Een nachtlampje kiezen in de slaapkamer

 Een nachtlampje kiezen in de slaapkamer

Een slaapkamer is een ruimte die niet alleen is ontworpen om te slapen, maar ook om 's avonds te ontspannen, en vaak is er een verlangen om een ​​boek te lezen of om door een tijdschrift te kijken terwijl u in bed ligt voordat u naar bed gaat. Maar voor een veilige aflezing is het noodzakelijk om te voldoen aan een aantal normen voor kamerverlichting, dus u moet nadenken over de aanschaf van een stijlvolle nachtlamp.

Laten we in meer detail de meest populaire en functionele soorten nachtlampen voor de slaapkamer, hun kenmerken, voor- en nadelen bekijken.

types

Soorten nachtlampen voor de slaapkamer is er een enorme hoeveelheid, in verband waarmee je gemakkelijk een verkeerde keuze kunt maken.We bieden de meest populaire en functionele modellen die niet alleen een praktisch onderdeel van het interieur zullen worden, maar ook helpen om het aan te vullen en te versieren. Designlampen zijn het meest geschikt voor binnenhuisinrichting, die verbazen met hun ongewone vorm en die zelfs de meest saaie atmosfeer gunstig aanvullen. Maar soms zijn dergelijke decoratieve items niet echt functioneel, dus let op modellen van een andere soort:

 • Bijvoorbeeld, voor een appartement is perfect nachtlampje met bewegingssensor. Het model is zeer functioneel en maakt het leven veel eenvoudiger. Met zo'n nachtlampje hoef je niet naar het nachtkastje te reiken of opzettelijk naar de schakelaar te gaan, je hoeft alleen maar te handelen op de bewegingssensoren en het licht draait zichzelf aan. Modellen met een lichtsensor (licht) zijn misschien niet helemaal geschikt in de slaapkamer, omdat het principe van hun werk is om de ruimte te verlichten met kunstlicht, terwijl natuurlijk licht niet voldoende is.

De sensor wordt geactiveerd door het verlichtingsniveau van de kamer en het apparaat wordt ingeschakeld als het daglicht niet voldoende is, dat wil zeggen bij het vallen van de avond.

 • Nachtlicht zal een echte vondst zijn en twee problemen tegelijkertijd oplossen, waarbij tegelijkertijd de functie van het verlichtingsapparaat en de klok wordt uitgevoerd. Sommige van deze modellen hebben een ingebouwde wekker, waardoor het product nog functioneler wordt.
 • Er zijn er veel modellen dat werken zonder elektriciteitdie toestaan ​​om een ​​uitgave van de elektrische stroom te regelen en niet slecht om op te besparen. Dergelijke apparaten werken met gewone batterijen of met speciale platen die zijn opgeladen met energie uit zonlicht. Bovendien heeft het model dat werkt zonder een netwerkkabel een zeer significant voordeel - het is draagbaar. De armatuur kan veilig worden verplaatst zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de stroombron.

En hoewel de lampen op batterijen en behoorlijk functioneel zijn, is het klassieke elektrische model met een draad nog steeds veel meer vertrouwd en betrouwbaarder. Zulke modellen zijn uitgerust met knoppen aan en uit, zijn erg praktisch en gaan vele jaren mee.

 • Voor kinderen Het is vooral belangrijk om een ​​nachtlampje in de slaapkamer te hebben, omdat kinderen vaak bang zijn 's nachts in volledige duisternis te verkeren. Speciaal voor dergelijke gevallen werd kindernacht "Antibabike" gemaakt.Meestal is een dergelijk kinderverlichtingsapparaat gemaakt in de vorm van een dier en gedecoreerd met lichte tinten. Met zo'n nachtlampje is je baby de hele nacht rustig.
 • Tafel nachtlicht - De meest voorkomende optie. Het kan op het bureau in de slaapkamer of op het nachtkastje worden geplaatst. Dit type nachtlampje, afhankelijk van de helderheid van de lampen, kan geschikt zijn om te lezen voordat u naar bed gaat.
 • Vloerlampen misschien niet zo praktisch als ze veel meer ruimte innemen. Sommige modellen worden gepresenteerd in de vorm van een compacte vloerlamp of een langwerpige kegel met een schakelaar op de draad in het vloeroppervlak.
 • small pinlicht - zeer functioneel verlichtingsaccessoire. Het voordeel is dat dit apparaat overal kan worden geplaatst: aan het hoofdeinde, aan een tafel of boekenplank, het belangrijkste is dat het zich in de buurt van de uitgang bevindt en de draad rustig bereikt.
 • Modellen met afstandsbediening Ze zijn erg handig omdat de verlichtingsarmatuur overal in de slaapkamer kan worden geplaatst, en met de afstandsbediening kunt u hem bedienen zonder uit bed te komen.
 • Hanglampen verwijzen naar de soorten plafondverlichting, omdat ze als gewone kroonluchters zijn gemonteerd. De meest stijlvolle look-enkele ophangingen, die zich in verschillende delen van de slaapkamer bevinden. Dit soort lampen is relevant in de stijl van minimalisme of hightech.
 • Onder de kindermodellen zijn veel voorkomende sensorische nachtverlichtingdie kan worden gecontroleerd door aanraken. Elk kind zal blij zijn met zo'n product.
 • Een nieuwigheid in de wereld van de technologie is de zogenaamde slim nachtlichtdie kan worden bediend met behulp van een smartphone. Door de telefoon op het nachtlampje aan te sluiten, kunt u de verlichtingstimer instellen en de kleur en helderheid ervan aanpassen.
 • Ziet er erg leuk uit nachtverlichting van kaders met foto's. Het voordeel van dergelijke modellen is dat ze absoluut niet voor groot geld hoeven te kopen. Zo'n product kan eenvoudig met de hand worden gemaakt. Heel interessante en stijlvolle looks zoals een verlichtingsapparaat in de slaapkamer. Dit model is met name relevant voor kinderen, en het is ook perfect als een geschenk.
 • De helderste vertegenwoordiger van de klassiekers en het conservatisme - model met lampenkap. Een dergelijke illuminator ziet er heel subtiel en elegant uit, maar wanneer hij overladen wordt met details, bijvoorbeeld de overvloed aan fluweelachtig materiaal of de aanwezigheid van een te lange pony, krijgt hij een vulgair uiterlijk.
 • Speciaal voor kamers met te droge lucht en voor kinderkamers zijn ontwikkeld nachtlampje luchtbevochtigers. Ze verlichten niet alleen de ruimte, maar helpen ook om gemakkelijker adem te halen en het welzijn te verbeteren.

Naast alle beschreven modellen zijn er nog veel meer. Denk aan draaiende modellen, een gepersonaliseerde armatuur, een nachtlampje, een nachtlampje, een model met een optische vezel en verschillende opties met interessante verlichting. Elk verlichtingsapparaat, op de juiste manier geselecteerd voor het interieur, zal de ruimte versieren en het ontwerp aanvullen.

vorm

Nachtlampen voor de slaapkamer verschillen niet alleen in de principes van bediening en bevestigingsmethoden, verschillende modellen hebben ook een andere vorm, waardoor ze eruitzien als decoratieve items van het interieur. Overweeg de mooiste, ongewone en relevante vormen van verlichting voor de slaapkamer.

Bijvoorbeeld de maan is de meest geschikte vorm van nachtlamp voor de slaapkamer, zowel voor kinderen als voor volwassenen.Het model wordt gepresenteerd in de vorm van een echte maan en ziet er ongelooflijk mooi uit. Het product kan zowel aan de muur als op het nachtkastje worden geplaatst, en het bedieningspaneel zal ongetwijfeld een voordeel zijn.

Er zijn veel ongebruikelijke modellen ontwikkeld door beginnende talenten en reeds bekende ontwerpers met grote namen. Het voordeel van niet-standaard armaturen is dat ze harmonieus en stijlvol beide het interieur aanvullen en een vleugje lichtheid en nieuwigheid geven:

 • Er is bijvoorbeeld een lamp gemaakt in de vorm van een kaarsgelegen in de slaapkamer, zal helpen om het interieur een vleugje romantiek te geven en een meer intieme sfeer te creëren. Daarnaast zullen verschillende kleine nachtlampjes, kaarsen helpen om een ​​romantische avond veilig door te brengen, want echte kaarsen met vuur, met onzorgvuldig gebruik kunnen behoorlijk ernstige problemen veroorzaken.
 • Stoomlocomotief - een heel grappig model, waarvan de uitvoering de relevantie van het product in de kinderkamer of de slaapkamer voor volwassenen volledig bepaalt. Als het verlichtingsapparaat met de hand gemaakt is van hout of metaal - het ziet er vrij harmonieus uit in een volwassen slaapkamer met een overeenkomstig interieur, in andere gevallen is het het beste om een ​​dergelijk model in de slaapkamer van een kind te plaatsen.
 • Onder de meer bekende modellen moet speciale aandacht worden besteed aan producten. in de vorm van een bol, rond, vierkant en andere geometrische vormen van nachtlampjes.

Materialen en samenstelling

De kwaliteit en het uiterlijk van elk product hangt af van de materialen die bij de vervaardiging zijn gebruikt. Het nachtlampje is geen uitzondering, dus voordat u een product koopt, moet u zorgvuldig de componenten en elementen onderzoeken waaruit het materiaal bestaat waaruit het is gemaakt. Vaak maken gewetenloze fabrikanten het toevoegen van componenten onveilig voor de menselijke gezondheid.

Zal overwegen meest populaire, hypoallergene en veilige materialendie worden gebruikt voor de vervaardiging van nachtverlichting:

 • Plexiglas producten Ze zijn volkomen veilig omdat ze geen schadelijke componenten bevatten. Bovendien is het onbetwistbare voordeel dat dit materiaal een hoge sterkte heeft, niet breekt en bijna niet klopt.
 • Zout nachtlicht Niet alleen ziet er ongebruikelijk uit, maar is ook uiterst gunstig voor de gezondheid. Het model is gemaakt van zoutkristallen, waarvan de deeltjes en het aroma de ademhaling beïnvloeden, de interne organen op orde brengen en een gunstig effect hebben op de gezondheid van het zenuwstelsel.
 • Was patronendie beter bekend staan ​​als lavalampen, zien er heel fascinerend uit en trekken veel aandacht. Het werkingsprincipe van een dergelijke verlichtingsinrichting is als volgt: grote deeltjes gesmolten was bewegen soepel in het verlichte vat met vloeistof. Dit model is ook goed omdat vloeiende bewegingen in een transparant vat helpen om te kalmeren en verjongen.
 • Verlichting producten van kralen - een relatief nieuw fenomeen op het gebied van huishoudelijke apparaten. Dergelijke modellen zijn meer decoratief dan een functioneel deel van de slaapkamerverlichting. Maar ondanks het feit dat de lampen in het product erg klein zijn en de verlichting van zo'n nachtlamp minimaal is, ziet het er nog steeds erg ongewoon en spectaculair uit.
 • model van steen kan een heel divers uiterlijk hebben: van eenvoudig, in de vorm van verlichte kasseien, tot verfijnde kunstwerken, verkregen door decoratief snijwerk. Zulke producten zien er geweldig uit in de slaapkamer in een klassieke stijl of met elementen van moderne stijl.
 • De laatste tijd winnen producten die met de hand worden gemaakt aan populariteit.Een van de meest gebruikte handmatige nachtverlichting is het model van krantenbuizen. Het principe van de vervaardiging ervan is vrij eenvoudig en kost niet veel tijd.
 • Modellen zien er erg mooi en romantisch uit van dik papierwaarin verschillende vormen, silhouetten en afbeeldingen worden gesneden en stralen van zacht licht door de gaten stromen. Dergelijke modellen kunnen worden gekocht bij copyright-winkels, waar je handgemaakte producten kunt vinden of ze zelf kunt maken.
 • Voor fans van handmatige creativiteit en liefhebbers van duurzamere en duurzamere verlichtingsapparaten zijn er modellen van klei, evenals de optie van hun eigen handwerk in speciale pottenbakkerijworkshops.

kleur

Om ervoor te zorgen dat de verlichtingsarmatuur in perfecte harmonie is met het interieur van de kamer, is het noodzakelijk om een ​​kap te kiezen die past in het kleurenschema van de hele slaapkamer. Bijvoorbeeld, heldere details van ongebruikelijke kleuren of zachte tonen van bekende tinten zullen helpen om een ​​lichte kamer aan te vullen.

Je moet het interieur van een lichte slaapkamer niet aanvullen met producten van dezelfde kleuren die in het ontwerp aanwezig zijn, omdat het er saai en gezichtloos uit kan zien.

Wit nachtlicht past perfect in de slaapkamer in heldere kleuren of met een overvloed aan donkere elementen. Een klein, licht detail helpt zelfs de meest saaie sfeer te verdunnen en verandert het in een stijlvol, modern interieur.

Gloeilampen

Nachtverlichting onderscheidt zich niet alleen qua uiterlijk, maar ook qua type verlichting, dat rechtstreeks afhankelijk is van de lampen. Lampen verschillen op hun beurt niet alleen in het type licht - zacht en warm of koud, maar ook in het type modellen, functionele kenmerken en eigenschappen.

Laten we meer in detail alle soorten lampen beschouwen die geschikt zijn voor nachtverlichting.

Gloeilampen

Dit soort lampen verscheen vóór al het andere en had lange tijd geen waardige tegenhangers op de markt van elektronica en huishoudelijke apparaten. De kracht van een dergelijke lamp kan variëren van 15 tot 300 watt.

Gloeilampen zijn onderverdeeld in twee typen:

 1. krypton Lampen bevatten inert gas dat overeenkomt met de naam. De kracht van dit type lampen, hoewel het een limiet van 40 tot 100 W heeft, maar dit heeft geen invloed op de lichtopbrengst - er wordt aangenomen dat dit de sterkste van de cryptonlampen is.
 2. coiled-coil lampen hebben een veel hogere lichtopbrengst, dankzij een speciale wolfraamgloeidraad.

Bovendien kunnen gloeilampen zowel een transparant glanzend als een donker mat oppervlak hebben. Frosted lampen hebben minder lichtopbrengst, maar zijn populairder omdat ze aangenamer verspreid licht uitstralen.

Fluorescentielampen

Dit type lamp wordt geleverd door luminescentie als gevolg van fosforen, die op hun beurt beginnen te gloeien onder invloed van ultraviolette straling en sommige gaselementen. De lampen, hoewel ze geen transparant oppervlak hebben, zijn nog steeds vrij helder en bestuderen een tamelijk aangenaam, zacht licht. Dit type lamp wordt energiebesparend genoemd, omdat de lichtemissie daarvan meerdere keren groter is dan die van gloeilampen, maar tegelijkertijd hebben fluorescentielampen een veel lager energieverbruik.

Halogeenlampen

Misschien wel de krachtigste in helderheidssoorten lampen voor lampen, en ook de meest veelzijdige en veelvoorkomende lampen. Bovendien hebben de lampen niet alleen een verschillende grootte, maar ook een andere vorm, waardoor de verlichting op een bepaald punt kan worden verspreid of geconcentreerd. Deze lampen worden niet alleen gebruikt voor verlichting, maar ook als onderdeel van de inrichting van een nachtlamp.

LED-lampen

Dit type lamp is ook erg populair, wat te wijten is aan een laag stroomverbruik. Bovendien hebben ze een hoge lichtopbrengst en een lange levensduur. De voordelen kunnen worden toegeschreven aan het feit dat nachtverlichting met LED-lampen goed werkt op zonnebatterijen en tegelijkertijd niet minder functioneel is dan andere. En ook het feit dat deze lampen bestand zijn tegen plotselinge temperatuurschommelingen.

fabrikanten

Zoals bekend is China de meest voorkomende en grote producent van dergelijke producten. Chinese lampen en nachtverlichting hebben lage kosten, maar dit wordt helaas vaak weerspiegeld in de kwaliteit van de producten. Duurder zijn Koreaanse, Japanse, Duitse en zelfs Russische verlichtingsarmaturen, waarvan de kwaliteit op een hoger niveau ligt, waardoor de producten veel langer zullen kunnen dienen.

Hoe kies je een stijlvol nachtlampje in de kamer?

Om een ​​stijlvol nachtlampje voor de slaapkamer te kiezen, hoeft u geen speciale kennis te hebben, maar alles wat er is verschillende lifehacks en tips om naar te luisteren:

 • De armatuur moet voldoen aan de afmetingen van de ruimte. Als een klein voorwerp in een ruime slaapkamer nog steeds acceptabel is, dan zal een te massaal nachtlampje in een piepkleine kamer misplaatst lijken en, hoogstwaarschijnlijk, de visuele perceptie van ruimte negatief beïnvloeden, gewoon eten.
 • De verlichtingsarmatuur moet overeenkomen met de leeftijd van de bewoner van de slaapkamer. Kindermodellen van "Antibabayka" zullen bijvoorbeeld voor volwassenen niet op hun plaats zijn in de slaapkamer, en het kind kan het uitgebreide product in klassieke stijl gewoon niet leuk vinden.
 • Het is het beste om een ​​klein bedlampje te kiezen dat meestal op het nachtkastje wordt geplaatst. Naast de verlichtingsarmatuur bevinden andere dingen zich op het nachtkastje, dus zou het eenvoudig onpraktisch zijn om het gehele oppervlak van het oppervlak te bezetten met een willekeurig voorwerp.
 • Als u een model aan de muur kiest, moet u de kenmerken van de ruimte overwegen. Om bijvoorbeeld de slaapkamer breder te laten lijken, moeten verschillende kleine lampen in een rechte rij op een muur worden geplaatst, en als er een nis in de slaapkamer is, moet deze worden verlicht met kleine schijnwerpers.
 • Om de gang te verlichten, moet u kleine lampen gebruiken waarvan de schakelaar zich in de kamer of dicht bij de deur bevindt. Deze oplossing is erg handig, omdat je niet naar het andere eind van de gang hoeft te rennen om de lichten uit te doen voordat je naar bed gaat.
 • Als u bovendien een nachtlamp voor thuis kiest, moet u voorzichtiger zijn om vertrouwd te raken met de functionele kenmerken, bedieningsinstructies en toegestane lampsterkte. Alleen als alle regels worden gevolgd, zal het product u vele jaren van dienst zijn.

Originele en mooie ideeën in het interieur

 • Een ongebruikelijke oplossing voor een moderne slaapkamer is een nachtlampje achter het hoofdeinde van het bed. Zo'n verlichting is genoeg om te lezen voor het slapengaan, en om 's avonds tijd door te brengen in een gezellige slaapkamer.
 • Het interieur van de lichte slaapkamer met turquoise decoratieve elementen wordt perfect aangevuld door twee nachtkastjes met nachtlampjes aan de muur in de zijgebieden van het bed.
 • Een zeer ongebruikelijke, maar zeer elegante en romantische oplossing voor de slaapkamer - een nachtlamp met een ronde opengewerkte schaduw. Licht verspreidt zich door prachtige gaten en vormt ongelooflijk mooie, fantastische patronen op de muren.
 • De nachtwandlamp in de vorm van een kat die op een maansikkel zit, ziet er ongewoon en elegant uit. Dit product past perfect, zowel in de slaapkamer voor volwassenen als in de kinderkamer of de tienerkamer.
 • Een zeer handige en praktische oplossing voor nachtverlichting voor de babykamer. De stervormige lamp is direct bevestigd aan de staven van het bed, zodat de baby zich de hele nacht veilig en comfortabel kan voelen.

Hoe je het nachtlampje in de kinderkamer kiest, zie onderstaande video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer