Nachtverlichting gemaakt van hout

Hoe goed het is, wanneer je 's avonds in een zacht, knus bed ligt, wikkel je je favoriete kamer in een halfwachte blik en zie je een klein, flikkerend nachtlicht. Zijn zachte licht wankelt. Raak het aan en je voelt een warme, ruige of gladde boom, alsof je naar een land van zoete dromen belt. Een nachtlamp gemaakt van hout is warm, vredig en gezellig.

8 foto

Waarom dergelijke armaturen kiezen?

Het is heel gemakkelijk om deze vraag te beantwoorden. Omdat ze echt comfort en zelfs een gevoel van veiligheid creëren. Ze zijn mooi, kijk altijd maar naar zo'n wonder. Ze kunnen zowel in een duur interieur passen in de vorm van een driedimensionaal beeld, als in een willekeurige hippiehut in de vorm van een kaars, gerangschikt in een cirkel met een "hek" van twijgen.

Hun auteur kan een eminente, fabelachtig dure meester zijn, maar je kunt iets doen dat niemand anders zal herhalen. Het is immers het gemakkelijkst om iets exclusiefs met hout te maken.En niet alleen om te polijsten, maar ook om te decoreren met houtsnijwerk, vernis of verf. In combinatie met andere materialen kan een boom zich openen en zichzelf in een nieuw licht laten zien.

Houten lampen zijn zo duurzaam dat je onder je kleinkinderen verhalen kunt vertellen. En bovendien zijn ze veilig. Zonder chemische behandeling zijn ze niet-toxisch, gemakkelijk in onderhoud. Het licht dat door zo'n lamp wordt gereflecteerd, is zacht en ontspannend.

Dat is de reden waarom dergelijke nachtlampjes niet alleen door volwassenen, maar ook door kinderen worden geliefd. Moeders verlaten vaak 's nachts nachtverlichting in de kamers van kleine kinderen. En de kinderen zijn niet bang, en moeders hoeven geen andere lichtbronnen in te schakelen om zo nodig het bed te naderen.

species

Afhankelijk van de functionele kenmerken en het uiterlijk, kunnen verschillende soorten armaturen onderscheiden worden:

 • klassiek. Het figuurlijke been, houten voet, bevindt zich in het midden van de lamp en is bedekt met een textieltint - een optie. Maar de handgemaakte lamp kan lijken op een prachtige stenen bloem met een sokkel aan de bovenkant en een houten luifel in de vorm van geopende bloembladen. Matte lampen dimmen het licht en zullen niet interfereren.
 • Met schroefdraad. Zo'n zeer artistiek ding kan zijn door een draad op de basis of het been aan te brengen. Maar het kan een echt opengewerkt meesterwerk zijn in de vorm van een nachtlamp. Licht van kleine LED-lampen dringt door in het weefsel en creëert prachtige patronen op de muren.
 • Volumetrische afbeeldingen. Neem het frame voor de foto, plaats een stuk stof of papier in harmonie met het interieur op de basis. Leg op de stof een paar takken, zaagsneden, wijnstokken. Je kunt ervoor zorgen dat deze "afbeelding" verder gaat dan het kader van de afbeelding of een plot erin maken. Aan de binnenkant van het glas, verbindt u de LED-strip met kleine gloeilampen en een snoer om op het stopcontact aan te sluiten en verbindt u vervolgens de basis met het glas.
 • Foto's in een houten lijst bevatten portretten van uw favoriete mensen of prachtige landschappen. Verschillende soorten interne en externe verlichting zullen u alleen aan het goede doen denken, kijkend naar deze foto's.
 • Muzikale schilderijen - moeilijkere optie. De stromende beek tegen de achtergrond van het landschap, rustige aangename muziek en verlichting maken zo'n foto tot een echt ontspanningsmiddel na een dag hard werken.
 • Dacht avond Houten lampen zijn zo divers dat het de moeite waard is om er meer over te praten:
 1. Dit kan de figuur van het beest zijn, man, gelakt. Dat wil zeggen, het sleutelwoord is hout. Het nachtlampje kan zich in de figuur zelf verbergen of een begeleidend element zijn, een visser houdt bijvoorbeeld een lantaarn vast.
 2. Cijfers kunnen vlak zijn in de vorm van de maan, een ster, een haas, een kat. Bollen zijn ingebed in een houten plaat en schakelen in tegen batterijen. Er is een lamp op de muur gemonteerd, die bedekt is door een figuur die is gesneden uit het bord bovenop. Deze inrichting is geschikt voor volwassenen en kinderen. Het licht van onder de lamp is verspreid, valt niet in de ogen, maar laat je de omgeving zien.
 3. Platte geometrische vormen met of zonder zijkanten. Ze zijn in verschillende kleuren geverfd met veilige acrylverf. Het effect van de lamp wordt geleverd door LED-verlichting. In dit geval kunnen de lampen zelf veelkleurig zijn. Dit is een nachtlampje voor kinderen.
 • Lampen voor kinderen - het concept is breed. De keuze van het nachtlampje voor een kind hangt af van zijn leeftijd. Een tiener houdt misschien van een klassiek nachtlampje met beelden van dansers. Kleuters zullen geïnteresseerd zijn in fabelachtige en stripfiguren.Uiterlijk en felle lampen zijn belangrijk voor baby's. Het is uiterst belangrijk voor dergelijke wezens om een ​​veilig gebruik van de lamp te garanderen.
 • Lampprojector past niet in alle voorgaande typen. Een houten opengewerkte wereldbol met een ingebouwde lamp zal u toelaten om geografie beter te verkennen, als gevolg van de continenten van onze planeet op de muur en het plafond. Er zijn lampen in de vorm van een draaiorgel, waarvan de trommel een gat is, vouwend in sterrenbeelden. Verschillende snoerloze veelkleurige gloeilampen worden in de trommel geplaatst. Met de rotatie van zo'n draaiorgel voel je jezelf in de heldere sterrenhemel.
 • Nachtlampje met clip zal toestaan ​​om het te bevestigen aan de muur van de wieg. Het licht moet erg zwak zijn om niet te interfereren met de baby, maar kalmeer de moeder.
 • "Smart" -lamp schakelt zichzelf 's nachts aan en gaat uit bij het aanbreken van de dag.
 • Lamp horloge voert verschillende functies uit: klok, wekker, nachtlampje, fluorescentielamp. Vanwege de dimmer (dimmer) zal 's nachts de minimale hoeveelheid licht gebruiken.
 • draadloze Nachtverlichting op batterijen is erg handig om overal mee naar toe te nemen. Maar de batterijen met constant gebruik is genoeg voor een tijdje.

Hoe te kiezen?

Ondanks het feit dat we het hebben over houten bedlampjes, moet u op de volgende parameters letten:

 • Houtsoorten Een boom kan immers zowel licht als zwaar zijn. Kan een deel van de stam of lichte wijnstok worden gebruikt. Bovendien, door een lamp van ceder of jeneverbes te maken, bereik je ook een therapeutisch effect voor je zenuwstelsel of beschadig je jezelf als je allergisch bent.
 • Materiaal gebruikt bij de boom. Zorg er bij het kopen voor dat deze in uw interieur past.
 • Sterkte. Als het nachtlampje voor een baby is ontworpen, kan deze factor doorslaggevend zijn.
 • Licht. Kijk of de voorgestelde lamp een nachtlampje is. Het licht moet goed verspreid zijn, niet om de ogen te irriteren, niet om het kind te laten slapen.
 • Let bij het kiezen van muzieklampen op dat melodie aangenaam, stil, geluidskwaliteit.

Ontwerp ideeën

Als u uw eigen ontwerper bent, bent u mogelijk geïnteresseerd in de volgende ideeën:

 • Niet iedereen heeft rotanstelen in huis. Maar er kunnen wijnstokken zijn. De eenvoudigste is jonge takken van struiken. Maak ze rieten ballen. Misschien zal het een bos van verdraaide takken zijn. Of de bol van opengewerkt weven.Plaats kleine LED-lampjes erin. Een aantal van deze ballen zien er 's avonds bij u thuis geweldig uit.
 • Je kind kan ook een ontwerper worden. Als hij al kan snijden dierfiguur van een stuk hout, bevestig het aan de basis en zorg voor een bron van zwak licht. Het maakt niet uit dat de figuur lelijk is. Zij is de beste!
 • Ziet er erg leuk uit aan de muur nachtlampje huizen verschillende configuraties. Ze zijn verkocht, maar ze zijn eenvoudig zelf te maken. Een plat houten huis verbergt een gloeilamp en bevindt zich tussen haakjes op een afstand van ongeveer 8-10 cm van de muur. Het licht passeert de ramen en de deur van het huis en maakt het concept van een "gezellig huis"
 • De lamp kan worden geweven van stro: de dichte basis en het been versierd met droge bloemen. Het opengewerkte plafond is er een met het been. Binnen in het plafond is er een basis met een gloeilamp, LED of neonlampen. Dit nachtlampje kan de rol van de kerstboom voor het nieuwe jaar vervullen. Je kunt ook andere interessante composities uit riet weven.
 • Ontwerpers bieden vele modellen. geometrisch correcte vormen: vierkant, parallellepipedum, bal, ruit.Het lijkt erop dat er geen ingewikkeldheid in zit, maar er zijn zoveel varianten van dergelijke nachtlampen dat het een genoegen is om ze te beschouwen. Hier en zwevend boven de basis van de horizontale plaat, en de kubussen, bestaande uit één rand zonder muren. Lampen gaan door alle hoeken en aangenaam diffuus licht.
 • Nieuw type lampen - met acrylglas. Een figuur gemaakt van dergelijk glas is gemonteerd op een houten basis. Een aanraakschakelaar verlicht een gebied van ongeveer twee meter. Voeding - van de batterijen ingebouwd in de basis.

Hoeveel mensen willen meedoen aan deze fascinerende spirituele kwestie van het maken van houten nachtlichten, zoveel ideeën. Wil je een uniek nachtlicht van hout maken?

Hoe je met hun eigen handen een nachtlampje uit hout maakt, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer