Nachtlamp projector

De kwaliteit van de slaap hangt af van de indeling van de slaapkamer. Naast de gebruikelijke meubels worden vaak speciale lampen gebruikt, waardoor een ontspannen sfeer ontstaat. Een van deze accessoires is een nachtlamp-projector, een speciaal apparaat dat populair is bij kinderen en volwassenen. Dit apparaat heeft zijn verschillen van de klassieke lampen en een aantal voordelen.

Functies en voordelen

De nachtprojectorlamp is een speciaal apparaat met een zachte gloed dat een ontspannen sfeer creëert. Het uiterlijk van een dergelijk nachtlampje kan heel divers zijn: afhankelijk van het ontwerp kan het lijken op een geometrische vorm of een zacht stuk speelgoed. In ieder geval is dit echter een multifunctioneel product met een ongewoon effect in de vorm van een projectie van verschillende onderwerpen.

De projectie wordt op twee manieren verzonden:

 • door gloeiende LED-lampen op een reflecterend oppervlak, projecteren het beeld op de muren;
 • de doorgang van diffuus licht door een glijbaan of een donker oppervlak met een patroon.

Dergelijke lamp:

 • heeft in het arsenaal een tot vier of meer verschillende kleurnuances (basic: wit, groen, blauw, oranje);
 • kan verschillende foto's verzenden met een vaste of bewegende transmissiemodus (monotoon beeld dat in een cirkel van een plafond of muren schuift);
 • in de meeste modellen is het uitgerust met een soundtrack-functie, waardoor de gebruiker ondergedompeld wordt in een speciale atmosfeer;
 • Afhankelijk van het model heeft het de functie van uitwisselbare dia's, een timer en een klok, evenals de mogelijkheid om elk geluid op te nemen en af ​​te spelen.

De nachtlichtprojector is uniek. Het is opgenomen in de lijn van de beste kindernachtlampen die worden gebruikt voor kinderen van verschillende leeftijden.

Aangezien tafellampen niet in staat zijn het juiste type licht te creëren en in de ogen te slaan, beschadiging van het netvlies en de oogzenuw, bieden merken een breed scala aan verschillende nachtverlichting, waaronder de projector een van de meest ongewone is.

Het is geen geheim dat veel kinderen al op jonge leeftijd bang zijn voor het donker, onbewust bloeddorstige monsters in de donkere hoeken van de kamer trekken, wat de kwaliteit van de slaap beïnvloedt.

Afhankelijk van het model, helpt de projectorlamp:

 • verwijder de nerveuze spanning van het kind in verband met de angst voor de duisternis;
 • ontspan je lichaam en leid je hoofd af van externe gedachten;
 • positief ingesteld voor het slapengaan (ontdoen van nachtmerries en overbelasting met dagelijkse informatie);
 • zoek de benodigde items in de kamer, niet inclusief het hoofdlicht, in staat om het huishouden wakker te maken.

Een dergelijke ontwikkeling verschilt van gewone nachtlampen, deze projectoren:

 • zijn fascinerende apparaten die de gewenste stemming bij het naar bed gaan kunnen aanpassen, niet alleen kinderen, maar ook volwassenen;
 • ze ontlasten de kamer uit donkere hoeken, omdat ze bijna allemaal oplichten;
 • ze zijn compact en lichtgewicht, ze zijn mobiel en kunnen overal in de kamer worden geplaatst;
 • ze schaden de ogen niet, omdat ze zacht licht en "correcte" kleuren hebben;
 • divers in de keuze van onderwerpen van dia's, met een benadering voor gebruikers van verschillende leeftijden;
 • naast kleurrijke dia's en soundtracks in de vorm van slaapliedjes, zijn ze uitgerust met de geluiden van de natuur, dieren, vogels en het geluid van de oceaan;
 • afhankelijk van het model worden ze beschouwd als een cognitief hulpmiddel, waarbij ze een baby kennis laten maken met verschillende objecten (sterren, planeten, zeedieren, dieren, sprookjesfiguren, enz.);
 • transformeer elke kamer in een speciale kamer van het huis;
 • zijn een geweldig geschenkthema voor jonge ouders en gezinnen met kinderen.

Bovendien kunnen sommige modellen met u meegenomen worden als u 's nachts op bezoek gaat: het zal gemakkelijker zijn voor een kind om in slaap te vallen op een onbekende plaats.

Kinderen zoals deze nachtlampjes, ze zijn handig voor het vervangen van een stencil voor projectie. Sommige modellen zorgen voor de vervanging van LED's als een element is doorgebrand. Nachtprojectors verlengen het werk van gewone hanglampen, waardoor ze vaak 's nachts in- en uitgeschakeld hoeven te worden. De voordelen van sommige modellen zijn de aanwezigheid van een adapter en een snoer, waardoor het apparaat vanaf een netwerk of computer kan worden gevoed.

Niet elk model van de nachtlichtprojector kan succesvol worden genoemd. Vaak is de variatie van de projectie een factor die de slaap verstoort. 'S Avonds heeft het kind een rustige sfeer nodig, maar er zijn modellen die meer doen denken aan de disco-modus, vooral als ze worden aangevuld met energieke muziek.

Niet alle varianten van dergelijke nachtlampjes zijn gemaakt van onschadelijk materiaal. Plastic apparaten geven bijvoorbeeld gifstoffen af ​​in de lucht als ze worden verwarmd, wat schadelijk is voor de gezondheid.Vaak hebben dergelijke lampen te lijden onder bouwkwaliteit. Je moet ze zo zorgvuldig mogelijk gebruiken.

Andere nadelen zijn het rekening houden met de locatie: de kwaliteit van het geprojecteerde beeld is rechtstreeks afhankelijk van de afstand van de lamp tot de muur (het beeld verandert in onbegrijpelijke plekken, waardoor de contouren minder duidelijk worden). De projectie van bedlampjes op batterijen is veilig, maar ze duren niet lang: zodra de baby er interesse in begint te krijgen, worden ze verwijderd om breuk en verwonding van het kind te voorkomen. Sommige modellen hebben niet voldoende harde behuizing en LED's met een laag vermogen.

model

De projectiemodellen van nachtlampjes zijn anders. Hun type bijlage is anders en kan zijn:

 • muur - optie als schans;
 • desktop - model met installatie op een horizontaal type oppervlak (tafel, nachtkastje, vloer);
 • wasknijper - lamp naast het bed gemonteerd op de zijwand van de wieg;
 • plug-in model in het stopcontact.

Elk type is uniek op zijn eigen manier: sommige producten zijn laconiek, andere impliceren verwijderbaarheid van onderdelen en andere - de sensormodus, de reactie op huilen, stem, beweging.Sommige "slimme" soorten kunnen onafhankelijk de intensiteit van de verlichting aanpassen, het geluid soepel afsluiten en de stilte dempen.

Verschillende en materialen fabricerende modellen van projectoren.

 • Ze kunnen gemaakt zijn van milieuvriendelijke houtgrondstoffen (bijvoorbeeld berkenmultiplex). Dergelijke producten worden geverfd met speciale verven op waterbasis die geen schadelijke onzuiverheden, giftige stoffen en zouten van zware metalen bevatten.
 • Daarnaast is bij de productie van handelsmerken gebruikt keramiek, plastic, doek en glas.
 • Thuis gemaakte variaties worden gemaakt van creatievere grondstoffen: er worden niet alleen blik- en glazen potten gebruikt, maar ook scrappapier.

Op leeftijd is de reeks nightlights voor projectoren verdeeld in drie groepen:

 • voor baby's van 0 tot 3 jaar;
 • voor peuters en kleuters;
 • voor schoolkinderen, inclusief tieners.

Nachtlampje mobiel voor baby's

Varianten van nachtverlichting met een uitstekende functie voor kleine kinderen zijn gemaakt van plastic zonder kleine onderdelen en hebben in de meeste gevallen een gestroomlijnde vorm. Dit zijn de lampen die werken op batterijen, met bevestiging in de vorm van een halsband of wasknijpers. Mobielen zijn verschillend van vorm en ontwerp.Ze kunnen beknopt, compact zijn en impliceren alleen de projectieversie van de LED-lamp zonder excessen.

Andere modellen zijn mobiele carrousels met speelgoed. Bij dergelijke apparaten bevindt de nachtlampprojector zich in het midden, met openingen bovenaan, zodat deze de ogen van een baby op geen enkele manier kan beschadigen. Overdag is het een speeltje met ingebouwde muzikale melodieën, 's nachts is het een speciale, magische lamp.

Voor kinderen van 3 tot 7 jaar

De lijn lampen voor peuters en kleuters is iets anders. Deze apparaten zijn moeilijker, afhankelijk van het model, kunnen worden uitgerust met elektronica die het programmeren voor verschillende werkingsmodi mogelijk maakt. Dit zijn voornamelijk muzikale projectielampen met surround-soundtechnologie en grote, eenvoudige tekeningen, waarop men de duidelijke contouren van lijnen, de contouren van de ogen, de vorm en emoties van het personage kan zien.

De aanwezigheid van een timer stelt u in staat het apparaat uit te schakelen zonder de baby te storen.

Voor schoolkinderen

Als om een ​​of andere reden een kind op die leeftijd niet zonder licht kan slapen, bieden handelsmerken verschillende modellen te koop aan, waaronder meer 'volwassenen'.Deze modellen zijn opmerkelijke dia's met astronomische kaarten, gedetailleerde afbeeldingen van het oppervlak van de planeten, die het kind een impuls kunnen geven om de kosmische uitgestrektheid te verkennen en af ​​te leiden van angst.

Dergelijke modellen hebben een extra set functies. Naast de soundtrack met de geluiden van de natuur, worden deze accessoires geleverd met instelbare ontwerpmodi (foto's kunnen vast of soepel langs de muren worden geschoven). Vaak bevat de set functies een klok, wekker, thermometer en kalender.

vorm

Dankzij de inspanningen van handelsmerken die rekening houden met alle voorkeuren van klanten, verschillen modellen qua uiterlijk en hebben ze een uitgebreid modellengamma. Naast het feit dat ze geen scherpe hoeken hebben, waardoor ze gewond kunnen raken, hebben de producten een ander ontwerp in de vorm van:

 • zacht speelgoed (schildpadden, egels, vlinders, olifanten, nijlpaarden, lieveheersbeestjes, vliegende schotels);
 • plastic speelgoed (in de vorm van een asterisk, een aap, een magische schildpad, een slak, een ei, een ruimteschip, een bloem);
 • afgeronde producten (een bal, een halve cirkel op een standaard);
 • laconieke cilindrische projectoren op de tribune zonder verwijzing naar verschillende leeftijd.

Het onderwerp van projecties is divers en hangt af van de leeftijd van het kind.

Een van de meest populaire ideeën van tekeningen zijn:

 • sterrenhemel en ruimte;
 • zeediepten en de oceaan;
 • personages uit films en cartoons;
 • speelgoed;
 • magie en sprookje.

Modellen kunnen universeel zijn of apart ontworpen voor jongens en meisjes. In de regel is het extern te zien: opties voor kleine dames zijn gemaakt in roze tinten, producten voor jongens - in blauwe, groene en blauwe tinten.

afspraak

Het doel van nachtlampen is onopvallende verlichting van de kamer 's nachts. Handelsmerken geven aan dat producten bedoeld zijn voor kinderen. De meeste lampen hebben ouders echter nodig, omdat baby's geen angst kennen. Dankzij deze lampen kun je het kind niet elke minuut bereiken, inclusief het licht. Het nachtlicht helpt het kind om in slaap te vallen, maar samen met wennen aan het licht, brengt hij ongemak met zich mee, waardoor de kleine man dagelijks het nachtlicht gebruikt, wat schadelijk is omdat het een onderbewuste angst voor het donker veroorzaakt.

Als het bij gebruik van een kindernachtlamp, met de tijd om de werking tot een minimum te beperken, normaal is, zal het kind wennen aan het slapen zonder een nachtlampje.

Psychologen raden af ​​om betrokken te raken bij dergelijke accessoires: anders wordt het een probleem, wat niet gemakkelijk zal zijn.

Populaire merken

Om een ​​beter begrip te krijgen van moderne modellen nachtlampen met een projectie, kunt u aandacht besteden aan de producten van beproefde merken met positieve klantrecensies:

 • Tomy - Interessante projectiemodellen voor kinderen van verschillende leeftijden in de vorm van sterretjes, schildpadden met aangename melodieën, kleurrijk ontwerp, uitgerust met MP3 met de functie van het spelen van een opgenomen melodie of sprookje, aangedreven door een adapter of batterijen. Producten omvatten de keuze van kleurnuances van gloei en automatische overgang van de ene naar de andere.
 • Roxy kinderen - bureaubladopties met een projectie van de sterrenhemel en soundtrack in de vorm van 10 verschillende slaapliedjes van melodieën, hebben drie lichttonen, die door elkaar kunnen worden vervangen of naar believen kunnen worden geselecteerd. De extra functionaliteit omvat een klok, een thermometer en een wekker. De toevoeging van modellen is een zacht speelgoeduil die een verhaaltje voor het slapengaan vertelt. Producten hebben automatische uitschakeling en volumeregeling.
 • Slaap meester - Nachtprojectoren voor oudere kinderen met een projectie van hemellichamen en de mogelijkheid om kleuren af ​​te wisselen met een witte kleur. De producten van het bedrijf hebben een intuïtieve, intuïtieve aanpassing in de vorm van twee knoppen, zodat u de gloed van drie kleuren afzonderlijk of samen kunt gebruiken, ze hebben een aantrekkelijk ontwerp, er is een projectie van dia's op het plafond en de wanden.
 • Lusky regenboog - producten van de oorspronkelijke gebogen vorm met een kleine projector in de vorm van een cirkel in het midden van de boog, die er het best uitziet als deze zich op de muur tegenover de wieg bevindt. Uitgerust met twee verlichtingsmodi, zodat het kind kan genieten van de onbeweeglijke regenboog of het zachte glijden langs de muur. Zo'n model kan werken op batterijen of een netwerkadapter, een kind verheugen met een straallengte tot 2,5 m, heeft een uitschakeltimer na 10 minuten.
 • chicco - originele en hoogwaardige hangers - mobiele telefoons voor baby's met een verscheidenheid aan eenvoudige foto's en aangename slaapliedmelodieën. Ze onderscheiden zich door de aanwezigheid van een afstandsbediening en hebben drie functionele knoppen: de projectie inschakelen, zorgen voor de werking van de armatuur en het licht uitschakelen.Het voordeel van de modellen is de reactie van het apparaat op het geluid (baby huilend of alleen een stem).

beoordelingen

Een nachtlampprojector is een interessant idee om kinderen te ontspannen, laten we zeggen kopers. Door dergelijke lampen aan te schaffen, zeggen ouders: van de verscheidenheid aan keuzes kun je een goede optie kiezen die een goede, ontspannen sfeer zal creëren.

Van de beoordelingen op het internet zijn er opmerkingen die zeggen: projectorlampen zijn niet zo goed als reclame over hen zegt. Ze zijn niet geschikt voor elk kind, omdat ze soms, in plaats van de spanning te verlichten en een aangenaam ontspannen sfeer te creëren, de blik van de fonkelende rode lichten en in het algemeen een overschot aan contrast irriteren. En niet elk kind kan in slaap vallen als de kamer wordt overspoeld met een zee van lichtgevende lichten.

Andere gebruikers die deze nachtlampjes hebben geprobeerd, schrijven in de comments: de lichten zijn het uitgegeven geld waard, ze houden van kinderen, ze maken mensen echt slaperig, ze ontwikkelen kinderen, en vanwege de verschillende kosten kunnen ze worden veranderd als het kind opgroeit.

Sommige tekeningen zijn zo realistisch dat ze de ouders zelf leuk vinden, wat de beoordeling van nachtlampen in recensies verhoogt: dit zijn hoogwaardige en goede apparaten,die helpen bij het zorgen voor kinderen.

Bekijk verder de beoordeling van een nachtlampprojector in de vorm van een schildpad.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer