Lampen in oosterse stijl

Het interieur, gemaakt in oosterse stijl, heeft een speciale charme en een charmante manier. Voor dergelijke ensembles is het noodzakelijk om de juiste verlichtingsapparaten te selecteren. Lichten in de oostelijke richting hebben een aantal onderscheidende kenmerken en kenmerken, die in meer detail moeten worden besproken.

voordelen

Moderne kopers worden geconfronteerd met een ruime keuze aan verschillende meubels, decor en verlichting. Op dit moment kan een harmonieus en aantrekkelijk ensemble in absoluut elke richting worden gemaakt. Kenners van originele en ingewikkelde interieurs zullen genieten van het mysterieuze en kleurrijke decor in de oosterse stijl. Voor zulke prachtige ensembles moet je de juiste armaturen kiezen, ver van de klassieke opties.

Het grote voordeel van oosterse verlichtingsapparatuur is dat ze fantastisch zijnhet ontwerp. Ze zijn versierd met een verscheidenheid aan inserts en elementen van glas, edelstenen, glas-in-lood composities, enz. Dergelijke producten zijn een echt kunstwerk en zijn verbazingwekkende decoraties voor hun respectieve interieurs.

Hoofdrichtingen

De samenstelling van de prachtige oosterse stijl omvat verschillende hoofdgebieden, volgens welke verschillende verlichtingsinrichtingen zijn gemaakt. Laten we nader kennismaken met deze stilistische takken:

Japans

Japanse stijlmodellen zijn het summum van minimalisme. Ze worden gekenmerkt door laconieke uiterlijk en strakke vormen, verstoken van complexe golfachtige kenmerken. De meest voorkomende zijn Japanse kroonluchters en lampen met een rechthoekige of vierkante structuur.

Soortgelijke apparaten worden vaker geschilderd in rustige en klassieke kleuren. Contrastexemplaren die zwarte en witte kleuren combineren, zien er bijzonder aantrekkelijk en stijlvol uit. In een product combineert bijna nooit meer dan drie verschillende tinten. Een onderscheidend kenmerk van de instrumenten in de Japanse sleutel is hun nabijheid tot de natuur.Ze zijn gemaakt van natuurlijke en milieuvriendelijke grondstoffen.

Dergelijke verlichtingsinrichtingen zenden een zeer zacht en gedempt licht uit. Modellen in Japanse stijl veroorzaken associaties met de maan, dus ze mogen niet te helder en opvallend licht uitstralen. Verschillende lampen van deze stijl zijn een weerspiegeling van de filosofie van Japan en dienen niet alleen als decoratie van Japanse interieurs.

Chinese

Deze richting is ook vrij eenvoudig en beknopt. Lampen die op Chinese wijze zijn gemaakt, zijn een van de manieren om de lokale filosofie te weerspiegelen. Ze worden beschouwd als de ware belichaming van levende levensenergie, gecombineerd met de schoonheid van de natuur.

Minimalistische lampen in Chinese stijl zijn gedecoreerd met onopvallende en eenvoudige patronen. De meest voorkomende toevoegingen zijn contrasterende personages, tekeningen van draken en tijgers, evenals verschillende kleuren. Meestal hebben Chinese verlichtingsapparaten een eenvoudige balvorm.

Ze zijn gemaakt van natuurlijke en milieuvriendelijke materialen, evenals Japanse producten:

  1. Hangende Chinese apparaten zijn gemaakt van luchtrijstpapier of dun gekleurde zijde.
  2. Vloer- en tafellampen kunnen gemaakt zijn van prachtig porselein.
  3. Bovendien wordt bij de vervaardiging van dergelijke apparaten vaak gebruik gemaakt van matglas. Met dit materiaal geeft de lamp een gedempt licht.

Arabisch

Deze interessante stijl is het tegenovergestelde van het bovenstaande. In de regel worden spectaculaire Arabische lampen erg duur en elegant gemaakt. Ze zijn vaak versierd met aantrekkelijke details in de vorm van kristal, edele metalen, edelstenen en halfedelstenen, evenals metalen elementen die deze dure materialen imiteren.

Op het oppervlak van heldere Arabische lampen zijn er vaak prachtige krullen en elementen van artistiek smeden. Verlichtingsinrichtingen op soortgelijke wijze worden vaker gemaakt in de vorm van koepels van paleistorens. Dergelijke luxueuze lampen zijn alleen gemaakt van hoogwaardige en dure materialen die ze nog mooier maken. De meest voorkomende zijn de Arabische lampen, gemaakt van koper, zilver, brons en verguldsel.

Voor de oprichting van dergelijke apparaten is gekozen voor verfijnd kristal of glas.Deze materialen kunnen zowel transparant als gekleurd zijn. Bijzonder duur en interessant zijn de modellen, aangevuld met glasmozaïekglas of glanzende kristallen.

Marokkaans

Oosterse kroonluchters in de kleurrijke Marokkaanse sleutel hebben ook een luxueus en rijk ontwerp. Dergelijke modellen zijn echter kwetsbaarder, omdat Murano-glas het meest wordt gebruikt voor hun productie. Het wordt aangevuld met koper, messing of brons.

Vooral prachtige en fantastische lookproducten, versierd met inzetstukken van mozaïek of decoratieve elementen in de vorm van veelkleurig glas. In elk rijk en aristocratisch interieur oogt een organisch Marokkaanse lamp met smeedijzeren details. In de regel zijn interieurs in Marokkaanse stijl uitgerust met slechts één lichtbron, die de belangrijkste is. Kies hiervoor een eenvoudige plafondkroonluchter in de vorm van een elegante zeshoek. Dergelijke verlichtingsapparaten worden vaak met de hand gemaakt, waardoor ze echt uniek zijn.

Moors

Lampen in deze stilistische richting zijn versierd met lange hangers. Deze prachtige decoratieve details zijn zeer aanwezig in Mauritaanse verlichtingsarmaturengrote hoeveelheden.

In de regel zijn deze lampen klein en beschilderd met pasteltinten. Sommige modellen doen in de verte denken aan de Italiaanse stijl. Aan de oppervlakte van veel Moorse kroonluchters ziet u interessante en gevarieerde ornamenten, die zich rondom de omtrek bevinden.

Egyptische

In de Egyptische cultuur zijn verlichtingsapparaten altijd symbolen van de zon geweest. Daarom hadden verlichtingsarmaturen voor het grootste deel een afgeronde vorm. Ze verschillen echter veel van de traditionele Chinese opties die zijn gekoppeld aan de maan. Ten eerste verschillen de lampen in Egyptische stijl van de Chinezen omdat ze een helderder en meer verzadigd licht uitstralen.

Vergelijkbare objecten zijn gedecoreerd met heldere symmetrische ornamenten. Egyptische lampen worden vaker gekleurd in felle kleuren, die tinten van "zonnige" kleur zijn.

Gebruik in het interieur

Lampen in oosterse stijl zijn heel verschillend van elkaar. Het model dat u kiest, moet overeenkomen met de stijlrichting van de kamer.

Laten we eens in meer detail enkele principes bekijken van het creëren van een harmonieus en aantrekkelijk ensemble in de oostelijke sleutel:

  • Om een ​​Japanse stijl te vormen, moet je je beperken tot beknoptheid en alle details van het interieur selecteren op basis van hun eenvoud en gemak. Het ensemble moet functioneel en ingehouden zijn. Lampen en kroonluchters in dergelijke situaties worden aanbevolen om te worden uitgerust met energiebesparende of LED-lampen.
  • Kroonluchter speelt een belangrijke rol in het interieur, ingericht in een oosterse sfeer. De meest succesvolle optie voor dergelijke ensembles is een eenvoudig en licht model gemaakt van natuurlijk rijstpapier en matglas met contrasterende hiërogliefen of afbeeldingen van belangrijke momenten in de geschiedenis. Je moet zo'n situatie niet aanvullen met een groot aantal hulpverlichtingstoestellen.
  • Arabische ensembles hebben altijd een groot aantal luxueuze en dure onderdelen, dus het is zo belangrijk dat de hele situatie tot in het kleinste detail doordacht is. Alle onderdelen van de ruimte moeten in harmonie zijn met elkaar. Dit geldt niet alleen voor meubels en decor, maar ook voor verschillende kleinigheden: geborduurde composities op bedspreien, patronen op lampen of schilderijen op het oppervlak van tapijten.
  • Kamer in Egyptische stijl is een andere goede optie voor liefhebbers van oosterse luxe.Als we het hebben over een slaapkamer die op deze manier is gemaakt, kan deze worden aangevuld met een groot hemelbed en passende decoratieve kussens. Je kunt dit interieur voltooien met behulp van een kroonluchter met een chique accent in het centrale deel van het plafond.
  • Vrijwel elk interieur ziet er organisch Moorse kroonluchter. Het kan een klassiek en een modern ensemble zijn.

Je kunt het maken van de lamp in Japanse stijl zien in de onderstaande video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer