Lampen gemaakt van hout

De keuze voor de lamp in het appartement wordt bemoeilijkt door het feit dat ze in gespecialiseerde winkels in grote hoeveelheden worden gepresenteerd. Het bereik is enorm, de producten verschillen in vorm, maat, materiaal. Grote selectie van inclusief armaturen gemaakt van hout. Hoe een dergelijk accessoire te kiezen zodat het past in het algehele interieur van de kamer, werd een aangename toevoeging aan het bestaande ontwerp, zal in dit artikel worden besproken.

Functies en voordelen

Verlichtingsarmaturen van hout zien er altijd speciaal uit, omdat ze het huiscomfort en de gezelligheid verpersoonlijken. Een groot aantal fabrikanten uit Duitsland, Italië, Oostenrijk, Rusland hebben dit soort producten in hun assortiment, omdat het een aantal voordelen heeft waardoor het zo veel gevraagd is in de consumentenmarkt.

De belangrijkste kenmerken en voordelen van houten lampen zijn de volgende:

 • Milieuvriendelijkheid van het materiaal - de boom heeft specifieke eigenschappen die producten zo veilig mogelijk maken voor gebruik.
 • De positieve invloed van houten voorwerpen in het interieur op de menselijke perceptie wordt bevestigd door talrijke onderzoeken en onderzoeken van deskundige bedrijven.
 • De psychologische toestand en de emotionele component van elke persoon die aanwezig is in de kamer waar de houten lampen zich bevinden, verbetert.
 • Mechanische verwerking van dergelijk materiaal is heel eenvoudig, omdat er een mogelijkheid is om een ​​uniek, uniek ontwerp van het interieur te creëren, wat belangrijk is voor ongebruikelijke kamers in loftstijl die erg populair zijn.
 • Houten meubels dragen bij aan ontspanning en comfortabele rust in de kamer.

Omdat dergelijke lampen in een grote verscheidenheid worden gepresenteerd, kunnen ze voor iedereen worden gekozen, zelfs voor het meest geavanceerde interieur.

Er zijn echter nadelen aan houtproducten:

 • Het materiaal is licht ontvlambaar, dus zorg ervoor dat dergelijke lampen niet in de buurt van de vuurhaard worden geïnstalleerd;
 • Houtproducten zijn onderhevig aan externe invloeden en vereisen daarom zorgvuldige en regelmatige zorg voor hen.

Het is echter vermeldenswaard dat deze nadelen ervoor zorgen dat lampen gemaakt van hout minder populair zijn bij consumenten.

types

De bestaande variëteit aan ontwerpen van houten lampen kan worden onderverdeeld in verschillende types:

 • verzonken - die zijn bevestigd aan een bestaande verlichtingsstructuur;
 • vals - waarin een ketting wordt gebruikt als een bijlage (in de regel met een speciaal ontwerp). Aangezien de hoogte van de ruimte anders kan zijn, biedt dit ontwerp de mogelijkheid om de lengte van de ketting aan te passen om de armatuur op de vereiste afstand onder het plafond te hangen;
 • plafond - Direct bevestigd aan het plafondoppervlak. Deze lampen, gemaakt op een houten voet, zien er zeer elegant en luxueus uit en zijn in staat om elke kamer te versieren.

Ook is het mogelijk om, afhankelijk van het type materiaal dat wordt gebruikt bij de vervaardiging van lampen, volledig houten en gecombineerde producten te onderscheiden.

Houtsnijwerk is verfijnder, heeft een eigenaardige uitstraling en geeft de kamer een speciale uitstraling.

In tegenstelling tot de gecombineerde types, kunnen houten lampen op bestelling worden gemaakt, en het is vermeldenswaard dat de handgemaakte ontwerpen van de auteur, waarin elk idee kan worden belichaamd door de toekomstige eigenaar, erg populair zijn.

Decoratieve elementen kunnen zowel in industriële productieomstandigheden als handmatig worden gemaakt. Deze laatste zijn van grote waarde en, bijgevolg, kosten, maar ze verschillen in originaliteit.

Gecombineerde lampen impliceren het gebruik bij de productie van verschillende aanvullende materialen - glas, doek, metaal, plastic, papier en andere. Op dezelfde manier kunnen hele meesterwerken worden gemaakt.

Specialisten in interieurontwerp merken op dat in landhuizen en huisjes lampen met een houten tint er bijzonder goed uitzien. Ze kunnen het licht in de kamer gedeeltelijk dimmen, meer comfort en gezelligheid geven.

Dergelijke lampen worden op bestelling gemaakt en rekening houdend met de eisen van de klant is elk product uniek en onnavolgbaar. Ze kunnen een aantal elementen bevatten die het anders maken dan andere producten.

Lampen die zijn versierd met verschillende elementen zijn altijd aantrekkelijk en brengen naar de ruimte waarin ze zijn geïnstalleerd, een merkwaardige individualiteit.

Tegenwoordig zijn schansen en kroonluchters op kettingen gemaakt van verschillende metalen erg populair - het kan zowel eenvoudig als niet erg duur metaal zijn en kostbaar, waarvan de kosten veel hoger zijn. Ze zien er zeer voordelig uit in vergelijking met conventionele lampen en geven de ruimte waarin ze zich bevinden, luxe en gratie.

Naast het feit dat hout kan dienen als het basismateriaal voor de productie van gecombineerde lampen, kan het ook een extra element zijn in de gebruikelijke objecten die in appartementen zijn geïnstalleerd.

Dus het plafond met houten elementen is de laatste tijd erg populair geworden. Ze zijn niet zo duur in prijs, maar ze zien er heel aantrekkelijk uit. Ook erg populair zijn decoratieve lampen met een grille, waardoor licht naar binnen sijpelt.

Vooral ze komen vaak voor in slaapkamers en woonkamers, waar je soms een unieke sfeer van comfort en warmte wilt creëren.

Soorten lampen

Houten lampen gebruiken drie soorten lampen waarmee u de nodige verlichting in de kamer kunt creëren:

 • LED-licht - zijn de meest optimale type gebruikt in houten lampen. Ze zijn zuinig, laten u minder elektriciteit uitgeven en gaan langer mee dan gewone lampen. Ze combineren ook heel goed met de boom, waardoor er hoogwaardig licht in de kamer ontstaat, wat een lust is voor het oog en niet leidt tot negatieve gevolgen;
 • luminescent - zijn minder populair dan het vorige type lampen, maar kunnen worden gebruikt in houten lampen;
 • halogeen - wordt zelden aangetroffen in kamers met houten lampen, omdat ze snel en krachtig warm kunnen worden en een gevaar voor houtproducten vormen

Omdat de boom dat spul is. die het meest onderhevig is aan de waarschijnlijkheid van brandsituaties, moet de lamp op een zodanige wijze worden gekozen dat de kamer wordt beschermd.

stijlen

Er zijn verschillende hoofdcategorieën waarin alle in de winkel verkrijgbare houten lampen kunnen worden onderverdeeld:

 • Oosterse stijl - voor de vervaardiging van dergelijke structuren worden dergelijke houtsoorten gebruikt die niet vervolgens met onzuiverheden worden behandeld. In het hart van dergelijke lampen zijn verschillende geometrische vormen - vierkanten, ballen, driehoeken. Het belangrijkste motief in dit geval is degene die de oosterse cultuur kenmerkt (dergelijke soorten zien er heel elegant uit, omdat de cultuur van dit land zelf elegant en subtiel is). Japanse lampen worden steeds populairder;
 • Landelijke stijl - perfect voor liefhebbers van minimalisme. Dergelijke lampen zijn eenvoudig, maar ze creëren een sfeer van comfort en gezelligheid in het huis. Ze worden vaak gebruikt in privélandhuizen, waar ze perfect passen in het algemene interieur van de kamer;
 • retro stijl - als het nodig is om de ruimte een verfijnde uitstraling te geven, dan zijn de meeste objecten gemaakt als antiqued, inclusief lampen;
 • moderne stijl (of Art Nouveau-stijl) - extravagante en creatieve typen armaturen, bij het ontwerp en de daaropvolgende productie kunnen verschillende elementen worden toegevoegd, bijvoorbeeld unieke patronen, originele roosters en meer;
 • de klassiekers - gladde vormen of lijnen die worden gebruikt bij de vervaardiging van dit type lamp zijn perfect in staat om elke kamer aan te vullen.

vorm

Door de verscheidenheid aan beschikbare vormen van houten lampen kunt u ze in vrijwel elke kamer gebruiken.

De meest populaire typen zijn als volgt:

 • In de vorm van een wiel - voor het interieur, dat is gemaakt in een retrostijl, is dit ontwerp het meest geschikt. In de regel wordt het gebruikt voor het toevoegen van kaarsen of lampen in de armatuur, die zijn gemaakt in de vorm van kaarsen. Met dergelijke creatieve ontwerpen kunt u een unieke sfeer uit de Middeleeuwen creëren;
 • Voor de kinderkamer proberen lampen die te krijgen die verschillende sprookjesfiguren, stripfiguren en kinderboeken zullen symboliseren, en vaak worden lampen gemaakt in de vorm van dieren (het kan een kleine hond zijn of een ontwerp gemaakt in de vorm van een giraf), evenals verschillende objecten - een kasteel, huis, vliegtuig en andere afbeeldingen;
 • Ronde lampen worden meestal gevonden in kleine kamers. Ze creëren geen gevoel van omvang en ongemak.
 • Voor appartementen en kamers met een groter oppervlak, kunt u vierkante ontwerpen installeren - deze geven bijzondere elegantie aan het interieur.

materialen

Authentieke lampen kunnen niet alleen worden gemaakt van massieve houten doeken, maar ook van vele andere delen van de boom, die op het eerste gezicht ongeschikt lijken voor dergelijke structuren. Het kunnen bijvoorbeeld haken en ogen zijn, die met de juiste verwerking er in elke kamer elegant uit kunnen zien. In de regel worden dergelijke artikelen gebruikt in landhuizen, cottages.

Vanuit de lamellen kunnen ook armaturen worden gecreëerd - massieve balken en lamellen vormen vaak de basis voor het vormen van een structuur met kaarsen over de gehele lengte van de constructie. Ze kunnen aan het plafond worden bevestigd met kettingen die de originele look geven. Zo'n decor in de woonkamer zal elke bezoeker verrassen.

Bovendien kunt u voorbewerkte touwen, droge planken en boomwortels gebruiken bij het maken van een structuur. Dergelijke elementen maken de lampen uniek, in tegenstelling tot anderen.

Houd er rekening mee dat het toevoegen van decoratieve hangers en andere elementen niet mag worden misbruikt, omdat dit de kwaliteit van de verlichting verder zal beïnvloeden.Bovendien is hout geen brandwerend materiaal en dergelijke kleine elementen kunnen een brandgevaar opleveren.

Selectieregels

Wanneer u een lamp kiest, moet u een aantal regels volgen die u in staat stellen om precies het product te kopen dat perfect in het interieur van de kamer past en extra comfort en gezelligheid creëert.

Het is de moeite waard aandacht te schenken aan de fabrikant, evenals de beschikbaarheid van kwaliteitscertificaten van hun producten (hierdoor kunt u een lamp kiezen die langer meegaat, geen nadelige invloed heeft op de omgeving van de ruimte waarin deze wordt geïnstalleerd).

Het is ook noodzakelijk om een ​​idee te hebben van wat voor soort hout een lamp nodig is, omdat er een grote verscheidenheid aan soorten is en ze unieke eigenschappen en kenmerken hebben.

Na het maken van een keuze voor een product, is het de moeite waard aandacht te besteden aan de armaturen - ze moeten van zeer hoge kwaliteit zijn gemaakt, wat de stabiliteit van de constructie zal beïnvloeden.

De grootste vraag die het moeilijk maakt om te kiezen, is hoeveel de geselecteerde lamp in het algemene interieur van de kamer past.Voordat u begint met het kiezen uit een breed scala aan producten, is het daarom de moeite waard te onderzoeken welke van de lampopties als prioriteit moet worden beschouwd, aan welke vereisten het moet voldoen. Met dergelijke criteria kunt u de perfecte optie kiezen.

Mooie ideeën in het interieur

Meestal zijn lampen gemaakt van hout - een unieke, gemaakt in bijna een enkele kopie, handgemaakte goederen. Daarom onderscheidt elk product zich door zijn specifieke eigenschappen, heeft het een origineel ontwerp en past het in een grote verscheidenheid aan ruimtes.

Het interieur van het pand is gevarieerd, maar vloerlampen, wandlampen, kroonluchters en nog veel meer gepresenteerd op de markt van verlichtingsapparatuur zijn ook gevarieerd. Met een bekwame en bekwame combinatie van kleurnuances, het gebruik van niet-standaard benaderingen voor de productie van lampen, waardoor ze originaliteit krijgen dankzij extra elementen, kunt u een luxe en comfortabele uitstraling van de kamer krijgen.

Vaak in landhuizen gebruiken als een frame voor de lamp onnodige vaten van verschillende groottes of boomstammen. Zo'n soort staande lamp kan iedereen verrassen.De poten van de staande lamp zijn soms gemaakt van verschillende onderling verbonden sterke takken of staven.

De boom kan ook worden gebruikt als een frame voor de installatie van een toekomstige armatuur onder het plafond. Het is dus mogelijk om een ​​paar gewone lampen op een balk te hangen of stevig grof - het ziet er heel ongewoon en creatief uit. Gebruik in dit geval vaak een houten trap die parallel aan het plafond is geplaatst.

Het proces van het maken van een mooie en ongewone lamp gemaakt van hout en stenen, zie in de video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer