Verwarming voor de winterkolycarbonaatkas

 Verwarming voor de winterkolycarbonaatkas

Tegenwoordig hebben veel zomerbewoners kassen waarin ze het hele jaar door verschillende soorten groenten en fruit verbouwen, waardoor ze niet alleen altijd toegang hebben tot verse producten, maar ook kunnen verdienen. Maar in het winterseizoen heeft het, ongeacht de kas, verwarming nodig. En vandaag in ons artikel zullen we vertellen over de verwarming van dergelijke gebouwen gemaakt van polycarbonaat.

Ontwerpkenmerken

Het moet gezegd dat ze, ongeacht de kas, allemaal hetzelfde werkingsprincipe hebben. Maar toch hebben dergelijke gebouwen een aantal kenmerken die in de constructie aanwezig moeten zijn. Polycarbonaatkas is een stationair type gebouw en heeft daarom twee dingen nodig:

 • goed en duurzaam frame;
 • echt solide en goed gemaakte foundation.

  Als we het hebben over een broeikas die het hele jaar door is, dan kan het niet zonder een kapitaalfonds zijn. De fundering van hout is hier niet geschikt, omdat deze periodiek moet worden vervangen. Het is het beste om de basis te leggen voor een dergelijk gebouw van baksteen, blokken of beton.

  De basis van het lint wordt meestal gemaakt rond de omtrek van de structuur, het is vrij eenvoudig gemaakt en de kosten zijn klein.

  Brick foundation
  De fundering van beton

  Het is ook noodzakelijk om rekening te houden met de kenmerken van het frame. Het feit is dat de werking van de beschreven structuur in de winter de aanwezigheid van sneeuw impliceert. Zijn ophoping op het dak van de kas leidt tot een toename van de belastingen op de framebasis, wat de geleidelijke vernietiging van de kas of het falen van zijn deel kan veroorzaken. Om deze reden moet het frame van metaal of hout zijn.

  metaal
  hout
  zwak

  Manieren en types

  Als de kas correct geïsoleerd is, kunt u een van de verwarmingsmethoden kiezen. Tijdens het selecteren van apparatuur moet u weten welk warmteverlies uw kas heeft.Berekening van warmteverlies kan eenvoudig worden aangevraagd bij experts. Als we het hebben over de meest gebruikelijke verwarmingsmethoden, zijn er dergelijke opties:

  • water gebaseerd;
  • lucht;
  • infrarood;
  Op basis van water
  • kachel;
  • elektrische;
  • zonnig.
  fornuis
  elektrisch
  zonne-
  gecombineerde

  De meest voorkomende is waterverwarming. Bij het installeren van radiatoren en registers uit een dergelijk systeem, zal er weinig verwarring zijn, omdat warme lucht zich bovenaan zal verzamelen, en onder, waar alle planten zich bevinden, zal het koud zijn. Ja, en zal het probleem van het verwarmen van de grond moeten oplossen. Om het op te lossen, kunt u een gecombineerde verwarming creëren, die als traditioneel wordt beschouwd - wanneer een deel van het koelmiddel naar de radiatoren gaat en de tweede - naar de leidingen die de vloerverwarming maken.

  Indien gewenst kan het koelmiddel na het verlaten van de radiatoren in de leidingen worden ingebracht, die zich onder de pallets of direct in de bedden zullen bevinden. Deze methode wordt verwarmd.

  Een ander vrij algemeen type verwarming is lucht. Het is waar, het heeft een min - de lucht droogt heel sterk, wat de behoefte creëert aan constante bevochtiging van de lucht.Bovendien zal het verwarmen in een dergelijk systeem ook ongelijk zijn - aan de bovenkant zal de lucht de warmste zijn en aan de onderkant de koudste. Hier is het noodzakelijk om ook een ventilatiesysteem te voorzien.

  Een interessante oplossing voor kassen kunnen armaturen zijn, gebaseerd op het principe van infraroodstraling. Ze zullen de lucht niet verwarmen, zoals de hierboven genoemde opties, maar de grond en planten zelf, van waaruit de lucht al zal worden verwarmd. Het is gebaseerd op het principe van blootstelling aan gewoon zonlicht. Onder deze omstandigheden zullen de planten zich veel beter ontwikkelen en zullen de bladeren niet drogen, wat kan worden waargenomen bij het gebruik van de bovengenoemde opties.

  Bovendien kun je op deze manier de grond verwarmen. Om dit te doen, kunt u speciale carbonverwarmingsfilms op de markt vinden die warmte produceren in het zogenaamde infraroodbereik, filmopties werken op dezelfde manier als lampen van dit type.

  Bovendien kan de kas worden verwarmd door zonlicht. Dit is meestal het geval, omdat kaswanden zijn gemaakt van materialen die licht doorlaten. Verwarmt overdag en koelt 's nachts af. Maar het moet gezegd worden dat in het vroege voorjaar, in de herfst en in de winter, een zonnige dag niet zo groot is en de zon niet hoog genoeg is voorbij de horizon.Om de efficiëntie van een dergelijke verwarming te verhogen, is het mogelijk om een ​​helling in het zuiden aan te leggen, waardoor de zonnestralen de kas beter kunnen verlichten en verwarmen.

  Het is ook mogelijk om zogenaamde warmteaccumulatoren in de kas te monteren. - Vaten water die zwart moeten worden geverfd. Dus overdag zal het water in de tanks opwarmen en 's nachts zal de warmte worden vrijgegeven.

  Warmte-accumulatoren - vaten water
  Metalen vat

  U kunt ook elektrische verwarming installeren in polycarbonaatkassen. Deze optie kan op verschillende manieren eenvoudig worden geïmplementeerd:

  • met behulp van verwarmingskabel, die in de grond wordt gelegd;
  • het gebruik van convectoren of elektrische kachels;
  • het gebruik van lampen;
  • dankzij de elektrische boiler.

  Elk van de voorgestelde methoden heeft zijn eigen installatiekenmerken, maar men gelooft dat dit type verwarming een van de meest effectieve is.

  Verwarmingskabel
  Elektrische kachel
  Met behulp van lampen
  ketel

  Nog een vrij algemene variant van verwarming - kachel. Het maakt het mogelijk om de luchtmassa's in alle weersomstandigheden op de gewenste temperatuur te verwarmen. Het belangrijkste in dit geval is dat de verwarmingscapaciteit van de oven vergelijkbaar is met het volume van de kas.In de regel wordt de oven in een dergelijk geval in het koudste gedeelte geïnstalleerd - in de buurt van de noordelijke muur.

  U kunt een verscheidenheid aan kachels gebruiken - steen, kachels, bulery. De keuze hangt af van de voorkeuren van de eigenaar van de kas. De verdeling van lucht kan in dit geval op verschillende manieren worden gedaan:

  • op een natuurlijke manier;
  • met het gebruik van fans;
  • dankzij luchtkanalen.

  Gewoonlijk is de brandstof hout van verschillende types. Opties voor meer dan genoeg.

  Typen infraroodverwarming

  Een van de meest effectieve manieren om een ​​serre te verwarmen, wordt beschouwd als infraroodverwarming. Een dergelijk systeem is er al in geslaagd om zichzelf te vestigen als een hoogwaardige en zeer efficiënte verwarmingsoptie, die geen aanzienlijke kosten voor installatie en installatie vereist. Bij het kiezen van dit type verwarmingstoestellen moet rekening worden gehouden met twee factoren:

  • luchtvochtigheidsniveau (is een bijzonder relevante factor);
  • structurele kenmerken van de kas zelf.

   Bestaande infraroodstralers zijn onder te verdelen in verschillende categorieën:

   • gasemitters die niet alleen warmte produceren, maar ook koolstofdioxide;
   • langegolfverhitters met een open verwarmingselement of aluminiumplaat, die alleen warmte in de kamer bieden;
   • Kortegolf elektrische infraroodmodellen die ook warmte aan het gebouw geven.

   Een kenmerk van dergelijke verwarmers is dat infraroodstraling niet bedoeld is om de lucht te verwarmen, maar direct om de planten, de grond en de planten te verwarmen.

   Als we het hebben over het principe van de werking van een dergelijke kachel, is het vrij simpel. Het ontwerp is een infrarood keramische emitters, die zijn geplaatst in een frame gemaakt van gepolijst gepolijst staal. Ze reproduceren eenvoudig de stralen die een imitatie van het licht en de warmte van de zon creëren. Dergelijke stralen laten objecten, muren, planten, warmte absorberen, van waaruit de lucht vervolgens wordt verwarmd.

   Een ander belangrijk kenmerk van dergelijke apparaten is dat hun stralen het maximale gebied bedekken, als u ze verder van de vloer verwijdert. Uiteraard zal de temperatuur van een dergelijk oppervlak afnemen.

   Infrarood verwarming
   Het principe van de werking van infraroodverwarming
   Circulatie van warmte IR-verwarming

   Naast het bovenstaande effect, dat vergelijkbaar is met zonne-energie, hebben dit type verwarmingstoestellen nog andere voordelen:

   • economie in het gebruik van energie. Als u het op de juiste manier installeert, kunt u tot wel veertig procent van de elektrische energie besparen.
   • Uitvoerbaarheid. Als er twee of drie van dergelijke kachels zijn, is het mogelijk om een ​​aantal zones in de kas te organiseren, waar u de gewenste temperatuur op elke locatie kunt instellen.
   • duidelijk verdeling van warme luchtmassa's. Elimineert de ongelijke verdeling van warmte, die kan worden waargenomen in een groot aantal conventionele verwarmers, wanneer warme luchtmassa's stijgen, terwijl minder warme exemplaren op de bodem blijven. Voor planten en de aarde - dit is een minpuntje. In dit geval zijn het verwarmde items en al van hen - de lucht.
   • Bij gebruik van een dergelijke kachel volledig dammen zijn uitgesloten. Als u dit type verwarmingstoestellen in de buurt van de raamopeningen hebt, kunt u warmteverlies compenseren zonder dat er luchtbeweging optreedt.

    Daarnaast zijn er ook infraroodstralers in de vorm van een film, die het mogelijk maken om zelfs de grond te verwarmen.Daarom kan deze categorie het meest effectief worden genoemd.

    Mogelijkheden van de verwarmde kas

    Stel dat de kas wordt verwarmd, maar er zal geen extra verlichting in zitten. In een dergelijke situatie is het licht, en niet de hitte, die het belangrijkste criterium zal worden bij de selectie van gewassen, evenals de timing van hun ontkieming. Bijvoorbeeld, in de winter, wanneer de lengte van de dag kort is, zijn er vorst, en er zijn veel bewolkte dagen, het zal erg moeilijk zijn om iets te laten groeien, zelfs met behulp van verwarming.

    Om groenten actief te laten groeien, hebben ze minimaal twaalf of zelfs veertien uur aan licht nodig. Dergelijke omstandigheden beginnen ergens na 15 maart vorm aan te nemen en daarom is het noodzakelijk om rond deze tijd te beginnen met planten.

    En sinds april, verwarming van de kas, kunt u zich voorbereiden op de oogst van de eerste oogst. In de regel hebben we het over uien, peterselie, dille, radijs, boerenkool en salades. Wanneer dit allemaal is gekweekt, kunt u zaailingen van tomaten planten en vervolgens komkommers.

    Er moet gezegd worden dat een broeikas die wordt verwarmd maar geen licht heeft ongeveer een maand eerder kan werken dan een normale kas. Relatief acceptabele omstandigheden voor planten zijn wanneer de temperatuur van de grond ongeveer 6-8 graden boven nul is en alle vorst stopt.Als u de mogelijkheid hebt om constant een dergelijke temperatuur van de grond te bereiken, worden u het hele jaar door groenten en fruit aangeboden. Om deze reden is het niet alleen belangrijk om de lucht te verwarmen, maar ook om de grond te verwarmen. U kunt precies dit resultaat op drie manieren krijgen:

    • Verwarm de grond met biobrandstoffen en maak de zogenaamde warme bedden. Onder de laag van 30-35 centimeter van de grond lag een laag organisch materiaal, dat tijdens warmte-ontwikkeling ontleedt en de plaats verwarmt waar de wortels van planten. Om zo'n laag te maken, kunnen voedselverspilling, droge bladeren of verse mest geschikt zijn.
    • Verwarm kassen met ondergrondse pijpleidingen. In dit geval is het echter nodig om tijdig water te geven, omdat deze methode de grond sterk droogt.
    • Verwarm de grond met infraroodverwarmers. De methode is natuurlijk, maar de kosten hier zijn serieus, omdat er een stroomverbruik is.

    Hoe maak je jezelf?

     Je kunt het zelf in de kas doen. Een uitstekend voorbeeld is infraroodverwarming, als de eenvoudigste en meest efficiënte. Bij de berekening van de apparatuur voor verwarming van polycarbonaat kassen moet rekening worden gehouden met het gebied. Om gunstige omstandigheden te creëren voor de ontkieming van verschillende gewassen, is een vermogen van 200 watt per vierkante meter nodig.

     Daarom heeft u een oppervlakte vermenigvuldigd met de vereiste verwarmingscapaciteit. Als gevolg hiervan zult u te weten komen wat de totale kracht is waar u door geleid moet worden bij de aanschaf van infraroodstralers.

     Voor het installeren van dergelijke kachels moet aandacht worden besteed aan de volgende nuances:

     • De installatie van een dergelijke verwarmer moet op een hoogte van minstens één meter worden uitgevoerd.
     • Hoe verder de kachel van de vloer komt, hoe meer het overdekte gedeelte groter wordt en de temperatuur daalt.
     • De afstand tussen de kachel en de planten wordt altijd best constant gehouden. Naarmate planten groeien, kan de positie van de verwarmingstoestellen worden aangepast.
     • Verwarmingen van dit type kunnen het best rond de buitenrand van de kas worden gemonteerd, dichter bij de muren, omdat ze de koudste plekken zijn van een dergelijk gebouw.
     • Tussen de kachels moet een afstand van ongeveer anderhalve meter worden aangehouden.
     • Om een ​​dergelijk gebouw effectief te verwarmen, moet u verschillende verwarmingen hebben.Het hangt allemaal af van de werkelijke grootte van het gebouw dat u nodig hebt temperatuur, afstand, hoogte en locatie van kachels.

      Als u geen verwarmers van dit type wilt gebruiken voor het verwarmen van een winterkas, kunt u andere opties vinden. De eenvoudigste optie is bijvoorbeeld een kachel installeren. In dit geval is het noodzakelijk om alleen het oppervlak van de kas in aanmerking te nemen, evenals de gewenste temperatuur.

      Zorg ervoor dat u berekent hoeveel het kosteneffectief zal zijn.

      Tips en trucs

      Het eerste punt dat moet worden opgemerkt, is een voorafgaande boekhouding van de beschikbare middelen voor de aankoop van het benodigde systeem. Het is een feit dat als tijdens het maken van het proces blijkt dat u niet genoeg geld heeft, het opnieuw doen van de kas u aanzienlijk meer zal kosten.

      Het is ook noodzakelijk om onmiddellijk en duidelijk te begrijpen wat het deel van uw kas is.en wat voor soort stabiele temperatuur wil je daarin bereiken. Bovendien moet men rekening houden met het feit van wat u precies gaat groeien, en welke voorwaarden nodig zijn voor deze planten. Dit alles is erg belangrijk, zodat u het maximale positieve effect van het verwarmen van uw kas kunt bereiken.

      Bovendien moet voor het kiezen van een verwarmingssysteem worden berekend hoe het gebruik ervan economisch rendabel en kosteneffectief zal zijn. Dit zal ook een maximaal effect bereiken en een heel goede oogst krijgen.

      Het is mogelijk om met uw eigen handen verwarming voor een winterkolycarbonaatkas te maken. Het belangrijkste is om een ​​goede theoretische basis te hebben en van tevoren alle noodzakelijke berekeningen uit te voeren om de economische haalbaarheid van die of een heleboel verwarmingsmethoden te berekenen. Je moet ook rekening houden met alle kenmerken van het werken met een bepaald verwarmingssysteem om maximale efficiëntie en effectiviteit te bereiken.

      Berekening van verwarming voor de kas
      Thermische energieberekening

      Als alles goed is gedaan, kunt u genieten van verse en hoogwaardige groenten en fruit die het hele jaar door door u persoonlijk worden geteeld.

      Zie de volgende video om te leren hoe u een kwaliteitsgroeikas met uw eigen handen kunt installeren.

      Comments
       auteur
      Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

      Inkomhal

      Woonkamer

      slaapkamer