Vetonit: beschrijving en kenmerken van producten

 Vetonit: beschrijving en kenmerken van producten

Tot op heden zijn een van de meest populaire bouwmaterialen verschillende droge mengsels. Ze zijn gemakkelijk te gebruiken, ze zijn betrouwbaar en goedkoop. Dergelijke woorden kunnen echter niet het volledige bereik op de markt beschrijven. Om geen goederen van onvoldoende kwaliteit te kopen, is het noodzakelijk om de voorkeur te geven aan producten van beproefde fabrikanten, wat Vetonit van rechts is.

Speciale functies

Het bedrijf produceert poedervormige bouwmengsels, die veel worden gebruikt in decoratie en constructie. De meest populaire zijn de afwerkplamuur en dekvloer van dit merk, evenals tegellijm. In ons land is er een tak van de internationale groep van bedrijven Saint-Gobain genaamd Weber-Vetonitdat staat voor droge mixen van het merk Vetonit op de binnenlandse markt.

Plamuren, pleisters en zelfnivellerende vloeren geproduceerd door Vetonit zijn in de grootste vraag.

breeuwen

Mix wordt gebruikt in een fase van het afwerken van uitlijning van verschillende oppervlakken. Kwaliteit en een algemeen beeld van voltooid werk zijn afhankelijk van de juistheid van de tekening. Vetonit putty is ontworpen om scheuren en spleten te vullen en een ideaal oppervlak te creëren na groot werk.

Afhankelijk van de samenstelling zijn er drie soorten van een dergelijk mengsel: gips, polymeer en cement. Ze kunnen zowel op gewoon beton of baksteen worden aangebracht, op gipsplaten en zelfs op geschilderde muren, zowel binnen als buiten de kamer. En op de stopverf zelf is toegestaan ​​om decoratieve coatings toe te passen - tegels, behang, verschillende verven en decoratieve pleisters.

De voordelen van de merkproducten van Vetonit zijn de veelzijdigheid en milieuvriendelijkheid van de stopverf. Gemaakt van componenten die veilig zijn voor zowel de natuur als voor mensen, het kan zelfs worden gebruikt om het overdekte zwembad te voltooien.De poederdeeltjes van een dergelijk mengsel zijn zo klein dat de afgewerkte laag stopverf bijna een spiegelgladheid heeft. Het is bestand tegen agressieve weersomstandigheden in de vorm van vorst of hagel, daarom is het geschikt voor geveldecoratie en kan het zelfs bij temperaturen onder het vriespunt worden toegepast.

Naast decoratieve eigenschappen, verhoogt Vetonit de isolatie van de kamer en verbetert de geluidsabsorptie van oppervlakken.

gips

Op de thuismarkten zijn er verschillende soorten droog gips van het bedrijf Vetonit, die zowel vanuit het buitenland worden geleverd, bijvoorbeeld Finse mengsels, en die rechtstreeks in Russische fabrieken worden gemaakt. In de regel zijn dit cementmengsels met zand of kalksteen en extra componenten in de samenstelling in de vorm van verschillende microvezels.

Kopers kunnen kiezen uit een van de universele mengsels die geschikt zijn voor de meeste basen, of een speciale samenstelling voor decoratie. Een dergelijke decoratieve pleister kan worden aangebracht op het oppervlak dat is behandeld met de gebruikelijke samenstelling en met hun hulp een reliëfpatroon creëren.

Een van de voordelen van een droge mix van het merk Vetonit is de mogelijkheid om op vrijwel elk oppervlak aan te brengen, gaande van beton en baksteen tot keramiek en gips. Een latere afwerking is ook mogelijk met de meeste bekende coatings: behangen voor behang, tegels, gips en zelfs glas. Het pleister is waterdicht en niet gevoelig voor vervorming in de kou, waardoor het kan worden gebruikt voor het exterieur aankleden van gevels en ruimtes met een hoge luchtvochtigheid. Het hecht perfect op de meeste oppervlakken en hardt uit zonder krimp.

Zelfnivellerende vloeren

Zelfnivellerende mixen van Vetonit, gebruikt als een dekvloer, zorgen voor een enkele doorgang voor het creëren van de ideale zelfnivellerende vloerdikte van 1 tot 250 mm. De oplossing is geschikt voor de reparatie en decoratie van zowel nieuwe woon- als kantoorlocaties en gebouwen met een lange levensduur.

Het voordeel van het merk is de hoge druksterkte, waardoor de coating bestand is tegen aanzienlijke belastingen. Extra interne rantsoenering zal dit cijfer verder versterken. De zelfnivellerende vloer kan worden afgedekt, zelfs met zeer dunne afwerkingsmaterialen of zonder enige afwerking achtergelaten worden, omdat deze een glad oppervlak heeft en niet hoeft te worden opgepoetst.

Het mengsel krijgt snel kracht, wat betekent dat je binnen twee tot drie uur na het leggen op zo'n vloer kunt lopen.Het kan zelfs op de top van hout of keramiek worden gegoten vanwege de aanwezigheid in de samenstelling van speciale polymeren.

Bulklagevloer Vetonit vocht- en hittebestendig, evenals een geluidsisolerend oppervlak.

Technische specificaties

 • De stopverf is beschikbaar in de vorm van een droog poeder, verpakt in 5, 20 of 25 kilogram. Drie lagen zakken fungeren als een container, waarvan de middelste laag is gemaakt van polyethyleen, en de buitenste en binnenste lagen zijn gemaakt van papier. Het is ook mogelijk om in de vorm van pasta in kunststof trays van 10-12 liter vrij te geven.
 • Het bindmiddel kan een van de volgende zijn: kalksteen, gips, lijm of cement. De tint van de gerede coating komt overeen met de kleur van het mengsel zelf in een droge vorm. Het kan een overwegend wit, grijs of geel pigment zijn.
 • Het mengsel is een kleine fractie, de grootte van de poeder korrels is 0,3-0,5 mm in een droog mengsel en niet meer dan 0,06 mm in een pasta.
 • De temperatuur van de lucht tijdens het werken met het mengsel moet variëren van +5 tot +25 voor conventionele composities en ten minste -10 graden voor speciale koudebestendig.
 • Per vierkante meter is 1,2 - 1,4 kg droge mix nodig om een ​​coatinglaag met een dikte van 1 mm te verkrijgen. Het vullen van de voegen is zuiniger, u heeft slechts 100-200 gram per 1 m2 oppervlak nodig. Op 1 kg van het mengsel zal ongeveer 300-350 ml water nodig zijn.
 • Verdunde stopverf moet binnen 1,5-2 uur worden gebruikt. Als de samenstelling polymeren heeft, neemt de tijd toe tot 12-24 uur. Herverdunning van het bevroren mengsel wordt niet aanbevolen. De aangebrachte stopverf verstijft in 3 uur en droogt volledig en is klaar voor verdere verwerking in niet minder dan een dag.

In één keer wordt aanbevolen om een ​​laag aan te brengen met een dikte van niet meer dan 1 mm. De adhesiecoëfficiënt van de samenstelling is 0,9-1 MPa, en de mechanische belasting, die deze in voltooide vorm kan weerstaan, is ongeveer 10 MPa. In een droge ruimte met een luchtvochtigheid van minder dan 60% wordt Vetonit-stopverf 12 tot 18 maanden bewaard, afhankelijk van de integriteit van de fabrieksverpakking.

Technische kenmerken van Vetonit-gips zijn in veel opzichten vergelijkbaar met de eigenschappen van stopverf.

 • Gips is ook verpakt in papieren zakken van 5, 20 en 25 kilogram. Decoratieve soorten oplossingen kunnen worden verkocht in plastic trays van 15 kg.
 • Cement fungeert als een bindmiddel, waardoor de kleur van de afgewerkte coating wordt verkregen met een grijze tint.
 • De grootte van de droge stof fractie is niet meer dan 1 mm voor eenvoudige pleister en van 1,5 tot 4 mm voor decoratief.
 • De oplossing wordt aangebracht bij luchttemperaturen van +5 tot +30 graden met behulp van conventionele pleister. Bij het kopen van een speciaal koudbestendig mengsel kan de temperatuur dalen tot -10 graden.
 • Om een ​​laag van 1 mm op een oppervlakte van 1 vierkante meter aan te brengen, moet 1,2 tot 2,4 kg droog poeder worden verwijderd. Het waterverbruik per 1 kg gipspoeder varieert van 200 tot 300 ml, afhankelijk van de aanbevelingen op de verpakking.
 • Het is noodzakelijk om gips binnen 2-3 uur te gebruiken en een van de lagen van 2-10 mm dik droogt volledig binnen 2 dagen.
 • De adhesiecoëfficiënt met beton is 0,5 MPa en de belasting die de coating kan weerstaan ​​is 6-8 MPa.
 • Opgeslagen Vetonit-gips het hele jaar door, afhankelijk van de integriteit van de fabrieksverpakking.

De technische parameters van het zelfegaliserende mengsel voor het leggen op de vloer verschillen ook weinig van andere mengsels.

 • Bulkbodem Vetonit is verkrijgbaar in grote papieren zakken van 5 en 25 kilogram.
 • De middelste laag van het pakket, zoals die van de stopverf, is gemaakt van polyethyleen.
 • Bindmiddel is een speciaal cement dat een grijze tint van de afgewerkte coating veroorzaakt.
 • Poederdeeltjes variërend in grootte van 0,6 mm tot 3 mm maken de dikte van de afgewerkte laag van 1 mm tot 250 mm mogelijk.
 • Het verbruik van een droog mengsel bij toepassing in een laag van 1 mm is 1,4 - 1,8 kg per vierkante meter. Voor de bereiding van gips voor 1 kg droog poeder heeft u 200-300 ml water nodig.
 • De toegestane temperatuur voor het werken met het mengsel is van + 10 tot + 25 graden.
 • De bereide oplossing moet onmiddellijk op het oppervlak worden aangebracht, omdat deze na 15-20 minuten begint uit te harden. De volledige droogtijd is 2-3 uur en een uur na het aanbrengen op de vloer is het al mogelijk om over de vloer te lopen.
 • Krimp van de geharde oplossing met 0,5 mm / m is mogelijk.
 • De hechtingscoëfficiënt van de samenstelling met beton is 1 MPa en de toegestane belasting op het oppervlak is maximaal 30 MPa.
 • Onverpakte container stelt u in staat om de pleister 6-12 maanden op een droge plaats te bewaren.

species

Afhankelijk van het doel, kan de stopverf zijn:

 • nivellering, die opleggen aan beton of gips voor de daaropvolgende decoratieve afwerking;
 • voor naden;
 • voor een oppervlak dat al is geverfd.

Elk van deze soorten stopverf wordt vertegenwoordigd door het merk Vetonit onder zijn naam en prijs.

 • "Finish-LR +" en "Finish-KR" gebruikt voor werk in droge gebieden en gebruikt voor wanden en plafonds. De gemiddelde kosten van één pakket van een dergelijk mengsel bedragen 650 tot 700 roebel.
 • Super Finishes "Finish-KR", "JS Plus" en "LR-pasta" ontworpen om perfecte gladheid te geven in de laatste fase van afwerking en stopverf "Siloite gyproc JS" Exclusief ontworpen voor voegen van gipsplaat.
 • Voor werk in kamers met hoge luchtvochtigheid is perfect "Finish VH" prijs van 600-650 roebel per pakket.
 • En voor de gevels moet een mengsel worden gekozen "Rend Facade" voor 450 roebel.

Afhankelijk van het type gips is nodig in de volgende gevallen:

 • volledige uitlijning van plafonds en wanden;
 • uitlijning van bepaalde oppervlakken voor latere nabewerking;
 • een decoratieve pleisterlaag aanbrengen voor verdere schilderingen binnen en buiten de kamer.

Cement-gebaseerde gips met de markering "TT" en "TTT" heeft een verhoogde vorstbestendigheid en vochtbestendigheidwaarmee je het kunt gebruiken voor buitenwerk. De kosten van één pakket van een dergelijk mengsel variëren van 350 tot 400 roebel. Ook als gevelpleister kan cement "Stuk cement" worden gebruikt, dat kan worden aangebracht met een laag tot 5 cm. De kalkcement samenstelling van het merk 414 pleisterwerk bevat speciale microvezels, die de sterkte en hechtingscoëfficiënt verhogen.

Decoratieve soorten gips min. 1,5 Z, min 2,0 Z en min 2,0 R laat u toe om het effect van "bontjas" en "schorskever" te creëren en verkocht tegen prijzen variërend van 1600 tot 2000 roebel per pakket van 25 kilogram. Getextureerde gips met een minimint van 1.5 wintertekens maakt afwerken mogelijk bij een temperatuur van -10 graden.

Het belangrijkste doel van zelfnivellerende dekvloeren zijn:

 • creatie van het "warme vloer" -systeem;
 • creatie van vloeren op onverwarmde balkons en terrassen;
 • het maken van dekvloeren voor de daaropvolgende decoratieve coating;
 • uitlijning van ruwe oppervlakken van beton of cement.

  Er zijn veel varianten van zelfegaliserende vloer Vetonit.

  • Dit en het gebruikelijke merk 4150 en 4350 in de prijsklasse van 550 tot 1000 roebel, en een mengsel van 4601 voor industriële gebouwen.
  • De universele zelfnivellerende mixen 3000, 3100 en 4000 kunnen zowel voor binnenwerkzaamheden als voor het afwerken van open balkons en terreinen worden gebruikt.
  • Fast Level en 4100 sneldrogende levelers hebben een dikte van 3 tot 60 mm en worden op eenvoudige bases gebruikt.
  • . Goedkopere opties zijn de nummers 5700 en 6000. Het eerste zelfegaliserende mengsel kost ongeveer 300 roebel en de Vetonit 6000 zelfnivellerende vloer, die 3 uur hard wordt, heeft een prijs van 375-385 roebel per pakket van 25 kg.

  Naast de bovengenoemde producten worden ook verschillende lijmmengsels op de binnenlandse markt gepresenteerd. De prijs voor lijm van het bedrijf Vetonit varieert van 200 tot 1000 roebel, afhankelijk van de bestemming.

  • De lijmmix "Profi Plus" wordt bijvoorbeeld verkocht voor het werken met porselein, "Mramor" voor het werken met lichte tegels en "therm S100", wat een veelzijdig materiaal is.
  • Ze worden allemaal gebruikt voor interieurwerkzaamheden en om bouwmaterialen buiten te lijmen, is het de moeite waard om een ​​"Easy fix" of "Ultra fix" te kiezen.
  • Voor het afwerken van de gevel kunt u het hechtende mengsel van het merk "Ultra fix winter" kopen en voor het werken in ruimtes met een hoge luchtvochtigheid is droge Optima-lijm perfect.
  • Er zijn merken lijmmengsels met een vrij nauwe toepassing, bijvoorbeeld Vetonit MW wordt alleen gebruikt voor het verbinden van plakken gemaakt van minerale wol.

  Vetonit produceert ook mengsels voor het leggen van baksteen en steen, primen en voegen, en zelfs kachelmengsels die bestand zijn tegen hoge temperaturen en worden gebruikt om haarden en kachels te bouwen. Gekleurde cementspecie is perfect voor het afwerken van voegen van verschillende groottes en voor ruimtes met hoge temperatuurverschillen is het de moeite waard om tweecomponenten epoxyverbindingen te kopen. Op de planken vind je allerhande primers, verven, impregnaties en antiseptica. Het zogenaamde "droge beton" wordt geproduceerd voor gieten in mallen.

  Toepassingsgebied

  Afhankelijk van het type droge mix, of het nu gaat om een ​​stopverf, pleister of een zelfegaliserende vloer, kan het toepassingsgebied aanzienlijk variëren.Het ene type kan plamuurwanden zijn in droge ruimtes, en het andere in nat. Er zijn zowel koudebestendige mengsels als mengsels, die een temperatuur van meer dan 5 graden vereisen om mee te werken.

  Er is een speciale lijm voor graniet, voor vloer- en wandtegels, voor gipsplaat en zelfs voor gevelwerkzaamheden. Er zijn speciale mastieken voor de installatie van elastische waterdichting.

  Alle Vetonit-droge mengsels moeten worden aangebracht op eerder bereide oppervlakken waarvan de oude afwerking is verwijderd. Het beste is om dergelijke mengsels te verdunnen met warm water, op basis van de instructies op de verpakking. U kunt de oplossing mechanisch of eenvoudig met uw handen mengen, waarna u de oplossing 10 minuten moet laten staan.

  Het is niet nodig om onmiddellijk een grote hoeveelheid oplossing te verdunnen, zodat tijdens het werk het residu niet dikker wordt en zijn eigenschappen niet verliest.

  Hoe te kiezen?

  Een garantie voor een uitstekend resultaat, zelfs van een dergelijk hoogwaardig product als Vetonit, is de juistheid van de selectie van het mengsel in een of andere toestand. Voor natte ruimtes is het bijvoorbeeld de moeite waard om mengsels op basis van cement te kiezen en voor droge ruimten kunnen alle soorten mengsels worden gebruikt.Gipsoplossingen voor binnenwerk behouden hun eigenschappen niet bij het afwerken van de gevel, en gevelpleister ziet er niet al te esthetisch uit in een woonappartement.

  Overschrijd de maximaal toegestane laagdikte niet, omdat dit zal leiden tot een gedeeltelijke of volledige vervorming van de coating.

  Putty wordt het best gekozen, afhankelijk van het werkoppervlak voor een hogere hechting van materialen. Dus, het is het beste om een ​​mengsel te plaatsen dat bedoeld is om met beton op beton te werken, en een baksteen met een baksteen op een baksteen.

  Het is ook noodzakelijk om rekening te houden met het doel van het mengsel. Een zelfnivellerende dekvloer, die verondersteld wordt vervolgens te worden aangebracht, mag bijvoorbeeld niet als vloerbedekking worden gelegd en omgekeerd. Je moet ook letten op de temperatuur waarbij werken met een of andere compositie is toegestaan.

  Vetonit-producten zijn gemakkelijk herkenbaar aan gele of witte zakken met het logo van de fabrikant en de naam van het product in het zwarte gedeelte van de balk aan de linkerkant. Het kleurgedeelte van deze balk bevat informatie over het merk van goederen.

  Tips en trucs

  In het algemeen wordt het werken met Vetonit droge bouwmengsels uitgevoerd volgens hetzelfde algoritme als werken met mengsels van andere fabrikanten. Instructies voor het maken van een oplossing worden altijd aangegeven op de verpakking van de fabrikant en is de beste optie voor de voorbereiding.

  • De stopverf van dit merk kan op het werkoppervlak worden aangebracht met behulp van speciale mechanismen en installaties, of handmatig, met behulp van een regel en een spatel.
  • Het oppervlak moet vooraf worden voorbereid - gereinigd van oude afwerkingen, vuil en stof. Het moet droog, vrij van olie of vet en voldoende hard zijn.
  • In de ruimte waar een afwerking is, mogen er geen tochtjes zijn, daarom is het beter om ramen en deuren te sluiten.
  • Het mengsel heeft geen schadelijke dampen of een sterke geur, dus werken zelfs in een volledig afgesloten ruimte zal geen verslechtering van het welzijn veroorzaken.

  Om het mengsel te bereiden volgens de instructies op de verpakking, is het het beste om plastic containers te kiezen. Water waarin het poeder geleidelijk wordt gegoten, moet op kamertemperatuur zijn van 20 tot 25 graden. Het is niet nodig om de volgorde te veranderen en water in het poeder te gieten, omdat dit ertoe kan leiden dat het mengsel te vloeibaar is en er niet langer voldoende poeder is om de fout te corrigeren.

  De resulterende oplossing moet grondig worden gemengd met een boor met een speciaal mondstuk of een mixer gedurende 5 minuten en geef 5-10 minuten om te infunderen. Daarna wordt de oplossing opnieuw gemengd en aan het werk gezet.

  Elke laag stopverf moet volledig drogen voordat u doorgaat met de toepassing van de volgende. De tijd die nodig is om te drogen kan variëren van een paar uur tot een dag, afhankelijk van het merk. Het afgewerkte oppervlak wordt meestal gemalen met fijnkorrelig schuurpapier en gereinigd van stof.

  Vetonit-gips

  • Tijdens het werken met gips wordt het oppervlak vrijgemaakt van stof, een oude bekleding en eventueel vuil wordt bovendien versterkt met een speciaal rooster. Vet- en olievlekken worden verwijderd, onregelmatigheden worden stopverf. Als het oppervlak van de muur of het plafond van beton is, dan is het voor gips nodig om een ​​primer in twee lagen aan te brengen, zodat het beton geen vocht uit de aangebrachte oplossing trekt.
  • Droog poeder wordt toegevoegd aan warm (20 - 25 graden) water en geroerd met een boor of mixer. Om de hechtingscoëfficiënt van de pleister te verhogen, kan 10% van het water in de oplossing worden vervangen door een vloeibare primer. Roer de pleister totdat alle klonten verdwijnen.Het aandringen op een dergelijke oplossing is niet nodig, anders zal het onmiddellijk beginnen te verharden. In het proces van het werken met gips, geen water toevoegen aan de oplossing, het moet worden geroerd zonder toevoeging van vloeistof.

  Om de gevel van het gebouw goed te bedekken met gips, is het noodzakelijk om het oppervlak na aanbrengen af ​​te dekken met een ondoorzichtig materiaal om het gedurende de dag te beschermen tegen neerslag en ultraviolet. Het primen en schilderen van gepleisterde muren kan worden gedaan na 72 uur na voltooiing van het werk.

  Zelfnivellerende vloer

  • Het is wenselijk om het te gebruiken in besloten ruimtes, ramen en deuren moeten goed worden afgedekt om tocht te voorkomen. De kamertemperatuur moet minimaal een week tussen +10 - +25 graden liggen. De basis voor een dergelijke oplossing moet worden schoongemaakt en gedroogd. Als het beton vers is, moet het 2-3 maanden "staan". Alle afpelmaterialen moeten worden gereinigd, alle plaatsen van mogelijke lekkages moeten zorgvuldig worden afgedicht.
  • Het voorbereide oppervlak wordt het best behandeld met een primer van hetzelfde merk. Als de vloer in meerdere lagen wordt aangebracht, worden ze na het drogen allemaal geprimed. Deze behandeling voorkomt luchtbellen in de bevroren oplossing enverbetert de grip van de zelfnivellerende vloer met de basis Een oplossing voorbereiden in een plastic container of een speciale siliconen container. Droog poeder wordt in warm water gegoten en geroerd met een boor of mixer.
  • De voorbereide oplossing moet niet "aangedrongen" blijven, u moet hem onmiddellijk gebruiken. Het gieten wordt handmatig of met behulp van speciale voorzieningen afzonderlijke stroken een breedte van 30 tot 50 cm, vanaf de hoek gedaan. Gegoten op de bodem van de oplossing wordt geëgaliseerd met een metalen spatel. Om willekeurige luchtbelletjes uit de oplossing te laten ontsnappen, kunt u een naaldrol over het niet-uitgeharde oppervlak rollen.

  Je kunt geen pauzes nemen als je een deel van de vloer schenkt. Als het gebied van de kamer is zo groot dat het onmogelijk is om het gehele oppervlak te behandelen in een keer is, is het nodig om het te splitsen in afzonderlijke gebieden met bijzondere beperkingen en consequent.

  Volgens de feedback van echte klanten, producten merk Vetonit voldoende betaalbare prijs superieur aan vele analogen op de binnenlandse markt. Droge mixen kunt u reparatie en de bouw problemen snel en gemakkelijk uit te voeren in kleine prive-appartementen, en in grote magazijnen en industriële panden.

  Het assortiment is zo breed dat u het materiaal kunt kiezen om in alle weersomstandigheden te werken, met alle basics en decoratie. Het gebruiksgemak van Vetonit-mixen stelt u in staat om met hen samen te werken, niet alleen voor professionals, maar ook voor diegenen die zich voor het eerst toeleggen op reparaties in hun eigen huis.

  In de volgende video presenteert Vetonit een complete oplossing voor een perfecte muur in een woonkamer of slaapkamer.

  Comments
   auteur
  Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

  Inkomhal

  Woonkamer

  slaapkamer