Hoe stoelen kiezen in de stijl van de Provence?

Provence - de stijl in het interieur van het huis, ontstaan ​​in Frankrijk en werd een van de meest populaire in de hele wereld. Bij het maken van een huis in deze Franse stijl ligt de nadruk op meubels. Stoelen in Provençaalse stijl zullen helpen om een ​​gezellige sfeer te creëren in een landhuis, in de tuin of op het terras, en in een gewoon appartement.

Speciale functies

Producten in Provençaalse stijl combineren eenvoud en originaliteit, gemaakt van milieuvriendelijke materialen, creëren een atmosfeer van lichtheid en comfort in de kamer.

De kenmerkende eigenschappen van stoelen in Provençaalse stijl zijn als volgt.

 • Ze zijn altijd hout of bewerkt;
 • Bij het aanbrengen van de verf blijft de natuurlijke structuur van het materiaal behouden en zichtbaar;
 • Kleurbereik in natuurlijke tinten;
 • Heb gebogen poten;
 • Vormen van onderdelen zijn ovaal, glad, halfrond;
 • Vaak kunstmatig "verouderd", versierd met houtsnijwerk;
 • De rugleuning en zitting kunnen hard, halfzacht en zacht zijn;
 • Bekleding gemaakt van natuurlijke stoffen, met bloemen, bloemen, gestreepte motieven, inscripties.

Je kunt ze in de winkel kopen, alleen of met de hulp van een ontwerper, door de oude stoelen te restaureren. Hiervoor hoeft u alleen de oude bekleding te verwisselen, volledig te verven, met kleuren te schilderen of zelf te decouperen.

Kleur oplossingen

In de Provençaalse stijl is de kleur van de stoelen van het grootste belang. Het moet natuurlijk zijn, het interieur niet overbelasten en aangenaam om naar te kijken. Het frame van de stoelen is gemaakt in het sappige palet: de kleur van lavendel, roze dageraad, witte wolken, groen gras, zeegroen, pastel, bruine en grijze tinten.

Moderne fabrikanten gebruiken een speciale technologie om de stoelen kunstmatig te laten verouderen of meubels te maken met nabootsing van krassen, sporen van een houtkever. Soms zilveren patina of verguld met het effect van antiek. Bekleding en hoezen zijn gemaakt van een enkele toon stof of stof met bloemmotieven, met een landschap, vogels, gestreept, met inscripties.Bovendien kunnen ze worden versierd met ruches, ruches, kant, borduurwerk.

Hoe te kiezen?

Let bij het kopen van stoelen in Provençaalse stijl op de volgende punten.

 • Materiaal. Het frame van de stoel kan gemaakt zijn van massief hout, rotan, spaanplaat, metaal. Houtproducten zijn duurzamer en gaan langer mee;
 • Armleuningen. Houd er rekening mee dat modellen zonder armleuningen niet lang zijn ontworpen;
 • Vuller en bekleding voor halfzachte en zachte stoelen is het beter om te kiezen uit natuurlijke materialen.

Wat betreft de plaatsing van stoelen, laat u dan leiden door de grootte van de kamer en uw persoonlijke voorkeuren.

Eenvoudige harde stoelen zonder armleuningen worden aanbevolen voor de keuken. Ze kunnen worden aangevuld met kappen en zachte kussens voor de stoel, die kan worden gewassen als deze vuil is of wordt vervangen. In de woonkamer is het aangewezen om halfzachte, zachte stoelen gemaakt van hout en metaal met armleuningen te plaatsen.

De combinatie van het interieur

Meubilair in de provence speelt een zeer belangrijke rol. De beste oplossing is als de stoelen een enkel ensemble vormen met andere interieurartikelen, bijvoorbeeld met een tafel, een bank, een kast of een ladekast. Provence-minimalisme is niet toegestaan.De stijl moet overal worden geraden: in rieten meubels, kisten, gordijnen met bloemmotieven, bedden met gesmeed of gesneden elementen.

Kroonluchters, schilderijen, aardewerk, bloempotten, kandelaars, fotolijsten, verse bloemen - al deze details samen met het meubilair zullen het interieur verrijken.

Meubilair in de provence speelt een zeer belangrijke rol. De beste oplossing is als de stoelen een enkel ensemble vormen met andere interieurartikelen, bijvoorbeeld met een tafel, een bank, een kast of een ladekast. Provence-minimalisme is niet toegestaan. De stijl moet overal worden geraden: in rieten meubels, kisten, gordijnen met bloemmotieven, bedden met gesmeed of gesneden elementen. Kroonluchters, schilderijen, aardewerk, bloempotten, kandelaars, fotolijsten, verse bloemen - al deze details samen met het meubilair zullen het interieur verrijken.

Om een ​​authentiek ontwerp te maken, moet u afwerkingsmaterialen kiezen voor muren, plafonds, vloeren. In de klassieke Provence is het plafond wit gepleisterd of geverfd. Houten balken aan het plafond kunnen niet worden geverfd, hun natuurlijke kleur wordt perfect gecombineerd met een licht plafond.

Zoals de vloer meestal wordt gebruikt oud bord of imitatie, evenals tegels, imiteren van steen en hard rock. De muren van een huis of appartement kunnen worden gepleisterd of geverfd in pastelkleuren. Het gebeurt zo dat in de stijl van de Provence er een baksteen of baksteenfragmenten is gelegd.

Met de juiste combinatie van alle details die u in uw huis kunt creëren, een prachtige hoek van Frankrijk.

fabrikanten

Onder de fabrieken die de stoelen in kwestie produceren zijn de Franse fabriek Country Corner, de Italiaanse Tonin, Francesco Molon, Interiors, de Wit-Russische bedrijven Anrex en de Grand Mirage. De beroemdste binnenlandse fabrikanten zijn "Magic Pine", "Living Furniture" (Provence). Daarnaast zijn er in Rusland individuele werkplaatsen waar u meubilair Provence naar individuele parameters kunt bestellen.

Mooie opties

Een paar voorbeelden zouden in het binnenland moeten worden overwogen.

Houten stoelen zonder armleuningen zien er geweldig uit in de keuken. Vergulde patronen op het frame van het product creëren een rijke uitstraling en resoneren met de kleur van de muren, vloeren, kroonluchter en kandelaars. De witte kleur van de stoelen, de ovale tafel en kasten zorgen voor een enkele headset.

Het metselwerk van één muur, de kap in oude stijl, gesneden elementen maken het totaalbeeld compleet.Maaltijd in zo'n kamer is een plezier.

Luxe smeedijzeren stoelen en tafels kunnen op het terras in de zomertuin of op het platteland worden geplaatst. Prachtige patronen, laconieke vormgeving, originele zitkussens, dunne armleuningen, een kleine ronde tafel in dezelfde stijl - er is niets overbodigs in dit meubelensemble.

Een gepatineerde stoel in Franse stijl is een interessante oplossing in het slaapkamerontwerp. Vergulden, snijden, met bloemen bedrukte stoffering maakt deze stoel tot een echte decoratie. Het kan worden gebruikt in plaats van een kaptafel, gecombineerd met een ovale spiegel met een houten frame, met een bed van massief hout en gebloemde gordijnen.

Gericht op uw smaak en de vermelde aanbevelingen, kunt u de juiste optie voor uw huis kiezen. Lees meer over de Provence-stijl in het interieur in de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer