LEIDENE straatlantaarn

Tegenwoordig nemen straatverlichtingsinrichtingen met LED's, die gewoonlijk worden gebruikt bij het vormen van straatverlichting, een leidende positie in onder andere populaire lichtbronnen vanwege aanzienlijke besparingen in elektriciteit. Deze lampen worden actief gebruikt als verlichting van gebouwen, reclameborden met reclame, fonteinen en bruggen, industriële gebouwen. Dit apparaat is het meest geschikt om te werken als het probleem van energiebesparing en naleving van veiligheidsnormen meer dan urgent is.

Voor- en nadelen

Een LED is een halfgeleiderapparaat dat gewone elektrische stroom omzet in licht. Tegenwoordig is het moeilijk om een ​​huis te vinden waarin er geen enkele LED-lamp zou zijn.

En welke voordelen biedt dit moderne apparaat u aan? Allereerst:

 • Economisch en rationeel verbruik van elektrische energie. Lampen van dit type verbruiken veel minder energie dan conventionele apparaten.
 • Duurzaamheid. De duur van het werk met constant gebruik kan 10-15 jaar zijn en alleen 's nachts worden gebruikt - tot 25 jaar.
 • Het vermogen om zelfs onder de meest ongunstige omstandigheden te gebruiken, aangezien deze apparaten betrouwbaar werken bij temperaturen van -30 tot +40 graden. Meest geschikt voor installatie op straat.
 • Breed kleurenpalet.
 • Bestand tegen fysieke schade. De behuizing van deze apparaten is zo ontworpen dat vuil en vuil zich niet op hun oppervlak verzamelen.
 • Milieuvriendelijkheid. Voor LED-apparaten voor de straten is geen afzonderlijke recycling nodig, omdat ze geen schadelijke componenten bevatten.
 • Ontsteking zonder vertraging.
 • Eenvoudige installatie.
 • Trillingsbestendigheid.
 • Uitstekende sterkte. LED-straattoestellen zijn beschermd tegen vandalisme, ze zijn explosiebestendig en brandveilig.
 • Werk zonder lawaai.

Elke openbare plaats kan mooi zijn, dankzij een goed gekozen verlichtingstype.Vandaag zult u geen enkel apparaat voor straatverlichting vinden dat geen gebreken vertoont. Niet-essentiële negatieve kenmerken zijn in de lantaarns met LED's.

De nadelen van dergelijke populaire apparaten kunnen op de allereerste plaats worden gerangschikt:

 • Hoge kosten. Het gebruik van LED's levert echter een uitstekende geldbesparing op.
 • Thermische degradatie. Om deze lampen goed te laten werken, hebben ze een goede warmteafvoer nodig.
 • Afhankelijkheid van spanningsdalingen. Als de spanning uitvalt, kan de werking van de LED's worden gestopt als gevolg van oververhitting.

types

Alle lampen die bedoeld zijn voor gebruik op straat kunnen worden onderverdeeld in 2 hoofdtypen:

 1. Gevelverlichting Het lijken apparaten te zijn die op de muren van huizen zijn geïnstalleerd. De stralen van deze lampen worden naar een bepaald gebied gestuurd dat verlichting nodig heeft, het kan bijvoorbeeld een veranda zijn.
 2. Landschapsverlichting het is op het huisplatform gemonteerd. Met zijn hulp worden de grenzen van de paden in de tuin onderscheiden, ze worden op gazons en bloembedden geplaatst, in de buurt van vijvers en bomen.

De keuze van verlichtingstoestellen voor de straat wordt soms geleverd aan slechts 4 hoofdtypen: aan apparaten van het lineaire type, cantilever, landschapstuinbouw, vloerlampproducten:

 • Lineaire instrumenten omvatten lichten. Dit zijn producten die in harmonie zijn met de bouwstijl van de hele binnenplaats. Lantaarns met LED-lampen, grondarmaturen of artikelen in de vorm van palen zijn populaire soorten lineaire straatlantaarns. Met hun hulp kun je de nachtelijke contouren verdrijven, het pad markeren met lichte lijnen of het hele gebied verlichten.
 • Console-lamp - Dit is een l-vormig product langs de weg dat lang meegaat en een vrij groot gebied bestrijkt. Indien gewenst kan zo'n apparaat voor een lange periode een accent voor uw tuin zijn.
 • Tuinproduct - Een stijlvolle optie voor een theatrale sfeer in de tuin. Met behulp van een aantal van deze lampen kun je een uitstekend complex maken waarmee je licht kunt verspreiden of overspoelen binnen de straal van de gewenste impact. Lantaarns worden opgehangen en buiten.
 • Staande lampen hebben een soort verticale vorm. De lamp aan de bovenkant is bedekt met een metalen kap die hem aan alle kanten laat schijnen. Dergelijke lampen, zelfs zeer kleine lampen, kunnen een vrij groot gebied verlichten.

Daarnaast zijn er nog andere soorten LED-lampen:

 • Zoeklichten. Industrietypes worden hoofdzakelijk op enorme objecten gemonteerd. Ze helpen de ruimte bij de sportstadions en andere gebouwen gemakkelijk te verlichten. Schijnwerpers verlichten de voorkant van gebouwen, open gebieden, parkeergarages en vele andere objecten in het uitgestrekte gebied. Niet-omslachtige armaturen worden op de werfpercelen vastgelegd. Ze stralen zowel wit als veelkleurig licht uit, maar onder verschillende hoeken.
 • Duralight lamp als een transparant plastic lint met een groot aantal diodes over het oppervlak. Dit apparaat wordt vaak gebruikt om de contouren te verlichten, in het ontwerp van het landschapslint wordt gebruikt voor het versieren van bomen, in reclame. Het heeft de volgende variëteiten:
 1. touw Gebruik voor registratie van nauwkeurige contouren in een decoratie van een landschap.
 2. vaststelling - werkt voortdurend in de gloeimodus.
 3. Met achtervolgen Je kunt de straten dynamisch verlichten.
 4. Luxueuze dynamische verlichting gedaan met multichasing.
 5. Hoogwaardige verlichtingsgebieden met een controller bieden "kameleon».
 6. Dyurafleks in tegenstelling tot een aantal vergelijkbare apparaten, is het waterdicht, lichtgewicht en heeft het een goede flexibiliteit, wat het gebruik en de installatie ervan eenvoudig maakt. Het kan op elke juiste plaats worden hersteld.
 7. heerser Het ziet eruit als een flexibele dunne plastic tape met een siliconen omhulsel, met heldere LED's verticaal eraan bevestigd. Wordt vaak gebruikt als achtergrondverlichting.
 8. netto - Dit product heeft de vorm van een lichtgevend gaasontwerp met LED's in de verbindingen. Het is vrij helder, duurzaam, economisch en eenvoudig te installeren. Het is uitgerekt tot een sterk frame tussen verschillende steunen om de muur van het gebouw of het grondgebied van de tuin te versieren.
 • Aanraaksensor licht op helpen om de kosten van elektriciteit aanzienlijk te verlagen: de lamp werkt alleen wanneer in de zone van zijn actie iemand verschijnt. Straatapparaten met bewegingssensoren worden gebruikt in zomerhuisjes, cottages, appartementsgebouwen, parken, binnenplaatsen om verschillende soorten objecten te verlichten.
 • Populair en verzonken lichten met LED's voor gebruik buitenshuis. Hun verschil met andere apparaten ligt in het feit dat het grootste deel van het lichaam verborgen is in de gaten in de muur of het dak van het huis.Overdag zijn dergelijke lampen vrijwel onzichtbaar en met de komst van het donkere moment van de dag schitteren ze prachtig op objecten, met de nadruk op de kenmerken van de architectuur van het gebouw, zonder de aandacht te vestigen op het verlichtingsapparaat. Inbouw LED's met lichtsensor worden gebruikt om prachtige sculpturen, verschillende winkels en musea, huisjes en huisjes te markeren.

Er is een classificatie van LED-apparaten voor de straat op basis van het type plaatsing:

 • Om de omtrek van de tuin te verlichten, worden vaak gebruikt aan de muur bevestigd straattoestellen, ze worden op de muur van het huis bevestigd en verlichten het ingangsgedeelte. Wand- of plafondspots worden ook gebruikt om beveiligingsmaatregelen te treffen. Ze zijn op de muren van huizen gemonteerd.
 • Landschap kroonluchtersdie langs de sporen zijn gemonteerd, zijn noodzakelijk voor de decoratieve verlichting van de vijver of garage.
 • Bodeminstrument gefixeerd in de grond en bijna onmerkbaar tot het begin van het werk. Als u het in de vegetatie verstopt, kunt u tijdens de bloeiperiode van de planten een heldere tuinverlichting maken.
 • Mushroom-producten van bovenaf zijn bedekt met doppen van waaruit de lichtbundel naar beneden wordt gereflecteerd.
 • Lichte sokkels eruit zien als een cilinder.Producten lijken op kleine paaltjes en worden gebruikt voor het versieren van bloembedden en bruggen bij de vijver.
 • Drijvende glazen bollen Dit zijn universele waterdichte producten die prachtig op het oppervlak van de vijver drijven. Ze markeren het zwembad of de vijver. Om de rol van decoratieve verlichting te vergroten, kunt u onderwater-tegenhangers gebruiken.
 • Draagbare modellen compact gearrangeerd. Ze kunnen eenvoudig van het ene deel van de site naar het andere worden verplaatst. Een aantal van dergelijke producten heeft een speciale wasknijper, waarmee u het product op de takken van struiken en bomen kunt bevestigen.
 • Outdoor-producten voor de buitenwijken zijn meestal in het ontwerp plafondlampen. Producten worden gekozen in combinatie met de decoratieve stijl van de tuin om het meer harmonieus te maken. Als het in de struiken of op bomen handig is om deze apparaten op te hangen, zal er een origineel decorelement uitkomen.
 • Modellen op zonne-energie erg praktisch. De basis van hun actie ligt in het gebruik van speciale fotovoltaïsche cellen die zonne-energie omzetten in elektrische energie. Als je wilt, kun je batterijen en lampen kopen.
 • Hanglampen het ontwerp lijkt sterk op kroonluchters voor gebruik binnenshuis, enigszins aangepast aan verschillende natuurlijke invloeden. In veel gevallen zijn dergelijke apparaten een plafond aan een ketting, die op het dak van een terras of gazebo is bevestigd.

vorm

Een belangrijke rol bij de keuze van de straatlantaarn is het ontwerp, vooral als het gaat om hoogwaardige verlichting van het grondgebied van de binnenplaats. In dit geval moet rekening worden gehouden met de technische parameters, de vorm en het type, de kleur van het product en de verlichting, de stijl van het instrument:

 • Straatlantaarn in de vorm van een bal Het ziet er geweldig uit, verlicht perfect de plaats eromheen en kan een extra decor zijn voor de situatie. Ronde straatlantaarns zijn erg populair vandaag.
 • Lantaarnlichten zijn altijd in de mode. Hun elegante uiterlijk creëert een speciale romantische sfeer in elk landschap.
 • Futuristische lichten in de vorm van lichtfiguren of imitatie van natuurlijke objecten, zullen ze een origineel accent worden in het decoreren van uw achtertuin plot of landhuis.
 • Lantaarns in de vorm van kolommen, schimmels, staande lampen geven niet alleen een fel licht aan het gebied waar ze zich bevinden, maar passen ook altijd harmonieus in het omringende landschap.
 • Je kunt altijd kiezen kroonpool of cilinderglas naar de top van het hek, hekpalen, omheining, keermuur om uw site te versieren. Gecombineerde vormen van lampen zijn zeer in trek bij moderne kopers.

Soorten lampen

In verband met de introductie van nieuwe innovaties konden experts het optische deel van straat-ledlampen verbeteren, die gemaakt zijn van hoogwaardig polycarbonaat, wat bijdraagt ​​aan een grotere uniformiteit van verlichting en gebruiksveiligheid. Tegenwoordig worden voor de decoratie van het landschap directionele LED's actief gebruikt - voor geaccentueerde verlichting van verschillende gebieden, etalages en andere objecten.

Diode lampen voor straten zijn erg gewild bij de lokale bevolking. Buitendiode-apparaten zijn geschikt voor gebruik in verschillende omstandigheden. Hun lichaam bestaat uit geanodiseerd aluminium en dat heeft op zijn beurt uitstekende prestaties.

De mate van bescherming tegen mogelijke impact helpt om ze op plaatsen te monteren die vaak worden blootgesteld aan vocht en stof.

toepassingsgebied

Afhankelijk van het type, de stijl, het type verlichting,LED-straatverlichtingsapparaten kunnen voor specifieke doeleinden worden gebruikt:

 • LED-armaturen voor buiten, zoals schijnwerpers gebruikt voor het verlichten van industriële gebieden, magazijnen, benzinestations, parkeergarages, voetpaden, pleinen en parken, evenals de stadsstraten zelf.
 • Landschap lichten wordt gebruikt voor het beter verlichten van gazons, vijvers of fonteinen, tuinen en terrassen, evenals het onderste deel van de gevel van huisjes. Instrumenten die langs paden, paden en andere gebieden worden geplaatst om voetgangers te verplaatsen, moeten diffuus en zacht licht produceren. Om dit effect te garanderen, kunt u nauwkeurig geselecteerde vormen van apparaten gebruiken, die de stralen verspreiden.
 • Een verscheidenheid aan gevelverlichting is het type architecturale verlichting.. Het draagt ​​de rol van decor, en er worden allerlei zoeklichten en lantaarns voor gebruikt, hun stralen kunnen origineel en ongebruikelijk van kleur zijn. Aan dit soort verlichting kan ook worden toegeschreven aan de verlichting van sculpturen, verschillende priëlen, het dak.

fabrikanten

Bij het kopen van een lamp is het beter om meteen aandacht te besteden aan de producten van alleen bekende merken die worden beschouwd als wereldleiders in de productie van lampen met LED's.

De populairste fabrikanten van straatlantaarns zijn:

 • vennootschap Amplex Biedt unieke straatverlichting van hoge kwaliteit. Het armatuur van hun producten is meestal gemaakt van messing, het product maakt gebruik van hoogwaardig staal en andere populaire materialen.
 • handelsmerk Technolux importeert verlichtingsarmaturen uit China, zijn eigen buitenspots hebben hoogwaardige functies.
 • "Optogan" - een binnenlandse fabrikant die LED-lampen aanbiedt om straten te verlichten, evenals aangrenzende gebieden met industriële, commerciële, magazijnachtige gebouwen, homestead en huisgebieden, stadsparken en pleinen.
 • firma "Svetlana-LED» produceert ook hoogwaardige LED-technologie.
 • Trading House "Focus" heeft een enorm aantal ontwikkelingen op het gebied van populaire energiebesparende technologieën. De lampen van het bedrijf gebruiken LED's van Japanse oorsprong, overeenkomend met Europese kwaliteitsparameters. Sinds 2004 heeft het bedrijf zich gespecialiseerd in de massaproductie van LED-verlichtingssystemen.
 • "Intesso LED-systemen" - dit bedrijf begon zijn werk in 2011. Tegenwoordig produceert het ongeveer 5000 verlichtingsapparaten per jaar.
 • firma "Lichttechnologieën" Het wordt beschouwd als de toonaangevende fabrikant van LED-verlichtingsapparaten in de CIS.
 • De specialisten "Communicatietechniek" de ontwikkeling van energie-efficiënte verlichtingsapparaten uitvoeren. De straatlantaarns van het bedrijf bevinden zich in de tuinen van vele beroemde mensen in ons land.
 • Corvette Lights LLC biedt sferische type LED's en vele andere verlichtingstechnologie, die in hun gelijkenis is gemaakt.

Hoe buitenverlichting kiezen?

Wanneer u lampen voor straatverlichting kiest, moet u speciale aandacht besteden aan de kracht van de lichtstroom, de mogelijke belichtingshoek die ze kunnen afgeven, de kleurtemperatuur en mogelijke degradatie van het product.

Als u een hoogwaardige lichtbron moet kiezen, moet u er rekening mee houden dat deze rustig zowel lage als hoge temperaturen moet ervaren.

Deze informatie kunt u krijgen in het paspoort van het gekochte product.

Kiezen welk soort verlichting op uw site moet worden gemonteerd, u U moet op de volgende aanbevelingen letten:

 • Als u voor dit soort producten kiest, geeft u de voorkeur aan apparaten met dergelijke functies die werken zoals comfort, lichtopbrengst, vermogen en levensduur.
 • Voordat u de lampen in het gebied voor het huis installeert, is het belangrijk om de klimaatomstandigheden, de fijnheid van de installatie, de vereisten voor de helderheid van de producten te bepalen.
 • Wanneer u een product koopt, moet u ook letten op het type materiaal waaruit de gekochte armatuur is gemaakt. Lampen van metaal (het kan gietijzer zijn, het gebruikelijke aluminium, tegenwoordig modieuze producten van staal en andere metalen) hebben de grootste sterkte en zijn bestand tegen de gevolgen van de meest extreme bedrijfsomstandigheden. Keramische apparaten hebben een zeer duurzame behuizing, zodat ze ook veilig kunnen worden gebruikt voor hoogwaardige tuinverlichting.

Mooie ideeën over territoriumontwerp

Als u wilt dat uw woning zo mooi mogelijk in een architecturale zin wordt geselecteerd, kunt u decoratieve staplichten met ledstrip gebruiken. Dit geldt vooral als er veel stappen in uw omgeving zijn die bezoekers bij u thuis halen.Als uw tuin vol is met rieten meubels en bloembedden, dan is het het beste om producten van eenvoudige vormen te gebruiken, omdat producten met een complex ontwerp de tuinruimte kunnen "overbelasten" - de gebruikelijke gloeiende ballen in verschillende kleuren zijn hier het meest geschikt.

Maar voor een bescheiden gebied met een minimum aan details kan een lamp met een helder ontwerp een belangrijk onderdeel van de compositie zijn. Daarom, als u slechts één armatuur in uw regio wilt gebruiken, let dan op het oorspronkelijke idee om een ​​lichtfiguur in een vliegtuig te bouwen. Het landschap van je tuin zal meteen esthetisch veranderen, als je het decoreert met zo'n interessante compositie.

In de volgende video leer je meer over straat-LED-lampen.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer