Kenmerken van de productie van kassen van metalen profielen

Kassen kunnen worden gemaakt van verschillende materialen: hout, PVC, metaal, maar de productie van kassen van metalen profielen heeft zijn eigen specifieke kenmerken. Alvorens tot de bouw ervan over te gaan, zal het nodig zijn enkele theoretische grondslagen te bestuderen. Dit zal in de toekomst de bouwwerkzaamheden aanzienlijk vergemakkelijken.

Functies en typen

Veel tuinders die liever alles met hun eigen handen doen, geven de voorkeur aan zelfgemaakte kassen. Ondanks het feit dat hiervoor volledig verschillende materialen kunnen worden gebruikt, is de constructie van een kas gemaakt van metalen profielen het eenvoudigst. Een dergelijke constructie, die met de hand is gebouwd, zal qua uiterlijk of functionaliteit niet toegeven aan aanschaf.Houd er echter rekening mee dat de constructie ervan veel tijd kost en een behoorlijke hoeveelheid kracht vereist.

Onmiddellijk moet je een reservering maken om de kas zelf te doen is niet altijd een goed idee., omdat velen worden geconfronteerd met het onvermogen om goedkoop en hoogwaardig materiaal te kopen. Dus voordat je beslist, moet je alles zorgvuldig berekenen en uitzoeken welke van de opties rationeler is - gekocht of zelfgemaakt.

Zonder hier stil te staan ​​bij de soorten bestaande structuren, is het de moeite waard om de meest succesvolle oplossingen aan te wijzen die helpen de Russische realiteit in de winter te bestrijden. Dus het is nu vaak mogelijk om kassen te ontmoeten met een vouw of met een versterkt dak in plaats van gewone.

Vouwdak
Versterkt dak

Met inklapbaar dak

Afneembaar dak - een slechte optie voor die kassen die het hele jaar door worden gebruikt. Maar deze oplossing is perfect in gevallen waarin de kas seizoensgebonden is, bijvoorbeeld een landhuis. Het verwijderen van het dak zorgt voor de afwezigheid van een sterke belasting van de profielen, en indien nodig kan het dak worden teruggebracht, de grond binnen schoongemaakt. Daarna kunt u de kas opnieuw gebruiken.

Een inklapbaar dak mag niet van elk bekledingsmateriaal worden gemaakt., maar alleen van licht en duurzaam, zodat er geen risico is op beschadiging tijdens demontage. Let er bij het kiezen van een kas met een dak van dit type meteen ook op of u de wanden ook voor de winter gaat demonteren. Dit gebeurt in gevallen waar de site zich in een winderig gebied bevindt en de kans bestaat dat tijdens slecht weer het hele broeikassysteem gewoon wordt weggeblazen.

Deze optie vereist extra arbeidskosten voor de jaarlijkse verwijdering en installatie van het dak, evenals de zorg voor een open profielkader.

Met versterkt dak

In gevallen waar het niet mogelijk is om een ​​structuur met een afneembaar dak te bouwen, is het beter om het frame te versterken. De redenen hiervoor kunnen veel zijn. De behoefte aan het hele jaar door gebruik van de kas en het verhoogde risico op vernietiging door wind zijn slechts enkele daarvan.

Versterking gebeurt in twee stappen. Eerst wordt de stap tussen bedrijven verkleind. Dit is de naam van elke dwarsdoorsnede "laag" van het frame die de wanden en het dak omringt. Ten tweede worden tijdens het monteren extra elementen bevestigd: steun, versterking van het rek.Voor het bevestigen van alle elementen worden zware methoden gebruikt, bijvoorbeeld lassen.

De constructie van een versterkte structuur kan financieel hetzelfde zijn als de aankoop van een afgewerkte kas. Een vooraf bepaalde berekening zal helpen om te bepalen of een profiel moet worden gemaakt of het is beter om onmiddellijk klaar te kopen.

Soorten constructie

Totale broeikasstructuren uit metalen profielen worden ontelbaar. Niet alle zijn geschikt om hun eigen te bouwen. Bijvoorbeeld, complexe halfronde uitbreidingen, serres die op een naald lijken, zijn de huizen van bewoners van het noorden, afgeronde kassen vereisen een opmerkelijke ervaring, evenals de aanwezigheid van profielen van de gewenste vorm. Ondanks het feit dat elk van hen handig is en een grote hoeveelheid bruikbare ruimte heeft, zijn ze alleen beschikbaar voor aanschaf in afgewerkte vorm.

Een ander probleem is de eenvoud van het ontwerp met onvoldoende functionele eigenschappen. Kassen van het type dugout, slechts één meter hoger, zijn bijvoorbeeld heel eenvoudig te bouwen, maar er is te weinig ruimte binnen en de tuinman kan nergens heen.

In de praktijk zijn de meest voorkomende vier soorten gebouwen die u zelf kunt doen, terwijl ze comfortabel zijn en volledig voldoen aan de vereisten voor een licht en bruikbaar gebied.

Door mitlider

Serres van dit type kunnen zowel gebogen als geveltop zijn. Het verschil met conventionele daken zit hier in de opstelling van de hellingen: de ene is iets hoger geplaatst dan de andere en de resterende opening past zich aan de ventilatieopeningen aan. Dus, kassen volgens Mitlayder zijn de beste optie in termen van ventilatie, luchtcirculatie binnen.

Niet alles is echter zo eenvoudig. Een dergelijke kas kan niet worden uitgerust met een demonteerbaar dak, dus het is niet geschikt voor besneeuwde gebieden. Het versterken van het frame zal hier veel moeilijker zijn vanwege het speciale ontwerp van het dak, dus niet alleen een zorgvuldige planning is nodig, maar ook enige technische kennis. Kortom, als er een dergelijke mogelijkheid is, is het het beste om het ontwerp en de constructie van dit type kas toe te vertrouwen aan professionals of om kant-en-klaar te kopen. Als je zeker bent van je mogelijkheden, kun je proberen alles zelf te berekenen.

Enkele bar

Meestal worden kassen met een dak met enkele spoed gebruikt als uitbreiding op de garage, het huis, het bad en andere stevige en stabiele constructies. Dergelijke ontwerpen zijn niet alleen eenvoudig, maar ook comfortabel. Er zijn veel plaatsen in, behalve deze,U kunt veel geld besparen op verwarming.

Als je de kas dicht bij de muur plaatst, wordt een deel van de warmte van het huis naar de kas overgebracht.

Er zijn een aantal specifieke vereisten die inherent zijn aan 'lean-to' ontwerpen.en de eerste is de locatie ten opzichte van het hoofdgebouw. Het is belangrijk dat de kas niet in de schaduw staat, anders is het niet mogelijk om lichtminnende planten erin te laten groeien. Dit betekent dat we het leeuwendeel van de gebruikelijke gewassen moeten opgeven: komkommers, tomaten, paprika's, uien en fruit - druiven, aardbeien en anderen. De optimale ligging van de naastgelegen kas - aan de zuidzijde van de gevel.

puntgevel

Halfhoge vrijstaande huizen, kassen zijn te vinden in veel prive-gebieden. Dit komt door het feit dat ze vanwege hun klassieke uiterlijk vaak perfect in de omringende ruimte passen. Dit geldt in het bijzonder voor situaties waarin het huis zelf ook is uitgerust met een zadeldak.

Dergelijke serres hebben veel voordelen. Ten eerste kunnen ze zowel worden versterkt als worden uitgerust met een afneembaar dak. De tweede optie is niet nodig als de kas hoge hellingen heeft: de sneeuw glijdt eenvoudig van ze af. Ten tweede is het eenvoudig om zo'n kas te bouwen vanwege het feit dat het een intuïtieve structuur heeft.Je kunt ook zelf een tekening maken zonder voorafgaande voorbereiding. Ten derde blijkt de kas zelf ruim te zijn. Zelfs in een klein gebied, kunt u een maximum aan gewassen plaatsen.

gewelfd

Het gebogen type is het meest voorkomende en de bogen kunnen zowel uit rechte delen van het profiel en met behulp van een speciaal gebogen element worden opgetrokken. Het verschil zal alleen in de buurt merkbaar zijn.

Gebogen kassen hebben allemaal dezelfde positieve eigenschappen., als duo-pitch is het echter noodzakelijk om te worstelen met het feit dat ze kunnen wegzakken onder het gewicht van sneeuw - geen hoge helling zal hen redden.

Een ander voordeel van gebogen kassen is een goede luchtcirculatie in hen als gevolg van het koepelvormige dak.

Welk type constructie u ook kiest, vergeet niet dat de garantie voor hun lange service bestaat uit materialen van hoge kwaliteit en de juiste installatie. Alleen in dit geval zal de kas van het metalen profiel vrij sterk zijn. Anders, hoe hard je ook probeert, de hele structuur zal snel onbruikbaar worden door een paar kleine tekortkomingen.

Voors en tegens

Een kas gebouwd met behulp van profielen heeft zijn voor- en nadelen.

Positieve aspecten omvatten verschillende aspecten.

 • Financiële component. Door onafhankelijke constructie is het vaak mogelijk om veel geld te besparen, bovendien is de kwaliteit van de kas op een voldoende hoog niveau.
 • Onafhankelijke keuze van vorm en grootte. Onderweg kunt u beide aanpassen en hoeft u alleen de ontbrekende onderdelen aan te schaffen en geen nieuwe kas te bestellen, zoals het geval is met de gekochte.
 • Lange levensduur. Voor de productie van profielen met gegalvaniseerd staal, die niet bestand is tegen corrosieve veranderingen. Daarom zullen dergelijke profielen niet roesten als gevolg van vocht en zal de kas lang meegaan.
 • Laag gewicht. Hierdoor kan de volledige structuur alleen worden opgebouwd en later opnieuw worden ingericht op de site, als u een mobiele kas hebt gebouwd.
 • Eenvoudige installatie. Voor de constructie zijn geen speciale kennis en vaardigheden nodig.

De tekortkomingen van zelfgemaakte metalen kassen zijn niet zo talrijk. In feite is het nadeel er slechts één, en het ligt in het feit dat het frame de sneeuwmassa niet kan weerstaan, maar er worden kassen met een afneembaar dak of een versterkt frame gemaakt om dit op te lossen.

De keuze van profiel- en vormontwerp

Kortom, voor de bouw van kassen gebruikte profielen voor gipsplaat. Ze zijn in een grote verscheidenheid op de markt vertegenwoordigd, zowel qua sterkte-eigenschappen als qua afmetingen: breedte, hoogte, lengte, dikte van staal. Het is vermeldenswaard dat niet elk profiel geschikt is voor constructie. De meest gebruikte vierkante structuren met een doorsnede van 20-40 mm en een staaldikte van 1 mm. Voor deze doeleinden zijn alleen geschikte plafond- of wandprofielen geschikt.

U vindt een gespecialiseerde profielzigzag voor de kas. Het is nodig om de film te beveiligen. Een zigzagbalk in de profielbalk wordt een clip genoemd. De film wordt dus geklemd tussen het eindgedeelte van het profiel en de naburige zijde van de clips, waardoor deze stevig wordt gefixeerd.

Plating materialen

Om de kassen van metalen profielen te bedekken, wordt niet alleen folie gebruikt. Er is ook een massa materialen met een goede lichttransmissie en uitstekende warmtebesparende indicatoren. Het vastmaken ervan is iets moeilijker en de zorg is een beetje anders. Het is de moeite waard elk van de bekledingsmaterialen in meer detail te beschouwen.

film

Iedereen kent klassieke kassen bedekt met dikke PVC-folie. Deze optie heeft zowel zijn voor- als nadelen. Aan de ene kant is de film eenvoudig te bevestigen en, indien nodig, te demonteren. Het is bijna volledig transparant, met als resultaat dat een dergelijke coating zorgt voor voldoende doordringing van zonlicht in de kas. De film is uitstekend warmte-isolerend en de warmte komt niet naar buiten. Aan de andere kant kan de filmcoating niet in sterkte met de rest worden vergeleken. Als je hem hard indrukt, zal hij breken.

Niettemin wordt de film vaker gebruikt dan andere materialen, ook vanwege de lage kosten. Je kunt immers niet alleen een speciale film gebruiken, maar ook een film die al op de boerderij beschikbaar is. Een beschermende film kan bijvoorbeeld achterblijven na de levering van meubels of andere grote artikelen. Weinig mensen worden tegengehouden door het feit dat dit materiaal helemaal niet ontleedt, maar vanuit milieuoogpunt is het onveilig.

polycarbonaat

Polycarbonaatpanelen werden nog niet zo lang geleden in de kasconstructie gebruikt. Dit materiaal laat goed licht door, en laat ook geen warmte ontsnappen.Er worden twee soorten polycarbonaat geproduceerd: monolithisch en cellulair. Monolithisch voor kassen is niet geschikt vanwege de kosten en er kan een goedkopere cellulaire optie worden gebruikt.

monolitisch
honingraat

Bij de verbindingen moet het materiaal zorgvuldig worden afgedicht om warmteverlies te voorkomen. Tegelijkertijd moeten de onderranden open worden gelaten, zodat het materiaal "ademt". De harde waarheid is dat polycarbonaat niet gebogen kan worden, dus de installatie ervan is alleen mogelijk op vlakke frameoppervlakken. Om de polycarbonaatplaten te snijden, moeten ook speciaal gereedschap worden gebruikt. Anders zal het materiaal gewoon barsten en onbruikbaar worden.

Dubbele beglazing

Het gebruik van glas - een nieuwe praktijk in de bouw van kassen. Dubbele beglazing heeft verschillende voordelen. Ze kunnen bijvoorbeeld niet worden gebroken: het glas gaat gewoon scheuren en er vliegen geen fragmenten rond. Dit maakt het materiaal geschikt voor die gevallen als kinderen vaak op het perceel spelen met een kas. Per ongeluk slaan van het zwaard is hier niet erg, en in het geval dat er geen fragmenten ontstaan, zullen de kinderen zich niet kunnen snijden.

Dubbele beglazing heeft hoge warmtebesparende eigenschappen. Daardoor zijn ze een uitstekende oplossing voor regio's met barre winteromstandigheden. Hieruit kunnen we concluderen dat de dubbele beglazing grote winterkassen maakt. Veel ramen met dubbele beglazing hebben de functie van bescherming tegen schadelijke infraroodstraling, waarbij alleen de stralen van het "nuttige" bereik worden doorgegeven. Er zijn speciale anti-vandaalmodellen met verhoogde sterkte.

glas

Glaskassen worden geleidelijk verleden tijd vanwege de lage prestaties van glas als materiaal. Het is erg kwetsbaar, dus elke mechanische impact kan fatale gevolgen hebben. Glas heeft echter één voordeel, waardoor je je ogen kunt sluiten voor alle bestaande tekortkomingen: het laat perfect zonlicht door, waardoor de temperatuur in de kas enkele graden hoger uitvalt dan in vergelijkbare ruimtes van andere materialen.

  Een ander nadeel van glas, waardoor velen weigeren - is duur. Sommige ondernemende zomerbewoners hebben een oplossing voor het probleem gevonden.Ze verzamelen onnodige kozijnen met glazen inzetstukken en gebruiken ze als onderdelen voor de kas. Het lijkt op een schildontwerp. Houten frames worden handig op metalen profielen gemonteerd, maar het is de moeite waard er rekening mee te houden dat ze een indrukwekkend gewicht hebben, dus het frame moet worden versterkt. U kunt bijvoorbeeld dubbele profielen maken.

  plexiglas

  In tegenstelling tot andere materialen, kan plexiglas worden gebogen, waardoor het de vorm van een boog krijgt en de gebogen plaat zijn sterkte-eigenschappen niet verliest. De dikte van het plexiglas varieert van 5-15 mm. Dit geeft aan dat het eenvoudig te repareren is op het metalen profielframe met behulp van gewone zelftappende schroeven - "bugs".

  De lichtdoorlatendheid van het plexiglas ligt op een hoog niveau, en hoe dunner het is, hoe meer licht het kan uitzenden. In het geval van duurzaamheid werkt alles echter in de tegenovergestelde richting: hoe dikker het plexiglas, hoe sterker het is.

  Plexiglas verschilt dus in klein gewicht en daarom is het eenvoudig om de kas op het profielframe te laten schuiven.

  Voor het hele jaar door plexiglazen kas zal extra verwarming nodig hebben. Het is het beste om het naar de fundering te brengen, zodat het mogelijk is om de oude structuur te ontmantelen en een nieuwe te bouwen zonder de verwarming opnieuw te doen.

  bevestigingsmiddelen

  Voor de bevestiging van profielen aan elkaar en voor de daaropvolgende bevestiging van bekledingsmateriaal aan het frame, worden verschillende apparaten gebruikt. Het is de moeite waard om hier nader op in te gaan, omdat u samen met de profielen de bijbehorende accessoires moet kopen.

  Voor het aan elkaar bevestigen van onderdelen zijn metalen schroeven nodig. Zorg ervoor dat u het boren of het zelfsnijdende type exact wilt schroeven. Anderen kunnen het metaal niet doorsnijden. Geschikte modellen 4,2x16 mm. "Bugs" zouden niet moeten kiezen, het is beter om de voorkeur te geven aan modellen met een platte dop: ze beginnen de tijd niet te verstoren.

  Voor het bevestigen van vellen van polycarbonaat, plexiglas of andere relatief harde coatings zijn schroeven nuttig. Eerst moet u gaten boren en vervolgens de schroeven vastdraaien.

  Om de film te repareren, hebt u een zigzagprofiel nodig.

  Voordat u begint met bouwen, moet u de volgende hulpmiddelen opslaan.

  Het bevat verschillende componenten.

  • Grinder voor het snijden van profielen. Het wordt niet aanbevolen om het te gebruiken, omdat het de gegalvaniseerde afdekking kan beschadigen, wat verder zal leiden tot corrosie.
  • Koud gegalvaniseerd. Verkocht in blikjes. Het wordt na het werk als slijper of lasnaden gebruikt.
  • Schaar voor metaal. Behoefte aan het snijden van zachte profielen.
  • Schroevendraaier. Vergemakkelijkt het werken met schroeven.
  • Laser niveau, schietlood. Ze zullen helpen om het frame op de juiste manier op te bouwen ten opzichte van de grond.
  • Bouw roulette. Noodzaak om metingen te doen.

  Wat extra materialen betreft, heeft u nogal wat nodig:

  • schroeven, pluggen, bouten voor bevestiging;
  • vloermateriaal in de juiste hoeveelheid.

  Ontwerp en voorbereiding

  Eerst moet u beslissen hoe uw kas eruit zal zien. Het is noodzakelijk om een ​​volledig geverifieerde tekening voor te bereiden, met vermelding van alle dimensies. Dit kan op papier of in een computerprogramma voor 3D-modellering worden gedaan, evenals een individueel plan van een gespecialiseerd bedrijf bestellen.

  Daarnaast moet je de site voorbereiden. Om dit te doen, wordt het ontdaan van puin, de grasmat is volledig verwijderd. Dit wordt gedaan om het leggen van de basis eenvoudiger te maken.In de toekomst zal het ook gemakkelijker worden om serrebouwgewassen op dergelijke grond te laten groeien.

  Behandel de profielen met een extra anti-corrosiemiddel om ervoor te zorgen dat ze na enige tijd niet roesten, ondanks de gegalvaniseerde coating.

  Stichting constructie

  De moeilijke basis voor de kas is niet nodig. In feite kunt u al gebruik maken van onder de schuur of in de zomerdouche. Het is de taak van de stichting van de kas om te voorkomen dat deze wegvliegt.

  Aangezien de basis niet robuust moet zijn, is de gebruikelijke tape geschikt.

  • Graaf eerst een greppel die iets breder is dan de toekomstige constructie. De breedte van de sleuf zelf is gelijk aan de breedte van de schop.
  • Daarna wordt het verdicht met een kussen van grind en zand.
  • Vervolgens wordt het krat geplaatst en wordt de betonoplossing gegoten. Voor beton heeft u 30 dagen nodig. Op dit moment is het beter om het te beschermen met polyethyleen tegen mogelijke neerslag.
  • Na 30 dagen wordt het krat verwijderd, wordt de basis behandeld met waterafstotende middelen, bijvoorbeeld bitumen.

  Daarna kan de stichting als klaar worden beschouwd.

  Frame montage en trim

  De montage van het frame wordt uitgevoerd in overeenstemming met het bestaande project.Het is belangrijk dat de stap tussen de profielen wordt aangepast in overeenstemming met het huidmateriaal: hoe zwaarder het is, hoe kleiner de afstand tussen de profielen. Voor polycarbonaatbeplatingen moet u bijvoorbeeld profielen lassen op een afstand van niet meer dan 70 cm van elkaar.

  Stap voor stap frame met montageaanwijzingen.

  • De montage begint vanaf de achterkant. Eerst worden de uiteinden van de omtrek geplaatst: het dak en de zijdelen. Verder zijn alle metalen tussenprofielen gemonteerd.
  • Hierna wordt een einde gemaakt aan de voorkant.
  • Verder tussen hen wordt het profiel getekend dat het midden van een dak aanduidt.
  • Dan bevindt de "laag" zich in het midden.
  • Dus, op hun beurt, worden alle lagen gemaakt, die in het midden tussen twee aangrenzende lagen liggen, totdat het krat klaar is.

  Alles kan zowel met schroeven als met lassen worden bevestigd.

  Het bekledingsmateriaal wordt bevestigd met schroeven of op een zigzagprofiel, als we het hebben over een film.

  tips

  Hoogwaardige profielen kiezen en in de toekomst geen spijt hebben let op de volgende punten.

  • De dikte van het staal moet voldoen aan de vermelde. Gebruik een schuifmaat om te meten. Denk eraan dat u geen profielen met een dikte van minder dan 1 mm past.
  • De aanwezigheid van roest of bramen is onaanvaardbaar.
  • Profielen moeten soepel zijn. Bekijk het eens door ernaar te kijken.

  Hoe je een broeikas van polycarbonaat verzamelt, zie de volgende video.

  Comments
   auteur
  Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

  Inkomhal

  Woonkamer

  slaapkamer