Wand- en plafondlampen

Juiste plafondlampen voor interieurdesign kunnen niet alleen het probleem van de verlichting oplossen, maar ook accenten plaatsen, waardoor de ruimte uniek en interessant is. Er zijn veel soorten van deze apparaten, ze verschillen niet alleen in het materiaal van de productie, maar ook in het ontwerp, zodat je ze gemakkelijk op kunt halen voor elke kamer.

Functies en voordelen

Wand-tot-plafond structuren breiden de mogelijkheden van huisverlichtingsapparatuur aanzienlijk uit. Een van de voordelen zijn:

 • kan zowel binnen als buiten de ruimte worden gebruikt, ook in productie;
 • bevestig zowel aan de muur als aan het plafond.
 • een verscheidenheid aan vormen, soorten en materialen van vervaardiging;
 • kan met elke lamp worden gebruikt.

Dankzij deze producten kunt u een kamer effectief in een zone plaatsen, bepaalde nuances of decor benadrukken. Verlichting met behulp van wand- en plafondconstructies is interessanter en multifunctioneler, omdat het intensiever gemaakt kan worden, of andersom, gedempt. Sommige modellen zijn perfect ingebed in verlaagde plafonds.

Alle producten zijn gecertificeerd in overeenstemming met internationale veiligheidsnormen en kunnen zelfs in kinderkamers worden gebruikt.

types

Deze moderne producten hebben een breed scala aan toepassingen. Dit is mogelijk vanwege de verscheidenheid aan wand- en plafondontwerpen. Ze zijn straat (waterdicht), huishouden (decoratief), productie.

 • straat verlichtingsarmaturen nVaak geïnstalleerd voor de ingang van het terrein, boven de toegangsdeur. Ze worden ook gebruikt voor de decoratie van priëlen en terrassen. Dankzij de waterdichte behuizing zijn ze niet bang voor milieueffecten en werken ze soepel.
 • decoratief of huishoudlampen zijn ontworpen om het interieur van een appartement of huis te verlichten. Verschillen in variëteit en eenvoud van installatie.
 • productie Wand- en plafondarmaturen worden vaak gebruikt bij de installatie van noodapparatuur. Dergelijke structuren zijn uitgerust met gevaarlijke gebieden en nooduitgangen.

Ook verschillen producten in de aard van de verlichting - verspreid of punt, wat de selectie vereenvoudigt.

Veel modellen zijn uitgerust met bewegingssensoren, licht en afstandsbediening, wat vooral belangrijk is bij het installeren van apparatuur in kinderkamers.

Soorten lampen

In de muur en plafondconstructies kan elke lichtbron worden gebruikt. Ze kunnen de volgende soorten lampen installeren:

 • Halogeen. De interne kamer is gevuld met een buffergas, dat de levensduur van het product verlengt. Het is ongeveer 2000-4000 uur.
 • LED (LED). De modernste lichtbronnen. Ze zijn economisch omdat ze weinig elektriciteit verbruiken en ook veilig zijn voor mens en natuur, omdat ze geen schadelijke onzuiverheden bevatten.
 • Gloeibougies. De eerste bronnen van verlichting, uitgevonden in 1840. Ze werken als gevolg van verwarming door middel van een elektrische stroom van een wolfraamgloeidraad ingesloten in een vacuümglasfles. Levensduur - tot 1000 uur.
 • Fluorescent. Dit is een gasontladingslichtbron.Het werkingsprincipe is gebaseerd op de interactie van kwikdamp met de fosfor. Als de glazen lamp beschadigd is, vormt deze een bedreiging voor mens en milieu. Onderworpen aan speciale verwijdering, kunt u niet gooien in containers met huishoudelijk afval.

De meeste fabrikanten van wand- en plafond armaturen adviseren het gebruik van moderne lampen - halogeen of LED.

Ze hebben een lange levensduur, besparen energie en zijn veilig voor het milieu.

vorm

De modellen van deze lampen lijken qua ontwerp sterk op elkaar. Ze bestaan ​​uit een patroon, een gloeilamp, een plafond, een vasthoudmechanisme en een voering. Sommige producten zijn uitgerust met een schakelaar op de behuizing, andere hebben een afstandsbediening. Ronde, vierkante en vlakke wand- en plafondlampen zijn:

 • ingebed;
 • geschorst;
 • overhead.

De eerste worden gebruikt om verlichting in hangende of verlaagde plafonds te installeren. Gebruikt in kantoren, winkels en residentiële gebouwen. Plus het ontwerp is dat alle interne delen van de lamp zijn verborgen, alleen de externe kap is zichtbaar.

Hangende modellen worden aan het plafond gehangen met speciale bevestigingsmiddelen.Wordt gebruikt om decoratieve effecten in de kamer te creëren en om een ​​afzonderlijke zone te verlichten. De meeste producten kunnen de hellingshoek en de hoogte van de lampen aanpassen.

Bovenlichten zijn veelzijdig. Ze kunnen op elk oppervlak worden gemonteerd. Diffusers zijn 2 soorten - spiegel en kunststof.

De eerste zorgen voor een helderder licht en de laatste zijn gedempt en zacht.

materialen

Wand- en plafondarmaturen zijn gemaakt van verschillende grondstoffen. Meestal zijn de plafondlampen gemaakt van kunststof of glas en versierd met houten of metalen inzetstukken. Moderne kunststofmodellen zijn van hoge sterkte, het materiaal vervaagt niet en verliest zijn lichtdoorlatende eigenschappen niet.

Het is onmogelijk om ondubbelzinnig te zeggen dat het beter is - glas of plastic, hout of metaal. Als een product van hoge kwaliteit is, zal het, ongeacht het materiaal waarvan het is gemaakt, lang meegaan.

De keuze voor een geschikte lamp is gebaseerd op het algehele ontwerp van de kamer en de voorkeuren van de eigenaar.

kleur

Moderne wand- en plafondarmaturen zijn gemaakt in verschillende oplossingen. Het kleurenpalet varieert van puur wit tot rijk zwart.Onlangs zijn producten die natuurlijke materialen zoals graniet, marmer en hout zijn gemaakt of imiteren populair geworden. Wenge-kleurmodellen worden perfect gecombineerd met een klassiek interieur.

Het heeft de voorkeur om, indien nodig, een helder plafonds te kiezen om de zone te benadrukken waarin de lamp zich bevindt. Ze zien er goed uit in een paar.

Lichte, neutrale modellen kunnen afzonderlijk worden geplaatst, ze helpen om goed met het licht te spelen, zonder op de lamp zelf te focussen.

stijlen

Ontwerpoplossingen voor binnenverlichting zijn zeer divers. Afhankelijk van de stijl van het interieur van het appartement of kantoor, zijn de lampenmodellen opvallend anders. U kunt eenvoudig modellen vinden die zijn gemaakt met de volgende oplossingen:

 • High-tech Moderne stijl, suggereert de aanwezigheid van metaal en spiegeloppervlakken. Lampen hebben een beknopt, minimalistisch ontwerp. Moderne materialen en technische innovaties worden veel gebruikt.
 • Classic. Voor interieurs in deze stijl zijn lampen gemaakt van dure (eco) materialen: hout, metaal met verschillende afstoffen, steen.
 • Fusion. De moderne stijl, onderscheiden door de helderheid en sierlijke vormen en de "combinatie van ongerijmd." Plastic lampen met felle kleuren met verschillende lichteffecten worden veel gebruikt.
 • Rijk. Gekenmerkt door elegante interieuroplossingen. Wand- en plafondlampen kunnen glas, hout en metaal zijn. De meest gebruikte kleur van de armaturen is wit, melkachtig beige en grijs.
 • Modern. Een onderscheidend kenmerk is de afwezigheid van scherpe hoeken en scherpe contrasten.

Wand- en plafondarmaturen die de algehele stijl van de ruimte ondersteunen, helpen het ontwerp harmonieus af te maken, om een ​​gevoel van eenheid van het interieur te creëren.

fabrikanten

Armaturen voor plaatsing aan het plafond voor wandmontage zijn van vele fabrikanten. De marktleiders zijn:

 • Globo. Een Oostenrijks bedrijf, een van de top 5 populairste fabrikanten van verlichtingsproducten. Onderscheidt zich van concurrenten van hoge kwaliteit, een verscheidenheid aan vormen en modellen. Globo-engineers en -ontwerpers zijn constant op zoek, actief met behulp van innovaties.
 • Eglo Leuchten. Het oudste (in 1968 geopende) Oostenrijkse bedrijf. Het heeft meer dan 50 kantoren over de hele wereld.Elk jaar introduceert het bedrijf ongeveer 200 nieuwe modellen van verlichtingstechnologie op de markt. Het produceert wand- en plafondlampen met een niet-standaard formaat van de cartridge.
 • Massive. Een Belgisch bedrijf met meer dan 7.000 verschillende verlichtingsproducten. Er is een modellengamma, speciaal ontworpen voor het ontwerp van badkamers en slaapkamers.
 • SONEX. Het Russische bedrijf heeft niet alleen de lokale, maar ook de wereldmarkt veroverd. Een van de voordelen is de rijkdom aan productiematerialen. Kunststof, metaal, glas, brons, hout en vergulding worden gebruikt.

Kiezen voor wand- en plafondlampen voor thuis, moet in de eerste plaats worden beschouwd als de meest populaire merken.

Fabrikanten die hun reputatie op prijs stellen, produceren producten van hoge kwaliteit die eenvoudig kunnen worden geïnstalleerd en onderhouden.

Applicatie-opties

Wand- en plafondverlichtingsontwerpen kunnen worden gebruikt voor de decoratie van kinderkamers, woonkamers, slaapkamers, badkamers en straatverlichting. Voor elk van deze uitgangspunten is het belangrijk om zijn eigen nuances te observeren. In de badkamer worden bijvoorbeeld meestal waterdichte modellen met spotverlichting gebruikt.In de klassieke versie van de lampen bevinden zich rond de spiegel, framing het.

Woonkamers maken vaak gebruik van meer-niveau verlichting, waarbij ze wand- en plafondelementen combineren. Met deze benadering kunt u interessante verlichting creëren, wat handig is om de afstandsbediening of dimmer te regelen.

In de slaapkamers worden meestal gedomineerd door gedempte tonen, rust uit. Gebruik voor verlichting vaak matte plafondlampen en plaats deze op het plafond of de muren.

Voor kinderkamers hebben veel modellen ontwikkeld die aan alle veiligheidsregels voldoen.

Ze zijn helder en kleurrijk, aangevuld met tekeningen of afbeeldingen van sprookjeshelden.

Mooi interieur

 • slaapkamer - een speciale plaats waar iemand ongeveer een derde van zijn leven doorbrengt, dus de verlichting daarin is een zeer belangrijk detail. In moderne interieurstijlen, verlaat u geleidelijk de vertrouwde kroonluchters en vervangt u deze actief door wand- en plafondlampen.
 • In de woonkamer Het wordt actief gebruikt als verspreide, gedempte lichtbronnen en puntmodellen, die helder licht geven.
 • In de kinderkamer wand- en plafondlampen vervullen niet alleen hun hoofdrol.Het verschillende heldere ontwerp maakt het mogelijk om elke kinderkamer uit te geven, met een positieve voorkeur voor individualiteit met heldere modellen.

Wand- en plafondlampen - een van de modernste, stijlvolle en handige opties om de ruimte te verlichten. Ze zijn veilig, divers in gebruik en in staat elk interieur uniek te maken.

In de volgende video vindt u meer informatie over wand- en plafondarmaturen.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer