Kenmerken van glazen serres

Alle tuinders en tuiniers denken na over hoe de hoogste kwaliteit en geweldige oogst te verzamelen. De traditionele manier om planten te kweken, zijn kassen. Een van de hoogste kwaliteit en prachtige erkende producten gemaakt van glas. In dit artikel zullen we kijken naar de kenmerken en voordelen van dergelijke kassen.

Speciale functies

Ervaren tuinders karakteriseren glazen kassen als structuren die een efficiënte groei en een versnelde ontwikkeling van veel plantgewassen bevorderen.

Er zijn verschillende aspecten aan de belangrijkste voordelen.

 • Indrukwekkende levensduur. Dergelijke serres zullen lang meegaan. Ze zijn inert voor verschillende chemische en biologische acties, wat betekent dat de structuur niet roest, niet bang is voor vocht, chemicaliën,insecten en knaagdieren.
 • Het onbetwiste voordeel is de mogelijkheid van penetratie van zonlicht, wat belangrijk is voor elke plant. Glas brengt perfect de stralen van de zon over, wat leidt tot een vermindering van de rijpingsperiode van het fruit.
 • Milieuvriendelijkheid. Een heel belangrijke factor voor alle natuurliefhebbers.
 • Kassen uit een raam met dubbele beglazing hebben een hoger niveau van thermische isolatie.
 • Het is mogelijk om de constructie uit het gebruikte materiaal te monteren. Hiermee kunt u aanzienlijk besparen, zonder nadelige gevolgen voor de kwaliteit van het product.
 • Gemak en gemak. Glazen kunnen gemakkelijk worden gereinigd en gewassen, ze zullen na verloop van tijd niet verslechteren.
 • Als zich een onaangename situatie heeft voorgedaan en het glas is gebroken, kunt u deze altijd vervangen.
 • Het verdraagt ​​verschillende temperaturen. Dat is de reden waarom dergelijke kassen in verschillende regio's worden gebruikt. Bij blootstelling aan hitte of vorst, is het materiaal niet vervormd, verandert het de structuur of grootte niet.
 • Visuele aantrekkingskracht. Zo'n kas ziet er spectaculair uit in het land. U kunt de meest originele opties maken die over uw persoonlijkheid vertellen en helpen bij het benadrukken van het stijlconcept van het huis.

Onder alle vele voordelen zijn er enkele nadelen van glazen serres.

 • Een dergelijke constructie vereist de oprichting van een solide basis. De basis moet sterk en sterk zijn. Glas heeft een aanzienlijk gewicht. Dat is de reden waarom het ontwerp goed doordacht moet zijn.
 • Het is de moeite waard om de kwetsbaarheid van een materiaal als glas te onthouden. Het kan gemakkelijk vallen en breken, afhankelijk van kraken. Daarom moet men uiterst voorzichtig en voorzichtig zijn terwijl hij in het product zit. Ook bang voor glas van verschillende mechanische schade. Zelfs hagel kan het product aanzienlijk beschadigen. Het is beter om in dit geval de opties van gehard glas te kiezen, u kunt ook gepantserd, versterkt kiezen. Dit zal natuurlijk de kosten lichtjes verhogen, maar het ontwerp zal duurzamer zijn.
 • Het glas maakt onbelemmerde zonneschijn mogelijk. Van dit ontwerp warmt snel op. Het is belangrijk om ventilatie van hoge kwaliteit in te stellen, zodat de lucht naar binnen stroomt.
 • Wat betreft de vorm, de glazen modellen zijn alleen gemaakt in de vorm van een gevelhuis.
 • Glas om een ​​kas te maken moet indrukwekkende parameters zijn.Dit maakt installatie en onderhoud een beetje ingewikkeld.
 • Dergelijke grondstoffen zijn in staat om het ultraviolette spectrum A over te brengen en in dezelfde C (belangrijk voor de ontwikkeling en groei van planten) vertragingen. In dit geval is het de moeite waard om lichtdoorlatende films te gebruiken om dit nadeel te elimineren.

Ondanks alle nadelen zeggen ervaren tuinders dat kassen van glas ideaal zijn voor de achtertuin.

Technische specificaties

De levensduur van de glazen kas is afhankelijk van de kwaliteit van het product en van de materialen die deel uitmaken van het model. Bij het bouwen moet rekening worden gehouden met sneeuwbelasting. Daarom moet je een schuin aflopend dak maken. Om het lange tijd te serveren, moet u een glasdikte van 4-6 mm kiezen. Het is vermeldenswaard dat dikkere opties kunnen kraken, omdat de temperatuur binnen en buiten daalt kan indrukwekkend zijn. Wordt vaak gebruikt voor het frame van aluminium of stalen profielen.

Ook de basis kan zich ontwikkelen vanuit metalen hoeken. Je kunt zo'n constructie zelf maken als je elementaire lasvaardigheden hebt. Besteed bijzondere aandacht aan corrosiebescherming.Anders beginnen de hoeken of het profiel onder invloed van vocht en lucht in de loop van de tijd in te storten.

Verschillende ontwerpen

Er zijn verschillende ontwerpen die u helpen een goede oogst te laten groeien in uw zomerhuisje. Een van de meest voorkomende opties is een kas van gehard glas, die u eenvoudig met uw eigen handen kunt maken met behulp van de nodige tekeningen. Voor de vervaardiging van een dergelijk model zijn geen indrukwekkende geldbeleggingen vereist. Materiaal kan gemakkelijk worden verkregen voor een kleine hoeveelheid.

De meest populaire opties zijn glas- en aluminiumkassen. Deze grondstof is vrij licht en praktisch, het is goed voor de verschillende wisselvalligheden van de omgeving.

Het ontwerp zelf wordt gepresenteerd in verschillende versies.

 • Stationaire opties gemaakt van aluminium en glas. Zo'n model wordt geassembleerd met bouten. Hier is het noodzakelijk om raamopeningen te voorzien.
 • Het model is gemaakt van aluminium systemen met een glijdend ontwerp. Het is opmerkelijk dat de zijdelen kunnen worden geopend om de kamer te luchten. Dit is vooral handig en belangrijk op een warme, zonnige dag.Dergelijke kassen worden voornamelijk in de zomer gebruikt. Ze kunnen echter wel worden geïsoleerd voor de winterperiode.

Het dak van de structuren moet een enkele of geveltop zijn. Een ander type constructie in het land, waar veel tuiniers de voorkeur aan geven, is een kas van kunststof ramen. Dit ontwerp kan geen budget worden genoemd. Kunststof profiel met goed glas stelt u in staat om een ​​geweldige optie voor de winter te bouwen. In zo'n kas wordt het warm gehouden. U kunt ook besparen op het verwarmen van de kamer. Metalen constructies zijn betrouwbaarder en praktischer in vergelijking met andere soorten constructies. Zelfs met de vervorming van de basisstructuur blijft deze intact.

Er zijn ook projecten waarbij een kas wordt gebouwd met een metalen frame. Het installeren van glas zal hier moeilijk zijn. Het is noodzakelijk om extra houten frames te maken die aan het frame zijn bevestigd en na die beglazing. Vergelijkbaar met het ijzeren frame.

Nu op de markt kunt u verschillende opties voor dergelijke kassen vinden. Vaak wordt de basis geïnstalleerd op een betonnen monolithische basis. Het is verdicht met puin tot een diepte van ongeveer tien centimeter.Dergelijke glazen modellen moeten een deur hebben. Nou ja, als ze van een compartimenttype zijn. Het is ook belangrijk om ventilatieopeningen voor effectieve ventilatie te installeren. Meestal worden ze op de uiteinden van het model geplaatst.

Onder de populaire modellen kunnen worden onderscheiden "Lux" en "Geluk." Het laatste is een ontwerp dat behoorlijk functioneel is. De ramen, die zich aan het plafond bevinden, helpen de kas te ventileren. Ook zullen de vereiste vocht- en hitteparameters worden gehandhaafd. Hermetische kasbeglazing met een kunststof profiel maakt het ontwerp betrouwbaar. Het zal niet kraken in de kou of droog onder de brandende stralen van de zon.

Wat betreft de "Lux" -modellen zijn ze verkrijgbaar in twee versies: het gevelhuis en niet-standaardmodellen. De standaardkas heeft een breedte van drie meter. De lengte is zes meter en de hoogte van de kas - 2,95 meter. Ook in de set ziet u de spiegel voor ventilatie, er is een toegangsdeur, thermische aandrijvingen, interne scheidingswanden. Niet-standaard opties hebben een stijlvolle en creatieve uitstraling. Deze kas zal het hoogtepunt van uw achtertuin zijn.Hier kunt u de trapezoïdale, hoekige, veelzijdige gebouwen, gebouwen in de Engelse stijl met driedimensionale architectuur zien. Dit alles zal helpen om de individualiteit van de site te benadrukken.

materialen

Nog niet zo lang geleden werden planken gebruikt voor het frame van de kas, evenals metalen staven. Voor het materiaal dat het product bedekte, gebruikte polyethyleenkasfolie. Deuren terwijl ze vanuit de hoeken worden gelast. Nu kunt u een verscheidenheid aan opties kopen voor producten uit een verscheidenheid aan grondstoffen.

Bij het maken van kassen zijn aluminiumprofielen nu een van de meest gewilde opties voor frames. Dit materiaal is relatief goedkoop qua kosten, praktisch en betrouwbaar. Structuren met verschillende complexiteit en vormen zijn ook gemaakt van metaal. Ook rot geen aluminium, zoals bijvoorbeeld een frame van hout. Deze constructie ziet er degelijk en stijlvol uit. Het kan op elk moment eenvoudig en natuurlijk worden geassembleerd en gedemonteerd. Het glasprofiel van dergelijke producten wordt gekenmerkt door onderhoudsgemak. Vervuiling wordt snel van het oppervlak verwijderd. Voor de bouw van deze optie is een aantal aluminium buizen nodig.Hun dikte moet 2-2,5 centimeter zijn. Ook de moeite waard om bevestigingsmiddelen op te slaan.

Het materiaal voor het maken van bevestigingsmiddelen voor glas hangt af van het gekozen ontwerp. Om de opening goed af te dichten, moet u een kit gebruiken. Als u besluit om een ​​aluminium constructie te kiezen, zorg dan voor de kwaliteit van het profiel. Duurzaam robuust frame moet het hoofdontwerp zijn. Ook glazen kassen kunnen worden gebouwd met een ijzeren frame of baksteen. Voor een stevige ondergrond en plexiglas gelden dezelfde kwaliteitseisen.

Veel tuinders vragen zich af welke kas het beste is om te kiezen - van glas of polycarbonaat. Absoluut antwoord zal niet werken. Glas heeft minder kans op krassen, behoudt zijn transparante eigenschappen. Aan de andere kant zijn gebouwen van polycarbonaat veel stabieler en ze zijn iets goedkoper dan glasopties.

montuur

De optie kasglas wordt de succesvolle beslissing voor uw seizoensgebonden datsja. Het belangrijke punt is de basis van de glazen kas. Je moet altijd rekening houden met de massa van het product, de kenmerken van de geodetische omstandigheden, de hoogte van het grondwater en vele andere kenmerken.Als je een kleine fout maakt in de berekeningen, zal de grond eenvoudig de basis uitknijpen. Dit zal nadelige effecten met zich meebrengen, zoals scheuren, vervorming, vernietiging van het glazen model.

Vaak wordt een ondiepe fundering gebruikt voor een lichtere structuur. Het lag op een diepte van 700-800 mm, breedte - 300 mm. Er is ook een klein nadeel - een dergelijke basis zal worden geplaatst in de zone van bevriezing van de grond. Er is een risico op verwoestende effecten, vooral in de lente tijdens de overstromingsperiode. Om dergelijke ongunstige situaties te voorkomen, is het de moeite waard om een ​​met zand verpletterd stenen kussen, drainage, drainage en ook de structuur te leggen.

Bijzondere aandacht moet worden besteed aan de vorm van de kas. Het is belangrijk om te weten dat glas alleen op een speciale technologie buigt. Het is niet goedkoop, dus vaak bouwen moderne gebouwen een rechthoekig type. Het dak is altijd enkel of geveltop. Populair nu de implementatie van de gecombineerde opties onder het glas. Een dergelijk frame wordt gemaakt van een staaf 50-100 * 50-100 mm met behulp van oude kozijnen, dubbele beglazing in het PVC-profiel. Er is een hoogwaardige leiding langs de bovenste uiteinden, waar het gebogen dak is geïnstalleerd.

Als u zelf een kas wilt maken, kiest u een kant-en-klare versie, past u de tekeningen aan die passen bij uw productparameters. Serres van glas kunnen afzonderlijk onder een ander dak worden geplaatst. Er zijn opties die aan het huis zijn gekoppeld. Ze komen voornamelijk met een dak met enkele spoed. Dit is optimaal voor kleine gebieden.

Een solide, betrouwbare basis is een garantie voor structurele stabiliteit. Deskundigen adviseren om een ​​glazen broeikas op een monolithische blok- of stripfundering te installeren. Wat de diepte van de bladwijzer betreft, zou deze meer dan 80 centimeter moeten zijn. De basis is gemaakt van hout of staal. Het is belangrijk dat een dergelijke kas een hellingshoek van ten minste 15 graden heeft. Het is de moeite waard om waterdicht materiaal op de onderste banden te leggen. Je kunt oud glas kopen of gebruiken voor een vergelijkbare constructie. De installatie vindt van onder naar boven plaats, het materiaal wordt met een laag plamuur op de steunen geplaatst. Opgemerkt moet worden dat het glas verzegeld moet zijn, zonder scheuren, zodat als gevolg van de installatie het materiaal niet in de handen brokkelt.

Glazen subtiliteiten

Degenen die hun financiën willen redden, kunnen een kas met hun eigen handen maken. Hier kunt u een creatief ontwerp maken dat niet alleen de planten, maar ook het huishouden verrukt met zijn aantrekkelijke uiterlijk. Het belangrijkste ding - om het juiste project te kiezen. In de tekening van de constructiegids. Alle benodigde gereedschappen en materialen moeten van tevoren worden voorbereid.

De belangrijkste elementen van het ontwerp van producten zijn de aanwezigheid van de fundering, het frame, de wanden, het dak, de ventilatieopeningen. Als u van plan bent een groot gebied voor uw gewassen te maken, moet u zorgen voor de verwarming van de kamer. Geglazuurde omgeving koelt snel bij koud weer. Voor deze doeleinden kunt u een verwarmingsradiator, een koetsoven, infraroodstralers kopen, kabelverwarming van de grond gebruiken. De laatste typen kunnen worden toegeschreven aan het modernere. Ze worden veel gebruikt voor het verwarmen van kassen.

Kassen, onafhankelijk vervaardigd, zijn vaak gebaseerd op houten of metalen frames. Om uw eigen ontwerp te maken, moet u de benodigde materialen in een speciale winkel kopen, alle aanbevelingen van specialisten bestuderen,evenals masterclass video's bekijken.

De belangrijkste stadia van zelfbouw omvatten de volgende nuances.

 • Kies een locatie. Het is noodzakelijk om het landschap te vinden zonder gebreken, schaduwen en grondwater.
 • Leg de basis. Dit moment is een van de belangrijkste in de bouw van de kas.
 • De constructie van het frame. Voor tijdelijke constructie geschikte optie van de planken. Als u besluit om de kas volgend seizoen te gebruiken, is het beter om een ​​frame van aluminium of ander metaal te maken. Dus je zult een ontwerp sterk maken.
 • Het zou de berg in detail moeten werken. Glazen doeken kunnen met clips worden bevestigd. Schroeven en schroeven zijn geschikt voor dit doel. Voor het bevestigen van het ontwerp kan ook een boutverbinding worden gemaakt.
 • Het dak kan worden gemaakt volgens het type muur. Bedek het gewoon met een wrap. Dit bedekt de vegetatie van de brandende zonnestralen en maakt de constructie gemakkelijk, evenals de structuur zelf.

Vergeet niet het glas zo te lijmen dat de hele constructie luchtdicht is. Je kunt een ideale kas creëren met behulp van een goed ontworpen project. Vergeet ook niet te voldoen aan alle regels en veiligheidsnormen.

Tips en trucs

Als u een kas wilt kopen, moet u dit probleem zorgvuldig en op verantwoorde wijze aanpakken. Uiteraard is het goedkoper om een ​​soortgelijk ontwerp te maken. Als u echter niet zeker bent van uw capaciteiten, is het beter om uw zenuwen, tijd en geld niet te verspillen. Met hoogwaardige modellen kunt u de gewenste oogst en winst opleveren om uw tuin te versieren. Voordat u naar de winkel gaat om te winkelen, is het de moeite waard om in detail de beoordelingen van klanten te bekijken. Bekijk ook de kenmerken van het product dat bij u past.

Kant-en-klare kassen kunnen in verschillende formaten worden geselecteerd. Ze zijn van verschillende grootten en kwaliteit: ruim en klein, goedkoop en duur. Houd rekening met de tijd van het jaar waarin je gewassen zult verbouwen. Het kan bijvoorbeeld een zomerkas- of winterversie zijn, waar sprake is van verwarming en autonome watervoorziening.

Zorg ervoor dat u van tevoren de locatie van het object bepaalt. U kunt dus nauwkeurig de parameters van het product berekenen. Het is noodzakelijk om een ​​grondige analyse van het gebied uit te voeren, om de bron van de watervoorziening op te merken. Zorg dat je klaar bent, kijk of de parameters die je nodig hebt overeenkomen.Als u een artikel op bestelling plaatst, moet u de klant in detail alle vereisten en voorwaarden vertellen. Controleer of het product instructies en tekenen heeft.

Natuurlijk, hoe duurder de kas, dus het wordt beter, beter beglaasd. En deze parameter vormt de basis voor uw succesvolle constructie en gebruik van het onderwerp. De afmetingen van het glas zijn rechtstreeks afhankelijk van het type kaderconstructie. De ideale indicator is een minimale dikte van 4 mm.

Als u een winterconstructie gebruikt, moet u zorgen voor het verwarmingssysteem, extra lichtbronnen creëren. Als u bij de bouw klaar is met beglaasde kozijnen, vergeet dan niet om alle accessoires te verwijderen en ook om te controleren of het glas betrouwbaar is bevestigd. Als u meer indrukwekkende thermische isolatieparameters wilt, moet u ramen met dubbele of dubbele ramen met twee kamers gebruiken. De kosten van een dergelijke constructie zullen hier echter toenemen, maar u kunt uzelf altijd een nieuwe oogst bezorgen.

Ervaren experts adviseren u om het product zelf te inspecteren voordat u het koopt. U moet zorgen voor de hoge kwaliteit van het product, geen defecten en vervormingen.Kijk, of alle deuren, het raam open gaan. Er zijn geen krassen of vouwen. Als u een defect vindt, mogen dergelijke producten niet worden gekocht.

Wanneer u zelf een kas bouwt, moet u letten op het ontwerp van de ventilatieopeningen en het ventilatiesysteem. Welnu, als de spiegel automatische systemen heeft die op de luchttemperatuur reageren.

Prachtige voorbeelden

Er zijn veel aantrekkelijke opties die u in de winkel van moderne fabrikanten kunt kopen. De beste manier om een ​​creatieve kas te maken, is echter de onafhankelijke constructie. En niet per se dat het een dure optie zal zijn. Je kunt je verbeelding tonen en een fotomodel maken tegen een redelijke prijs. De meest economische optie is bijvoorbeeld een glazen serre, die volledig uit raamkozijnen bestaat. Zo'n compositie ziet er simpel uit, maar benadrukt tegelijkertijd het concept van je huis, geeft troost aan een zomerhuisje.

Materiaal voor dergelijke gebouwen kan worden verzameld in de buurt van de stortplaatsen, waar bijna dagelijks mensen hun oude ramen dragen. Zo eenvoudig en gemakkelijk dat u de nodige elementen voor de bouw krijgt. Het is ook de moeite waard om voor de fundering en het frame te zorgen.Het is de moeite waard om een ​​product te verzamelen met behulp van zelftappende schroeven, cement, bouwschuim en ook siliconenkit. Het is mogelijk om hout te gebruiken voor de fundering.

Vergeet niet om het volgende werk uit te voeren:

 • bereid de grond voor, leg verpletterde steen en cement met cement voor 15-20 centimeter;
 • Leg een laag cement volledig met stenen of bakstenen en vul het cement opnieuw aan;
 • leg de stenen en stenen zo strak dat de onderste rij niet zichtbaar is;
 • leg op dit ontwerp verschillende lagen waterdicht dakbedekkingsmateriaal.

Vervolgens wordt er gewerkt aan de voorbereiding van raamkozijnen, het leggen van de vloer en anderen. Als resultaat van je eigen werk kun je een nuttig product voor jezelf bouwen waar je planten kunt verbouwen.

U kunt een eenvoudigere versie maken, die een uitbreiding is op een woongebouw. Voor zo'n kas zijn veel minder materialen nodig. Het ligt aan de zuidkant. De planten krijgen dus de juiste hoeveelheid zonlicht.

Een interessante optie zal zijn met een verhoogde helling boven de andere. In dit geval is een ononderbroken rij spiegels ingebouwd in de verticale wand. Dit zorgt voor goede ventilatie, wat een gunstig effect heeft op de planten en het microklimaat van de kamer.

Er zijn opties die zich onder het maaiveld bevinden.Een dergelijke kas zal worden gemaakt van massieve bakstenen of betonnen muren. Een dergelijk ontwerp zal een hoge thermische isolatie hebben. Maak liever een winterversie - dan is dit ontwerp perfect. Er is echter een belangrijk nadeel aan dit model - de hoge kosten. Je hebt veel materialen nodig, evenals grote arbeidskosten, om het te bouwen.

Voor een perfecte verdeling van zonlicht, kunt u een complex hoog gebouw creëren met beglazingselementen met een onregelmatige vorm. Zo'n model is bestand tegen windvlagen in alle richtingen. Het zal geweldig zijn om de verlichting over te slaan en de planten zullen zich binnen comfortabel voelen.

Het ontwerp in de vorm van een piramide zal de meest optimale temperatuursomstandigheden creëren. De constructie is iets gecompliceerder dan die van een standaardkas met een zadeldak, maar het is eenvoudiger dan een koepelkas.

Nu kent u de voor- en nadelen van glazen kassen. Overweeg ze om je doelen te bereiken. Heb geen spijt van het geld dat je hebt uitgegeven. Hoe beter het model is, hoe groter en beter het gewas dat u in de toekomst kunt verzamelen.Als u het product in de winkel koopt, bekijk dan vooraf alle modellen en selecteer de juiste. Je moet ook beoordelingen over de fabrikant lezen om te weten of je hem kunt vertrouwen of niet.

Hoe je een aluminium broeikas assembleert, zie onderstaande video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer