de kas zich in een regio met een hoge luchtvochtigheid bevindt, zal de structuur snel gaan rotten.

Als u nog steeds zo'n frame wilt gebruiken, dan moet het worden verwerkt met speciale antiseptica,wat een lang bestaan ​​zal garanderen.

De meest duurzame is de constructie, die was gemaakt van metalen buizen of kanaal.

Als u een betrouwbare kas nodig heeft die bestand is tegen weersverschijnselen en mechanische belasting, dan is het het beste om staalopties te kiezen met een vierkante doorsnede. Hun enige nadeel is dat ze praktisch niet onderhevig zijn aan veranderingen in vorm, dus gebruik een schuin dak niet.

Er moet ook worden opgemerkt dat het gebruik van een zwaar frame vereist een meer solide en betrouwbare basis, die een vergelijkbaar gewicht van de kas aankan.

vorm

Een onderscheidend kenmerk van een serre van polycarbonaat, die deze kwalitatief onderscheidt van serres en andere vergelijkbare structuren, is het vermogen om warmte te behouden. Voor het verwarmen van de kas worden natuurlijke bronnen gebruikt, waaronder de zon, dampen uit mest of biologisch afval.

Om stoom zo goed mogelijk te bedekken, is het noodzakelijk om de hoeveelheid verwarmde ruimte te verminderen. Bovendien om met planten te werken het is noodzakelijk om te zorgen voor de aanwezigheid van luikhoofden.

Het grote voordeel van de kas is dat alles hier is gebouwd op kunstmatige verwarming, dus de hoogte van de constructie kan veel hoger zijn dan de hoogte van een persoon.

Er zijn verschillende soorten van de meest populaire en populaire vormen op de markt van polycarbonaat kasconstructies:

 • Polycarbonaat kas gebogen zicht. Deze vorm wordt als optimaal beschouwd omdat deze een hoog niveau van comfort biedt tijdens de lancering en het gebruik. Het geheel wordt uitgevoerd door polycarbonaatplaten te buigen en aan het frame te lijmen, waardoor mensen gemakkelijk en comfortabel in de kas kunnen bewegen. De aanwezigheid van een gebogen dak zorgt ervoor dat u niet blijft hangen in de sneeuw en andere neerslag.
 • Minikassen. Het belangrijkste kenmerk van dergelijke constructies is hun geringe breedte, die zelden groter is dan 2 m. Bovendien zijn deze kassen laag in hoogte, maar dit heeft geen invloed op de vloeiende beweging van een persoon naar de volledige hoogte. In de meeste gevallen is de hoogte van de kas ongeveer 2 m.

Dergelijke opties worden beschouwd als de beste keuze voor mensen die kleine gebieden bezitten en deze willen gebruiken voor de constructie van deze structuur.

 • Greenhouses "droplet". Het hoogtepunt van deze bouwobjecten is de aanwezigheid van een puntig nokdak, waardoor de structuur bestand is tegen de sterkste winden en sneeuwwinters. Sneeuw blijft niet op het dak, zodat de belasting op het hele object minimaal is.
 • Vlinderskas. Begrijp dat de ontwerpfuncties kunnen worden gebaseerd op de naam. Een handige kas bestaat uit evenwijdig aan elkaar geplaatste sluiters die het dak van de kas bedekken. Dergelijke ontwerpen worden algemeen gebruikt voor het kweken van zaailingen.
 • Broeikas brooddoosgemaakt van polycarbonaat. Deze structuur onderscheidt zich door zijn kleine hoogte en gebogen vorm, en het werkgebied bevindt zich meestal aan de zuidkant.

afmeting

Bij het bouwen van een polycarbonaatkas moet er goed worden gelet op de grootte van de platen. Als u de afmetingen van het blad kent, kunt u berekeningen maken van het frame, het optimale type constructie kiezen - gebogen structuur of een gebouw met een dak met dubbele helling. Het is het beste om polycarbonaatplaten van zes meter te gebruiken, waarmee u gebogen kassen kunt bouwen. De toonhoogte van de elementen mag niet meer dan 2100 mm zijn.en de lengte van de kas hangt af van de behoeften van de eigenaar en de grootte van het gebied.

Om een ​​dergelijk ontwerp te maken, volstaat het om polycarbonaatplaten met een dikte van 8 mm te selecteren. Dergelijk materiaal is in de winter gemakkelijk bestand tegen sneeuwbelastingen, maar het is ook erg handig bij de installatie.

Als de kas muren en een zadeldak heeft, wordt elk vlak afzonderlijk geïnstalleerd. Als u wilt besparen, kunt u een wandbekleding maken van goedkope materialen waarvan de dikte 4-6 mm is.

Vereiste hulpmiddelen

Om de beste kwaliteit en duurzame kas te maken, moet u betrouwbare en nauwkeurige gereedschappen gebruiken, waaronder roulette, schop, hamers en spijkers. Bovendien is het onmogelijk om te doen zonder dergelijke materialen en gereedschappen zoals metalen constructies en vierkante buizen, thermowasserettes en houten planken, betonmixers, primers en laseenheden. Deze apparaten zijn nodig om een ​​kas met een betonnen fundering te bouwen.

Zorgvuldige aandacht in dit proces moet worden besteed aan de bevestiging van polycarbonaatplaten, omdat deze tijdens gebruik dagelijks enorme druk uitoefenen. Dat is waarom De geïnstalleerde thermowissers moeten van hoge kwaliteit zijn en de installatie ervan moet op een verantwoorde en zorgvuldige manier worden uitgevoerd.. Alleen in dit geval zal het mogelijk zijn om een ​​serre van polycarbonaat te bouwen die aan alle moderne normen voldoet en zo lang mogelijk kan dienen.

Voorbereidende werkzaamheden

Het is vrij eenvoudig om een ​​broeikas van polycarbonaatplaten en andere componenten samen te stellen, daarom zal vrijwel iedereen dit proces aankunnen. Om te zorgen voor een langdurig bestaan ​​is echter onmogelijk zonder een goede basis, en alleen een professional kan dit al aan.

Zonder de nodige kennis en vaardigheden om een ​​koele betonnen fundering te bouwen zal niet werken, en zonder dit kan er geen sprake zijn van het langdurig gebruik van polycarbonaat kassen.

Daarom is het uiterst belangrijk om te weten hoe u de geprefabriceerde basis op de juiste manier monteert. Gezien het feit dat de kas van polycarbonaat extreem klein van massa is, kan worden beperkt tot tape of cementbasis.

Zorgvuldige aandacht bij het storten van de fundering moet worden betaald om er zeker van te zijn dat deze uiteindelijk gelijkmatig is, anders is de kas scheef, wat het risico op mechanische schade aanzienlijk verhoogt.

Er moet ook veel aandacht worden besteed aan het bestuderen van tekeningen en diagrammen, op basis waarvan de polycarbonaatserre stap voor stap wordt gebouwd.

stichting

Om maximale duurzaamheid en stijfheid te garanderen, moeten polycarbonaatkassen op een vaste ondergrond worden bevestigd. Gezien de kleine massa van deze structuur, kunnen we het gebruik van een puntfundatie, die is gemaakt van een sterk materiaal, beperken. Het kan hout, baksteen, blokken gasbeton, enzovoort zijn.

Het onderscheidende voordeel van de fundering van het hout ligt in zijn betaalbare prijs, ondanks dat het bestand is tegen kassen met een gewicht tot 120 kg. Om erosie van de bodem te voorkomen, en om planten te beschermen tegen plotselinge temperatuurveranderingen, is het het beste om ze in de grond te begraven.

Het is niet nodig om het hout volledig in een film te wikkelen, omdat door condensaatophoping de structuur snel onbruikbaar wordt. Om de lagerpilaren niet met water weg te spoelen, is het noodzakelijk een kussen van zand of puin er onder te leggen.

Een van de meest populaire vandaag zijn stichtingen van hout, waarvoor oude dwarsliggers kunnen worden gebruikt. Het grote voordeel van dit materiaal is dat het zelfs bij zeer hoge luchtvochtigheid minstens 40 jaar meegaat.

Sleepers moeten zo in een kleine geul worden gelegd dat de bovenranden op de grond liggen en kunnen worden geniet met behulp van constructiebeugels. Palen onder een soortgelijke ondergrond kunnen worden gemaakt van beton, van blokken en bakstenen.

Als de kas op de constructie van metaal staat, moet een stripfundering worden gemaakt. Het belangrijkste nadeel van beton is dat het een nogal slechte warmtegeleider is, daarom warmt het heel lang op, wat niet erg goed is bij strenge en winterse kou. Dat is waarom soortgelijke stichtingen kunnen alleen worden gebouwd in die lokalen die zullen worden onderscheiden door de aanwezigheid van kunstmatige verwarming.

montuur

Als u industrieel vervaardigde frames koopt, hebben deze meestal alle benodigde bevestigingen, maar om het werk dat u nodig heeft te vereenvoudigen, beschikt u over de volgende gereedschappen: tang, schroevendraaiers, meetlinten, schroevendraaiers, markeringen, handzagen of een bouwmes.Opgemerkt moet worden dat de handleiding voor de montage van polycarbonaat kassen met hun handen kan verschillen afhankelijk van de fabrikant, maar de algemene aanbevelingen zijn hetzelfde voor bijna alle modellen en vormen.

Dus, de installatie van het frame van de kas zou moeten gebeuren, inclusief de hoofdfasen:

 • De montage moet aan de uiteinden beginnen. Het centrale gebogen deel moet worden verbonden met de verticale stijlen, wat kan worden gedaan met schroeven en speciale bevestigingen die bij de set worden geleverd. Het is het beste om dit op de grond te doen, omdat in een rechtopstaande positie bepaalde problemen kunnen optreden bij gelijkmatigheid.
 • Nadat de kolf op de fundering is geïnstalleerd, moet u de verticaliteit zorgvuldig controleren. Als alles in orde is, bevestig dan de ankerbouten.
 • De dwarsbalk moet in het midden van de boog worden geënt. Bovendien moeten dezelfde onderdelen op beide verticale steunen worden geïnstalleerd. Daarom is het uiterst belangrijk om het meetlint de hele tijd te gebruiken, zodat de geleiders zich op hetzelfde niveau bevinden, anders zal er in de toekomst een sterke druk op bepaalde elementen zijn, wat de levensduur van de structuur aanzienlijk zal verkorten.
 • Nadat de boog is geassembleerd, is het noodzakelijk om ervoor te zorgen dat alle hoeken correct zijn waargenomen. Alleen dan kunnen de verticale steunen volledig worden bevestigd aan de basis van de kas. Er moet ook rekening mee worden gehouden dat de stap tussen de bogen niet groter kan zijn dan 2 m, vanwege de breedte van een conventionele polycarbonaatplaat.
 • En je moet dit ook allemaal doen met de rest van de bogen en dwarsbalken, en niet te vergeten om het de hele tijd te controleren met behulp van het niveau.
 • Nadat alle niveaus zijn gecontroleerd, de bogen zijn geïnstalleerd, kunt u doorgaan met de installatie van deuren. In eerste instantie is het noodzakelijk om de frames en extra baleinen te monteren. Nadat de deuren zijn bevestigd, moet u ervoor zorgen dat ze werken. Het gebeurt vaak dat de deur niet sluit of het frame beschadigt bij het sluiten. Bovendien zijn er vrij veel gevallen waarbij de deur vanzelf opent, wat kan betekenen dat de opening ongelijk is geïnstalleerd. Het zal nodig zijn om al het werk opnieuw te doen, omdat een volledig hermetische deur een van de belangrijkste voorwaarden is voor een goede werking van de kas.

Om de situatie te verhelpen, moet de structuur of een deel ervan volledig worden gedemonteerd en vervolgens correct worden gemonteerd, waarbij alle nuances en hoeken zorgvuldig worden gecontroleerd.Aan baleinen moet aandacht worden geschonken, wat een enkel vlak zou moeten zijn.

In dit stadium eindigt de installatie van het frame van de kas en kunt u deze afdekken met polycarbonaatplaten.

dak

Opstelling van het dak in een kas van polycarbonaat vereist speciale aandacht, omdat de sterkte en betrouwbaarheid van de gehele structuur, evenals de integriteit van de planten, afhangen van dit element. Opgemerkt moet worden dat het type en de vorm van het dak in de eerste plaats afhangt van het ontwerp en de kenmerken van de kas.

Sommigen gebruiken plastic folie om te besparen als de belangrijkste dakbedekking, maar dit materiaal kan niet bogen op duurzaamheid en betrouwbaarheid. Bovendien houdt de polyethyleenfilm vanwege zijn fijne structuur praktisch geen warmte vast en geeft de kou in de kas door.

Als er geen geld is voor andere soorten daken, dan U kunt deze optie gebruiken, maar in verschillende lagen, waardoor het mogelijk wordt om een ​​luchtlaag ertussen te creëren. Zij is het die de rol zal spelen van een uitstekende thermische isolator, die zo noodzakelijk is voor een serre van polycarbonaat.

Onder de voordelen van plastic folie als dak voor een kas, kan elasticiteit worden onderscheiden, minimale uitzetting met temperatuurdalingen,Betaalbare prijs en hoog UV-slagingspercentage.

Opgemerkt moet worden dat als de film de hele zomer in een heet gebied is gebruikt, moet deze in de winter worden vervangen, omdat het onder invloed van vorst broos wordt.

Het grootste nadeel van de film is het feit dat tijdens het aanbrengen condensaat verschijnt, dat de lichttransmissie van dit materiaal vermindert.

Bij het ontwerpen van een dakprofiel is het noodzakelijk om van de belasting af te gaan. Deze indicator is uiterst belangrijk in de winter, wanneer de neerslag wordt gekenmerkt door de grootste massa en dit leidt tot een verhoogde belasting van de kasdeklaag. Dakprofielen kunnen zowel vlak zijn als een enkele helling of dubbele helling.

Het platte dak is een van de minst populaire, omdat hier in de winter een enorme hoeveelheid sneeuw wordt verzameld.dat zet de hele structuur onder druk en kan het eenvoudig niet weerstaan.

Het is het beste om de voorkeur te geven aan de gebogen structuur, met als onderscheidend voordeel dat het de belasting gelijkmatig verdeelt over de gehele polycarbonaatkas.

Het enige nadeel is dat aan de zijkanten van dit dak geen indrukwekkende hoogte kan worden bereikt, die de bruikbare ruimte uit de kas haalt, omdat er geen hoge planten kunnen worden gekweekt. Er is echter een uitweg, omdat je aan de zijkanten altijd de teelt van zaailingen kunt organiseren en ze vervolgens in het centrale deel van de kamer kunt transplanteren.

Een onderscheidend kenmerk van een gevel of een dak met enkele spoed is de aanwezigheid van een kegel, die de bovenkant van het dak is. De sterkte van de constructie als geheel hangt af van de kwaliteit ervan, en het is eenvoudig om zo'n dak te maken als u zelf een kas bouwt.

Structurele behuizing

Als het frame al volledig is opgebouwd, kunt u beginnen polycarbonaatplaten voor de kas te zagen en de trim te bevestigen. Tot op heden zijn er twee optimale montagemethoden. De eerste is om speciale ringen te gebruiken die bestand zijn tegen hoge temperaturen.

Wat betreft de tweede, betreft het het gebruik van een profiel voor polycarbonaat. Profielbevestiging wordt gemaakt dankzij een speciaal profiel dat kan worden gevonden in een verscheidenheid aan kleurenoplossingen.Het belangrijkste hier is om bevestigingspunten correct te identificeren, waarvan het aantal afhangt van de lengte van het vel en de complexiteit van het frame zelf. De meeste vakmensen wordt geadviseerd om tussen de profielen van de frames een speciale waterafdichting te plaatsen, waardoor de kas in de toekomst niet meer kan stromen.. De bijzonderheid van deze methode is dat het samenvoegen van vellen op het frame plaatsvindt, wat het installatieproces aanzienlijk vereenvoudigt.

Opgemerkt moet worden dat de installatie met een thermohendel enigszins afwijkt van de hierboven beschreven methode. Het belangrijkste verschil is dat de platen rechtstreeks op het frame van de kas worden gemonteerd, waarbij de principes van waterdichtheid strikt worden gevolgd. Om dit te doen, moet u de meest duurzame en betrouwbare thermische ringen kiezen, omdat deze de hoofdbelasting op de retentie van polycarbonaatplaten dragen.

In dit geval is het niet de moeite waard om te besparen, omdat de sterkte en duurzaamheid van de hele constructie ervan afhangt.

Installatie van cellulair polycarbonaat op de kas wordt in een bepaalde volgorde uitgevoerd:

 • Het is noodzakelijk om berekeningen uit te voeren en op de polycarbonaatplaat is het nodig om verschillende gaten te maken waar de plaat verbinding maakt met het frame.
 • De thermohendel heeft een speciaal gat waar het nodig is om zelftappende schroeven te installeren.
 • Polycarbonaat plaat om op het frame te plaatsen en in de gewenste positie te verbinden. Hier moet je een assistent krijgen die het blad tijdens de bijlage kan bewaren.
 • Nadat alle bevestigingswerkzaamheden zijn voltooid, moet de thermoking worden gesloten met behulp van pluggen, die meestal in de set zijn inbegrepen. Ze zijn nodig om een ​​maximale bescherming van de structuur tegen vocht te garanderen.

Interieur arrangement

In het proces van interne opstelling van de kas is het noodzakelijk om eerst de grond te doen. Om ervoor te zorgen dat de geselecteerde grond de functies die eraan zijn toegewezen volledig vervult, is het noodzakelijk om goed op de selectie te letten.

Allereerst moet de grond worden voorzien van goede luchtdoorlatendheid en een optimale luchtvochtigheid. Daarnaast zal het nodig zijn om speciale voedingssupplementen aan de grond toe te voegen en deze van onkruid te verwijderen. Gebruik voor desinfectie speciaal gereedschap voor dit soort aarde. Grond kan worden gekocht in gespecialiseerde winkels of zelf koken.

De interne opstelling van de kas impliceert ook een bekwaam ontwerp van de bedden. En sommigen geloven dat het in dit geval noodzakelijk is om alleen geleid te worden door de voorzieningen voor de tuinman, maar dit is niet waar. Onjuiste plaatsing van bedden kan in de toekomst leiden tot een gebrek aan oogst.

De optimale en effectieve manier is de indeling van de kas volgens Mitlayder. De essentie van deze techniek is dat voor een optimale levensduur van de planten de bedden minimaal 45 cm breed moeten zijn en de doorgang minimaal 90 cm. beide culturen.

Het is het beste als de bedden in de polycarbonaatkas van noord naar zuid gaan. Natuurlijk hangt de opbrengst niet alleen van deze, maar ook van de juistheid van het bewateren en verzorgen van gewassen af.

Bijna elke moderne kas heeft ramen en deuren. Dit betekent dat ventilatie niet alleen met behulp van technologische apparatuur, maar ook met de hand kan worden uitgevoerd. Voor dit het volstaat om de ventilatieopeningen op tijd te openen en te sluiten.

Nu is het tijd om te zorgen voor de verwarming van de polycarbonaatkas, die in de zon kan worden uitgevoerd. In sommige regio's is dit echter niet genoeg, vooral in het winterseizoen, dus u moet toevlucht nemen tot het installeren van speciale verwarmingssystemen. Een van de meest populaire op de hedendaagse markt is het installeren van vloerverwarming.die verschillen in beschikbaarheid, de lage prijs en efficiëntie. Dankzij het eenvoudige ontwerp van een dergelijk systeem kunt u het zelf thuis installeren.

Om het gewas zo snel en efficiënt mogelijk te laten groeien, is het noodzakelijk om te zorgen voor een modern irrigatiesysteem. Natuurlijk kunt u vaten of een slang gebruiken, maar deze methode van irrigatie is niet erg handig en houdt de constante aanwezigheid van de eigenaar in de kas in.

In aanwezigheid van voldoende financiële middelen kan worden geïnstalleerd druppelbevloeiing systeem, dat is een andere automatische irrigatie en kan enorm veel tijd besparen. Een onderscheidend kenmerk van deze methode is dat de watergift wordt uitgevoerd met behulp van waterdruppeltjes, die direct naar de wortels van planten gaan.

Dus, de interne opstelling van de kas houdt in dat een groot aantal punten wordt nageleefd. Alleen een goed georganiseerde ruimte en het gebruik van kwaliteitssystemen maken het mogelijk om een ​​goede oogst te krijgen.

tips

Om de broeikas van polycarbonaat een grote oogst te geven, moet deze op de juiste plaats worden geplaatst. Het negeren van de minimumvereisten kan al het werk tenietdoen.

Allereerst is het nodig om aandacht te besteden aan de kenmerken van de plaats waar de kasstructuur zal worden geplaatst. Het uitgestrekte gebied moet volledig open zijn om gedurende de dag direct zonlicht te ontvangen. Daarnaast is de windroos van het grootste belang, vooral in gebieden met sterke cyclonen. Dat is waarom deskundigen bevelen aan om een ​​broeikas van west naar oost te plaatsen, zodat alle eindgedeelten van de structuur naar het noorden of zuiden worden gericht.

Het is niet nodig om een ​​kas ver van het huis zelf te installeren, omdat dit tot bepaalde ongemakken leidt bij het verzorgen van planten.

Als er al andere economische structuren op het landperceel zijn, kan er een kas in de onmiddellijke nabijheid van worden gebouwd.Bedankt U kunt niet alleen effectief en efficiënt nuttig land verdelen, maar ook de kas tegen de koude wind beschermen.

Er moet ook zorgvuldig worden gelet op de organisatie van een optimaal, zelfgemaakt microklimaat in de kas zelf.

Om het veel gemakkelijker te maken om een ​​optimale binnentemperatuur te handhaven, kunt u bij het installeren van het frame de basis enigszins verdiepen. Slechts een halve meter is voldoende om vocht en warmte zo lang mogelijk in de lucht te houden.

Het moet uiterst voorzichtig zijn, omdat lage planten in de schaduw kunnen zijn en niet voldoende zonlicht kunnen ontvangen.

Het maken van een kas met je eigen handen is dus een eenvoudig proces als je het op een verantwoorde en competente manier benadert. Het belangrijkste is om hoogwaardige materialen te gebruiken in het bouwproces en om hun betrouwbare installatie uit te voeren.

Prachtige voorbeelden

Mooie serre van een stevige stichting. Het ontwerp is zorgvuldig en met een zekere ijver gemaakt. Er zijn geen gebreken: alleen hoogwaardige en moderne materialen zijn gebruikt.

Een kas kan mooi zijn als je er een comfortabel vakantiehuis van maakt.Hiervoor kunt u transparante wanden gebruiken, zodat deze eruitzien als een serre of een wintertuin. Deze optie is geschikt voor mensen die niet zonder planten kunnen leven of tuinieren.

Effectieve organisatie van de ruimte. Strikte naleving van de tips stelde ons in staat de bedden op de juiste manier op te zetten en rationeel gebruik te maken van elke centimeter van de polycarbonaatkas. Een onderscheidend kenmerk van deze optie is een niet-standaard dak.

Hoe je een broeikas van polycarbonaat met je eigen handen kunt verzamelen, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer