Lichten voor het verlichten van spiegels en schilderijen

Lamp voor schilderijen - een specifiek ding, maar noodzakelijk. Hiermee kunt u de kleinste details bekijken en genieten van de schoonheid van de schilderijen. Over verlichting voor spiegels en zeg niets. Het zal helpen bij het corrigeren of verwijderen van eventuele tekortkomingen, het uitvoeren van subtiele manipulaties met het gezicht. Om ervoor te zorgen dat dergelijke apparaten op volle kracht werken en echt profiteren, moet u enkele van hun nuances kennen.

Functies, voor- en nadelen

Lichten voor spiegels en schilderijen stralen licht uit, dat geen schaduw en andere gebreken geeft. Ze zijn ontworpen voor uniforme verlichting van interieuronderdelen. Maar ondanks dezelfde functies hebben ze fundamentele verschillen.

Verlichting voor foto's zendt een gericht licht uit. Dat wil zeggen, hij wijst afzonderlijke delen van de afbeelding toe.Verlichting wordt koud, wit gebruikt om alle verfpatronen te benadrukken.

In het geval van een spiegellamp wordt het licht ervan gericht op het gezicht van een persoon. Het is zacht, diffuus en niet erg fel, om geen ongemak in de ogen te veroorzaken. Spiegellichten zijn een extra lichtbron, dat wil zeggen dat ze andere interieuronderdelen kunnen verlichten. Lampen daarentegen verlichten slechts één doek en laten het andere deel van de kamer in de schaduw.

Belangrijkste voordelen:

 • selectie van details en nuances;
 • kan worden gebruikt als een nachtlampje;
 • een rustige, onopvallende sfeer creëren;
 • zijn een element van decor.

Nadelen kunnen optreden in het geval van een verkeerde selectie van de lamp: dan kan het licht worden vervormd, schaduwen of vlekken verschijnen.

Typen gloeilampen

De kwaliteit van het achtergrondlicht hangt grotendeels af van de directe bron: de gloeilamp. Er zijn verschillende soorten die kunnen worden gebruikt voor verlichting. Belangrijk: na te hebben besloten wat de functie is, is het correct om een ​​lichtbron te kiezen:

 • halogeenlampen: zuinig, voorzien van diffuus licht, dus perfect voor het verlichten van spiegels. Maar het is noodzakelijk om ze voorzichtig te gebruiken: gas in hun samenstelling kan gevaarlijk zijn voor de gezondheid.Als een dergelijke lamp wordt gebruikt om de schilderijen te verlichten, moet deze op een afstand van 20 cm worden geplaatst, omdat deze erg heet worden;
 • fluorescentielampen: verbruik ook een kleine hoeveelheid energie. Markeer wit licht, dat met de juiste selectie van het plafond diffuus gemaakt kan worden. Deze lampen hebben een vrij hoge levensduur. Om de schilderijen te verlichten, moet je fluorescentielampen gebruiken met een lichtfilter, anders zullen de kleuren in dit licht vervallen;
 • LED-lampen: de veiligste soort, omdat dergelijke lampen praktisch niet vechten. Ze hebben verschillende temperatuurkleuren: warm oranje of verzadigd paars. Ze bieden puntverlichting, dus het gebruik ervan is irrationeel als extra verlichting.

Gloeilampen verliezen aanzienlijk in hun eigenschappen aan andere soorten, en daarom worden ze zelden gebruikt.

ontwerp

 • Wandkandelaars. Het populairste en meest uiteenlopende type lampen. Ze kunnen zijn met ronde, ovale, rechthoekige tinten; verschillende kleuren. Vaak gelegen op het been, dat in verschillende richtingen draait.Hierdoor kan het licht naar elk punt van het verlichte object worden gericht.
 • kroonluchters. Bevestigd aan het plafond en langs de zijkanten. Geschikt voor een spiegel. Een soort van optie vereist een zorgvuldige ontwikkeling.
 • plek. Dit zijn modellen in de vorm van buizen of LED-strips. Hun licht kan eng gericht zijn of een brede lichtstroom hebben. Deze lampen bevinden zich op het been, dat onder verschillende hoeken is gebogen. Handig om foto's te markeren. LED-spots worden vaak gebruikt om museum- en galerijexposities te verlichten.

types

Van de belangrijkste soorten verlichting worden onderscheiden:

 • wandlampen: gebruikt voor muurblakers en vlekken. Dit is handig: u kunt het overal in het appartement verplaatsen, ongeacht het object dat wordt verlicht. Van bevestigingsmiddelen die bestand zijn tegen een dergelijk ontwerp, kunt u schroeven of beugels gebruiken. Er zijn modellen uitgerust met een schakelaar en een stekker. In dit geval moet het apparaat worden verbonden via een socket;
 • ingebouwde verlichting: dit is een moderne soort verlichting, die nog steeds niet erg gebruikelijk is. Gebruikt om spiegels te verlichten. Het grootste pluspunt is de ruimtebesparing en de tijd: u hoeft niet te worstelen met het kiezen van een spiegel en deze vervolgens te markeren. Dit is optie twee in één;
 • Led-band: universeel apparaat.Geschikt voor zowel spiegel als afbeelding. Het is uitgerust met LED's met weerstanden. En heel gemakkelijk bevestigd aan het oppervlak.

Om de tape vast te maken die je nodig hebt:

 • verdeel het in delen volgens de grootte die overeenkomt met het object van verlichting;
 • verwijder de beschermende laag waaronder de kleefbasis ligt;
 • lijm de film op de juiste plaats.

Veel modellen worden geleverd met dimmers. Hiermee kunt u de helderheid van de verlichting aanpassen.

materialen

Een van de meest voorkomende materialen voor lampen uitstoten metaal, glas en kunststof. Aluminium, koper, messing, staal worden gebruikt voor metalen constructies.

 • staal: het meest gebruikte metaal. Lampen van het hebben een gelijk, mooi, briljant oppervlak. Het wordt behandeld door elektrostatische methode: gegalvaniseerde deklaag in de vorm van chroom, nikkel, goud, zilver, brons wordt toegepast op het oppervlak van de staalinrichting;
 • aluminium: zeer licht, waardoor het gewicht van de lamp afneemt;
 • koper, messing: dergelijke producten hebben een hoge prijs. Er zijn veel soorten gegevensverwerkende metalen. Koper en messing ontwerpen onderscheiden zich door prachtige helderheid en fijnheid van de prestaties. In principe worden ze op bestelling gemaakt.

Glas- of kristallen lampen - ideaal. Ze zijn brandwerend en stralen een prachtig, veelkleurig licht uit. Dergelijke hoezen kunnen transparant of ondoorzichtig zijn, waardoor het licht diffuser wordt.

Van niet-traditionele materialen voor verlichting gebruikt hout, bamboe, evenals stof.

kleur

Als u de kleur van het verlichtingsapparaat kiest, moet u zich richten op het hele interieur. Voor modern design de best passende armaturen in wit of geel. En zowel voor de metalen behuizing als voor glazen tinten.

Om de grootsheid van de klassiekers te benadrukken, kunnen spiegels worden versierd met lampen in de kleur van edele metalen: brons of goud. Als de achtergrondverlichting geen decoratieve rol speelt, als de functie is om het object van verlichting gunstig te benadrukken, gebruik dan transparante modellen die niet opvallen.

Het is de moeite waard om een ​​paar woorden over zwart te zeggen. Het ziet er behoorlijk elegant uit, maar je moet voorzichtig zijn: een zwarte tint kan het licht verbergen. Zeer geschikt voor decoratie lampen pastelkleuren en kleur "metallic". Ze zijn universeel, passen in elk interieur.

vorm

De vormen van verlichting voor spiegels zijn afhankelijk van de stijl in het interieur. Gebruik voor modern design lampen met rechte rechte lijnen. Het kan een cirkel, een ovaal, een rechthoek, een vierkant of een spotlicht zijn. Het ziet er zeer elegant verlichting cilindrische, "goblet" vorm. Het bevindt zich meestal aan de zijkanten van de spiegel.

De configuratie in de vorm van een spiraal heeft een vrij originele uitstraling. Het is geschikt voor moderne stijlen. En als we het hebben over lampen in de vorm van een dubbele helix, dan benadrukken de zachte, gestroomlijnde vormen perfect het klassieke interieur.

Verlichting voor spiegels kan afwijkende contouren hebben: in de vorm van een bloem, vogels, ankers of kandelaars. Het hangt allemaal af van de gestileerde oriëntatie. Wat betreft de foto's, alles is hier gemakkelijker. In principe worden ze verlicht met een vlek, die de vorm heeft van een buis of lint.

Verlichting lay-out opties

Kortom, de lichten zijn geïnstalleerd aan de zijkanten of rond de omtrek van het verlichte object. Wat betreft de spiegel, dan, als het klein is, want het is beter om verlichting te gebruiken met lampen rond de omtrek. Het kunnen schijnwerpers zijn, LED-strip.Achtergrondverlichting rond de omtrek is ingebouwd of afzonderlijk.

Als de spiegel groot is, zijn gepaarde langwerpige schansen, gelegen op de zijkanten twee meter van de vloer, het meest geschikt. Gebruik ook hangende kroonluchters aan het plafond.

De optie om de spiegel en de bovenkant aan te steken. Dit helpt u ruimte te besparen. Maar met zo'n dekking zullen alle gebreken van het gezicht zichtbaar zijn. Armaturen aan de zijkanten zenden licht uit in de buurt van daglicht. Maar er moeten er minstens twee zijn en ze nemen behoorlijk veel ruimte in beslag.

Om de foto's te markeren, wordt het achtergrondlicht boven of onder geplaatst. Het hangt af van het onderwerp van de afbeelding. Voor het verlichten van de portretten van de lamp is hieronder een bijlage toegevoegd. Als het canvas een landschap toont, dan bovenaan. En de lamp moet 2/3 van de lengte van de foto beslaan.

Ideeën voor verschillende kamers

 • Meestal worden lampen voor spiegels in de badkamer gebruikt. Het is heel belangrijk dat een dergelijke lamp vochtbestendig is. Pas het model daarom toe met een index van IP44 en IP55.
 • Slaapkamer: als de spiegel erin groot is, van volledige lengte, dan worden de lampen aan de zijkanten geïnstalleerd, op 2 m van de vloer. Als we het hebben over de kaptafel, is het beter om de lichten rond de perimeter te bevestigen.Veranderend de toon van verlichting, kunt u zijn natuurlijke schaduw krijgen. Hierdoor is het mogelijk om het effect van een make-up of make-upspiegel in de slaapkamer te bereiken.
 • Voor een cabinetspiegel kun je schansen kiezen op lange poten die in verschillende richtingen draaien of schansen van bovenaf vastmaken. Ze zijn zo gerangschikt dat ze het openen van de kast niet belemmeren. Ze kunnen ook een extra lichtbron zijn.

Selectiecriteria

Volg deze regels bij het kiezen van een lamp voor een spiegel of afbeelding:

 • Veiligheid: als u een product koopt, moet u vertrouwd raken met de kenmerken ervan. Neem contact op met de verkoper om correct aan te sluiten en te bedienen.
 • Duurzaamheid: afhankelijk van het materiaal waaruit de lamp is gemaakt en van de bedrading. Glazen plafondlampen zijn vaak kapot. Op basis hiervan kunt u kiezen voor plastic of metalen modellen.
 • Voor de badkamer zijn de belangrijkste omstandigheden de vochtbestendigheid van de lamp en de bescherming tegen beschadiging door stroom, wat overeenkomt met klasse 2.
 • Houd rekening met de grootte van het object dat wordt verlicht: het licht moet op het hele oppervlak vallen. Waarschijnlijk heeft u meer dan 1 lamp nodig.
 • Om de foto's te markeren, gebruikt u een lamp met een lichtfilter om de verf niet te vernietigen.

fabrikanten

Gebruik producten van toonaangevende Europese merken om een ​​hoge kwaliteit en veilige verlichting te garanderen. Dat zijn bijvoorbeeld de Duitse onderneming. Paulmann en Italiaans bedrijf Odeon Light.

Deze fabrikanten produceren modellen van verschillende stijlen: van modern tot klassiek. Hun verscheidenheid is opvallend: van duidelijke ergonomische lijnen tot pompeuze, stroken franjes. Uitgebreide prijzen en verschillende soorten goederen bieden een breed scala aan kopers.

Dit zijn internationaal erkende bedrijven die de Europese markt al lang hebben overschreden. Ze waarderen hun naam en onberispelijke reputatie, dus er is geen twijfel over de kwaliteit van hun producten.

Opties voor verlichting in het interieur

Het ziet er heel voordelig uit op de binnenste plek. Het is universeel: ze kunnen zowel een spiegel als een foto benadrukken. Bijzonder elegant is de klassieke versie: in bronskleur, met lichte slijtplekken en versieringen op de kast. Het is tegelijkertijd schitterend en mysterieus.

Ingebouwde verlichting - het is mooi en functioneel. Bespaart ook ruimte. Het licht erin wordt geleverd door LED's.Dankzij dit soort verlichting hoeft u niet na te denken over hoe u een apparaat kiest dat in harmonie is met het interieur. Dit licht is geschikt voor elke situatie. Vooral verlicht het de schilderijen. Als je het andere deel van de kamer verlaat in de schemering, zal het zeker het oog naar het canvas aantrekken en alle nuances verlichten.

Wandkandelaars zijn een klassieke versie van de achtergrondverlichting. Langwerpig, cilindrisch passen ze zachtjes in het interieur. Met hen wordt de situatie zachter en comfortabeler, huiselijker.

Zie de volgende video voor meer soorten lampen om de foto's te markeren.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer