Lineaire LED-lampjes

 Lineaire LED-lampjes

Nauwkeurig geselecteerde verlichting speelt in elke kamer een belangrijke rol bij het creëren van het ideale microklimaat. Dit is belangrijk voor zowel het comfort van de ogen als voor het benadrukken van de ontwerpkenmerken van de kamer. Tegenwoordig vertegenwoordigt de verlichtingsmarkt een verscheidenheid aan spectaculaire modellen en het is niet eenvoudig om te beslissen over het gewenste type lineaire armatuur. Daarom is het, voordat u een aankoop doet, de moeite waard om de functie te bepalen die het LED-verlichtingsapparaat rechtstreeks in uw appartement zou moeten uitvoeren.

Kenmerken, voor- en nadelen van LED-modellen

LED-verlichtingselementen zijn een echt veelzijdig verlichtingsmodel. Lineaire LED-producten kunnen tegelijkertijd een groot deel van de keuken verlichten, terwijl standaardkandelaars slechts een specifieke plek verlichten. Een ander kenmerk van de beschouwde verlichting is dat de gebruiksduur veel langer is. Volgens experts kunnen lineaire modellen langer dan tien jaar werken (mits de installatie correct wordt geïmplementeerd), zonder dat vervanging of defect nodig is.

Lineaire verlichtingsinrichtingen worden gemaakt in de vorm van een reeks onderling verbonden apparaten, die donkere overgangen tussen lichtbronnen voorkomen. Daarom onderscheiden dergelijke modellen zich door een heldere en zachte stroom van licht, de uniforme richting.

Onder de technische kenmerken van deze producten, is het vermeldenswaard dat de kleuremissie van modellen in verschillende tinten komt. In de regel zijn de kleurtemperatuurparameters aangegeven op de verpakking van een gloeilamp in Kelvin. Het verlichtingsproduct vertoont, afhankelijk van de mogelijke mate, geel, wit of een zachte warme tint met maximaal natuurlijk licht. U kunt ook de neutrale achtergrondverlichtingmodus bekijken en afkoelen.

De mogelijkheid om lineaire LED-producten samen te voegen in een enkele lichtbron is een extra functie die is uitgerust met de beschouwde verlichtingsapparaten. Dit is een ander uitstekend argument voor het kiezen van LED-verlichtingsproducten die absoluut elke kamer transformeren.

Laten we eens kijken naar de voordelen van dergelijke verlichtingsapparatuur:

 • Energiebesparing - dit is het eerste en misschien wel het belangrijkste voordeel, dat lineair LED-producten voor de keuken rechtstreeks onderscheidt van gewone gloeilampen. Bronnen van lichtstroom zijn heldere verzadigde kristallen - light-emitting diodes, die een grote hoeveelheid licht geven met een klein deel van het lichtgevende oppervlak. Vandaag is deze indicator zeker belangrijk, omdat in de periode van continu groeiende elektriciteitstarieven, velen proberen alles te besparen.
 • Klein formaat - dit is het tweede voordeel van de producten in kwestie De lay-out van de lineaire LED-apparaten is niet beperkt tot het plafondoppervlak van het appartement, in tegenstelling tot de standaard keukenkroonluchter. Deze laatste kan alleen op het plafond worden geplaatst.Lineaire verlichtingsproducten kunnen zowel op muren en meubels als op het kleinste gedeelte van de keuken worden geïnstalleerd.
 • Een van de voordelen van lineaire modellen die het waard zijn om ze op te merken veiligheid. Vanwege de toewijzing van lineaire verlichtingsinrichtingen met een dergelijke waardigheid, worden ze bijna niet warm tijdens hun werk. In vergelijking met gewone verlichtingsarmaturen in de keuken, is het huidige niveau in LED-lampen veel lager. En u kunt deze actief gebruiken in verschillende verlichtingsapparaten van een gesloten type.
 • Verscheidenheid van kleurenpaletdie in staat is om absoluut alle, zelfs de meest ongewone en moedige verlangens van de ontwerper te belichamen, geldt ook voor de voordelen van lineaire modellen van lampen. Geen enkel ander verlichtingsapparaat onderscheidt zich qua vorm, grootte en kleur in een dergelijke grote verscheidenheid als LED. Het is heel eenvoudig om een ​​lineair verlichtingsarmatuur te kiezen voor elk ontwerp van de kamer. De onbetwiste voordelen van LED-modellen zijn ook in hun lichte gewicht, weerstand tegen schokken of trillingen, de afwezigheid van ruis en flikkering.

Na het bekijken van de kenmerken en voordelen van lineaire LED-producten, moet u de nadelen die deze modellen ook hebben niet vergeten.

Uitstekende warmteafvoer is het eerste dat u nodig hebt om dergelijke verlichtingsapparaten te bieden. Deze functie wordt geïmplementeerd door het substraat waarop de LED's zijn geïnstalleerd. Als er echter tijdens het montageproces fouten of weglatingen zijn gemaakt, ontstaan ​​holtes die de warmteafwijzing voorkomen. Het resultaat van dergelijke acties - de lamp faalt volledig.

Fluorescentiebollen die worden gebruikt in lineaire verlichtingsproducten zijn voorzien van de flikkerende functie. De kwaliteit van hun werking hangt rechtstreeks af van de omgevingstemperatuur. Wanneer de temperatuurindicator van + 10C en lager niet gegarandeerd is, is een uitstekende werking van het apparaat. Als de temperatuurwaarde hoger is dan + 25 ° C, neemt de lichtstroom af.

De voedingseenheid die in het verlichtingsapparaat is ingebouwd, is niet beschermd tegen mogelijke spanningspieken direct in het netwerk. De spanning is veel hoger dan de nominale temperatuur van het diode-element, waardoor deze stopt met werken.Om deze reden wordt aanbevolen om extra beschermende blokken te gebruiken.

types

Lineaire LED-apparaten zijn in de eerste plaats onderverdeeld in drie hoofdtypen:

 • stijlvolle plafondbuitenkant;
 • ingebedde modellen;
 • touch diodemodules.

Afhankelijk van de bevestigingsmethode aan de oppervlakte zijn er:

 • overhead of ingebouwde verlichting;
 • hangende of hoekproducten;
 • Steek- of ophangingsbronnen van de hoofdverlichting.

Afhankelijk van de directe plaats van bevestiging - wand- of plafondverlichting, evenals stijlvolle gevelproducten.

En tot slot zijn vandaag de volgende typen gebruikelijk: modulaire systemen, profiel (bijvoorbeeld aluminiumprofielen), architecturale of designer verlichtingstoestellen, met een schakelaar of rotatiemodellen, evenals dunne of universele mat lineaire LED-lampen.

vorm

Lineaire LED-verlichtingsapparaten onderscheiden zich door een heldere geometrie van vormen (meestal zijn ze rechthoekig, x-vormig, ovaal, enz.). Het geval van dergelijke modellen is smal en langwerpig, hoewel de producten kunnen worden gemaakt in indicatoren van elke grootte en rekening houdend met alle wensen van de koper.Met behulp van dergelijke LED-apparaten kunt u de verlichting in elke configuratie bekijken. Dit wordt bereikt door meerdere verlichtingsarmaturen in één enkel continu circuit te bevestigen.

In dit geval hoeft u uw eigen verbeeldingskracht niet te beperken - u kunt eenvoudig de gewenste vorm van lineaire verlichtingsproducten aanpassen aan uw eigen wensen en ontwerp. Het lineaire verlichtingsmodel kan opmerkelijk grote delen van appartementen verlichten. En vanwege de compacte behuizing is het mogelijk om lineaire LED-apparaten te gebruiken als achtergrondverlichting voor individuele nissen.

Applicatie-opties

Een uitgebreid assortiment van lineaire verlichtingsinrichtingen maakt het mogelijk om ze in verschillende richtingen toe te passen. De ontwerpen van de betreffende armaturen worden gebruikt voor zowel huishoudelijke als industriële doeleinden. Bovendien zijn dergelijke producten ideaal voor architecturale verlichting, vaste voorgevels, maar ook voor licht en kleur dynamische verlichtingsopties.

In individuele producten worden extra mechanismen toegevoegd, die geleidelijk de schaduw van het licht en de richting ervan veranderen.Dergelijke producten worden actief gebruikt voor gewone en lokale verlichting van zowel de werkafdelingen van productiebedrijven en kantoorpanden, als opslag- of winkelcomplexen, parkeerterreinen of sportcomplexen, en een aantal andere soortgelijke gebouwen. Het veilige instrumentenpaneel maakt het mogelijk om ze toe te passen in situaties van hoge trillingsblootstelling.

De ingebouwde verlichtingselementen creëren een lichte verlichting van het spanplafond langs de contouren van de kamer, en stralen perfect licht uit vanaf het plafond of vanuit speciaal voorbereide nissen. Hangende verlichtingsarmaturen bieden een uniek verlichtingsgebied met de nadruk op de ontwerpelementen. Gebruikt in kamers met hoge plafonds. Er is vraag naar verlichtingsapparatuur om de trap te verlichten, evenals de ramen van winkelcentra, cafés of bars.

Ingebouwde bewegingssensoren, die zijn uitgerust met bepaalde modellen van het verlichtingsapparaat, vergroten het comfort bij het gebruik en besparen elektriciteit. Dergelijke structuren worden geïnstalleerd in de keuken, badkamer of toilet. Sensorische verlichtingselementen, bestuurd door een eenvoudige aanraking, zijn in de vraag voor gebruik in de keuken, evenals in de kantoren van grote bedrijven.

Sensorische verlichtingselementen, bestuurd door een eenvoudige aanraking, zijn in de vraag voor gebruik in de keuken, evenals in de kantoren van grote bedrijven.

fabrikanten

Een van de belangrijkste fabrikanten van dergelijke apparaten wordt beschouwd als het bedrijf Maxus. Hun producten vallen op door hun hoge kwaliteit. Dit bedrijf is momenteel bijzonder populair bij klanten. Het bedrijf geeft een goede garantie voor absoluut alle installaties.

Het mechanisme met de maximale configuratie kost een vrij grote hoeveelheid geld. De kosten van dergelijke modellen beginnen vanaf veertig dollar, afhankelijk van de configuratie. Als u besluit om een ​​zuiniger model te nemen, is het mogelijk om een ​​apparaat te kiezen dat nog zuiniger is. In deze situatie kunt u echter zeer spijt hebben, omdat de juiste kwaliteit van goedkopere diodes vaak extreem slecht is en de effectiviteit van hun werking in de loop van de tijd aanzienlijk afneemt.

Onder de fabrikanten van lineaire LED-lampen valt ook het vermelden van het Belgische bedrijf Lucide, dat sinds 1992 lampen produceert en alle kwaliteitscertificaten bezit. Lucide-modellen worden gebruikt in kantoor- en productiefaciliteiten, residentiële gebouwen. Opvallende kenmerken: een geavanceerd extern beeld en de hoogste operationele kwaliteit.

Let op het Italiaanse bedrijf Lightstar. De verlichtingsapparaten van dit merk vormen een perfecte aanvulling op het ontwerp van hightech en minimalistische kamers, waardoor dit ontwerp comfortabeler wordt.

Producten van het Oostenrijkse bedrijf Globo - een combinatie van redelijke kosten en uitstekende kwaliteit.

Hoe te kiezen?

Overweeg nu hoe u de juiste lineaire lampen kiest. Opgemerkt moet worden dat ze allemaal worden gebruikt voor de decoratie van plafondverlichting en effectief vullen met licht elke kamer. Bij het kiezen van de gewenste plafondeenheid, zult u volledig verschillende vormen en afmetingen van deze verlichtingsarmaturen tegenkomen. Productiebedrijven bieden wel een breed scala van hun producten aan.

Het is mogelijk om verschillende modellen van hetzelfde ontwerp te installeren die u mooi vindt als een enkel verlichtingsapparaat. U kunt ook elke gewenste kleur van de lamp kiezen, omdat de body in verschillende tinten is gemaakt. Bovendien kunt u bovendien het patroon op de lamp bepalen, dat organisch past en perfect past in het ontwerp van uw kamer.

Vermeldenswaardigdat voor spanningsmodellen van de plafondbedekking of elk soort gemonteerde structuren, speciale ingebedde modellen van lineaire verlichtingsproducten worden gebruikt. Met hun deelname is het mogelijk om de meest unieke verlichting eenvoudig te belichamen, en in de uit-modus lijken ze op een elegant holistisch canvas dat je echt zal verrassen en blijft verrassen met zo'n onnavolgbaar ontwerp.

Het monteren van lineair ingebedde verlichting is vrij eenvoudig en begrijpelijk, maar het rechtstreeks op de plafondbedekking bevestigen van de spankap is het waard om uiterst voorzichtig te zijn, omdat het heel eenvoudig is om de integriteit van het oppervlak te breken. In dit geval wordt het aanbevolen om deze functie over te schakelen naar professionals die al het werk snel en efficiënt zullen produceren.

Op dit moment wint architecturale verlichting met een aanraakmodus aan populariteit en aan populariteit. Dankzij deze technologie is het mogelijk om de verlichting direct in te schakelen wanneer iemand in de kamer is. Het is zeer comfortabel om touch-modellen te gebruiken in de keuken, maar ook in het toilet of de badkamer.

Bovendien worden sensorische apparaten heel vaak gebruikt bij het verlichten van straten, moderne toegangsplatforms en technische gebouwen. De installatie van deze apparaten moet echter ook in handen van professionals worden gebracht, omdat het ontwerp en de daadwerkelijke montage zelf een nogal omslachtig en ingewikkeld proces is. Om echt een hoogwaardige houder te maken, hebt u bepaalde kennis op dit gebied nodig.

Sensorapparaten worden ook aangeboden door productiebedrijven in verschillende maten en vormen. U kunt ook de gewenste kleur of patroon kiezen. Dankzij dergelijke verlichtingsarmaturen is het gemakkelijk om het stijlvolle en harmonieuze ontwerp van de kamer te belichamen. Het unieke van een dergelijk ontwerp zal de eigenaar nog vele jaren blijven bevallen en zal niet worden vergeten door zijn gasten.

Als u een lineair verlichtingsapparaat kiest, moet u rekening houden met de belangrijkste details van de ruimte zelf. Voor een badkamer en een toilet is het optimaal om producten met de index ip65 te kiezen. Dit cijfer geeft aan dat de behuizing is gemaakt van vochtbestendige producten en volledig is verzegeld.

Dit verlichtingsapparaat werkt goed in omstandigheden met een hoge luchtvochtigheid. De beschermingsklasse ip65 is bestand tegen direct binnendringen van vocht.

Bedrijfsregels

Lineaire armaturen zijn constructies van hoge kwaliteit, waarvan de stabiele werking wordt gegarandeerd door het volgen van de aanbevelingen van hun werking. Het belangrijkste is om de installatie vakkundig uit te voeren. Om dit te doen, moet u de stroomvoerende draden correct bevestigen, ervoor zorgen dat ze geïsoleerd zijn en ook zorgen dat de verlichtingsarmatuur stevig vastzit.

voorzorgsmaatregelen:

 • Geïnstalleerde producten moeten op het netwerk zijn aangesloten en u moet niet de kans op sprongen of spanningsvallen toestaan. Het wordt aanbevolen om netwerkadapters te gebruiken met ingebouwde bescherming;
 • Met behulp van een verlichtingsapparaat met ingebouwde verlichting moet u ervoor zorgen dat de te vervangen lamp vooraf is ingesteld voor gebruik in dit apparaat;
 • de apparatuur niet blootstellen aan het binnendringen van vloeistoffen of andere stoffen;
 • om te voldoen aan zowel de vereisten voor gebruik als de aanbevelingen voor afvalverwerking die door de fabrikant in het productpaspoort worden vermeld.

Mooie designideeën van diodeverlichting in het interieur

LED-verlichtingsproducten zijn een uitstekend alternatief voor fluorescente tegenhangers.Dergelijke apparaten organiseren opvallend zowel de centrale als de extra lichtstroom, worden gebruikt als een elegante decoratieve verlichting (meubelstukken, etalages, mezzanines, enz.).

Stijlvolle en multifunctionele lineaire verlichtingsproducten zijn echt unieke modellen voor de keuken en badkamer, voor het markeren van foto's en spiegels. Bovendien worden ze extra gebruikt voor een gedetailleerde dekking van het plafond.

Professionals raden aan om verlichtingsapparatuur gelijkmatig door de ruimte in de vorm van een lijn te plaatsen. Het is onder deze omstandigheden dat het licht opmerkelijk afwijkt over het vloeroppervlak. Als het nodig is om een ​​kleine ruimte te verlichten waarvoor een krachtig verlichtingsapparaat voldoende is, dan is het efficiënter om een ​​aantal low-power-fixtures te gebruiken. In dit geval, je krijgt gewoon de verlichting is veel beter en aantrekkelijker.

Bekijk de lineaire LED-lampjes, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer