Litokol-bouwmengsels: doel en variëteit van het bereik

 Litokol-bouwmengsels: doel en variëteit van het bereik

Op dit moment is het onmogelijk om je huisreparatie voor te stellen zonder speciale bouwmengsels. Ze kunnen worden ontworpen voor verschillende reparaties. Het is belangrijk op te merken dat dergelijke composities de installatie aanzienlijk vergemakkelijken. Het is de moeite waard om Litokol-producten verder uit te werken.

Speciale functies

Italië is een van de grootste landen van bouwmixen. Daar bevindt zich de beroemde fabriek van Litokol, die soortgelijke oplossingen produceert. Volgens de meeste experts kunnen de producten van dit bedrijf met recht als kwalitatief hoogstaand en betrouwbaar worden beschouwd.Tegenwoordig produceert en verkoopt dit bedrijf mortels voor verschillende bouwdoeleinden: voor lijmen, primen, waterdicht maken en voegen.

Daarnaast worden Litokol-producten het meest gebruikt voor het egaliseren van verschillende coatings (vloeren, wanden, plafonds). Daarom kunnen dergelijke mengsels veilig universeel worden genoemd.

Opgemerkt moet worden dat Litokol-mortels enkele positieve eigenschappen kunnen hebben.

 • Lange houdbaarheid. Deze bouwoplossingen kunnen vele jaren worden opgeslagen en tegelijkertijd verliezen ze hun heilzame eigenschappen helemaal niet.
 • Eenvoudig te gebruiken. Litokol-mengsels vereisen geen speciale technologie van veredeling en toepassing, dus elke persoon kan dergelijke composities op zichzelf gemakkelijk gebruiken.
 • Milieuvriendelijkheid. Deze oplossingen zijn gemaakt van absoluut veilige stoffen, die officieel wordt bevestigd door certificaten.
 • Hoge stabiliteit voor externe invloeden. Litokol-constructieverbindingen worden gekenmerkt door uitstekende vochtbestendigheid, evenals chemische en mechanische weerstand.
 • Hoogwaardige indicator. Met de oplossingen van deze fabrikant kunt u de productiviteit bijna verhogentweemaal.
 • Redelijke prijs. De aankoop van een dergelijke bouwmix is ​​voor elke koper betaalbaar.

Maar ondanks zo'n vrij grote lijst met voordelen, Litokol-bouwproducten hebben ook bepaalde negatieve eigenschappen.

 • Kan niet worden toegepast op metaal en kunststof. Immers, dit mengsel in contact met dergelijke oppervlakken kan bijdragen aan hun vernietiging.
 • Kan niet worden gebruikt voor het waterdicht maken van niet-poreuze materialen. Wanneer Litokol-formuleringen op dergelijke oppervlakken worden aangebracht, zullen ze niet in staat zijn om een ​​goede bescherming tegen water te bieden, het is beter ze uitsluitend voor poreuze substraten te gebruiken.
 • Er kunnen geen andere bouwelementen worden toegevoegd. Bij het bereiden van de gewenste Litokol-oplossing is het niet de moeite waard om extra ingrediënten toe te voegen (cement, kalk), anders verliest het eenvoudig al zijn nuttige eigenschappen en kenmerken.

species

Momenteel produceert de Litokol-fabriek verschillende soorten bouwmengsels.

 • Tegenwoordig is het Aquamaster-monster een vrij algemene oplossing. Het kan zowel voor buiten als voor binnen worden gebruikt. Dit model is een één-component elastische waterafdichting, die is gemaakt op basis van waterdispersie van verschillende synthetische harsen.Opgemerkt moet worden dat Litokol Aquamaster vrij snel droogt nadat het op het vliegtuig is aangebracht, wat het installatiewerk aanzienlijk vereenvoudigt. Oppervlakken bekleed met een dergelijk constructiemengsel hoeven niet verder te worden behandeld met een primer en andere oplossingen. Bovendien kan dit monster veilig bogen op het laagste niveau van emissies van alle soorten vluchtige stoffen.
 • Een ander populair model van dit mengsel is het monster. Hidroflex. Het is een één-component oplosmiddelvrije pasta. Bij de vervaardiging van een dergelijke samenstelling gebruikte synthetische harsen en verschillende inerte vulstoffen. Vaak worden deze bouwmengsels gebruikt bij het installeren van wandbekleding, zelfnivellerende vloer en voor het waterdicht maken van cementdekvloeren, pleisterwerk.
 • Het volgende voorbeeld is Litocare mat. Het heeft de vorm van beschermende impregnatie, die is gemaakt op basis van een speciaal oplosmiddel. In de regel wordt deze samenstelling gebruikt in het geval dat het noodzakelijk is om de kleur van keramiek of natuursteen aanzienlijk te verbeteren. En vaak wordt een dergelijk mengsel gebruikt voor het voegen en beschermen van het oppervlak tegen vlekken.
 • Gemeenschappelijk model kan compositie worden genoemd Idrostuk-m. Het wordt geleverd in de vorm van een speciaal latex-additief. Meestal wordt het gebruikt bij het voegen. Opgemerkt moet worden dat dergelijke mengsels de weerstand van het materiaal aan waterabsorptie, koude weerstand, de mate van hechting aanzienlijk kunnen verhogen.
 • En ook vaak wordt een mengsel in de constructie gebruikt. Litostrip. Dit model wordt geproduceerd in de vorm van een transparante gel. Deze verwijderaar wordt voornamelijk gebruikt om verschillende oppervlakken van vlekken en strepen te reinigen. Het is vrij eenvoudig aan te brengen op de coating en droogt snel, zodat iedereen ermee kan werken.

primers

Van de verschillende monsters kan Litokol een aanzienlijk aantal verschillende primers vinden.

 • Het meest populaire type is mortel. grondverf. Het wordt vertegenwoordigd door een twee-componenten epoxy samenstelling. Het kan worden gebruikt voor dichtbeton, dragende wanden, scheidingswanden, dekvloermortel, anhydriet dekvloeren.
 • structuur Litocontact Het is ook een inleiding. Het heeft het uiterlijk van een lijmoplossing op acrylbasis. Het wordt in de regel gebruikt voor intern werk.Het kan op vrijwel elk betonnen of mozaïekoppervlak worden toegepast.

Zelfnivellerende verbindingen

Onder de producten Litokol kan worden gevonden en speciale zelfnivellerende mengsel. Een daarvan is de compositie Litoliv S10 Express. Het wordt geproduceerd in de vorm van droge stof, gemaakt op basis van bindende minerale vulstoffen.

Voordat u dit raamwerk toepast, moet u het verdunnen met water en dan aanbrengen met een conventionele spatel. Zo'n samenstelling kan worden gebruikt om de horizontale oppervlakken in vrijwel elke kamer uit te lijnen. Maar het is de moeite waard eraan te denken dat het materiaal onderhevig is aan direct contact met water, het kan niet worden toegepast.

Litoliv S10 Express is perfect voor cement-zand dekvloeren, betonnen funderingen, keramische tegels, verschillende soorten vloeren.

stopverf

Momenteel produceert het bedrijf Litokol een vrij groot aantal mengsels voor stopverf.

 • Een van hen is het model Litofinish fasad. Het is gemaakt op basis van wit cement met polymeeradditieven en speciale vulstoffen. Het is belangrijk op te merken dat deze samenstelling een hogere vorstbestendigheid en vochtbestendigheid heeft.
 • Een andere stopverf is een mengsel Litogips Finish. Het is gemaakt op basis van samentrekkend gips, inerte vulstoffen en speciale organische additieven. Dit product heeft een hoge mate van plasticiteit, een hoge mate van hechting en uitstekende weerstand tegen mechanische beschadiging na drogen.

Gips composities

Onder de gipsmengsels kunnen enkele van de meest populaire worden genoemd.

 • Mengsel van Litokol CR30 kan met recht een van de meest voorkomende pleisterfunderingen van consumenten worden genoemd. Vóór directe aanbrenging op het oppervlak moet het worden verdund met water, zodat een plastische, uniforme samenstelling wordt verkregen. Een dergelijke oplossing heeft een hoge hechting, goede weerstand tegen mechanische schade.
 • structuur Litotherm Grafica Sil Het is ook een pleisterbasis. Het heeft het uiterlijk van een polymeer siliconenmengeling met een speciaal decoratief effect "schorskever". Meestal wordt het gebruikt voor het afwerken van gepleisterde oppervlakken. Het moet gezegd worden dat dit model beschikt over een speciaal waterafstotend vermogen, hoge weerstand tegen scheuren, goede bescherming tegen schimmel en meeldauw.

Waterdichtmakende mengsels

Tot op heden produceert deze fabrikant een vrij groot aantal verschillende samenstellingen voor waterdichting.

 • Coverflex het is veilig om een ​​van deze oplossingen te bellen. Maak dit mengsel op basis van conventioneel cement. Het heeft een hoge mate van elasticiteit, volledige waterbestendigheid, uitstekende weerstand tegen chemicaliën en mechanische schade.
 • Waterproofing-compositie is een model Litoblock Aqua. Dit mengsel heeft de vorm van een snelhardende cementslurrie, die is gemaakt op basis van cement. Het beschikt over een vrij hoge mate van vorstbestendigheid, vochtbestendigheid. Deze bouwsamenstelling veroorzaakt geen corrosie van metaalstructuren, vereist geen voorbehandeling met een primer en verliest tijdens het gebruik zijn kracht helemaal niet.

Toepassingsgebied

 • Momenteel worden Litokol-mortels veel gebruikt. in verschillende installatiewerken. Dus worden ze vaak gebruikt bij het uitlijnen van verschillende coatings (egaliserende systeemtegels, wanden, vloeren). Met behulp van dergelijke oplossingen kan elke persoon zonder moeite alle details correct en gelijkmatig ordenen en het ontwerp mooi en netjes maken. Dergelijke samenstellingen omvatten een mengsel van Litoliv S10 Express.
 • En ook vaak nemen deze bouwmengsels mee als materiaal voor waterdichting. Vooral dergelijke verbindingen zijn nodig bij het uitrusten van sauna's, baden en zwembaden. Als u van plan bent om het oppervlak met tegels of rubberen panelen te bedekken, moet u een waterafstotende impregnering voor tussenlaagverbindingen maken of een speciale waterdichtheidstape aanbrengen. Een monster van Litoblock Aqua kan aan dergelijke mengsels worden toegeschreven.
 • Litokol-constructieverbindingen worden gebruikt als middel om vlekken en vlekken te verwijderen. Immers, niet alle reinigingsmiddelen kunnen het oppervlak van ernstige vervuiling reinigen. Dan kunt u dergelijke mengsels gebruiken, die een speciale beschermende laag op het materiaal vormen, het laat geen vuil toe om zich op de structuur te vestigen. Deze oplossingen omvatten Litocare Matt.

Kenmerken van gebruik

Het moet gezegd dat Litokol-mortel vrij gemakkelijk te gebruiken is. Bovendien is in dezelfde set met de compositie in de regel gedetailleerde gebruiksaanwijzing. De meeste specialisten vóór de directe toepassing op het oppervlak van de oplossing wordt aangeraden deze grondig te reinigen tegen stof en ander vuil. Voor sommige materialen moet een dergelijke procedure echter worden uitgevoerd met behulp van speciale reinigingsmiddelen. Er is dus een speciale reiniger voor porselein, keramiek, metaal.

Dan is het noodzakelijk om het mengsel met water te verdunnen. De verhoudingen waarin dit moet worden gedaan, worden bijna altijd aangegeven in de gebruiksaanwijzing. Het is belangrijk om niet te vergeten dat er voor elk specifiek model een verhouding van componenten is. Bij het mengen van alle componenten moet de resulterende massa worden geroerd totdat deze homogeen en viskeus wordt. Na de bereiding van het mengsel kan het op het oppervlak van de structuur worden aangebracht. Dit kan gedaan worden met behulp van verschillende apparaten.

Als u de naden tussen de afzonderlijke delen wilt voegen, moet u een cellulosespons voor epoxypleister gebruiken. Dan moet je wachten tot de basis helemaal droog is en doorgaan naar de finish als dat nodig is.

beoordelingen

   Momenteel kunt u op internet veel terugkoppeling zien van de producten van het Italiaanse Litokol. Veel gebruikers merken dus het mooie uiterlijk van veel decoratieve mengsels van deze fabrikant. Sommige mensen hebben ze zelfs als een topcoat achtergelaten. En ook, volgens veel consumenten, onderscheiden Litokol-droge mengsels zich door een hoog niveau van kwaliteit en sterkte. Ze zullen vele jaren kunnen dienen.

   Een groot aantal kopers heeft opgemerkt en betaalbare prijs van dergelijke goederen. Sommigen hebben beoordelingen van goede waterdichtmakende mengsels nagelaten.

   Volgens gebruikers kunnen ze zelfs in ruimtes met een hoge luchtvochtigheid worden gebruikt. En er zijn ook consumenten die spraken over een hoge index van vorstbestendigheid. De composities zijn immers gemakkelijk bestand tegen zelfs aanzienlijke temperatuurschommelingen.

   Beschrijving en eigenschappen van bouwmixen LITOKOL - in de volgende video.

   Comments
    auteur
   Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

   Inkomhal

   Woonkamer

   slaapkamer