Hanger stoel - een origineel detail voor een compact appartement

Onlangs kan de markt veel verschillende dingen zien die opvallend zijn in hun functionaliteit. Een van hen is een hangerstoel. Dit item combineert een plek waar je kunt zitten, ontspannen en een kleine kast met een set haken voor tassen, jassen en andere noodzakelijke dingen.

Modelbereik en reikwijdte

Dergelijke interessante ontwerpen hebben verschillende ontwerpen en worden in verschillende interieurs gebruikt.

In de gang

Vaak is dit ontwerp in de gang geïnstalleerd. Dit item is vaak de eerste persoon in het appartement om te zien. Zo'n ongewone stoel kan elke persoon verrassen.

Onderscheidt zijn speciale structuur. In plaats van de achterkant heeft hij twee "processen" met een ander aantal haken. Haken kunnen worden gebruikt voor paraplu's, tassen, hoeden, sjaals.

De hoogte van de haken en hun hoeveelheden zijn alleen afhankelijk van het model dat u kiest. Een groot aantal haken zal een negatief punt zijn - het zal de structuur overbelasten en chaos creëren. Een klein aantal dingen in een dergelijke stoel zien er organisch uit. Dergelijke stoelen worden vaak direct bij de deur geplaatst, dus ze maken het schoenproces comfortabeler. Dingen kunnen direct aan de haken worden gehangen, gewoon door de kamer in te gaan.

In de slaapkamer

Een hangerstoel kan een hele kleine kledingkast vervangen. Dit product heeft een groot aantal varianten van uitvoering.

Hij kan zijn functionaliteit volledig behouden, terwijl hij een schuine hanger heeft voor hemden, jas, vest, die in staat is om hem in een hangende staat te houden. Het belangrijkste is dat de kleding niet langer mag zijn dan de hoogte van de stoel. Daarom is het niet altijd mogelijk om een ​​regenjas op een soortgelijke kleerhanger te hangen.

Vaak hebben deze stoelen extra lades. Het kan een zijn, maar vaker presenteren fabrikanten goederen met twee of drie dozen. Hiermee kun je het gebruiken als een kleine kopie van het dressoir voor dingen.

Chair-shelf-hanger

Dit ontwerp is een zeer creatieve ontwerpbeweging, maar in de praktijk blijkt deze optie toch erg goedkoop.Het idee zelf kwam vanuit Amerika naar Rusland en veroverde met succes de hoofden van ontwerpers.

Het idee is dat je een stoel aan de muur kunt 'hangen'. Je kunt het netjes in tweeën zagen, of in een 3D-projectie. De benen kunnen zowel naar beneden als omhoog of zijwaarts worden gericht. Hier wordt het alleen beperkt door fantasie en gangruimte. Sommige ontwerpers bevestigen eenvoudig de stoelen aan het plafond.

Zitten op zo'n stoel is niet langer mogelijk. Maar je krijgt niet alleen een prachtig decorelement, maar ook een uitstekende plank van een stoel of haken van de poten van een stoel.

Je kunt het kruisje tussen de benen ook gebruiken als een gordijn voor hangers. Naast al deze voorzieningen ontvangt u een originele decoratie van de gang.

En nog een paar varianten van het model.

Houten vouwen

Vaak hebben dergelijke ontwerpen vouwmechanismen om ruimte te besparen.

Er zijn twee opties voor dergelijke producten:

  1. Klapstoel. Met dit ontwerp neemt de stoel, vouwen, weinig ruimte in beslag. Het kan tegen de muur leunen. Veel fabrikanten laten ruimte in het product zodat ze de broek op een gratis dwarsbalk kunnen ophangen.
  2. Hangers, stoelen. Een dergelijk product kan eerder worden toegeschreven aan de hangers.In opgevouwen toestand lijkt het een grote hanger. En in de uitgevouwen, als een kleine plaats om te rusten.

Metalen constructies

Door schoonheidsdaden kunnen ontwerpers verschillende ideeën creëren die eenvoudig lijken, en het duurde lang om deze te ontwikkelen. En een belangrijke factor hierin is de keuze van de materiële productie. Voordien hebben we de houtopties overwogen.

Nu gaan we volledig metalen structuren bekijken:

  • De stoel van de hangers. Zo'n idee kan in elk ontwerp worden belichaamd. Het item heeft een eenvoudige constructie: een metalen frame van de stoel en veel hangers. Houd er rekening mee dat de hangers niet zijn ontworpen voor zwaar gewicht, dus deze optie kan als decoratief of exclusief voor kinderkleding worden beschouwd.
  • Het frame van de stoel, als een hanger. Dergelijke stoelen worden zelden gebruikt. Vaak zijn ze nodig, zodat de kleding altijd bij de hand is en niet op de grond ligt. De achterkant wordt gebruikt als een hanger.

Kleurselectie

De kleurkeuze van een dergelijke accessoire in een kamer hangt allereerst af van het interieur. Als basis kun je de kleur van het meubilair nemen dat al in de kamer is. Vaak hangt de kleur af van wat er naast dit element van het decor zal liggen, bijvoorbeeld een vloerlamp of een wandklok. De keuze blijft altijd voor de eigenaren van het huis.

Zie de volgende video voor meer informatie over het maken van een kleerhanger van een stoel.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer