Weense stoelen: interieurontwerp

Prachtige Weense stoelen zijn luxueus meubilair dat de tand des tijds heeft doorstaan ​​en zijn relevantie niet heeft verloren. Net als in de eerste jaren na de oprichting zijn deze luxe exemplaren nog steeds populair en sieren vele huizen en appartementen.

Speciale functies

Weense stoelen verschenen bijna tweehonderd jaar geleden. Hun productie werd geïnspireerd door de komst van nieuwe houtverwerkingstechnologie. Bij deze techniek werd het hout gedrenkt in kokend water of gestoomd met hete stoom. Hierdoor kon het meubilair buigen en de gewenste vorm krijgen. Na deze behandeling maakte ze sleden, boten, vaten en luxueuze meubels.

De eerste om deze meubelverwerkingstechniek te gebruiken om prachtige stoelen te maken was Michael Thonet.

Michael verdrinkt met zonen

Een paar jaar later opende hij zijn werkplaats en begon meubels in grote hoeveelheden te maken. In het proces bleef de meester experimenteren, waardoor het uiterlijk van de stoel werd verbeterd. In de loop van de tijd schonk een van de tentoonstellingen aandacht aan het werk van Tonet, waardoor hij naar een nieuw niveau kon verhuizen en zich in Wenen vestigde (vandaar de naam van het product).

De bekendste van zijn werken was de "stoel 14", die nog steeds erg populair is onder fans van klassiek meubilair van hoge kwaliteit.

Het belangrijkste kenmerk van de Weense stoelen was een aantrekkelijke en ongewone verschijning. Bovendien onderscheiden ze zich door hun hoge sterkte. In tegenstelling tot veel andere producten die destijds werden gemaakt, bestond de Weense stoel uit onderdelen die niet met lijm maar met schroeven waren bevestigd.

Toen klassieke Weense stoelen erg populair werden, diversifieerde de ontwerper het assortiment. Tweeëntwintig modellen werden aangevuld met schommelstoelen, headsets en andere houtproducten. Weense meubels zijn niet alleen populair geworden in particuliere woningen, maar ook in cafés en hotels.

Nu kunt u meer dan duizend verschillende ontwerpen vinden die geweldig zijn voor het ontwerp van elke kamer. Het klassieke ontwerp met gebogen poten inspireerde veel meubelfabrikanten, en nu worden vergelijkbare modellen gemaakt door Poolse, Wit-Russische en zelfs Europese ontwerpers. Hoewel Polen nog steeds een minder populair productieland is dan hetzelfde Oostenrijkse Wenen.

Moderne stoelen in Weense stijl hebben veel voordelen. De belangrijkste zijn uiterlijk, kwaliteit, prijs en reputatie.

Met uitstraling en reputatie is alles vrij eenvoudig. Weense stoelen zijn herkenbaar en status. Dit is precies het meubilair dat uw huis "kan veredelen" en het echt kan versieren. Als u een oud of antiek voorwerp ophaalt, zullen al uw gasten uw goede smaak waarderen.

Nu is het de moeite waard om een ​​paar woorden over de prijs te zeggen. Kijkend naar dit luxe meubilair, lijkt het erop dat het zich niet veel veroorlooft. Maar in feite, vanwege de betaalbare prijs van materialen, zijn kant-en-klare stoelen in de Weense stijl niet duur. Uiteraard zijn de uiteindelijke kosten altijd afhankelijk van de fabrikant, maar over het algemeen kan bijna iedereen het zich veroorloven om zijn huis in te richten met luxe meubels.

De kwaliteit blijft vrijwel ongewijzigd.Net als de eerste modellen proberen moderne Weense kronen zo sterk en geschikt mogelijk te maken, niet alleen voor het inrichten van het huis, maar ook voor actief gebruik in het dagelijks leven.

materialen

Klassieke Weense stoelen werden uitsluitend gemaakt van correct behandeld hout. Nu is de verscheidenheid aan materialen die wordt gebruikt om comfortabele stoelen te maken toegenomen. Het zijn echter houten stoelen die nog steeds als de hoogste kwaliteit en stijlvol worden beschouwd.

Hout is een uitstekend materiaal dat zeer duurzaam en aantrekkelijk is. Door de hoogwaardige verwerking ziet de boom er stijlvol uit en is hij bestand tegen de invloed van plotselinge temperatuurschommelingen.

Een andere goede optie is de stoel op het metalen frame. De metalen basis verhoogt de sterkte van dergelijke meubels. Bovendien passen deze stoelen beter in een modern interieur. Dus de metalen stoel is een compromis tussen klassiek en modern.

ontwerp

Het populairste model van de Weense stoel is het product "No. 14". Het toewijzen van hun meubels aan de kamer was een traditie van Tonet.Modelnummer 14 verscheen in 1859, en vóór het begin van de Eerste Wereldoorlog, werd het enkele miljoenen keren verkocht. Er wordt aangenomen dat een dergelijk model bestand is tegen zelfs ernstige mechanische schade, en als je het van grote hoogte gooit, zal het niet worden beschadigd.

Allerlei schommelstoelen zien er ook stijlvol uit. Voor velen is het de schommelstoel, gemaakt van hoogwaardig hout en aangevuld met een rugleuning en een zachte zitting, is een symbool van comfort. Ten koste van een sterke basis en sierlijk gekromde hardlopers ziet dergelijk meubilair er altijd beter uit dan de producten van concurrenten.

Maar het model van de Vienna-stoel met armleuningen is een handige toevoeging aan de slaapkamer of woonkamer. Kies de juiste maat, houd rekening met het ontwerp van de kamer en dergelijke meubels passen perfect in uw interieur.

Kleuren en design

Naast de materialen en ontwerpkenmerken is er ook een verscheidenheid aan kleuren. Onder de Weense stoelen zult u echter geen gekleurde exemplaren van lichte meubels vinden. Ze worden meestal in klassieke kleuren geproduceerd. Het frame van de stoel van Wenen is in de regel donkerder dan de stoel. Donker hout met zwarte of koffiekleur wordt meestal gebruikt.Bekleding in de Weense stijl is meestal niet erg helder, het is meestal wit of beige.

Wat het ontwerp betreft, onderscheiden de Weense stoelen zich onder andere met een heel herkenbaar ontwerp met gebogen poten en een ronde zachte zitting.

Dit geldt voor origineel antiek en voor degenen die alleen gestileerd zijn als antieke items. Trouwens, als je echt van de oude stoelen houdt, die meteen laten zien dat ze veel hebben overleefd en meer dan één generatie hebben gediend, is het niet nodig om veel geld uit te geven aan de aankoop van exclusief antiek. Je kunt een kwaliteitsvolle, gerijpte stoel oppakken, of deze zelfs antiek met je eigen handen stylen.

Hoe te kiezen?

Om alle voordelen van de Weense stoelen echt te waarderen, moet u een kwaliteitsproduct aanschaffen, niet zijn goedkope namaak. Je leert nu hoe je dit moet doen.

Ten eerste, let op kwaliteit. Op het oppervlak van de stoel mogen er natuurlijk geen gebreken en visuele gebreken zijn.

Als u een product koopt in de gebruikelijke meubels, maar niet online, moet u het zeker testen. Probeer er op te zitten en controleer hoe comfortabel je bent.Zorg er daarnaast voor dat een echte Weense stoel voor je ook de gemakkelijkste manier is om hem op te tillen. Het feit is dat een echte Weense stoel uitsluitend is gemaakt van natuurlijk beukenhout, dat erg licht is. Dus zelfs een kind of een fragiel meisje kan zo'n stoel zonder problemen opheffen.

Een goede Weense stoel is meubilair gemaakt van natuurlijk hout.

U zult onmiddellijk merken dat zo'n product duurder en mooier lijkt dan goedkope namaakproducten. Als het hout is voorbehandeld, gaat de stoel bovendien langer mee. By the way, deskundigen adviseren samen met stoelen om producten te kopen en te verzorgen voor hen om de levensduur van het meubilair te verlengen. Het is de moeite waard om de eenvoudigste manier te kopen om hout te verzorgen en te polijsten. Dankzij hun gebruik zullen de producten er lang luxueus en nobel uitzien.

Een ander belangrijk punt dat de moeite waard is om op te letten bij het kiezen van kwaliteitsmeubels, is de prijs.

Het is overduidelijk dat een echte Weense stoel niet te duur kan zijn, wat betekent dat u waarschijnlijk nep wordt aangeboden.

Toegegeven, u kunt tevreden zijn over het feit dat de beuk, waarvan hoogwaardige Weense stoelen zijn gemaakt, veel minder kost dan dure eikenhout.

Om de integriteit van het interieur te behouden, is het belangrijk om precies te weten waar u de gekochte stoel wilt installeren. Dus, bijvoorbeeld, voor de woonkamer kunt u kiezen voor een stijlvolle set van eetkamerstoelen. En voor de kinderkamer - lichtere en eenvoudigere stoelen of zelfs zachte stoelen. Kies geschikte modellen uit een groot aantal stoelen in Weense stijl, want dankzij de diversiteit van het assortiment zal dit niet zo moeilijk zijn.

Voorbeelden in het interieur

Ten slotte is het de moeite waard om over zo een belangrijk punt te praten als het gebruik van Vienna-stoelen in het interieur. Veel mensen denken dat dergelijke stoelen alleen geschikt zijn als je een kamer in een klassieke stijl hebt. Maar dit is natuurlijk helemaal niet het geval. Als je goede smaak hebt, is het heel goed mogelijk om zo'n stoel zelfs in het meest moderne appartement te installeren. Laten we een paar voorbeelden bekijken om alles in de praktijk te begrijpen.

klassiek

Laten we beginnen met de eenvoudigste - met de klassiekers. Weense stoelen met prachtige gebogen poten en een mooi design - dit is een perfecte aanvulling op elk klassiek interieur. Hier zijn basismodellen van natuurlijk hout het meest geschikt.Ze kunnen worden gebruikt in de woonkamer, in de slaapkamer en in de bibliotheek of het kantoor van het huis, als u dergelijke kamers in huis heeft.

barok

Een andere stijl waarin het logisch is om Weense stoelen te gebruiken, is barok. Voor deze richting, zoals bekend, is het belangrijk om een ​​overvloed aan decor en demonstratieve luxe te hebben. Dus spectaculaire producten met gebogen poten en prachtig gedecoreerde stoelen zouden heel toepasselijk zijn in een dergelijk interieur. Weense stoelen kunnen worden gecombineerd met kluisjes, salontafels en massieve houten tafels. Dit voegt zelfs een vleugje luxe toe aan het moderne interieur.

Provence

Werkelijke gebruik van dergelijke meubels en stijl Provence. De waarheid hier zijn de meest geschikte opties voor stoffering, versierd met een bloemenprint in pastelkleuren. In combinatie met licht hout benadrukken ze de lichtheid en schoonheid van uw interieur en brengen ze perfect de sfeer van de Franse provincie over.

Moderne richtingen

In moderne stijl is minimalisme relevanter, wat betekent dat enorme houten meubels hier overbodig kunnen zijn. Maar je kunt alles op een interessante manier verslaan, bijvoorbeeld om een ​​paar stoelen naast een minimalistische tafel van donker hout te zetten.Dus alles zal op hetzelfde moment zijn en met elkaar worden gecombineerd, en niet verder gaan dan de reikwijdte van moderne stijlen.

Weense stoelen zijn elegant en mooi. Meubilair heeft al lang een goede reputatie opgebouwd, wat betekent dat je niet bang kunt zijn voor teleurstellingen. Kies meubilair van hoge kwaliteit, en u zult zeker genieten van het feit dat u in het binnenland zo'n authentiek en duurzaam ding heeft dat u meer dan een jaar van dienst kan zijn.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in de restauratie van Weense stoelen. Je kunt erachter komen hoe dit in deze video gebeurt.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer