Klassieke lampen

 Klassieke lampen

Dankzij de eeuwige waarden blijft het interieur van een huis of appartement in een klassieke stijl altijd op het hoogtepunt van de mode. En een van de belangrijke taken voor het opnieuw creëren van de tijdloze klassiekers in een bepaalde ruimte, is ongetwijfeld de speciale zachte verlichting die overeenkomt met deze stijl.

Om alle tradities te respecteren en de harmonie in het interieur niet te verstoren, moet de keuze van de verlichtingsinrichtingen zorgvuldig worden genomen.

Speciale functies

Op de moderne markt is de keuze voor lampen in de klassieke stijl zo groot dat het soms moeilijk is om te kiezen voor een model dat u wilt. In tegenstelling tot andere verlichtingsapparaten hebben lampen in de klassieke stijl een aantal kenmerken:

 • Adel en eenvoud van lijnen, gratie zonder excessen - het belangrijkste kenmerk van alle klassieke lampen.
 • Voor de vervaardiging van lampen worden in de meeste gevallen natuurlijke materialen gebruikt, zoals glas, metaal, hout, kristal en keramiek.
 • Vergulden en zilver worden op grote schaal gebruikt om decoratieve elementen te benadrukken.
 • Strikte en traditionele vormen passen harmonieus in bijna elk interieur.
 • De traditionele klassieke lamp heeft een sterke en betrouwbare, vaak gesmede metalen basis en een glazen plafond.
 • De meest populaire kleuren in het ontwerp van klassieke lampen zijn zwart, wit, grijs, bruin, evenals goud en zilver.
 • Vanwege zijn populariteit heeft dit type lampen een groot aantal aanpassingen in verschillende vormen, kleuren en maten, waardoor zelfs de meest indringende consument tevreden kan zijn.

species

Net als andere verlichtingstoestellen zijn klassieke lampen onderverdeeld in hoofdtypen, waaronder hangende, overhead, plafond en autonoom. Laten we de klassiekers van het genre nader bekijken:

 • Meest populaire klassieke hangende kroonluchters met veel ophangingenIn de regel zijn ze gemaakt van hoogwaardig kristal of gefacetteerd glas. Er zijn zowel single- als multi-tier-modellen.Jarenlang blijven onnavolgbare kroonluchters gemaakt van Oostenrijks Swarovski-kristal buiten de concurrentie in deze categorie.

Ze kunnen verdiend worden toegeschreven aan de objecten van deze kunst, die in staat zijn om de kamer een speciale plechtige sfeer te geven.

 • Een ander soort populaire kroonluchter, die vaak wordt gebruikt in de gebouwen van de klassieke stijl - Johannesbrood kroonluchters met veel langwerpige lampen die de vorm van kaarsen nabootsen. Soms kunnen deze modellen ook op meerdere niveaus zijn.
 • Klassieke wandlampen en schansen vertegenwoordigd door de meest talrijke modellen. Meestal zijn dit lampen die lantaarns nabootsen, antieke lampen of kandelaars versierd met een verstrooiing van kristallen hangers. Het belangrijkste verschil tussen hun ontwerp - verfijning en discrete luxe. In het klassieke interieur worden dergelijke lampen gewoonlijk in paren geplaatst, op dezelfde horizontale lijn, die een strikte symmetrieas vormen.
 • Klassieke tafellampen en staande lampen. De meeste modellen van dit type hebben in de regel strikte vormen, bedekt met een stoffen kap, en kunnen worden versierd met kristallen hangers.Dit is een geweldige optie voor het ontwerp van een slaapkamer, woonkamer of persoonlijk kantoor. Gemaakt op moderne technologie in overeenstemming met de regels van de klassieke stijl, ze zullen bijdragen aan het creëren van een sfeer van comfort en rust in de kamer.

Recentelijk wint de neoklassieke stijl, die ook een speciale benadering van de binnenverlichting vereist, een grote populariteit in het interieurontwerp. Deze stijl vereist zacht, diffuus en trapsgewijs licht.

Om het beste effect te bereiken, gebruiken ontwerpers het hele arsenaal van verschillende armaturen: van klassieke kroonluchters en wandkandelaars tot LED-verlichting en ingebouwde spots.

materiaal

Meestal worden voor de fabricage van klassieke lampen natuurlijke materialen gebruikt en de meest voorkomende daarvan:

 • Glas van hoge kwaliteit, verwerkt door speciale technologie of kristal, misschien wel de meest populaire en mooiste van alle materialen die worden gebruikt bij de productie van lampen en kroonluchters. In de regel zijn verlichtingsapparaten gemaakt van kristal ontworpen om woonkamers en zalen te verlichten.
 • Natuursteen vaak gebruikt als een op een frame gebaseerde desktop of overhead klassieke lampen.In de productie worden jaspis, malachiet en onyx het meest gebruikt, omdat de steen te zwaar materiaal is en niet wordt gebruikt voor hangende plafondluchters en lampen.
 • Hoogwaardig gekleurd of helder glasof de combinatie ervan, glas kan ook mat of getextureerd zijn. Muranoglas wordt gezien als een van de beste voor het produceren van armaturen, een kenmerk van deze is dat er geen chemische kleurstoffen worden gebruikt voor de vervaardiging ervan. Om Murano-glas verschillende tinten te geven, worden alleen natuurlijke mineralen gebruikt, die tijdens het smelten in poedervorm in de bulk worden toegevoegd. Lampen van dergelijk glas zien er geweldig uit in de badkamer of in de gang.
 • fijn gesmeed metaal Kroonluchters en wandkandelaars zien er in bijna elke kamer elegant en stijlvol uit. In dit geval kan de gesmede voet van de lamp worden aangevuld met dunne tinten gekleurd of mat glas, versierd met sierlijke schilderingen.
 • Voor het decoreren van lampen in klassieke stijl wordt vaak gebruikt vergulding of bronsHet basisprincipe van het aanbrengen van verf is sproeien of verzinken.Deze techniek is het populairst bij het maken van verlichtingsmodellen in moderne neoklassieke stijl.

Bij het kiezen van een armatuur in klassieke stijl voor uw interieur, moet u de basisregel van harmonie onthouden - alle verlichtingsapparaten moeten voldoen aan het algehele ontwerp van de ruimte.

Vergeet ook niet het hoofddoel van de lamp, kies de kopie die aan al uw eisen voldoet.

In de video ziet u een recensie van de klassieke Archeo Venice-lampen.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer