LED-bovenlichten

 LED-bovenlichten

Overhead LED-apparaten zijn tegenwoordig zeer populaire apparaten voor de meeste mensen en worden zowel in privéhuizen en appartementen als in alle administratieve gebouwen en kantoren van bedrijven gebruikt. Deze eis wordt gerechtvaardigd door de overvloed aan voordelen: lage kosten, gemakkelijk te installeren, onderhoudsgemak. Bovendien hebben deze lampen een lange levensduur en is de hoeveelheid verbruikt energie veel minder dan die van andere soorten gloeilampen.

Wat is het?

Het stijlvolle overheadmodel van LED-apparaten (lampen) van vandaag kan niet worden vervangen door iets in kamers met populaire opties voor verlaagde plafonds.De bovenvermelde overheadproducten in kantoorkasten betreffen rechtstreeks LED-lichtbronnen, ontwikkeld met behulp van de nieuwste technologieën, die hun hoge lichtrendement, duurzaamheid, consistente lichtkwaliteit en gebruiksgemak en comfort garanderen.

Het beschouwde type apparaten heeft de volgende onderscheidende kenmerken:

 • Om elke kamer uit te rusten met deze patch-modellen van armaturen, is het niet nodig om de stoelen van tevoren specifiek te bepalen en voor te bereiden. Dus neemt de installatie een minimum aan tijd in beslag;
 • Plafondverlichting van dit type verwijst naar een redelijk economische, zoals in dit geval verbruikt tien keer minder elektriciteit, in tegenstelling tot standaard verlichtingsproducten. Bijgevolg is het prijsbeleid volledig gerechtvaardigd;
 • De levensduur van het LED-apparaat is minimaal twintig jaar. Het is dus niet nodig om de componenten van de lichtbron vaak te veranderen of volledig te vervangen;
 • Deze apparaten bieden een uniforme gloed over het volledige beschikbare gebied van de kast of andere kamer, waardoor een echt comfortabele omgeving ontstaat.

Installatie van deze producten kan worden uitgevoerd op elke gewenste of beschikbare ondersteuningsbasis.

Daarom is het aanbevolen om LED-modellen te gebruiken als het pand al geruime tijd niet is gerepareerd.

Voors en tegens

De positieve en negatieve kanten van LED-overheadlichten moeten worden overwogen.

De voordelen omvatten het volgende:

 • Lange levensduur;
 • Het gemiddelde niveau van elektriciteitsafval met een significante indicator van het uitgestraalde licht;
 • LED-verlichting apparaten werken prima, zowel van het elektrische netwerk en onafhankelijk, dat wil zeggen, rechtstreeks van de voeding. Dit voordeel is met name van belang bij een plotselinge stroomstoring;
 • De mogelijkheid om uw fantasie te tonen in de keuze van kleuren, vorm, toekomstige locatie en het vereiste aantal verlichtingseenheden in het interieur van een appartement of huis.

Voor al het belang van deze positieve aspecten van de bovengrondse LED-verlichtingsinrichtingen is er een belangrijk nadeel - de hoge kosten van het product en de vermindering van de juiste kwaliteit van het licht na een bepaalde tijdsperiode.Na een paar jaar wordt het licht van de verlichtingsapparatuur dimmer in vergelijking met wat het in het begin was. Bij het kopen van het LED-verlichtingsysteem voor facturen, mag u de garantiekaart niet missen - deze moet zeker voor een periode van 5 jaar worden uitgegeven. De stroom van licht is meestal eng gericht. Als de ruimte ruim genoeg is en u geen andere plafondlamp wilt installeren, hebt u mogelijk meer overheadproducten of extra lichtbronnen nodig.

Apparaatdiodelampjes

Voordat u een overhead-plafondaccessoire gaat bevestigen, moet u weten hoe het werkt:

 • De gloeilamp zelf heeft een aantal LED's. De intensiteit is afhankelijk van het aantal LED's. Eén lamp bevat één tot enkele tientallen LED's.
 • LED-componenten kunnen niet vanzelf werken, ze zijn verbonden in een enkele keten. Op zijn beurt is het LED-circuit rechtstreeks verbonden met de voeding.
 • Een zeer belangrijk onderdeel van het ontwerp is het verloopstuk, dat nodig is voor het verwijderen van warmte, dat wordt vrijgegeven en geconcentreerd in de lamp.

Er moet worden overwogen om de LED-onderdelen in de armatuur te monteren.De eenvoudigste manier om deze lamp te installeren is om hem al aangesloten aan te schaffen, maar het is mogelijk om dit zelf te doen. In dit geval moet u de opties voor het implementeren van de assembly en de verbinding zelf begrijpen:

 • Seriële verbinding Het wordt het meest gebruikt, vooral bij het aansluiten van lampen in industriële gebouwen;
 • Parallelle verbinding. Weerstanden zijn afwisselend verbonden met elke gloeilamp;
 • Gemengde verbinding. Vaak betrokken bij de installatie van zowel kantoorruimte als thuis.

types

Er zijn de volgende soorten LED-overheadproducten.

 • Plafond. De weloverwogen variant van producten wordt als de meest bekende beschouwd en wordt gebruikt om de hoofdverlichting in een appartement of huis te vormen. Plafondlampen zijn van oudsher begiftigd met algemene afmetingen. Met behulp van deze lampen kunt u een werkelijk verbazingwekkende en unieke oplossing realiseren.
 • Embedded. Het is vermeldenswaard de ingebouwde lampen die worden gebruikt om de gewenste zones of objecten in het interieur te markeren. In de meeste gevallen worden de soorten verlichtingstoestellen in kwestie direct gebruikt om de aandacht te vestigen op dure en vooral belangrijke interieurartikelen.Dankzij het gebruik van deze producten onderscheidt de ruimte zich door originaliteit en onovertroffen ontwerpoplossingen. Het is echter vermeldenswaard dat het niet zo eenvoudig is om ze te installeren, dus voor dit werk is het de moeite waard om de diensten van professionals te gebruiken die de belangrijkste technieken perfect kennen voor het realiseren van perfecte en hoogwaardige achtergrondverlichting.

In de basis worden ingebouwde modellen geselecteerd voor stretch of vals plafond. Ze moeten geschikt zijn voor dergelijke structuren in alle dimensies. In deze situatie wordt het ook aanbevolen om lampen te gebruiken die een interessante kleur hebben. Het is belangrijk op te merken dat de betreffende verlichtingsproducten gemakkelijk kunnen worden geïntegreerd, zelfs in interieurartikelen. In de meeste gevallen worden ze gebruikt om de achtergrondverlichting van de tv of kledingkasten te gebruiken. Bovendien worden ze perfect gebruikt voor installatie in alle kluisjes.

Dankzij dit kan elke verduisterde plaats indien gewenst perfect worden verlicht.

 • Furniture. Dergelijke producten worden traditioneel in kleine maten geproduceerd, maar de installatie ervan wordt tamelijk tudo-intensief geacht.Dit is te wijten aan het feit dat u de elektrische bedrading uiterst zorgvuldig en correct naar een bepaald meubelstuk moet leiden. Dit moet op zo'n manier gebeuren dat er geen draden of andere delen van de "vulling" zichtbaar zijn. Ook voor de installatie van het beschouwde type apparaat is het noodzakelijk om een ​​speciaal gat te maken in het meubilair, dat de vereiste afmetingsparameters moet hebben. Om dit te doen, zou u speciale details moeten gebruiken, omdat u anders door het anders geformuleerde besluit te verspillen het interieurobject kunt bederven of ontevreden kunt blijven over het eindresultaat van het werk.
 • Office. Het zou in een aparte groep moeten zijn, inclusief speciale modellen van kantoorlampen, die alleen in commercieel onroerend goed worden gebruikt. Ze vallen op doordat ze een speciale maat en uiterlijk hebben. Ze hebben hoge prestaties, de vrijgave van dergelijke apparaten gebeurt alleen in het wit. De installatie ervan is eenvoudig genoeg. Dergelijke apparaten kunnen niet alleen worden gebruikt om algemene verlichting in de kamer te organiseren, maar ook om de werkplek van absoluut elke medewerker van de organisatie te benadrukken.Om armaturen op kantoor te creëren, worden armaturen in verschillende groottes geproduceerd, zodat de subjectieve keuze van deze apparaten volledig afhankelijk is van de nuances van de ruimte zelf. De installatie van deze lampen moet uitsluitend door specialisten worden gedaan, omdat het comfort en de veiligheid van toekomstige verlichting afhangen van het resultaat. Kantoorverlichtingsarmaturen moeten een duidelijke lijst hebben met parameters die alleen voor hen geschikt zijn, omdat het erg belangrijk is dat ze direct in de werkomgeving aan alle gespecificeerde eisen en algemeen geaccepteerde lichtnormen voldoen.

Overhead LED-lampen zijn een ideale oplossing voor elk type pand (residentieel, kantoor, publiek). Installatie van verlichtingsarmaturen is eenvoudig, en indien nodig kunt u eenvoudig de locatie van het apparaat wijzigen, omdat het gemakkelijk en snel kan worden gedemonteerd of verplaatst naar een nieuwe locatie. Het is vermeldenswaard dat, net als alle verlichtingsapparaten die met behulp van LED's zijn gemaakt, de producten in kwestie worden gekenmerkt door een aanzienlijk laag energieverbruik, wat een aanzienlijke besparing op betalingen voor gebruikte elektriciteit garandeert.Dit verklaart de voor de hand liggende en welverdiende populariteit van dergelijke producten bij de meeste mensen. Productiebedrijven bieden bovendien de volgende types: lineair, rechtlijnig, dubbel, kantelend, dun, smal, met een bewegingssensor, op batterijen, waterdicht, met een schakelaar, met een afstandsbediening.

vorm

De classificatie wordt allereerst gemaakt op basis van structurele verschillen tussen het plafond en de bevestigingscomponent. De beschouwde lampen kunnen de volgende vorm hebben: rond, vierkant, rechthoekig, driehoekig, convex, hoekig, vlak, lang, smal, en lijken ook op een glas of zijn gemaakt als een pil of tablet. De gespecificeerde divisie heeft geen speciale impact op het gebied van directe toepassing, maar de uitvoering is meestal het meest betrokken. Vierkante vormen worden gepresenteerd in twee versies: compact en gemaakt in de vorm van panelen.

De laatste van deze uitvoeringen worden vaker gebruikt voor het organiseren van de lichtstroom in de kantoren van bedrijven.

afmeting

Om de verlichting van grote ruimtes te realiseren, worden standaardapparaten gebruikt die een grote diffuse lichtstroom geven.Verschillende datamodellen zijn voorzien van een ergonomisch ontwerp, dus het is aan te bevelen producten te kiezen die absoluut geschikt zijn voor elke stijl van interieur, zowel op het oog als in het gezin, en in openbare instellingen. Om de aandacht op een specifiek gebied of object te vestigen, wordt er direct een schijnwerper boven geplaatst. Het is begiftigd met kleine afmetingen en richting van de lichtstroom en kan ook op verschillende oppervlakken worden geïnstalleerd: muren, plafond of meubilair. Voor gebruik als een hoofdstroom van licht in een kamer, is een apparaat met een groot aantal spots nuttig. Ze zijn gemaakt van verschillende materialen en met verschillende decoratieve afwerkingen, en in vele dimensies (groot of klein).

Vaak zijn dergelijke producten bovendien uitgerust met een draaimechanisme voor een comfortabele richting van de lichtbundel.

materialen

Boven- of muur-plafond modellen van LED-verlichting apparaten bogen op originaliteit van design en uniek materiaal gebruikt. Ze mogen beide rechtstreeks op de plafonds en op de muren plaatsen.Er zijn modellen met al een groter aantal diodes en er zijn er waar de lampen worden vervangen als dat nodig is. Bijgevolg zijn het materiaal en het uitwendige ontwerp van de overheadmodellen veel aantrekkelijker en aantrekkelijker dan de pen. Het materiaal, het kleurenpalet, de vorm en de wijze van implementatie hebben geen beperkingen of frames.

Productiebedrijven produceren unieke apparatuur voor ijzer, glas, kunststof, gips, brons en gecombineerde LED-verlichting.

kleur

Het kleurenpallet van de betreffende armaturen verrast aangenaam met de verscheidenheid aan aanbiedingen: zachte, sneeuwwitte en zachte pastelkleuren, rijke donkere (chocolade, zwart, brons) of heldere tinten (citroen, mint) met de toevoeging van strass en dergelijke. Fabrikanten zeggen met vertrouwen dat elke koper gemakkelijk de gewenste kleur kan kiezen, omdat het gepresenteerde kleurengamma zal voldoen aan de voorkeuren en wensen van zelfs de meest veeleisende klant.

stijlen

Het ontwerp van de behuizing van LED-verlichtingsproducten is echt voordelig en beknopt. Prachtige klassieke modellen zonder extra opsmuk worden aangeboden, evenals producten met een overdreven versierd extern lichaam in de stijl van techno en anderen.Zo'n lamp past organisch in vrijwel elk gewenst interieur van een appartement of huis, klassiek of minimalistisch, Provence of Empire, enzovoort.

Opties voor het gebruik van LED-modellen

Het gebruik van variaties in LED-armaturen is vooral bekend om hun operationele voordelen. Ze zijn ideaal voor het regelen van de verlichting van grote industriële en commerciële gebouwen. Zulke lampen bleken perfect te worden gebruikt bij kantoren en huizen. De locatie wordt geselecteerd afhankelijk van de grootteparameters van het model en het gewenste ontwerp.

Als een uitstekende manier om LED-modellen te gebruiken, is het aanbevolen om ze te gebruiken voor binnenverlichting, voor de trap thuis, de kledingkast.

Mooi interieur

 • Voor de slaapkamer. Het is de moeite waard eraan te denken dat om het hoofdlicht te maken zo'n lamp nooit mag worden geïnstalleerd, vooral in een kleine slaapkamer. Als het gebied ruim is, is het toegestaan ​​2-3 kleine lampen te monteren als extra lichtbron.
 • Woonkamer. Hier is het noodzakelijk om te bouwen op de stijl van het interieur: ze passen perfect in de hi-tech stijl, maar ze zijn absoluut niet geschikt voor de klassiekers.
 • Kitchen. De plaats voor de plafondlamp bevindt zich direct in de eetkamer, maar voor de werknemer is het beter om hem te gebruiken als een extra licht om de plaats van koken te markeren.
 • Badkamer. Het is ook toegestaan ​​om LED-licht te gebruiken in deze kamer volgens het interieurontwerp.
 • Office. Modellen onderscheiden zich vanwege hun ingetogen uiterlijk en onderscheiden zich door optimale dimensionale indicatoren. De belangrijkste focus van deze panelen ligt op hoge productiviteit en beknoptheid van ontwerp.

Voor meer informatie over het installeren van een LED-plafondlamp, kunt u dat achterhalen door de video iets lager te bekijken.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer