Inbouw straatverlichting

Verlichting speelt een van de belangrijkste rollen in de inrichting van elk huis, of het nu een appartement of een landhuis is. Als we het hebben over een huisje of een huisje, moeten de verlichtingsapparaten niet alleen binnen, maar ook op de binnenplaats worden geïnstalleerd. Vandaag in de winkels vindt u een groot aantal verschillende ingebouwde lampen voor op straat. Laten we nader kennismaken met deze apparaten.

Functies en voordelen

Elke eigenaar wil dat zijn huis niet alleen mooi is, maar ook functioneel. Om dit te doen, is het noodzakelijk om de binnenplaats uit te rusten met extra verlichtingsapparatuur zodat deze op elk moment van de dag kan worden geplaatst. Op een goed verlichte binnenplaats kunt u bijvoorbeeld 's avonds ontspannen met vrienden of genieten van de sterrenhemel. Tegenwoordig staat de markt voor verlichtingsarmaturen vol met verschillende straatlantaarns, die niet alleen langs tuinpaden kunnen worden geïnstalleerd, maar ook op de muren van een huis, een tuinhuisje, een badhuis, een garage of bij de voordeur.

Als er een zwembad op de binnenplaats is, kan dit ook worden aangevuld met speciale verlichtingsdetails.

Naast de hoofdfunctie, maken inbouwarmaturen het mogelijk om zich aan te passen aan het zicht van een persoon in schemeromstandigheden, wanneer de ogen geen tijd hadden gehad om te wennen aan een aanzienlijke vermindering van de verlichting van de ruimte. Dergelijke apparaten verlichten niet alleen de werf, maar vervullen ook een decoratieve functie. Als je de ingebouwde lampen juist op de beschikbare ruimte plaatst, krijg je een zeer aantrekkelijk en harmonieus geheel, dat erg leuk is om in te zijn.

Enkele jaren geleden werden multifunctionele en praktische lampen met een bewegingssensor wijdverspreid. Dergelijke objecten verlichten niet alleen de weg in een donkere binnenplaats, maar informeren de eigenaars ook over de aanwezigheid van een vreemd voorwerp op de site. De belangrijkste voordelen van compacte inbouwarmaturen zijn dat ze zo veilig en duurzaam mogelijk zijn.

De meeste hebben uitstekende vochtbeschermende en vuilbeschermende eigenschappen. Ze zijn niet bang voor extreme temperaturen en extreme weersomstandigheden.

types

Er zijn verschillende soorten ingebouwde straatverlichting. Beschouw ze in meer detail.

Volgens de ontwerpkenmerken van de volgende soorten lampen:

 • Vast. In de regel worden dergelijke verlichtingsinrichtingen gebruikt om tuinpaden, trappen, trappen, enz. Te verlichten. Dergelijke voorwerpen kunnen bijvoorbeeld aan de vloer en het plafond worden bevestigd of in de grond en de muur worden ingebed. Een onderscheidend kenmerk van vaste inrichtingen is de afwezigheid van de functie van het aanpassen van de lichtstroom. Schijn dergelijke opties uitsluitend in één richting.

Meestal worden apparaten met een vaste constructie geïnstalleerd in het plafond, de vloer en op de grond. In de regel zijn ze ontworpen voor zuinige Led-lampen.

 • Rotary. Vergelijkbare types inbouwarmaturen zijn niet minder populair dan traditionele, vaste versies. Roterende apparaten ingebouwd ontwerp meestal geïnstalleerd in het plafond of wanden. Maar met betrekking tot de installatie van dergelijke elementen in de grond, is deze oplossing onpraktisch. Er zijn gevallen waarin roterende lichten in de trap zijn gemonteerd. LED-lampen zijn ook geschikt voor dergelijke apparaten.
 • In asfalt, baksteen of beton leggen, maar ook land kan eenvoudig worden geïnstalleerd punt bodemmodellen. Dergelijke op de vloer gemonteerde apparaten zijn zo water- en stofdicht mogelijk. Ze zijn perfect voor het markeren van de paden van de tuin of veranda van het huis. Het is vermeldenswaard dat dit type laagspanningsverlichting biedt, waardoor elektriciteit aanzienlijk wordt bespaard.
 • Voor het accentueren van bloemen, bomen of netjes bijgesneden gazons, veel mensen gebruiken ingebouwde landschapsverlichting. Ze kunnen ook langs tuinpaden worden geïnstalleerd. Dergelijke opties zijn niet alleen ingebouwd, maar bevinden zich ook op speciale rekken, poten of standaards. Het hangt allemaal af van de ontwerpkenmerken van een apparaat.
 • Wandmodellen kan worden uitgerust met bewegingssensoren. Dergelijke modellen hebben meer indrukwekkende afmetingen en zijn duurder dan conventionele apparaten, waarin dergelijke toevoegingen ontbreken.

lot

Ingesloten kopieën worden gebruikt om verlichting van hoge kwaliteit te bieden op de binnenplaats of op de veranda. Meestal worden ze geïnstalleerd in dergelijke plaatsen van een privéwoning en een tuin:

 • Vloer of plafond veranda en veranda. In dit geval kunt u met de installatie van vloer- en plafondlampen een spectaculaire decoratieve verlichting creëren. In de regel worden hoogwaardige waterdichte instrumenten in dergelijke oppervlakken geïnstalleerd.
 • Het is moeilijk om je een mooi ontworpen ontwerp voor te stellen pad zonder verlichting. Voor extra verlichting van deze objecten worden staande vloerlampen gebruikt, die zowel in de vloer als in de grond kunnen worden geïnstalleerd. Installatie van dergelijke elementen kan onafhankelijk worden uitgevoerd.
 • Vaak zijn ingesloten opties geïnstalleerd. rechtstreeks op de grond. Hiervoor wordt echter meestal geen gewone, maar decoratieve grond gebruikt. Dergelijk materiaal is een aantrekkelijk onderdeel van het tuininterieur.
 • Vaak worden inbouwspots gecompleteerd trap. Ze kunnen op twee manieren worden geïnstalleerd: in stappen of overspanningen. De eerste optie is de meest voorkomende, want meestal leiden compacte trappen voor een paar treden naar de veranda of de veranda.
 • Als we het hebben over een grote, volwaardige trap, worden de lampen soms geïnstalleerd in reeksen. Maar dergelijke opties zijn zeldzaam.
 • Lampen kunnen worden geïnstalleerd en in de muren. In de regel wenden mensen zich tot een dergelijke beslissing om een ​​veranda, een bad, een garage en andere bijgebouwen te ontwerpen. Soortgelijke elementen kunnen de deuren en ramen van het huis verlichten.

fabrikanten

Als u echt straatverlichting van echt hoge kwaliteit wilt kopen, moet u contact opnemen met de fabrikanten met een onberispelijke reputatie. Laten we eens kijken naar enkele populaire merken die uitstekende inbouwarmaturen produceren:

 • Sinds 1999 presenteert de Russische markt verlichtingsproducten van het bedrijf. Feron. Het assortiment van deze fabrikant staat vol met een verscheidenheid aan opties voor zowel binnen- als buitenverlichting. De externe ingesloten apparaten van Feron zijn dus gazon, onderwater, landschap, architectuur en aarde. Alle producten zijn gemaakt van hoogwaardige slijtvaste materialen, die niet bang zijn voor stof, vocht en modder.
 • Het bedrijf biedt uitstekende en populaire producten van de hoogste kwaliteit voor de consumentenkeuze. "Oasis Light". In het assortiment bevinden zich inbouwlampen met ronde en vierkante vormen van verschillende afmetingen. Ze zijn ontworpen voor installatie in een horizontaal oppervlak.Compleet met alle producten zijn montageglazen. Branded straatlantaarns van Oasis Light zijn niet duur en iedereen zal ze kunnen betalen.
 • Economische LED-lampen van het bekende Russische bedrijf Trif Trif. De ingebouwde verlichtingsapparaten van deze fabrikant onderscheiden zich door hoge sterkte en duurzaamheid. Ze zijn gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal en hebben gelaste behuizingen. Bovendien kunnen de Trif Trif-straatlantaarns een redelijke levensduur hebben, omdat ze de nieuwste generatie LED's bevatten met een levensduur van minstens 100.000 uur.
 • Prachtige inbouwspots worden geproduceerd onder het merk Eglo. Het assortiment van het merk wordt weergegeven door vaste en draaibare ronde vormvarianten. Compleet met alle apparaten gaan Led-lampen. De ingebouwde Eglo-lampen hebben niet alleen standaard zilverachtige, maar ook prachtige gouden of roze oppervlakken.

Hoe te kiezen?

Om de optimale geïntegreerde verlichting voor de straat te selecteren, moet u vertrouwen op de volgende parameters:

 • Location. Bepaal voordat u naar de winkel gaat op welke plaatsen u de lampen wilt installeren. Op basis van uw voorkeuren, zal het gemakkelijker voor u zijn om de juiste opties te kiezen.
 • Type constructie. Voor de oppervlakte van het plafond, de veranda, de trap of de veranda in een landhuis is het raadzaam om moderne zwenklampen te kopen. Als u van plan bent apparaten in de grond of de grond te installeren, is het de moeite waard om te verwijzen naar eenvoudiger en statische exemplaren met vaste structuren.
 • De mate van vochtbestendigheid. Alle modellen van buitenverlichtingstoestellen moeten een hoge vochtbestendige klasse hebben. Hoe hoger het tarief (klasse), staat op de verpakking van het apparaat, hoe langer het u van dienst zal zijn.
 • Type lichtbron. Het is geen geheim dat de meest economische en populaire LED-lampen zijn. Maar moderne waterdichte producten kunnen met andere soorten gloeilampen werken. Het kunnen bijvoorbeeld fluorescente, halogeen- of gloeilampen zijn. Dit is het gevolg van het feit dat de straat ingebouwde lampen beschermd zijn tegen inslag in hun interne deel van vochtigheid en vocht.
 • Producent. Niet de beste eigenschappen hebben straatverlichtingsproducten gemaakt in China. Het wordt aanbevolen om dergelijke artikelen alleen te kopen bij gerenommeerde fabrikanten en in winkels met gecertificeerde producten.Tegelijkertijd moet men de klasse van waterbestendigheid van het apparaat niet vergeten.

De beste site-ontwerpideeën met straatverlichting in de onderstaande video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer