Pleister armaturen

Verlichtingsattributen van glas, metaal, stof en andere materialen vormen een perfecte aanvulling op elk interieur van het appartement, maar zijn niet altijd tevreden met de eigenaren van het pand vanwege verveelde ontwerpbeslissingen. Gipsarmaturen zijn de attributen waarmee u uw creativiteit kunt laten zien, omdat u een individuele bestelling kunt maken in formaat, vorm en zelfs de gewenste kleuren van het product. En dit model zal niet in een kamer zijn.

Naast het unieke uiterlijk zijn dergelijke lampen betrouwbaar en veilig voor de gezondheid, waardoor ze steeds meer in kopers geïnteresseerd zijn.

Functies en voordelen

Gipslampen worden in het interieur gebruikt als de belangrijkste lichtbron, als decor of om uw favoriete schilderijen, standbeelden en andere objecten te markeren.In het laatste geval krijgen ontwerpers volop kansen om gedurfde en creatieve ideeën te realiseren.

Dergelijke modellen hebben een aantal voordelen die klanten aantrekken:

 • Milieuvriendelijk kenmerk - het is gemaakt van natuurlijk materiaal zonder toevoeging van schadelijke componenten.
 • Polymeren als componenten maken het duurzaam, verhogen de weerstand tegen mogelijke mechanische schade.
 • Het gipsproduct zal niet oplichten als er kortsluiting optreedt.
 • Eenvoudig te bevestigen aan elke structuur: verlaagde plafonds, muren, enz.
 • Een verscheidenheid aan vormen en schakeringen laten deze verlichtingsarmaturen harmonieus in het interieur passen van elke stilistische richting: klassiek, modern en zelfs hightech.
 • Gipsmodellen hebben een lage prijs, in tegenstelling tot glas- of weefselattributen, terwijl ze tegelijkertijd niet minderwaardig zijn qua originaliteit.

Het enige nadeel is hygroscopiciteit, maar fabrikanten hebben dit probleem opgelost door speciale impregneermiddelen toe te passen.

Gipsarmaturen zijn betaalbaar en tegelijkertijd een zeer creatieve oplossing voor het regelen van uw huis.Door de afwezigheid van schadelijke componenten kunnen ze zelfs in kinderkamers worden geïnstalleerd, en interessante vormen en kleuren versieren ze alleen.

Hoe te produceren?

De productie van gipslampen kan vergeleken worden met kunst, omdat het materiaal zelf veel kansen biedt voor het realiseren van interessante ideeën. Zowel kleine producten als hele composities krijgen een aantrekkelijk uiterlijk. Dit maakt de unieke eigenschappen van gips mogelijk. Vanwege het feit dat dit materiaal natuurlijk is, zijn de resulterende verlichtingskenmerken ecologisch en daarom veilig voor de gezondheid.

In de eerste stadia van de productie van gips werden de lampen gemaakt door gieten, wat leek op de vervaardiging van kleiproducten. Deze procedure vereiste veel inspanning en veel tijd, dus de technologie wordt voortdurend verbeterd. De volgende stap was de inrijgmethode.

De moderne manier om attributen voor gipsverlichting te creëren - het vormen van modellen onder druk of het vooraf gieten van voorbereide mallen voor gieten. De basis van dergelijke vormen is gemaakt van siliconen of metaal en de bevestiging van de gipsstructuur wordt uitgevoerd met een speciale lijm.

Daarnaast kunnen fabrikanten synthetische harsen toevoegen aan gipsmengsels, die een uitstekende weerstand bieden tegen de mechanische belasting van de toekomst. Daarom is het onjuist te veronderstellen dat de lampen van dit materiaal niet lang meegaan - ze zullen betrouwbaarder zijn dan sommige glazen modellen.

types

Modellen van gipslampen worden geselecteerd in overeenstemming met hun locatie en toekomstige bestemming. Plafondkenmerken moeten worden gekocht voor basisverlichting, aan de muur gemonteerde producten worden gebruikt om bepaalde gebieden te markeren. Beide opties kunnen worden uitgerust met designer-tinten of gebruikte spots. De laatste optie is verdeeld in twee typen:

 • Rotary. Vanwege de mogelijkheid om de positie van een dergelijke spot te wijzigen, kan deze verschillende zones tegelijkertijd verlichten of al het licht op een gebied richten.
 • Makelen. De locatie is duidelijk vastgelegd en biedt een gerichte lichtopbrengst.

Ze kunnen ook enkel en dubbel zijn: in het eerste geval wordt een enkele draai- of een niet-draaiende spot gebruikt, in de tweede twee attributen die naast elkaar liggen.

Plafond-modellen hebben ook verschillende typen. Volgens de methode om ze aan het plafond te bevestigen zijn er de volgende types:

 • Ingebed met een speciaal platform. Vanwege de stijve montage worden ze op elk oppervlak van de spanplafonds geïnstalleerd.
 • Mortise. Dergelijke modellen worden gebruikt voor roostervloeren en spanplafonds. In het oppervlak wordt een gat gemaakt volgens de afmetingen van de producten, die vervolgens op deze plaatsen worden gemonteerd.
 • False. Al bij de naam van het product is het duidelijk dat ze op de plafonds zijn aangebracht. Dergelijke lampen zijn zeer gemakkelijk te gebruiken en zelfs een persoon zonder ervaring zal deze kunnen installeren.

Afhankelijk van de locatie van de gloeilampen zijn de attributen onderverdeeld in:

 • Exterieur. Ze verlichten een vrij grote ruimte, maar zonder een gerichte straal.
 • Verborgen. Ze zijn zo geïnstalleerd dat er geen uitstekende elementen op het plafond zijn. Maar gebruik niet te veel van deze armaturen, omdat vanaf de constante temperatuurdaling over het plafond scheuren kunnen ontstaan.

Je zou moeten weten dat je een gips armatuur van een bepaalde kleur onder de hoofdtoon van het interieur van de kamer kunt kopen, maar er zijn speciale modellen om te schilderen.De oorspronkelijke witte kleur verandert onafhankelijk van de gewenste tint of er worden meerdere tonen tegelijkertijd gecombineerd.

Lamp opties

Gipsmodellen van verlichtingsapparaten kunnen worden uitgerust met verschillende soorten gloeilampen, dit zal afhangen van hun doel in de kamer en de grootte van de lampenkap en de lampvoet zelf.

Er zijn de volgende soorten gloeilampen:

 • Fluorescent. Ze geven een koud licht, zodat ze worden gebruikt in kantoren of instellingen, maar niet in residentiële gebouwen. Dergelijke lampen worden iets warmer, maar zijn niet bestand tegen spanningsdalingen.
 • LED. Kan worden gebruikt als primaire of secundaire lichtbron (nachtlampje, tegenlicht, enz.). Ze zijn veilig voor de gezondheid, aangenaam voor de visuele waarneming en zijn duurzaam.
 • Gloeilampen. Ze worden veel gebruikt als primaire verlichting, omdat ze een hoge kleurreproductie bieden en zacht diffuus licht geven. Er is echter een klein nadeel: ze verbruiken veel elektriciteit, in tegenstelling tot andere soorten lampen.
 • Halogeen. Praktische gloeilampen die lang meegaan. Afhankelijk van de vorm kunnen ze diffuus licht produceren en worden gebruikt als achtergrondverlichting voor een specifieke zone.Er zijn verschillende kleurenoplossingen, waardoor het ontwerp van de ruimte aanzienlijk kan veranderen.

Gloeilampen verschillen niet alleen in bepaalde eigenschappen, maar ook in hun doel, dat wordt beïnvloed door hun grootte en installatiemethode. Voor plafond- of muurpleistermodellen passen alle soorten gloeilampen, maar de beste tandem wordt verkregen uit de LED of halogeen. Dit is van toepassing op puntproducten. In het tweede geval kunnen laagspannings-gloeilampen en met een normale spanning worden gebruikt.

Welke lamp u ook kiest voor de gipshouder, er moet rekening mee worden gehouden dat dit materiaal erg sterk is en bestand tegen hoge temperaturen. Dit lichte attribuut is niet gebarsten of vervormd.

Toepassingsgebied

Lampen van gips worden geïnstalleerd als algemene verlichting of zoneverlichting. Naast het hoofddoel kunnen deze attributen als decoratie-elementen dienen. De omvang van hun toepassing is heel divers: de verlichting van schilderijen, wandpanelen, kleine interieurartikelen, die ik zou willen benadrukken, evenals hoogwaardige verlichting van kleine kamers of ruime appartementen.

Afhankelijk van de vorm, grootte en installatie van verlichtingsapparaten, kunnen ze de volgende toepassingen hebben:

 • spotlights ingesteld om bepaalde gebieden in de kamer te markeren. In de regel worden dergelijke producten in het plafond gemonteerd. Ze hebben een nette en tegelijkertijd stijlvolle uitstraling.
 • Wandmodellen bevestigd aan verticale oppervlakken. Kan worden gebruikt als hoofdverlichting of nachtlampje (vaak gebruikt in de slaapkamer). Dergelijke attributen passen harmonieus in het interieur van elke stilistische richting - van klassiek tot hightech.
 • Plafondproducten met LED-verlichting zorgt voor verlichting van hoge kwaliteit. Dergelijke modellen zullen een uitstekend alternatief zijn voor algehele kroonluchters of plafondlampen die al saai zijn geworden, daarom passen ze perfect in een kamer met lage plafonds.

Interessante ontwerpoplossingen maken het gebruik van gipsen lampen mogelijk in kleine appartementen en ruime huisjes.

fabrikanten

Fabrikanten van Italië, Duitsland, Polen, Engeland en andere landen produceren gipsverlichtingsarmaturen. Onder de belangrijkste bedrijven van verschillende producerende landen zijn de volgende veel gevraagd:

 • Italië: Arte Lamp, Ideal Lux;
 • Duitsland: SLV;
 • Engeland: zoeklicht;
 • Polen: Nowodvorski;
 • Oekraïne: Imperium Light;
 • Spanje: Leds-C4;
 • België: Lucide;
 • Griekenland: Viokef.

De meest populaire zijn de kenmerken van Italiaanse en Duitse fabrikanten, die met succes een hoge kwaliteit en een betaalbare prijs combineren in hun producten. Italiaanse lampen zijn ook interessante originele ontwerpoplossingen.

Interieurideeën

Elk type gipsen armaturen kan een heel ander lichteffect creëren.

 • Het muurmodel geeft de ruimte een verfijnde uitstraling, vooral als deze is ontworpen in een klassieke stijl.
 • In de appartementen, gemaakt in de stijl van neoclassicisme, relevante attributen met gouden of zilveren tint.
 • Plafondproducten zijn een uitstekend alternatief voor grote kroonluchters of lampenkappen.
 • Spotlights geven een stijlvolle en moderne uitstraling. Ze passen in bijna elk interieur.
 • Gipslampen kunnen ook als achtergrondverlichting worden gebruikt.

Dankzij interessante ontwerpoplossingen kunnen gipsverlichtingsapparaten worden vergeleken met echte kunstwerken die elke kamer kunnen transformeren.

Hoe u een gipslamp maakt van een plastic fles, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer