Hoe de juiste stoel kiezen?

 Hoe de juiste stoel kiezen?

Er zijn veel plaatsen in het huis waar het erg moeilijk te bereiken is, bijvoorbeeld om gordijnen op te hangen of iets van de tussenverdieping te krijgen, en niet veel hebben een ladder. In dergelijke gevallen kan een sta-stoel helpen, die een aantal stappen heeft en kan worden gebruikt als een ladder, maar in de rest van de tijd neemt het de functie aan van een stoel in de kamer.

types

Een trapladder is een redelijk comfortabel meubelstuk dat verschillende functies tegelijk combineert, wat heel belangrijk is, omdat de meesten van ons in kleine appartementen wonen.

Nu presenteert de markt deze producten van verschillende typen:

stationair

Hun ontwerp impliceert niet dat het zich ontvouwt.Ze zijn een hoge ontlasting zoals een barkruk met verschillende stappen die van de vloer naar de stoel zijn geïnstalleerd. Het nadeel van dit item is dat de plaatsing ervan veel ruimte vereist. Maar om met behulp van zo'n ladder naar de bovenste planken van de kast te reiken, is best handig, je kunt het ook gebruiken als standaard voor verschillende accessoires.

vouwen

Zichtbaar is een dergelijke opklapstoel erg vergelijkbaar met de vorige weergave, maar er is een mechanisme waarmee u eenvoudig de kruk kunt vouwen, in de kast kunt plaatsen en deze alleen kunt gebruiken als dat nodig is. Zo kunt u ruimte in huis besparen zonder de ruimte te vullen met onnodig meubilair.

transformator

Dit ontwerp is zo ontworpen dat een volwaardige trap uit een kleine kruk komt, waarmee je het plafond zelf kunt bereiken, zelfs met heel kleine groei. In dit geval neemt een dergelijke transformator weinig ruimte in, is de trap niet merkbaar en wordt tegelijkertijd een onmisbare assistent in het huishouden, vooral als het huis voldoende plafonds heeft.

materialen

Voor de vervaardiging van stoelen kunnen ladders verschillende materialen worden gebruikt. Dit zijn de meest populaire:

  • Boom. Dit is een redelijk duurzaam materiaal. Het is milieuvriendelijk, duurzaam. In antiekwinkels vindt u houten stoelen in de afgelopen eeuwen in redelijk goede staat. De natuurlijke array verdraagt ​​veranderingen in de luchtvochtigheid, het oppervlak van zo'n ontlasting zal niet leiden en zal niet opzwellen. Hij verdraagt ​​gemakkelijk hogere belastingen - je hoeft niet bang te zijn dat de treden onder je breken. Maar producten van natuurlijk hout zijn vrij duur en niet iedereen kan het betalen.
  • Multiplex. Dit materiaal is ook gemaakt van hout, maar het maakt geen gebruik van een massief blok, maar verschillende dunne lagen fineer aan elkaar gelijmd. Voor de vervaardiging van stoelen gebruiken ladders meestal vijf- of zevenlaags monsters. De lagen zijn zo gerangschikt dat de houtvezels erin loodrecht op elkaar staan. Het materiaal is ook milieuvriendelijk, maar het kan alleen lasten tot 80 kg dragen, dus mensen met overgewicht mogen dit kenmerk niet gebruiken.
  • Plastic. Onlangs is dit materiaal vrij populair bij de vervaardiging van stoelstappen.Kortom, er worden stationaire producten van gemaakt. Plastic artikelen zijn niet bang voor vocht, ze zijn vrij goedkoop. Maar vanwege het feit dat ze geen zware lasten kunnen dragen, hebben ze een kleine hoogte - slechts een paar stappen. Hun uiterlijk is ook vrij eenvoudig, dergelijke items zijn moeilijk een attribuut van meubels te noemen.
  • Metal. Trapladders van dit materiaal verschillen in de verhoogde duurzaamheid. Ze kunnen enorme ladingen verdragen. Dergelijke producten worden vaak gemaakt door transformatoren met de mogelijkheid om de lengte van de ladder twee of drie keer te vergroten. Meestal zijn ze gemaakt van aluminium. Het is vrij licht en duurzaam. Bovendien kunnen aluminiumproducten in de open lucht worden gebruikt, bijvoorbeeld in de tuin, en is er geen reden om te vrezen dat ze zullen corroderen.

Het gebruik van dergelijke voorwerpen als een stoelgang zal niet helemaal prettig zijn als er geen zachte hoes op zit, aangezien metaal een nogal koud materiaal is en het niet comfortabel zal zijn om op zo'n stoel te gaan zitten.

afmeting

Verschillende fabrikanten maken step-chairs in hun eigen maten, en ze komen vrij vaak voor. Ook zijn de afmetingen van dit product sterk afhankelijk van het materiaal waaruit ze zijn gemaakt.Maar er zijn nog steeds een aantal normen waaraan fabrikanten zich houden.

De stoel van de stoel moet zich op een afstand van 40 cm van de vloer bevinden, een dergelijke pasvorm zal zo comfortabel mogelijk zijn voor een persoon van gemiddelde lengte, en u zult in staat zijn de juiste houding aan te nemen. De zitdiepte moet ook comfortabel zijn en ongeveer 40 cm zijn.De afstand tussen de treden mag niet meer zijn dan 20 cm, in dit geval is de trede de veiligste, u hoeft uw benen niet hoog op te tillen.

Als de fauteuilstoel is uitgerust met een rugleuning, moet deze ook zo functioneel mogelijk zijn en goed blijven zitten. De meest comfortabele afstand van de vloer tot de bovenkant van de rug is ongeveer 90 cm.

kleur

Het palet van kleuren waarin de trapladderstoel is gemaakt, is een enorme variëteit. De kleuren kunnen afhankelijk zijn van het materiaal dat wordt gebruikt om het kenmerk te maken.

Hout en multiplexproducten behouden dus meestal de kleur en textuur van natuurlijk hout. Ze zijn bedekt met een matte of glanzende lak, ze kunnen van te voren worden getint met speciale houtbehandelingsproducten. Hoewel ze soms verf in verschillende tinten gebruiken.

Kunststofproducten zijn in totaal verschillende kleuren te vinden. Hier vindt u eenvoudige attributen of met verschillende ornamenten, kies een neutrale beige of witte stoel, een trapladder en u kunt een product van fel rood, oranje of roze kopen.

Aluminium opstapjes laten meestal een zilverachtige natuurlijke tint achter, hoewel ze ook in elke kleur kunnen worden geverfd. Vaak is het een felle rode of zwarte tint.

stijl

Een stappenladder kan worden ingeschreven in bijna elke stijl van de kamer, het belangrijkste is om het juiste attribuut te kiezen.

Het product van een natuurlijke boom van nobele bruine tinten zal relevant zijn in het classicisme. Zelfs in een stijf Engels interieur zal het een geschikt attribuut zijn.

In de kamer in landelijke stijl ziet er geweldig productkleur onbehandeld hout. De natuurlijkheid en nabijheid van de natuur zorgen voor gezelligheid in de kamer.

Voor de Provence moet de fauteuilstoel wit worden geverfd, wat typerend is voor deze stijl. Materiaal moet ook worden gekozen in de vorm van massief hout of multiplex.

Voor moderne stijlen, kunt u kiezen en aluminium stoel-stap.De metallic glans zal geschikt zijn in hightech, loft, pop art.

Het is onwaarschijnlijk dat plastic producten harmonieus passen in het interieur van een van de stijlen, omdat hun uiterlijk veel te wensen overlaat.

decoratie

Verschillende technieken kunnen worden gebruikt om een ​​trapladder te versieren en ze zijn afhankelijk van het materiaal van het product. Voor houten voorwerpen zijn er verschillende opties.

Een heel interessant product kan dus worden verkregen als u decoupagepapier gebruikt. Op deze manier kunt u een product van romantische notities toevoegen, een etnografische focus krijgen of een modern product maken met het imago van steden.

Een andere manier om een ​​houten kruk te versieren is om hem te laten verouderen. Om dit te doen, kunt u speciale coatings gebruiken die scheuren geven tijdens het drogen, waardoor een vleugje vintage ontstaat.

Voor elk type stoel, als decor, kunt u een hoes naaien die eenvoudig te verwijderen is en de trap gebruiken. Om het product te verbergen voor nieuwsgierige blikken, vooral als het uiterlijk niet erg toonbaar is, kunt u versieren met verse bloemen in potten, watervalletjes creëren op de trappen en de stoel.

ontwerp

Het ontwerp van de stoel kan compleet anders zijn. Hier zijn enkele interessante opties.

Houten product in een klassieke stijl. Simpele, strikte vormen geven dit product elegantie en hoge kosten.

Een trapladder in een minimalistisch ontwerp zal geschikt zijn voor de meeste interieuroplossingen, terwijl het gemak van dit kenmerk onmiskenbaar is.

Een lichte barkruk met intrekbare treden met één handbeweging verandert in een trap. Wanneer ze zijn samengeklapt, interfereren de stappen helemaal niet, en u zult comfortabel worden ondergebracht aan de bartafel.

Hoe te kiezen?

De keuze van de stoeltrapladder hangt van verschillende factoren af:

  1. Budget. Dit aspect speelt een belangrijke rol bij de selectie van een attribuut. Als het vrij klein is, kun je een plastic product kopen, maar als je een item wilt kopen dat later, naast de trappenhuisfunctie, een interieurhoogtepunt zal worden, dan moet je op vintage- of designermodellen letten.
  2. De stijl van de kamer. Het materiaal en de vorm van de stoel hangen af ​​van de stijl van de kamer. Dit komt door het feit dat het niet passend zou zijn om een ​​modern product in een klassiek interieur te zien en vice versa.
  3. Afmetingen van het huis. Als u een privécottage of een groot appartement heeft, waar een stationair model gemakkelijk kan worden ondergebracht, zal de stair chair de hoofdversiering van de kamer zijn. Dus, in een bibliotheek in klassieke stijl, zal een antiek stuk er heel origineel uitzien.

Maar als u een kleine behuizing heeft, is het beter om een ​​klapstoel te kiezen en deze indien nodig in de vorm van een kruk of in de vorm van een ladder te gebruiken.

Voor- en nadelen

Er zijn verschillende voordelen aan het kopen van een stoel als een stoel, waarvan de belangrijkste is dat je verschillende functies in één onderwerp kunt combineren.

Het nadeel van een dergelijk product kan het feit worden genoemd dat het extra ruimte in het huis nodig heeft, zelfs als het een opvouwbaar model is, en ook het feit dat sommige producten niet zo gemakkelijk te gebruiken zijn.

Beroemde fabrikanten en beoordelingen

Stoelen op de meubelmarkt worden vertegenwoordigd door verschillende fabrikanten. Hier vindt u Russische producten, artikelen gemaakt in China, Finland, Duitsland en andere landen van de wereld.

Natuurlijk zijn binnenlandse merken het populairst. Recensies van dergelijke fabrikanten als "ZMI", "Gorbunov" zijn redelijk goed, kopers zeggen een goede combinatie van prijs en kwaliteit voor deze producten.

Succesvolle voorbeelden en opties

Een houten stoel die in een klassieke stijl is gemaakt, zal een sieraad zijn voor elke kamer in het huis, en je zult niet meteen begrijpen dat het gemakkelijk een trap wordt.

De stoeltrapladder versierd met een decoupage-ornament ziet er geweldig uit als een tafel bij de bank.

Voor kinderen is de stoel met kinderstoeltjes ook een goede optie. Dit item kan onmiddellijk een tafel en een stoel voor uw kind zijn.

Hoe je een keukenkruk met je eigen handen maakt, zie de volgende video

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer