Wandlamp in de badkamer

Een badkamer is de hoek van het huis waaruit de dag van elke persoon begint en eindigt. Dat is de reden waarom het interieurontwerp hier een zeer belangrijke rol speelt. Verlichtingsproducten die in de badkamer worden geplaatst, kunnen hoofdlichten zijn en als secundair worden gebruikt om geselecteerde gebieden te markeren. De bestaande keuze van deze producten stelt u in staat om een ​​lamp te kiezen voor elk ontwerp en stijl van de kamer. Vandaag vertellen we over wandlampen.

Speciale functies

Bij het kiezen van de meest geschikte armaturen voor een kamer, zoals een badkamer, moet u altijd onthouden dat het verhoogde vochtgehalte dat zich tijdens actief gebruik in deze kamer bevindt.

Dat is waarom:

 • lampen voor de badkamer moeten een acceptabele helderheid bieden, zodat de eigenaars van de woning voldoende licht hebben voor de kwaliteit van alle noodzakelijke procedures;
 • voor de badkamer is het het beste om apparaten te kiezen met een hoge mate van vochtbescherming - tenminste IP24, dan zullen ze niet bang zijn voor vocht;
 • Om uw eigen veiligheid te vergroten, kunt u de waarschijnlijkheid overwegen om apparaten tot 12 volt te kopen;
 • op korte afstand van de douchecabine of het bad, is het mogelijk om alleen die apparaten te monteren die bescherming van klasse 2 hebben tegen stroom;
 • metalen delen van lampen moeten anticorrosief zijn en de verwarmingselementen moeten worden verborgen door speciale tinten;
 • wetenswaardigheden over de kenmerken van de lichtstralen. Lampen met koude straling in de wastafel zullen de huid bleek maken, met een blauwachtige tint, die een goede make-up zal voorkomen;
 • het is noodzakelijk om het juiste aantal producten te berekenen. Voor een ruimte van 5 m2 is één muurapparaat met 2 lampen of 2 identieke lampen aan de randen voldoende, maar dan is er een andere lichtbron nodig in het gebied met de wastafel.

species

Er zijn verschillende soorten verlichtingsarmaturen voor gebruik in de badkamer.

Classificatie op locatie

 • Wandmontage. Dergelijke producten moeten een hoge weerstand tegen vocht hebben.Daarom zijn de lamp zelf, de basis en de basis goed afgesloten in deze apparaten. Extern lijken deze wandtoestellen op schansen en bestaan ​​ze uit een prachtige overkapping aan de poot.
 • plafond. Niet alleen muren worden blootgesteld aan vocht in de badkamer. Stoom uit het warme water stijgt op en beïnvloedt de plafondbedekking. Daarom moeten verlichtingsproducten voor het plafond van de badkamer worden beschermd tegen vocht en dezelfde goede afdichting hebben als wandproducten. Hun schakelaar moet ook goed worden beschermd.
 • punt. Om schijnwerpers te sparen en de lichtstralen effectief te verdelen, kunt u schijnwerpers gebruiken. Deze armaturen worden meestal op het plafond gemonteerd. In het geval van een puntlocatie van de lamp aan het plafond is alleen de radiator zelf zichtbaar.
 • Voor het creëren van een comfortabele sfeer kan worden toegepast in de badkamer linten met LED's. Ongebruikelijke LED-lampen voor de badkamer dragen bij aan het creëren van het effect van esthetische sensualiteit en hebben tal van operationele voordelen.

Op type lichtstraal

 • Apparaten met gerichte reflectoren. De lichtstraal is niet verspreid, maar heeft een exacte richtingshoek.Deze apparaten helpen om de benodigde gebieden in de badkamer effectief te verlichten.
 • Producten met diffuus licht. Het apparaat is zo gemaakt dat het licht kwalitatief is verdeeld rond de omtrek van de kamer.

Op type gebruikte lamp

 • gloeilampen;
 • halogeenlampen;
 • kwiklampen van de economy-klasse;
 • LED-lampen.

LED-apparaten voor badkamers hebben, ondanks de aanzienlijke kosten, een duidelijk voordeel:

 1. Het ontwerp van een dergelijk apparaat helpt het te bedienen met de mogelijkheid om het verlichtingsniveau vloeiend aan te passen.
 2. De lamp kan verschillende vormen en parameters hebben, met een kap en zonder.
 3. Het geeft een uniform licht.
 4. Dergelijke producten zijn economisch, ze hebben een lange levensduur - bijna 40 duizend uur.
 5. Het ontwerp van dergelijke producten is bestand tegen vocht.

Op type prestaties

Wandlampen zijn voornamelijk te vinden in 3 versies:

schans

Ze zijn zeer effectief omdat ze een enorme ruimte kunnen verlichten. Compact van formaat - het apparaat neemt niet te veel ruimte in en interfereert niet met de beweging van de kamer. Sconce vereist geen aanzienlijk elektriciteitsverbruik. Met behulp van dit apparaat is het mogelijk om bijvoorbeeld een ruimte in te delen in een ruimte om de waszone van het bad te scheiden.

Schansen worden vaak gebruikt om een ​​object in de inrichting van de kamer vrolijk te markeren.In de badkamer kan het een spiegelend oppervlak zijn of een linnenkast of andere badkameraccessoires. Installeer schansen kan niet alleen in de badkamer, maar ook in het toilet. Schansen in vorm kunnen traditioneel zijn, bijvoorbeeld rond of in uiterlijk lijken op een boomtak, of zelfs fantasie zijn.

Fabrikanten produceren vaak lichte producten in complete sets. In dit geval hoeven consumenten hun hersens niet te verdelen bij het zoeken naar een kroonluchter in combinatie met een wandkandelaar.

Het grote voordeel van blakers ligt in het effect van visuele uitzetting van de ruimte. Dus om het plafond te "verhogen", is het mogelijk om de wandlamp met het licht naar boven te richten.

Bovendien kan het gebruik van de exacte installatie van een specifiek type schansen de badkamer in afzonderlijke delen "breken". Nadat zo'n samenstelling met de meest gebruikelijke en laconieke versiering is toegevoegd, kan gemakkelijk de meest originele charme van de ruimte worden bereikt.

plek

Spot - een modern en origineel ontwerp. Vertaald uit het Engels betekent "spot" "spot", wat betekent dat een dergelijk product een afzonderlijk deel van een ruimte kan verlichten. Het belangrijkste doel van dit type armatuur is het verlichten van de wanden waarop het is gemonteerd.Uiterlijk lijken deze apparaten op een lamp met een beugel die alleen op het muuroppervlak is gemonteerd. Spot creëert gerichte verlichting in plaats van de stralen die van de lamp komen te verstrooien.

Hij is op dezelfde manier gemonteerd als een schans, maar hij heeft één functie: hij kan in de juiste richting worden gedraaid. Dit model is meer een soort kleine schijnwerper, die, dankzij zijn compactheid, de ruimtelijkheid van de badkamer niet beperkt.

Wandarmatuur

Kleeft strak aan het wandpaneel, neemt weinig ruimte in beslag en is geweldig voor veel interieurs. Hun belangrijke voordeel is bondigheid, eenvoud van vormen en schijnbare nauwkeurigheid, waardoor ze visueel niet heel veel ruimte innemen. Hun aanwezigheid vermindert de ruimte helemaal niet, zelfs niet in kleine badkamers. Het plafond voor producten van dit type is gemaakt van matglas, licht plastic en bedekt meestal de lamp zelf volledig.

Hun traditionele ontwerp wordt uitgevoerd door zandstralen, dus het zal absoluut niet opvallen, maar integendeel, het zal netjes opgaan in de algehele stijl van de ruimtelijke omgeving.

Als u geïnteresseerd bent in iets exclusiever, dan kunt u in de winkels producten kopen die gemaakt zijn van helder en duurzaam gekleurd glas of zelfs glas in lood.

Volgens de fabricage van sanitair

 • Traditioneel is het lichaam van het product gemaakt van verschillende kunststof, metalen basis, glas, hout, maar in het geval van installatie in de badkamer is het beter om de keuze voor vochtbestendige materialen te stoppen. In dit geval goede kunststof- en glasproducten, perfect geschikt voor het decoreren van de roestvrijstalen en chroomproducten van binnen.
 • Wat betreft de lampenkappen, hier kan uw keuze alleen worden beperkt door de verbeeldingskracht van de ontwerper. Het kunnen kristallen producten zijn en een glazen oppervlak, variërend van stijlvol mat tot sprankelend glas in lood, verschillende stoffen en natuursteen tot verschillende bewerkingsgraden.

Door ontwerp

Bij het kopen van de meest geschikte muurblaker, moet u niet alleen vertrouwen op de ontwerpkenmerken, maar ook op de naleving van de algemene ontwerpstijl om er het meest competent in te passen:

 • klassiek - Dit is een elegante stijl die zich onderscheidt door natuurlijke vormen en het gebruik van natuurlijke materialen.Producten voor deze stijl worden gekozen in combinatie met de algemene kleur van de kamer - ze kunnen niet pakkend zijn en trekken te veel aandacht van anderen.
 • modern. Deze stijl bevordert een zekere soberheid. Er is hier niets overbodigs en alle details zullen hun doel vervullen. Producten voor een modern interieur worden niet voor schoonheid geselecteerd, maar voor de uitvoering van gebruikelijke taken - zonering. Ontwerpers worden geadviseerd om muurlampen te kiezen met laconieke vormen, glazen tinten en gespoten licht.
 • Japanse stijl. Hier is het belangrijkste ding kalm en de afwezigheid van heldere schittering van licht. Alle verlichting kan bestaan ​​uit lichtverstrooiende lampen van overwegend gele ondertoon. De beste producten voor deze stijl - halogeen type.
 • Provence stijl impliceert de aanwezigheid van een raam in de badkamer voor natuurlijke verlichting. De verlichting is hier alleen 's avonds nodig. Dit zijn vereenvoudigde producten van muurplaatsing met een zachte en comfortabele gele of witte lichtstraal.
 • High-tech. Deze moderne stijl heeft een sterk stedelijk thema. De kenmerken zijn duidelijke lijnen en hoeken, asymmetrie kan optreden en een groot aantal matte of glanzende oppervlakken.Hier zijn stijlvolle wandlampen en alle metalen producten in gevallen met matte tinten van verschillende afmetingen perfect.

Tips om te kiezen

De specificiteit van de badkamer impliceert bepaalde verplichtingen ten aanzien van de producten waarmee u van plan bent uw huis te versieren. Daarom, zelfs als u echt van het uiterlijk van de lamp houdt, moeten de selectiecriteria van het product voor het gebruik en de mogelijkheid om bestand te zijn tegen hoge luchtvochtigheid en temperatuurschommelingen de bepalende factor zijn.

Het microklimaat van een kamer met een badkamer kan niet alleen leiden tot bedradingsproblemen. Alle delen van de lamp die zich buiten bevinden, worden ook door vocht aangetast. Daarom kan plastic zonder speciale behandeling kracht verliezen en broos worden, het metaal krijgt een lelijke roestige plaque, het glas wordt dof en de verf verliest zijn helderheid.

Hieraan moet worden toegevoegd dat voor badkamers, in wiens kamers warme kleuren de overhand hebben, het noodzakelijk is om apparaten met dezelfde tinten te kiezen. Anders zal het licht te intens zijn, wat de situatie aanzienlijk zal verpesten en het gezichtsvermogen kan schaden.

Het zou ook beter zijn om schansen te weigeren met tinten van verschillende kleuren.Samenvoeging, hun stralen zullen de huidskleur in het spiegeloppervlak vervormen.

Bij het kopen moet u naast de esthetische kwaliteiten ook rekening houden met:

 • Alle delen van de schansbasis moeten goed worden behandeld met vernis of verf, met priming door besproeiing met elektrolyse of poeder.
 • De materialen waarvan het plafond is gemaakt, moeten bestand zijn tegen de hitte en niet bang zijn voor vocht, maar ook - niet barsten en niet troebel worden.
 • Als hout, bamboe of soortgelijke materialen in het product worden gebruikt, moeten ze worden behandeld met speciale stoffen zodat ze geen vocht opnemen.
 • Badkamerarmaturen zijn een origineel type verlichtingsarmaturen, dus u moet alleen die met een speciaal merkteken kiezen - "voor badkamers", anders worden hun hoezen beschadigd, de kern roest en er bestaat gevaar voor een elektrische schok.
 • De selectie van dit product wordt tot op zekere hoogte beperkt door de ruimte in de ruimte - interessante ideeën kunnen worden gebruikt in grote badkamers, maar voor kleine ruimtes is het beter om extra grote apparaten te selecteren.

plaatsing

Als je al een badkamerverlichting voor het plafond hebt, zijn er 2-3 muurlampen geïnstalleerd op de spiegels,genoeg om een ​​zachte en comfortabele sfeer te creëren:

 • De spiegel in de vorm van een vierkant harmonieert perfect met de twee schansen die aan weerszijden zijn gemonteerd.
 • Langwerpig of rechthoekig spiegeloppervlak zal het product markeren met een hoge of lange diffuser, gelegen aan één kant of twee producten aan de zijkanten.
 • Een uitstekende optie kan worden beschouwd als de installatie van de lamp, die de bochten van de spiegel herhaalt en is uitgerust met 4 of 6 lampen met een laag vermogen, die voor superzachte verlichting zorgen.
 • Lampen moeten zo worden geïnstalleerd dat ze op geen enkele manier worden weerspiegeld op het gladde oppervlak van de spiegel.
 • De kracht van gloeilampen moet zo worden gekozen dat hun licht niet verblindt en tegelijkertijd een zacht en diffuus licht geeft dat geen harde schaduwen geeft.

Om fouten te voorkomen bij het kiezen, moet u vertrouwen op factoren als:

 1. De stijl van de kamer en het kleurenpalet van wand- en vloerbedekking, meubels, sanitair.
 2. Niveaus van gewenste productplaatsing.
 3. De grootte van de kamer en de afstand tussen alle verlichtingsarmaturen.
 4. Selectie en zonering van de ruimte.
 5. De aanwezigheid van een reflecterend oppervlak - spiegels, tegels, spanningsstructuren.

Versterk de schansen aan beide zijden van de spiegel.Je gezicht zal nu gelijkmatig worden verlicht. Als de spiegel groot is, plaatst u de wandlamp direct op het spiegeloppervlak. Voor een kleine badkamer is het mogelijk om verlichtingsarmaturen in de hoeken of dichter bij het centrum op een halve meter van het plafond te installeren, waarvan de lampen zowel boven als onder oplichten. Deze installatie zorgt voor een stijlvolle en mooie verlichting van een dergelijke badkamer en een achtergrondlamp naast het spiegeloppervlak maakt make-up of scheergemak.

Als u kwaliteitsproducten van de beste fabrikanten van badkamerproducten wilt kopen, let dan op de stijlvolle wandkandelaars uit Italië. Ze zijn geliefd vanwege hun uitstekende kwaliteit, betrouwbaarheid en lange levensduur. Wandkandelaars van Italiaanse bedrijven combineren pretentieloze elegantie, terughoudendheid en strikte vormen. Ze kunnen mooi worden beschreven in elk mogelijk interieur - van klassiek tot land, terwijl de kamer zal fonkelen met compleet andere kleuren.

Mooie foto's van plaatsing in het interieur

 • Stijlvolle schansen in de vorm van cilinders aan weerszijden van de spiegel plaatsen het gebied helder voor het wassen. Als u het matglas van dergelijke lampen kiest, wordt de verlichting meer ingetogen en diffuus.
 • Hangende lampen rond de omtrek van de badkamer zullen het lichter en eleganter maken. Als u kleine maten kiest, ziet zelfs een klein bad er mooi en helder uit.
 • Spotverlichting voor het bad is een originele zet, als u bepaalde gebieden in de kamer wilt markeren tijdens de periode dat u ze gebruikt voor het beoogde doel.

Hoe je lichten in de badkamer kiest, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer