Staande lampen op een statief

 Staande lampen op een statief

Goede verlichting zorgt voor een gezellige sfeer in het appartement. Als je nadenkt over het ontwerp van de kamer, zal elke expert proberen in elke kamer een extra lichtbron te creëren die een halfduister helpt creëren. De moderne keuze aan gezellige en warme verlichting op de markt stelt u in staat om de noodzakelijke omgeving te creëren bij elke ontwerpbeslissing. Creëer een uniek ontwerp voor alle soorten armaturen. Onder een aantal anderen vallen vloerlampen op.

Speciale functies

Staande lamp - staande lamp op een of drie poten. De tweede optie wordt een statief of statief genoemd. Een lampenkap komt ook in een verscheidenheid van soorten en materialen. Ze zijn gemaakt van verschillende soorten stoffen, glas en zelfs papier met metaal.Het uiterlijk van de lampenkap hangt alleen af ​​van de verbeeldingskracht van de ontwerper. Het kan elke kleur, vorm en grootte hebben.

Een van de belangrijkste voordelen is de mogelijkheid om de hoogte van de "benen" te veranderen.

Hierdoor is het mogelijk om de lamp aan te passen en aan te passen aan elke behoefte. Je kunt bijvoorbeeld licht diffuus licht geven, naar het plafond gericht, of 's avonds een boek lezen onder een zacht en rustig licht. Staande lamp op een statief is bijzonder stabiel en heeft een ongewoon uiterlijk. Dankzij een grote verscheidenheid aan designermodellen kunnen driebenige lampen de stijl van uw kamer drastisch veranderen.

Voordelen van modellen

Het grote voordeel van staande lampen is dat ze niet in de muur hoeven te worden gemonteerd. We mogen niet vergeten dat de lamp op de poten erg mobiel is en niet veel moeite kost om te bewegen. Plus, voor de plaatsing hoeft geen extra meubilair, zoals bijvoorbeeld voor de lamp op het nachtkastje.

Naast de fysieke en designvoordelen, creëren vloerlampen op drie poten een gezellige en warme sfeer, die lijkt op een lantaarn of een boom versierd met een slinger.

De juiste staande lamp kan de hoogte van de plafonds van de ruimte visueel verhogen.Een goed geselecteerde lamp en de lengte van de "poten" zorgen voor de uitvoering van uw idee.

types

Onder alle statieven zijn de volgende:

  • Verlichtingsarmaturen waarmee u de lichtstroom in de gewenste richting kunt richten. Dit type wordt een staande lamp spotlight genoemd.
  • Staanlampen met diffuus licht hebben een lichte en transparante stoffen kap, waardoor het licht in alle richtingen kan doordringen.
  • Sommige typen beenverlichting zijn uitgerust met een volledig ondoorzichtige lampenkap, die het licht eerst naar het plafond leidt en pas daarna valt het naar de rest van de kamer.

materialen

Katoen, linnen, papier, metaal, glas, plastic en andere materialen worden gebruikt voor de lampenkap. De basis zelf is meestal gemaakt van hout. Dit is het meest buigzame materiaal voor de standaard.

De vloerlamp op een houten statief is versierd met houtsnijwerk, waardoor het een unieke designerschil heeft. Metalen statieven zien er harmonieus uit in een modern interieur.

plaatsing

Staande lamp - een onmisbaar onderdeel van een plek om te ontspannen en te lezen. In welke kamer het zich ook bevindt, de staande lamp zal overal de weg zoeken.Op zo'n plek kun je een comfortabele stoel plaatsen met een krukje en een tafeltje, kastje of staande lamp voorzien van je eigen tafelblad. Bovenaan kunt u boekenkasten installeren. Deze hoek zorgt voor warmte en comfort in het appartement.

  • In de woonkamer het hangt allemaal af van de stijl van de kamer zelf (retro, hi-tech of andere). Staanlampen zien er overal in deze kamer geweldig uit, er zijn geen beperkingen. Ontwerpers adviseren vaak om harmonieuze afbeeldingen te maken door twee lampen aan beide zijden van de haard te plaatsen.
  • In de slaapkamer de meest redelijke manier om een ​​dergelijk detail te geven, is bij het bed, omdat ze meestal worden gebruikt om te lezen. Sommige modellen hebben extra tabellen om ruimte te besparen. Je kunt er een laptop op zetten of een boek plaatsen. Het zou redelijker zijn om een ​​lamp te nemen met instelbaar licht.
  • In de eetzaal Het is gebruikelijk om staande lampen te plaatsen die de stemming verbeteren en de eetlust vergroten. Dit resultaat geeft een staande lamp met een lampenkap van stoffen in warme kleuren.

Mooie interieuropties

  • classics statieven passen art deco en staande lampen met borduurwerk en franje. Voor de gelijknamige stijl zijn deze staande lampen een onmisbaar detail. Ze zijn lang, slank, met een verlenging naar boven.
  • Voor modern en hi-tech Pas opties op een gebogen "been". Dergelijke "gebogen vloerlampen" hebben een futuristisch ontwerp.
  • In neo-barokke en glamourstijlen Zwart en zilver statieven gemaakt van steentjes, transparante en doorschijnende materialen, roestvrij staal ziet er geweldig uit.

Als u niet kunt beslissen over een stijl, kies dan een model van standaardstijl en kleur. Ze zijn geschikt voor elk interieur. Het oorspronkelijke idee is groep staande lampen. Koop hiervoor verschillende staande lampen van hetzelfde model met "benen" met variabele lengte en bevestig ze op verschillende niveaus. Dit ontwerp ziet er buitengewoon en interessant uit en geeft de ruimte zijn individualiteit.

Als u een vloerlamp selecteert, kunt u zich richten op het model met dezelfde kleur als de dominante kleur van de kamer of met een verschil van een paar tonen.

Een uitstekende optie is een lamp die nergens mee combineert, dus deze zal zich concentreren op aandacht. Universal is de schaduw van witte of crème kleur.

Bekijk de staande lamp op een statief, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer